Здравей Гост

Ретрограден Марс

• 91 Отговора
  • 16910 Прегледи
*

nerealna

Ретрограден Марс
« -: Декември 08, 2009, 08:44:13 pm »
От 20 ти декември Марс става ретрограден.
За какво е подходящ този период и за какво не?
Знам само, че не е хубаво да се купува техника...

*

Nebesna

Re:Ретрограден Марс
« Отговор #1 -: Декември 08, 2009, 10:01:18 pm »
Ще ти отговоря с една леко хумористична статия, че не ми се пише напоследък:

5 причини да се страхуваме от ретроградния Марс

В навечерието на Коледните празници ни очаква поредното обръщане на Марс от директност в ретроградност. Това се случва веднъж на всеки 2 години, но винаги в различен знак. И винаги е опасно! Защото става въпрос не за кой да е, а за бога на войната Марс (Арес). Там, където е замесен Марс хороскопа се превръща в хорърскоп. През 2007 ретроградният Марс навести Раците. Тази година на ред са Лъвчетата. След това идва края на 2011 и началото на 2012 – тогава под ножа падат Девите, но пък целият зодиак ще се страхува не заради ретро Марса, а заради календара на Маите. Може и света да свъриш, тъй че ако искате да се възползвате от ретроградността – моментът това да се случи е СЕГА. Ето защо трябва да се страхуваме от ретроградния Марс.

1. Мъжете ще станат още по-неадекватни. Моя приятелка се чуди: “А то има ли накъде повече?”. “Има, има, как да няма.” – отговорих аз. Което не е конструктивен отговор, но все пак е по-добре да създам и в нея и във вас едни по-ниски очаквания, за да сте добре подготвени за реалността. Объркване, несигурност, сексуални проблеми, проблеми със самочувствието и себеуважението ще плъзнат като епидемия сред мъжкото “племе”. Жени, бъдете търпеливи и състрадателни (ако можете), но не очаквайте същото от Марсовците – те нито ще могат, нито ще искат да ви върнат жеста.
   2. Авто-травмите ще се увеличат. Нямам предвид автомобилните, а тези дето сами си ги причиняваме. Например спъваме се, падаме и си чупим някой важен кокал. Ако щете вярвайте, обаче всички тези авто-травми се случват не за друго, а защото вътрешните нива на неизразен гняв и агресивност са се повишили драстично спрямо нормалното и здравословното за човешката психика. Щастливите и спокойни хора рядко си чупят кокалите.
   3. Автомобилите ще започнат да дават дефекти. Дето се вика “и те душа носят”. Тук нещо се счупи, там нещо се счупи. Дефектите ще са по металните части, не по електрониката. Ако съм на мястото на собствениците на автосервизи, веднага бих покачила цените на ремонтните услуги с поне 20%.
   4. Публични личности от мъжки пол ще бъдат унизени публично в медийното пространство и феновете им ще изпаднат в тежка депресия от проявената несправедливост. Колкото по-кралска личността, толкова по-голяма вероятността да претърпи падение и ретроградност.
   5. Инфекциозните заболявания сред децата ще продължат да се увеличават, този път не заради топлото време, а заради ретроградния Марс. Пазете ги. Обличайте ги топло, давайте им Саностол и имуностимуланти, инструктирайте ги как и кога да си мият ръцете.

А ако имате шеф Лъв, с луна в Овен и асцендент Козирог… въобще не ви завиждам.

Надявам се вече сте достатъчно уплашени!

http://www.sharanite.com/archives/5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4/

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Декември 08, 2009, 10:11:58 pm »
Ретрограден Марс означава: "ДА ГРЕБЕШ СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО"

http://www.mollysastrology.com/astrology-articles/mars-retrograde

http://www.cafeastrology.com/marsretrograde.html
« Последна редакция: Декември 08, 2009, 10:27:26 pm от Небесна »

*

Helo

« Отговор #3 -: Декември 08, 2009, 10:16:20 pm »
Ами тези, които си имаме по рождение ретрограден Марс и то в 1-ви дом ко да прайм, ъ?

Ретрограден Марс означава: "ДА ГРЕБЕШ СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО"

http://www.mollysastrology.com/astrology-articles/mars-retrograde

Аз как да разбера дали греба срещу течението с моя ретрограден Марс?

Между другото, емотиконите ми се оправиха.  ;D

*

missKapriz

« Отговор #4 -: Декември 08, 2009, 10:17:42 pm »
Най-накрая ще заплувате по течението ;)

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Декември 08, 2009, 10:18:34 pm »
« Последна редакция: Декември 08, 2009, 10:23:57 pm от Небесна »

« Отговор #6 -: Декември 08, 2009, 10:25:42 pm »

Не. Прсто ще си останем да се въртим в спиралата.  :'(  :'(  :'(
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Декември 08, 2009, 10:34:04 pm »

Не. Прсто ще си останем да се въртим в спиралата.  :'(  :'(  :'(

Аз не съм много веща в кармичната астрлогия, но в една от статиите четох, че родените с ретрограден Марс в минали животи са били или агресивни или обект на агресия и насилие, затова в настоящия живот пасивността е най-доброто поведение. На тях им е противопоказно да налагат с физическата си сила желанията си, да проявяват инициатива и агресия.

Аз мисля, че родените с ретро Марс чувстват това интуитивно. Просто по време на регроградието и ние останалите, (които нямаме ретро Марс в натала си) ще трябва да се съобразяваме с това. Трябва да развиваме търпение и миролюбие (марс обикновено иска нещата да стават бързо). Инициативите не са за предпочитане през този период.

