Здравей Гост

Превенция за хармонично общуване

• 119 Отговора
  • 20008 Прегледи
*

AH

• 2201
Превенция за хармонично общуване
« -: Декември 10, 2009, 09:14:17 am »
Разгледайте в радиксите си планетите и аспектите, които имат пряко отношение към склонността на личността към конфликти.
Те са: Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон, а аспектите са съвпад, квадратура и опозиция с орбис 6 градуса.
При наличие на един или повече от изброените аспекти между изброените планети, можете да приемете, че с голяма вероятност личността е склонна към реакция в конфликтна ситуация.
Смятайте, че всеки транзит на някоя от изброените планети, който включва конфликтния аспект от радикса, води с голяма вероятност до субективно отношение и неправилни решения при провокация и конфликтна ситуация.

*

Kaya

• 2893
Re:Превенция за хармонично общуване
« Отговор #1 -: Декември 10, 2009, 09:29:08 am »
като  скромен притежател на  такива ще споделя, че съм съгласна с наблюдението, но не и с извода не е  правило напрегнати транзити да дават неадекватни решения "такава вероятност" има често и при тригоните просто предпоставките са други
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2 -: Декември 10, 2009, 09:45:02 am »
При мен няма празно значи  ;D!
Квадрат Марс-Юпитер, квадрат Сатурн - Плутон, съвпад Плутон - Слънце, квадрат Плутон - възлите, квадрат Юпитер - Меркурий и съвпад Сатурн - ЮЛВ. Плюс това Марс им още четири куинкокса, Сатурн - три, Юпитер - два, а Плутон - само един - с Марс. Броят ли се за агресивни аспекти?! Според мен се броят.
Тоест, "бегай, стрелям без предупреждение и първо говоря, после мисля".

Ама не е баш така, доколкото се познавам. Марс е ретро и в Телец, Сатурн е в заточение на Асц., Плутон не хуква първосигнално, а Юпитер е в хубави аспекти със светилата и според мен се удържа да не прави от мухата слон. Сигнатурата ми е кардинален въздух - обективност някаква се промъква все пак и желание да останеш на висотата на възпитанието си  ;). Плюс воден, скорпионски акцент - тип "Забавя, но не забравя" - Злопаметност и сарказъм, префинена отмъстителност и интуитивно отстрелване на ахилесови пети. Мдаа, виноват, признавам си тези грехове без много зор, но агресията не личи от пръв поглед все пак, нъл тъй  8)

edit:
А, забравиФ да напиша, че в момента сите горе са активирани некак си, а я сум в най-кроткийо си период от бая години насам  :-[
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

elfidka

• 3129
« Отговор #3 -: Декември 10, 2009, 09:50:33 am »
Хубава тема....
Та значи, аз съм със всички горе изброени аспекти и участвуват всички планети. :)
Имам 4 тао квадрата:
 Юпи-Марс-Сатурн
 Юпи-Марс-Луна
 Юпи-Плутон-Луна
 Юпи-Слънце-Луна
  и
 Марс съвпад с Плутон
 Плутон съвпад със  Слънце

Как ви звучи ? ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4 -: Декември 10, 2009, 09:54:01 am »
Разбира се, че това са предпоставки за неспокойна натура, но има и други фактори и един от най-важните е склонността към преработване на тези аспекти.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Mia21

• 2502
« Отговор #5 -: Декември 10, 2009, 10:30:24 am »
Дори и без да си гледам натала мога да кажа,че и аз съм от тези-реагиращите в конфликтни ситуации. :-[
Обаче съм забелязала и друго,че при мен е градивно.Всичко се оправя като с магическа пръчка... ;D

-Марс квадратура с Уран и Сатурн квадратура с Уран-ама последния не се брои защото и двете планетите са във воден знак...
-широка опозиция Юпитер-Уран
-Марс съвпад със Сатурн-тук въобще не ме ограничава Сатурн-ако реша да се намеся,при мен винаги е супер спонтанно... :-[

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #6 -: Декември 10, 2009, 10:35:46 am »
Имам един такъв хубав фон -
тао-квадратура Юпитер-Плутон - Слънце/Венера. А и неаспектиран Марс в падение в Рак.
Опитвам се да ги отработвам някак си. Все пак имам Сатурн на Асц., което ме прави по-сдържана, но ... търпя, търпя ..и като яхна метлата е по-добре да не разбирате. ..
А и имам остър език- квадратура на Мерк. с Уран.;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #7 -: Декември 10, 2009, 10:56:59 am »
Хе хе, кой ако не аз?  ;D
Марс ретро в осми рак в опозиция на стелиум във втори - точна опозиция на Юпитер и по-широчка над 6 гр. Слънце и Сатурн.

