Здравей Гост

Високоволтовите аспекти

• 33 Отговора
  • 4731 Прегледи
*

Vanila

• *
  • 385
Високоволтовите аспекти
« -: Ноември 28, 2009, 06:52:11 am »
Предлагам :) в тази тема да поговорим за аспектите, които внасят голямо напрежение - по принцип като напрегнати аспекти се определят опозицията, квадрата, квинконкса и др.... Като "високоволтови" бих определила тези, в които участва Марс, като лична планета, изразяваща начина ни на действие, според знака и стихията в която попада:

Уран квадрат Марс
Уран наелектризира всичко, до което се докосне и в случая личността с такъв аспект в хороскопа би предприемала рискови начинания или такива свързани с много движение /напр. спорт/, които да разтоварват напрежението в нея; възможно е и да привлича към себе си подобни ситуации и хора, и на принципа на "огледалността" да изразява аспекта...

Уран опозиция Марс
Мисля си, че квадратурата е по-трудният от двата аспекта, тъй като обикновено планетите попадат в различни стихии /напр. въздух и вода/, а при опозицията знаците са противоположни, а стихиите "съвместими". Противоположните знаци винаги се допълват в определен смисъл и някак личността би открила по-скоро вътрешно-интуитивно начина за балансиране на подобен аспект; докато при квадратурата ще й се наложи да "се изправи" срещу него и именно чрез разбиране/осъзнаване и работа върху начина на изразяването и вплитането му ежедневието си да открие гръмоотвода...  :) ::)

Плутон квадрат Марс
Когато имаме аспект, включващ Плутон винаги нещата стават по-подчертани, тежки и акцентирани в посока ~необходимост от трансформация... Този аспект би могъл да донесе властност, изпитване на нужда от налагане на мнението и действията и то по един безпардонен начин, ако личността не е видяла възможността да работи със себеотдаване, хъс и борбеност...

Плутон опозиция Марс
Изключително високо лично ниво на енергия - така бих описала този аспект; личността като че ли притежава неизчерпаеми запаси от гориво, което може да влага в ...какъвто е конкретния избор :)

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Helo

Re:Високоволтовите аспекти
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2009, 10:05:05 am »
Защо ли заглавието на темата ми се видя като Високополовите атлети.  ??? ::)

А за опозицията на Марс със Слънцето кво ше кажете? Не е високоволтов аспект, но давал агресивност и склонност към конкуренция. Вие от личен опит и наблюдения можете ли да кажете за този аспект?  ::)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2009, 10:25:11 am »
Имат твърде подобен заряд и "пол" на енергията марс и слънце и противопоставянето им  в общия случай е: вода- земя; въздух- огън;в този смисъл не намирам противоположностите за изключващи се, докато квадратурите носят " неразбирането"  на отделената стихия;
опозициите носят дразнението на осъзнаване  на личните желания и лимити,а що се отнася до вклщчен в тях слънце все през егото трябва да се минава и то се оказва иглено ухо ( а и за опозиции към слънце  намирам ги за интраличностови аспекти, докато квадратурите са чето насочени навън)

доста теоретично е мнението, че тригоните  не "създават" проблеми уран- марс подхрансва собствените си импулси и идеи били навътре или навън  и съвсем не съм сугласна,че са вечно позитивни;
марс- плутон квадрат ( го притежавам и не мога да бъда обективна), но съм склонна на скандали и агресивно поведение понякога  мога да прекратя дълго работено нещо за секунди;

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2009, 11:07:15 am »
А за опозицията на Марс със Слънцето кво ше кажете?

...предполагам много енергия, способност за издържане на физически натоварвания;
сигурно е важно и да се прецени къде е "границата", за да не се получи обратния вариант - изцеждане, липса на сила и мотивация...

*

veshti4ka

« Отговор #4 -: Ноември 28, 2009, 12:57:43 pm »
Защо ли заглавието на темата ми се видя като Високополовите атлети.  ??? ::)

ми кой за квото си мисли бе  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

« Отговор #5 -: Ноември 28, 2009, 04:56:22 pm »
    ;D Ето ви един високоволтов атлет - Светлин Занев - той има Марс - опозиция Уран...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Ноември 29, 2009, 05:01:23 am »
всички напрегнати аспекти  на УРАН са високоволтови.
марс е бърза планета ,тя прави бели ,които могат да бъдат поправими.
плутон е бавен и тежък ,методичен.дава възможности докато нанесе последния удар. сатурн е тежък и практичен и той като плутон напред назад докато вземе решение.
но там където участва УРАН нещата са други. вибрацийте са като токов удар.мълния.внезапни и конкретни , категорични. ту няма връщане назад.мостовете са разрушени ,пътищата унищожени.ти си в нов свят ,на ново място ,нови обстоятелства....
ако уран аспектира марс в напрегнат аспект можем да говорим за високо напрежение ,но марс аспет в уран не споделям това мнение.дори и сега ,когато планетата марс е ретро.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #7 -: Ноември 29, 2009, 09:16:47 am »
Уран в квадратура с Марс е доста интересен аспект.Аз го имам.По-принцип съм доста търпелива,може би заради планетите ми в Телец,но като си набия нещо в главата и кажа край,след мен и потоп да става няма връщане назад.Още повече от позиция на егото ми-Марс ми е в Лъв,а Уран в Скорпион.Умиране има-връщане няма. 8)
Иначе я обичам тази планета-Уран,при нея има изненада и за хубаво и за лошо.

« Отговор #8 -: Ноември 29, 2009, 09:43:03 am »
а какво ще кажете за съвпадите
уран/марс
уран/плутон
квадратирани или  в опозе
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #9 -: Ноември 29, 2009, 09:56:12 am »
А какво ще кажете за опозиция Слънце - Уран. Привличане на непридвидими условия и събития...Спорове заради спорта...резки промени в поведението....импулсивност безразсъдност...

« Отговор #10 -: Ноември 29, 2009, 10:03:04 am »
и още квадратура между Луна и Юпитер!!!!

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #11 -: Ноември 29, 2009, 11:32:27 am »
"Уран квадрат Марс
Уран наелектризира всичко, до което се докосне и в случая личността с такъв аспект в хороскопа би предприемала рискови начинания или такива свързани с много движение /напр. спорт/, които да разтоварват напрежението в нея; възможно е и да привлича към себе си подобни ситуации и хора, и на принципа на "огледалността" да изразява аспекта..."

Имам такъв аспект ,к5-7дом,но Марс е в съвпад със Сатурн - и това доста променя нещата.Никак не съм импулсивна и никак не обичам да рискувам,въпреки Асц Овен.Отделно и влиянието на Телец .

При детето ми този квадрат е 1-к4 дом - при него важи описанието ,много е подвижен ,не застава на едно място .Много обича да скача ,да се хвърля насам-натам и да се бие /в смисъл на игра/ ,а като по-малък си нападаше другите деца нещо като не му е угодно.

В една стара тема се коментираше ,че този квадрат дава сръчност ,предпоставка към изучаване на чужди езици.При мен и двете важат ,особено за езиците.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #12 -: Ноември 29, 2009, 11:54:40 am »
всички напрегнати аспекти  на УРАН са високоволтови.
...
но там където участва УРАН нещата са други. вибрацийте са като токов удар.мълния.внезапни и конкретни , категорични. ту няма връщане назад.мостовете са разрушени ,пътищата унищожени.ти си в нов свят ,на ново място ,нови обстоятелства...

Четох в една от книгите на Х. Саспортас /който е работил с Лиз Грийн, авторката на чудесна книга за Уран - "Изкуството да откраднем огън"/, че разрушителното влияние на Уран може да бъде смекчено от ...Венера, в смисъл чрез Венерината ведрина, усмивка, усет за красота и хармония; да се опитваме през тази призма да изразяваме/изживяваме Уран - било като аспект в наталната карта, било като транзит...

ако уран аспектира марс в напрегнат аспект можем да говорим за високо напрежение ,но марс аспет в уран не споделям това мнение.дори и сега ,когато планетата марс е ретро.

Марая, мисля че си права /въпреки, че имам предвид аспекти в наталната карта/ - тъй като транзитите на Марс /като по-бърза планета/ са по-краткотрайни, докато Уран /с ретроградното движение/ би аспектирал докосвайки чрез транзита си дадена планета или Светило няколко пъти; транзитите на транссатурновите планети, като че ли искат и време, за да могат да бъдат осъзнати - като влияние и подтик към промяна...

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #13 -: Ноември 29, 2009, 11:57:32 am »
Уран в квадратура с Марс е доста интересен аспект.Аз го имам.По-принцип съм доста търпелива,може би заради планетите ми в Телец,но като си набия нещо в главата и кажа край,след мен и потоп да става няма връщане назад.Още повече от позиция на егото ми-Марс ми е в Лъв,а Уран в Скорпион.Умиране има-връщане няма. 8)
Иначе я обичам тази планета-Уран,при нея има изненада и за хубаво и за лошо.

Мia, интересно е да прочетеш мнение на човек, живеещ този аспект  :) А какъв е асцендентът ти?

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #14 -: Ноември 29, 2009, 12:05:02 pm »
а какво ще кажете за съвпадите
уран/марс
уран/плутон
квадратирани или  в опозе

Първият съвпад уран/марс е от високоволтовите  :) /си мисля/, тъй като обменът на уран е с лична планета и то именно Марс... докато при втория е съвпад на две транссатурнови планети.

Съвпадът на уран/марс е импулсивност, енергия - протичаща обаче на приливи /по-точно е вероятно да се каже спазматична, тъй като уран някак има способността да се разполяризира, в смисъл докато в един момент напрежението буквално жужи  ::), в следващия уран се е запътил към друга "граница"-предизвикателство  :)

*

missKapriz

« Отговор #15 -: Ноември 29, 2009, 02:08:54 pm »
За съвпада Уран/Юпитер знам,че е аспекта на внезапния успех.Но като се има впредвид полярността на Уран,възможно ли е да означава и внезапен срив или разширение на нещо,което е лощо-проблем или болест примерно.Високоволтов аспект ли е такъв съвпад?

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Ноември 29, 2009, 03:34:02 pm »
момичета , в наталната си карта УРАН ме е дарил с много аспекти. ето ги:
уран съвпад мц ,уран съвпад плутон
уран квадрат слънце,уран опозиция сатурн /8гр./
уран тригон марс ,уран тригон луна
уран секстил нептун
това са само мажорните аспекти в натала. :)
уран ми е дал много , всеки един негов аспект при транзит ми е носил събития ,които са ме сваляли и качвали нагоре. УРАН Е АСАНСЬОР ,за хората ,които го имат на МЦ.
той е този ,които носи високото напрежение и променя нещата......

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

nerealna

« Отговор #17 -: Ноември 29, 2009, 03:36:43 pm »
Марая, сменя ли си си често работата?

*

Uran

• 6041
« Отговор #18 -: Ноември 29, 2009, 03:40:47 pm »
За съвпада Уран/Юпитер знам,че е аспекта на внезапния успех.Но като се има впредвид полярността на Уран,възможно ли е да означава и внезапен срив или разширение на нещо,което е лощо-проблем или болест примерно.Високоволтов аспект ли е такъв съвпад?
Ами аз го имам този аспект, както и повечето хора родени в същата година. При мен тези планети са ретроградни. Ретроградността на Юпитер се проявява  по един много неприятен начин- когато проявя интерес към нещо или някого, се изгражда някакъв общ фронт с/у персоната ми или се появяват от нищото конкуренти. Ограничение, а не разширение.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Ноември 29, 2009, 03:50:58 pm »
Марая, сменя ли си си често работата?

положението е страшно.не съм си сменяла работата...,но проблеми колкото щеш.ако искаш ,това е положението асансьор..... ;D ;D