« Отговор #8 -: Декември 08, 2009, 10:39:17 pm »
  3. Автомобилите ще започнат да дават дефекти. Дето се вика “и те душа носят”. Тук нещо се счупи, там нещо се счупи. Дефектите ще са по металните части, не по електрониката. Ако съм на мястото на собствениците на автосервизи, веднага бих покачила цените на ремонтните услуги с поне 20%.

Мммдааа! Утре съм на майстор. Да ми провери маслото на хидравликата, че нещо издива странни звуци. И нещо трака в задната част  ::) Така си трака от около година, но аз избрах най-студения момент да ходя по майстори. Дано поне е на време.
Бърррр, казаха, че утре сутрин е 1 градус  :'(

*

Helo

« Отговор #9 -: Декември 08, 2009, 10:51:11 pm »

И нещо трака в задната част  ::)

Просто по време на регроградието и ние останалите, (които нямаме ретро Марс в натала си) ще трябва да се съобразяваме с това. Трябва да развиваме търпение и миролюбие (марс обикновено иска нещата да стават бързо). Инициативите не са за предпочитане през този период.

Трябва да развиваме Венера в хороскопа си по това време.  ::) ::) ::)

Не. Прсто ще си останем да се въртим в спиралата.  :'(  :'(  :'(

Всички живеем в спирала!

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Декември 08, 2009, 11:05:11 pm »

Трябва да развиваме Венера в хороскопа си по това време.  ::) ::) ::)

Не, Хело! Трябва да работим за овладяването на Марсовите енергии, за формиране на нов подход към нещата, които Марс символизира.

« Отговор #11 -: Декември 08, 2009, 11:14:09 pm »
Моят рожд.Марс е на трон и неаспектиран.Ще трябва да ме вържат или затворят някъде до март за да няма инциденти,въпреки че аз съм успяла да го овладея,мисля,но все пак.......... :'( :'( :'(
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

sunrain

• 6710
« Отговор #12 -: Декември 09, 2009, 10:15:09 am »
Досега няколко пъти се самонараних, за щастие не толкова сериозно ... два опита имам да да подпаля къщата, откакто е в Лъв, друго, друго ... излезе ми херпес, просто трябва да избие нанякъде агресията около мен, която ми влияе и гледам да не се поддавам.  ;D Колата и тя се обади по едно време, но се надявам повече да не го прави, чееее ..... Та, като стане ретро се надявам да се кротне тоз буйния Марс.  :)   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #13 -: Декември 09, 2009, 11:03:29 am »
Знам само, че не е хубаво да се купува техника...

Лошо, аз се оглеждах за нов монитор...  :D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

nerealna

« Отговор #14 -: Декември 09, 2009, 11:06:37 am »
А аз за лаптопче и сега ще избързам да го взема преди 20 ти ...

« Отговор #15 -: Декември 09, 2009, 06:56:29 pm »

Мммдааа! Утре съм на майстор. Да ми провери маслото на хидравликата, че нещо издива странни звуци. И нещо трака в задната част  ::) Така си трака от около година, но аз избрах най-студения момент да ходя по майстори. Дано поне е на време.

Проблема с колата ми се оказа толкова сериозен, че едва ли не, ако не предприема ремонта щяла да се разпадне  :o :o :o ....500 лв... :'( :'( :'( :'(

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Декември 09, 2009, 07:22:56 pm »
Досега няколко пъти се самонараних, за щастие не толкова сериозно ... два опита имам да да подпаля къщата, откакто е в Лъв, друго, друго ... излезе ми херпес, просто трябва да избие нанякъде агресията около мен, която ми влияе и гледам да не се поддавам.  ;D Колата и тя се обади по едно време, но се надявам повече да не го прави, чееее ..... Та, като стане ретро се надявам да се кротне тоз буйния Марс.  :)   

Леле, мале! Сънрайн къде ти се намира Лъва в натала, ако не е тайна?  ;D ;D ;D(

На мен Лъва ми е в 8-ми, а тр. Марс е опозе на светилата. При сходящата опозиция имах един конфликт с приятелка (аз реагирах бурно, после плаках, въпреки че бях права, но съжалих за реакцията си). Всичко отмина, слава Богу. Надявам се Марс да не ме провокира повече...ноооо може и да ме изненада като ми съвпадне с Юпитера на 26 Рак (Юпитер управлява Асц.).

*

elfidka

• 3129
« Отговор #17 -: Декември 09, 2009, 07:46:07 pm »
А как би се отразил ретроградния Марс на хората с ретро Марс в натала ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Декември 09, 2009, 07:53:02 pm »
Ами, предполагам, че ще се справят по-добре от останалите.
Аз имам ретро Юпитер и на мен ми върви когато Юпитер е ретро....
важни юридически начинания съм имала по ретро Юпитер,
защото така съм решила-дошло ми е отвътре да го направя точно в този период,
макар всички да казват, че не е подходящ за юридически дела.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #19 -: Декември 09, 2009, 08:18:00 pm »
Ами, предполагам, че ще се справят по-добре от останалите.
Аз имам ретро Юпитер и на мен ми върви когато Юпитер е ретро....
важни юридически начинания съм имала по ретро Юпитер,
защото така съм решила-дошло ми е отвътре да го направя точно в този период,
макар всички да казват, че не е подходящ за юридически дела.

Мерси много , мъжът ми е с ретро Марс та за това питам.  :)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!