И аз смятам, че не са неадекватните решения, ми е избухливостта характерна.
На млади години бях уникум просто, пръст да ми покажеш, вече усещах енергията на раздразнението и гнева как ми пълзи по тялото, с поглед убивах.

Обаче някой по-горе справедливо отбеляза, че е важно и отработването, сто години борба и мъка, помогнаха и интернет форумите, специално в дир.бг. Техниката се нарича - натискане на бушони. Като имаш реакция, не я избягваш, ами нарочно я предизвикваш и така ден след ден и година след година, докато изчезне реакцията. Така в началото подскачах и отговарях на всяка реплика, усещах огън отвътре в мен, просто трябваше да се сдрача, мина време и почна да ми писва, сега и да вляза, и да прочета нещо, което мога да опонирам, най-често мяхам с ръка и викам - е, и други има, нека те, що се аз.
И си отминавам.

Абе девойки, то ще се окаже, че 100% от личния състав на форума е с избухливи аспекти. При това положение ние сме си направо героини, че не сме си извадили очите, ми минаваме само с малко разклащащи труса чат пат и от дъжд на вятър.   ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #8 -: Декември 10, 2009, 11:04:39 am »
Аз го отработих това,като научих хората около мен да не ме закачат. ;D Супер ми е лесно.Като ме знаят,че на моменти ми е слаб ангела,просто не си и помислят да ми говорят на криво.Има една приказка за лошия,че с него всеки се съобразява.Това е моята отработка на тези аспекти. ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #9 -: Декември 10, 2009, 11:33:52 am »
Абе девойки, то ще се окаже, че 100% от личния състав на форума е с избухливи аспекти. При това положение ние сме си направо героини, че не сме си извадили очите, ми минаваме само с малко разклащащи труса чат пат и от дъжд на вятър.   ;D

аз не влизам в 100% процента ;D

Обаче, тук става въпрос за статистика - винаги има изключения.......
Отделно, трябваше да се прецизира съдържанието на понятията "конфликтност" и "неадекватни решения" - по Марс се биеме, по Юпитер се възмущаваме, по Сатурн мълчим, а по Плутон - не отстъпваме.

Както и да е- използвах момента, че е спокойна атмосферата, да подскажа, че за всеки е полезно, когато усети дискомфорт при общуването си с някого или някъде, да гледа първо личния си хороскоп и ако може, да си съобрази реакцията :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #10 -: Декември 10, 2009, 11:48:32 am »
Е убу де, не 100 - 90% да са.  :)

Виж сега как се не бия по Марс, се не възмущавам по Юпи, не мълча по Сатурн и отстъпвам по Плутон.

Проработка на 100%  ;D :P ::)

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #11 -: Декември 10, 2009, 12:01:16 pm »
Разгледайте в радиксите си планетите и аспектите, които имат пряко отношение към склонността на личността към конфликти.
Те са: Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон, а аспектите са съвпад, квадратура и опозиция с орбис 6 градуса.

...да добавим ли и Уран:)

/Мисля си, че за да "се прояви" навън, в общуването, един аспект (в радикса) трябва да включва именно Марс, като лична планета и планета на действието... В смисъл, тогава аспектът ще е пряко ангажиран към начина, по който съответния човек действа.

...превенция:)

като, че ли зависи от Венера - мястото й в радикса, знак, аспекти...; Венера ~ планетата, която оцветява/определя/фокусира това, което ни носи хармония и радост; и което "полира"  ::) агресивните напъни на напрегнатите аспекти напр. на Марс/Сатурн или Марс/Уран/Плутон.

...и като говорим за превенция, музиката и въобще изкуството /отново по Венера плюс очарованието на Нептун/ е чудесен начин за релакс и не само  :) ...
Pastel Reflections - http://www.youtube.com/watch?v=Iv592u22vX0

Vajrasattva - http://www.youtube.com/watch?v=01LB1onp34g&feature=related

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Декември 10, 2009, 12:36:07 pm »

При мен не е съвсем тъй, тогава би трябвало да съм ангел небесен, м?  :P
Марс ми е в кротките Риби и е най-хармонично аспектираната планета в радикса, участва в голям воден тригон, няма нито един напрегнат аспект. Е, ъгловата му позиция не е за подценяване, а тригоните с Луната и Уран от време на време ме вкарват в екшън филми, направо сериали, но за щастие всички и всякакви ескцесии при мен бързо свършват поради изчерпване и пренасочване на интереса...  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #13 -: Декември 10, 2009, 12:42:48 pm »
Е ма ти не си драка, що се буташ между шамарите?  >:( ;D

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #14 -: Декември 10, 2009, 01:05:13 pm »
Ами хубаво, ама как да го отработя, като насреща ми се зъбят. >:(Днес в поликлиниката щях да я набия една смотла.Аз отивам и казвам съвсем любезно какво искам, а тази ми изнесе цяла тирада какво трябвало точно да обясня.....
Слънце тригон Марс, Юпитер и Нептун.
Марс съвпад Юпитер и СЛВ р Марс квадрат Уран и Юпитер.Меркурий сескиквадрат Марс и Уран.Луна сесктил Сатурн и тригон Уран, квадрат Плутон.Венера квадрат Сатурн.Венера тригон Плутон.

