Здравей Гост

Ретрограден Марс

• 91 Отговора
  • 16850 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Ретрограден Марс
« Отговор #80 -: Декември 29, 2009, 12:49:10 pm »
Да добавя също така, че в редица случаи преобладаващите хармонични аспекти на Марс дават трудно справяне с гнева. В картата на Чарли Шийн Марс е на трон в Скорпион /като втори управител/, в радост по дом, но се намира в един знак с Нептун и прави тригон със Сатурн в Риби. Слънцето, доколкото виждам, е в съвпад с Плутон и Уран и опозиция със Сатурн, което принципно дава проблеми с мъжкия авторитет или усещането като такъв. Особено ако се намеси и алкохолът. Марс е в секстил със Слънцето и се намира в градуса на лунните възли, в квинконкс към СЛВ.
Ако се отчетат сидералните позиции на планетите, Марс попада в знака на Венера, АС е в Телец, а управителят му /Венера/ е в неблагоприятна позиция, в Дева. Луната попада в 8 дом, което също е неблагоприятна позиция, а в 7 дом се намира Кету. Марс от 6 дом аспектира Раху в знака на АС, което води до чести кавги и конфликти в обкръжението, роденият сам си създава врагове, лесно се пали.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #81 -: Декември 29, 2009, 02:31:35 pm »
Марс в 7-ми дом също дава брачни скандали. Но да не пропускаме, че насилието може да бъде и психологическо, а там вече трябва да търсим и намеса на Плутон (манипулации), Нептун/Меркурий - лъжи, измами; Уран (неподчинение, бунтарство, хаос). Синастрията също е много важна. Човек може да бъде провокиран от синастрични аспекти на други хора, което става несъзнателно и за двете страни, или от планетни транзити, а да го отнесе някоя пасивна жертва.
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 02:37:53 pm от Небесна »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Декември 29, 2009, 02:55:59 pm »
В картата на Чарли Шийн Марс е в 6 дом, далеч от ДС.
Или просто го споменаваш информативно?
В интерес на истината, познавах един такъв тип, склонен към насилие в определени моменти. Марс се намира в Рак, където е в падение, в 6 дом, и сключва само хармонични аспекти - партилен тригон със Слънцето и партилен секстил с Луната. Да добавя също така, че Слънцето и Луната са в женски /пасивни/ знаци, както и Марс. Слънцето не е ранено от малефици като Сатурн, Плутон, Уран, има само квадрат с Юпитер и Нептун /доколкото Нептун също се счита за малефик от някои астролози/.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #83 -: Декември 29, 2009, 03:40:34 pm »
В картата на Чарли Шийн Марс е в 6 дом, далеч от ДС.
Или просто го споменаваш информативно?

Просто го споменавам, абстрахирайки се от картата на Чарли, понеже Лазарова попита...

« Отговор #84 -: Декември 30, 2009, 04:07:58 pm »
ЕЕЕЕЕе, Небесна, благодаря ти!!!!
Сега чак осъзнах колко манипулация съм понесла, без да съзнавам!
Още веднъж благодаря! Обясних си някои неща!
« Последна редакция: Декември 30, 2009, 04:22:30 pm от lazarova »

« Отговор #85 -: Декември 30, 2009, 04:14:25 pm »
Лили, благодаря и на теб!!!!!
След половин година си дадох сметка за насилието - психическо, подмолно....за добро усещане и хранене на егото на друг човек.

*

Nebesna

« Отговор #86 -: Декември 30, 2009, 08:48:16 pm »
Ти си направо късметлийка. Някои се осъзнават след години.

« Отговор #87 -: Декември 30, 2009, 09:11:30 pm »
Най-лошото е, че обикновено съзнавам всичко, но пак съм готова да го понеса и да вървя срещу себе си.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #88 -: Януари 01, 2010, 06:49:00 pm »
Мисля, че тази гадинка е виновна през последните седмици най-близките около мен /транзит по остта девети, трети дом/ да вдигат кръвно, при това сериозно, та чак до болница, за да им бият инжекции по спешност. Първо брат ми, а преди дни и баща ми ме изплаши по този начин...
« Последна редакция: Януари 01, 2010, 06:55:11 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #89 -: Януари 01, 2010, 06:52:59 pm »
Незнам дали е от Марс, щото ми съвпада със Слънцето, а то не ми управлява дом на сънищата, но и аз сънувам кошмари и то, че ме напада някой.  

Все пак това е Слънцето, изострен ти е инстинкта за самосъхранение. Чела съм, че при негативен аспект на Марс със светилата при жените, същите трябва да се пазят от агресия и грубост, да не бришат сами из улиците нощно време, за да не се превърнат в жертви на нападение....ще трябва да се пазим.

Да, явно трябва да се внимава, ще го имам предвид.

Между другото 9 дом все пак не е ли свързан със сънищата, тъй като съм срещала за хорарната май някъде нещо такова..?

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #90 -: Януари 01, 2010, 06:56:56 pm »
тежки празниците, тежки маси, тежко свинско, тежко винско, тежък метаболизъм
не му е лесно на кръвното :)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

Re: Ретрограден Марс
« Отговор #91 -: Септември 27, 2013, 10:13:41 pm »
Я кажете, ако ви се казва за ретро Марс ;D, че след няколко месеца (1.03 - 20.05.2014г.) живот и здраве пак ще тръгне в обратна посока, та да се подготвим от рано :P

Хей, щастливи овенчета собствената ни планетата ще ни "удари", дано да не ни притъпи рогцата... ;D

При мен ще попадне в сол. 1-ви заедно със СЛВ във везни и ще са на нат. К8. Проблеми със средства, конфликтни ситуации и свръх агресия ли да очаквам :lol:?
« Последна редакция: Септември 27, 2013, 10:36:25 pm от romantica »