Здравей Гост

Тау квадрат Плутон-Сатурн-Уран

• 236 Отговора
  • 35678 Прегледи
Re:Тау квадрат Плутон-Сатурн-Уран
« Отговор #220 -: Август 22, 2010, 08:55:12 pm »
Уран върху Слънцето дава много изненадващи събития, колкото неприятни, толкова се оказват може би за добро в бъдеще, както и много оригинални идеи, зависи в каква сфера работи човек и дали се очакват от него. Но не пречи да ги реализира в личен или друг план. :)

« Отговор #221 -: Август 22, 2010, 08:56:13 pm »
Късметлийка :)

« Отговор #222 -: Август 22, 2010, 09:00:14 pm »
да бе да. То точния градус не е проблем. А дали ще направи ретроградие хууубаво да те поомачка.... :-[?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #223 -: Август 22, 2010, 09:00:31 pm »
Силно влияние върху асцендента се брои 3 градуса преди него до 10 градуса след него. Сатурн още миналата есен премина 27 градус на дева, като стигна до 3 градуса на везни зимата, след което се върна през пролетта до 27 градуса на дева, и едва към октомври ще напусне тази зона от 13 градуса в моя хороскоп. Т.е. около година.

« Отговор #224 -: Август 22, 2010, 09:03:07 pm »
Късметлийка :)

:blink: е в този случай...да Сега погледнах, че е имало слънчево затъмнение на 31,05,2003 ,което е било в точна опозиция на Венерата ми У3-ти дом /управлява и слънцето/, а тя и Юпитер са ми крайни диспозитори. Било е време да го разбера  :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #225 -: Август 22, 2010, 09:03:52 pm »
Всъщност най-силното влияние при сатурн, а може би и при другите планети е, когато се върнал малко преди точния аспект или до него, и тръгне напред. Тогава чисти, в момента, в който тръгне напред.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #226 -: Август 22, 2010, 09:05:00 pm »
Уран върху Слънцето дава много изненадващи събития, колкото неприятни, толкова се оказват може би за добро в бъдеще, както и много оригинални идеи, зависи в каква сфера работи човек и дали се очакват от него. Но не пречи да ги реализира в личен или друг план. :)

Само с това съм съгласна! С останалото не , защото преди всичко е много важно ,къде е поставено слънцето /знак ,дом ,градус ,декада ,аспекти/. Важно е преди всичко и аспектацията в натала м/у Слънце и Уран. Наред с това Уран /като лична планета -упр. на асц или на слънцето , дсц или МЦ , ИЦ/ действа изключително различно от УРАН в падащ или следващ дом. Уран в/у слънце може да донесе и много негативни и много положителни неща ,едно е сигурно , че след Уран нещата са различни не само за притежателя на транзита , а и за околните му. Като колективна планета , неговата изява в момента , както и приоритета му е свързан с поколението след 70г., а той е бунтар .... Очаквам това поколение да си размърда дирника и да направи нещо по въпросите свързани с инициатива ,свобода на мисленето и живот в реалността в полза на другите! 

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #227 -: Август 22, 2010, 09:16:21 pm »
Сатурнова криза наричам, когато прави опозиция със светилата(квадратът също, но мисля, че опозицията се усеща по-силно). Наскоро преминах такава, докато ми опозираше слънцето, проблема беше, че освен него и мерка беше в кюпа.  ;D
Още малко и септември месец астрологията говори, че ще видя вече и нещо хубаво от цялата игра.  :mellow:

Сатурн винаги носи кризи Крис , където и да се намира. Обикновенно при аспект към светило ,дори и при минорен аспект неговия *дъх* се усеща ,като ясно ,категорично и отчетливо дишане във врата. Сатурн е времето -подареното ,Сатурн е инкасатора , но и стабилността към която всеки се стреми. Обичайно ние го свързваме само с ключовите му думички , но той далеч не е толкова елементарен. Сатурн следва една точна и прецизна цикличност и дава много след всеки усвоен урок. Неговите твърди аспекти : квадрат ,опозиция , полуквадрат ,сескиквадрат са проверка на заложените от него капани ,по пътя на усвояване на заложените в натала качества ,събития и не на последно място кармични уроци!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #228 -: Август 22, 2010, 09:17:56 pm »
За мен сатурновата криза е съвпад, квадрат или опозиция на сатурн с нат. слънце с отклонение +- 15 градуса от точния аспект.
Така съдя от моите наблюдения. Може и да греша.
Т.е. на -15 градуса проблемите започват да зреят, при точните аспекти изкристализират, а при +15 си доизсърбваш това, което си надробил по време на обучението ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #229 -: Август 22, 2010, 09:21:27 pm »
За мен сатурновата криза е съвпад, квадрат или опозиция на сатурн с нат. слънце с отклонение +- 15 градуса от точния аспект. Така съдя от моите наблюдения. Може и да греша.
Т.е. на -15 градуса проблемите започват да зреят, при точните аспекти изкристализират, а при +15 си доизсърбваш това, което си надробил по време на обучението ;D