*

AH

• 2201
« Отговор #15 -: Декември 10, 2009, 01:11:52 pm »
Следваща стъпка
/уточнявам – говорим за статистика и конфликтност. Щом става въпрос за статистика, значи няма да влизаме в спор за изключенията. Споменахме, че конфликтна ситуация може да е дори мълчанието. Приносът на всички останали планети в контекста на така дефинираната конфликтност е по-слаб./
Пак говорим само за споменатите четири планети – тоя път ще гледаме взаимните споменати аспекти между въпросните планети в нашия радикс и същите планети в радикса на партньор/всякакви партньорства/.
Вариантите са вече 16 и ако от тях 3 и повече са неблагоприятни, партньорствата са много сериозно проблематични и завършват с разрив по правило. Орбисът отново е 6 градуса, като единствено съвпадът на Юпитер с Юпитер няма да броим за лош аспект. Всички останали съвпади са неблагоприятен фактор.

И участваме в статистика в момента – не водим спор:)

« Отговор #16 -: Декември 10, 2009, 02:15:55 pm »
Е убу де, не 100 - 90% да са.  :)

Виж сега как се не бия по Марс, се не възмущавам по Юпи, не мълча по Сатурн и отстъпвам по Плутон.

Проработка на 100%  ;D :P ::)
;D ;D ;D - Аз съм много зле тогава - бия се по Марс, възмущавам се по Юпи, мълча по Сатурн и не отстъпвам по Плутон...И моето се брои за преработка нали ?!
  Всъщност имам Сатурн - опозиция Марс - доста гаден аспект и най-трудно преработващ се. Аз без да разбирам от астрология още навремето съм си го преработила. Като ученичка ходех с пергела в ръката, готов всеки момент да наръга някой ако ми посегне  ;D. Ха ми е посегнал, ха съм го набола...Но в последствие почнах да тренирам - яки тренировки - голям кеф беше - и през повечето време съм се заливала от смях...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #17 -: Декември 10, 2009, 02:41:44 pm »
Следваща стъпка
/уточнявам – говорим за статистика и конфликтност. Щом става въпрос за статистика, значи няма да влизаме в спор за изключенията. Споменахме, че конфликтна ситуация може да е дори мълчанието. Приносът на всички останали планети в контекста на така дефинираната конфликтност е по-слаб./
Пак говорим само за споменатите четири планети – тоя път ще гледаме взаимните споменати аспекти между въпросните планети в нашия радикс и същите планети в радикса на партньор/всякакви партньорства/.
Вариантите са вече 16 и ако от тях 3 и повече са неблагоприятни, партньорствата са много сериозно проблематични и завършват с разрив по правило. Орбисът отново е 6 градуса, като единствено съвпадът на Юпитер с Юпитер няма да броим за лош аспект. Всички останали съвпади са неблагоприятен фактор.

И участваме в статистика в момента – не водим спор:)

В случая вече говорим за синастрични аспекти подсилващи / отключващи, наталните т.нар. конфликтни такива. Следствие на което се подсилва конфликтността на индивида, дадена му по натал.
АН, правилно ли те разбрах ?
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 02:46:53 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #18 -: Декември 10, 2009, 02:43:13 pm »
Следваща стъпка
– тоя път ще гледаме взаимните споменати аспекти между въпросните планети в нашия радикс и същите планети в радикса на партньор

...за статистиката  :)

1. квадрат, между Марс в радикса на единия партньор и Юпитер в картата на другия. Юпитер е в Овен и е наистина щедър, въодушевяващ и много импулсивен, но Марс в Рак е някак твърде предпазлив, "разумен" и дори уклончив на моменти... т.е. цялото това въодушевление май му идва в повече...
2. съвпад, между Марс в радикса на единия и Сатурн в радикса на другия партньор. И двете планети са в Рак - особено е защото едната планета е в падение, а другата - в заточение. Най-общо Сатурн слага юзди и на без това склонния към отдръпване Марс.
3. съвпад Сатурн/Сатурн в Рак; чудя се всъщност дали този аспект не е по-скоро положителен ::)...?
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

elfidka

• 3129
« Отговор #19 -: Декември 10, 2009, 02:49:17 pm »
 ;D ;D ;D
Малко бавно загрявам след АПК/то
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева