Здравей Гост

Нептун в 10 дом

• 25 Отговора
  • 4557 Прегледи
*

Veselin

Нептун в 10 дом
« -: Ноември 25, 2009, 06:15:27 pm »
Здравейте!
В моята звездна карта имам Нептун в 10 дом (в Стрелец) в секстил с Плутон (в Скорпион) в 8 дом. Според вас тази позиция какво показва и каква професия определя като подходяща?

*

Nebesna

Re:Нептун в 10 дом
« Отговор #1 -: Ноември 25, 2009, 06:16:33 pm »
Божееее! Нищо чудно, че питаш! ;D ;D ;D
С Нептун всичко е забулено в мъгла.

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Ноември 25, 2009, 06:17:42 pm »
Моята счетоводителка има Нептун на МЦ

*

Veselin

« Отговор #3 -: Ноември 25, 2009, 06:20:58 pm »
Това, което съм чел за тази позиция е, че такъв човек късно успява да открие призванието си и в началото е принуден да си занимава с работа, която не му е много присърце. Което при мен е така. И все пак за какви професии е определяща? Брат ми например има талант за художник и рисува много хубаво (да кажем, че при него Нептун показва, че ще се занимава с изкуство, макар че все още не може да си намери работа), а при мен? Аз нямам такива таланти.

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Ноември 25, 2009, 06:26:26 pm »
Това, което съм чел за тази позиция е, че такъв човек късно успява да открие призванието си и в началото е принуден да си занимава с работа, която не му е много присърце. Което при мен е така. И все пак за какви професии е определяща? Брат ми например има талант за художник и рисува много хубаво (да кажем, че при него Нептун показва, че ще се занимава с изкуство, макар че все още не може да си намери работа), а при мен? Аз нямам такива таланти.

Да, така е, но твоят Нептун е на куспидата на 11-ти дом и може да се каже че действа в 11-ти дом.

*

Veselin

« Отговор #5 -: Ноември 25, 2009, 06:28:23 pm »

Да, така е, но твоят Нептун е на куспидата на 11-ти дом и може да се каже че действа в 11-ти дом.
Забреавих да кажа, че брат ми е роден 4-5 минути преди мен и е по-вероятно неговият Нептун да е по-близо до 11 дом. И все пак е в 10 дом и все трябва да е определящ и за професията (призванието) на човека.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Ноември 25, 2009, 06:31:22 pm »
Планета на 3 градуса от върха на някой дом се отнася към следващия дом.
Що си се хванал за Нептун? Имаш още 3 планети в 10-ти дом - Меркурий, Уран и Юпитер, че ЮЛВ там.
Със Северен лунен възел в 4-ти дом, по някое време в живота си може да се наложи да загърбиш кариерата в името на семейството.

*

Veselin

« Отговор #7 -: Ноември 25, 2009, 06:33:23 pm »
Защото ми е интересно. Пък и в един друг форум ми казаха, че това е силна позоция,но не ми казаха защо е така. А нали знаеш, че Стрелецът е супер любопитен и иска да знае всичко.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Ноември 25, 2009, 06:40:59 pm »
Защото ми е интересно. Пък и в един друг форум ми казаха, че това е силна позоция,но не ми казаха защо е така. А нали знаеш, че Стрелецът е супер любопитен и иска да знае всичко.  ;D

Всяка планета в съвпад с МЦ е в силна позиция, а такива са ти Уран и Меркурий.
Нептун на МЦ или в 10-ти дом по принцип дава неяснота по отношение на кариерните цели. Нали ти казвам, моята счетоводителка е родена с Нептун в 10-ти дом. Едва сега на 48 години реши че е намерила призванието си - започна да се занимава с дистрибуция на средства за намагнитизиране на вода (Нептун се свързва с водата).