Струват ми се доста широки / по юпитер / орбисите за Сатурн. Да не коментирам ,че тоя диапазон от 15 гр. за Сатурн е около 2г. и 6 м. Т.е нон стоп -криза. Не ми звучи сериозно! :blink:

« Отговор #230 -: Август 22, 2010, 09:26:14 pm »
Ами толкова горе долу продължават сатурновите кризи - 2,5 г. Но пак зависи - ако нат. ти  сатурн например е в козирог, скорпион, или слънцето ти е в добър аспект с някоя от тежките планети, или имаш други силни козове в картата, може сат. криза да не е тежка, зависи кой какво има да учи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #231 -: Август 22, 2010, 09:35:23 pm »
Забелязах, че по-трудно се изживява сатурновата криза от родените със светила или в т-квадрат със Сатурн, или когато и двете светила имат твърд аспект със Сатурн. Същото вероятно ще важи за транзитите на останалите бавни планети.
Някои описват сатурновото завръщне като "кошмарно" и обикновено повечето от тях имат я Сатурн в твърд аспект към светило, я Сатурн в съвпад с ъгъл или в ъглов дом. За тях няма лабаво.  :blink:
При мен в радикса Сатурн не ранява нито една лична планета (има само тригон със Слънцето) и сатурновото завръщане за мен бе сравнително спокоен и умиротворен период, съпадът на прогресивната Луна с нат. Сатурн също. Докато преминаването на транзитния Сатурн в съвпад с натална Луна (Саде Сати) бе наистина неприятен период, белязан с много разочарования.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #232 -: Август 22, 2010, 09:39:50 pm »
Аха, това имах в предвид по-горе. На мен нат. сатурн е в почти квадрат със слънцето и в почти съвпад с южния възел, опозиция на северния, оказа се, че и асц. и МЦ са в този квадрат, и като мине оттам сатурн, става напечено. Въпреки, че наталният ми сатурн е в тригони с уран и меркурий. Просто слънцето ми е слабо.

« Отговор #233 -: Август 22, 2010, 09:42:48 pm »
А в лош аспект с луната е нормално да се чувства зле човек, защото тя е по-слаба от сатурн, а и това е най-дълбоката и съкровенна част от теб.

« Отговор #234 -: Август 23, 2010, 08:27:14 am »
Е, не се оплаквайте  ;D някои сме с опозиция цял живот и като я активира някой аспект... нЕма да говорим! Сатурн в 12, Нептун във 2 и Слънце в 5  ;) Но, да си призная, на възвръщането нещата не бяха толкова зле миналата година по това време, по-зле бяха две тодини по-рано, но отгава аспектите бяха други.
И сега да вметна - до съвсем скоро бях с моя Тквадрат - Сатурн-Нептун-Слънце и с Уран върху Слънцето, сега пак се върна там. Проблемите бяха предимно финансови, но не да няма, а да не стига  :blink: Уран ми е на К2 в натала и е У4. Сатурн е интерсептиран съууправител на 3ти(празен дом)   :blink:

« Отговор #235 -: Август 23, 2010, 08:47:57 am »
Забелязах, че по-трудно се изживява сатурновата криза от родените със светила или в т-квадрат със Сатурн, или когато и двете светила имат твърд аспект със Сатурн. Същото вероятно ще важи за транзитите на останалите бавни планети.
Някои описват сатурновото завръщне като "кошмарно" и обикновено повечето от тях имат я Сатурн в твърд аспект към светило, я Сатурн в съвпад с ъгъл или в ъглов дом. За тях няма лабаво.  :blink:
При мен в радикса Сатурн не ранява нито една лична планета (има само тригон със Слънцето) и сатурновото завръщане за мен бе сравнително спокоен и умиротворен период, съпадът на прогресивната Луна с нат. Сатурн също. Докато преминаването на транзитния Сатурн в съвпад с натална Луна (Саде Сати) бе наистина неприятен период, белязан с много разочарования.
За мен важи същото. Сатурновото завръщане почти не го усетих,нямам нищо конкретно като събития или емоции.
Сатурн няма твърди аспекти със светилата има квадратура с Венера и секстил с Юпитер.

Сега съм в период саде сити,сатурн е на 6 гр. преди Луната и всичко това се развива на асцендента.
Ще видим дали ще ме подмине и сега кризата или ще ме раздруса здраво.

*

Марая

• 28287
« Отговор #236 -: Септември 09, 2010, 04:33:29 pm »
А тук са в комплект! ;D
За Анима....