*

Diyana

• 2705
« Отговор #9 -: Ноември 25, 2009, 06:42:01 pm »
Според мен Нептун ще има малко вземане-даване с избора ти на кариера. Юпитер ти е безспорна доминанта, защото е на трон, в десети, в съвпад с остта на възлите, освен това е краен диспозитор на почти всичко останало в картата ти - на управителя на асц., на Слънцето, чрез Меркурий държи управлява и възлите.
Луната в пети също заслужава внимание, защото е синглетон - единствена под хоризонта, на трон и най-добре аспектирана. Не знам как се нарича тази планетна конфигурация, при която всичко без едно тяло е събрано в един сектор от картата, но Луната в случая е като дръжка на ветрило спрямо останалите. Това я подчертава и прави проявата й видима и интензивна, а като управител на шести дом, може би ще влияе на работата ти. Работа, свързана с грижа за околните или за домашни любимци, може би музика, политика?!
От гокленов Уран съвпад МС също може да се очакват изненади - високи технологии, компютри. Ама все пак Юпитер руулс. Може би право, чужди езици и култури, а сигурно те влече и криминалистика. Или условно независим консултант, който предоставя високо специализирани услуги в някоя от горните дейности?!  :-\

Ай, то си стана като регистър на професиите.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Ноември 25, 2009, 06:44:48 pm »

Не знам как се нарича тази планетна конфигурация, при която всичко без едно тяло е събрано в един сектор от картата, но Луната в случая е като дръжка на ветрило спрямо останалите.

Нарича се "Ведро"

*

Veselin

« Отговор #11 -: Ноември 25, 2009, 06:45:38 pm »
Много ви благодаря и на двете! Аз наистина си мечтая за професия, която да е свързана с кучетата най-вече. Напоследък ме влече кинологията. Иначе съм програмист, но стоенето по 8 часа в офиса често е мъка за мен. Имам нужда от мноого движение, а имам доста енергия в запас.

*

Veselin

« Отговор #12 -: Ноември 25, 2009, 06:46:17 pm »
Това струпване в Стрелец също е интересно, не мислите ли?  :P

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Ноември 25, 2009, 06:46:53 pm »
Много ви благодаря и на двете! Аз наистина си мечтая за професия, която да е свързана с кучетата най-вече. Напоследък ме влече кинологията. Иначе съм програмист, но стоенето по 8 часа в офиса често е мъка за мен. Имам нужда от мноого движение, а имам доста енергия в запас.

Програмист - Уран в съвпад с МЦ

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Ноември 25, 2009, 06:49:14 pm »
Луната съ-управлява 5-ти и 6-ти дом, а домашните животни са по 6-ти дом. Може да ти се иска да съчетаеш хобито с професията.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #15 -: Ноември 25, 2009, 06:51:38 pm »

Ами като станеш много харчен консултант-програмист, може да си основеш лична киноложка школа, на която да се отдаваш между високоплатените ти консултантски проекти :P

*

Veselin

« Отговор #16 -: Ноември 25, 2009, 06:52:38 pm »
Ами като станеш много харчен консултант-програмист, може да си основеш лична киноложка школа, на която да се отдаваш между високоплатените ти консултантски проекти :P
Защо пък не?  :P

*

Diyana

• 2705
« Отговор #17 -: Ноември 25, 2009, 06:57:41 pm »
Проблемът ти, според мен е, че много бавно се задвижваш и не би рискувал да направиш крачката към самостоятелност и независимост в работата си. Не щеш да си последваш звездата, както се казва. Но ще му дойде времето. 8)

*

Veselin

« Отговор #18 -: Ноември 25, 2009, 07:04:17 pm »
Проблемът ти, според мен е, че много бавно се задвижваш и не би рискувал да направиш крачката към самостоятелност и независимост в работата си. Не щеш да си последваш звездата, както се казва. Но ще му дойде времето. 8)
Хмм, вероятно е така наистина.  :-[ Пък и сега с тая "криза" не смея да оставя сигурната си работа, може би защото в момента аз съм едвинствения работещ в цялото семейство и върху мен пада отговорността за парите.

*

nerealna

« Отговор #19 -: Ноември 25, 2009, 09:30:51 pm »
С меркурий в 10 дом може да се пробваш да работиш в областта на рекламата. Ще те удовлетворява работа св. с мн. движение и комуникации.

нептун освен с водата се св. и с химията. може да станеш химик  ;D

на мен ми е инт. как виждаме родителите си по оста 4-10 дом. 4 дом ти е в близнаци - предполагам, че майка ти е образована жена и работата и е св. с образованието и те е мотивирала да учиш. бащата- стрелец - в твоите очи е веселяк, щедър, бохем...
« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 09:35:35 pm от nerealna »