Здравей Гост

Превенция за хармонично общуване

• 119 Отговора
  • 19985 Прегледи
*

toroni

• **
  • 561
Re:Превенция за хармонично общуване
« Отговор #20 -: Декември 10, 2009, 02:53:30 pm »
Имам  синастричен  съвпад   на моя Плутон с чужд Марс при това в негов 8 ми дом. Това не бих го определила като лош аспект.  Тук определено аз нападам, защото съм по-конфликтната,но мен не ме нападат. Може би защото чуждият Плутон прави секстил с моя Марс и омекотява ситуацията. 
Другият конфликтен аспект е квадратурата на моя Юпитер с негов Марс. Може би не изглежда така от тези аспекти, но аз определено съм по-нападателната.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

AH

• 2201
« Отговор #21 -: Декември 10, 2009, 02:53:46 pm »
Е убу де, не 100 - 90% да са.  :)

Виж сега как се не бия по Марс, се не възмущавам по Юпи, не мълча по Сатурн и отстъпвам по Плутон.

Проработка на 100%  ;D :P ::)
;D ;D ;D - Аз съм много зле тогава - бия се по Марс, възмущавам се по Юпи, мълча по Сатурн и не отстъпвам по Плутон...И моето се брои за преработка нали ?!
  Всъщност имам Сатурн - опозиция Марс - доста гаден аспект и най-трудно преработващ се. Аз без да  от астрология още навремето съм си го преработила. Като ученичка ходех с пергела в ръката, готов всеки момент да наръга някой ако ми посегне  ;D. Ха ми е посегнал, ха съм го набола...Но в последствие почнах да тренирам - яки тренировки - голям кеф беше - и през повечето време съм се заливала от смях...

;D
Никъде не е казано, че е много хубаво да си нямаш конфликтни аспекти, или пък че е много хубаво като си го имаш.

Тия аспекти имат специално значение при общуването с другите – ключ са за въпроса с кого и как си партнираме .

*

Uran

• 6041
« Отговор #22 -: Декември 10, 2009, 02:56:49 pm »
 Неин Юпитер в съвпад с моя Венера, СЛВ и Хирон.
 Неин Марс в квадрат с моя Венера и мой Юпитер.
 Неин Уран в съвпад с мое Слънце и опозиция на моя Луна.
 Мой Марс в квадрат и половина с нейни Венера и Луна.
Нулева толерантност към грешките и. Най- лоша съм била към този човек.

*

AH

• 2201
« Отговор #23 -: Декември 10, 2009, 03:13:44 pm »
Неин Юпитер в съвпад с моя Венера, СЛВ и Хирон.
 Неин Марс в квадрат с моя Венера и мой Юпитер.
 Неин Уран в съвпад с мое Слънце и опозиция на моя Луна.
 Мой Марс в квадрат и половина с нейни Венера и Луна.
Нулева толерантност към грешките и. Най- лоша съм била към този човек.

струва ми се, че трябваш да търсиш отговора само в твоя хороскоп в момента :)
Ако тоя човек си има в радикса съвпад на Меркурий и Юпитер, а в момента транзитните Марс, Юпитер, Хирон и Нептун активират наталния аспект, ти не проявяваш достатъчно разбиране :) Но не е трудно да поправиш грешката  ;D

*

Helo

« Отговор #24 -: Декември 10, 2009, 03:19:32 pm »
И аз имам един от тези аспекти - съвпад Марс-Сатурн в 1-ви дом. Опозицията на Марс със Слънцето и Венера засилва нещата.  ::)

Аз не съм конфликтна личност, но обичам да казвам нелицеприятната истина в очите на хората, под формата на шегички, защото като ги виждам как се самозаблуждават ми се приисква да им покажа истината.  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #25 -: Декември 10, 2009, 03:22:56 pm »
 Е там ти е грешката. Те си имат тяхна си истина и твоята забележка по- скоро ще се отчете като злоба, завист нежели конструктивна, градивна, добронамерена критика.

*

AH

• 2201
« Отговор #26 -: Декември 10, 2009, 03:47:59 pm »
Изпреварващо намесвахме личните планети, а чак сега е време да ги гледаме.
Значи:
1.   конфликтност в нашия радикс
2.   конфликтност в чуждия радикс
3.   конфликтност в синастрията
/при ниска конфликтност в двата радикса и конфликтност под 3 аспекта в синастрията – имаме стабилна основа за дългосрочно партньорство – последното може да го имаме и без стабилна основа, но някой може да не е особено щастлив:)/
4.   личните планети ще изследваме като аспекти в синастрията :
-   Слънцата – наличието на аспект предполага ментално взаимодействие
-   Луните – аспектите предполагат психологическо и евентуално сексуално взаимодействие
-   Меркурий – вербално, ментално, интелектуално и пр
-   Венерите – харесване, взаимен комфорт и т.н.
/все още сме на етап всякакво партньорство и общуване, а не точно любовно:)/

*

Helo

« Отговор #27 -: Декември 10, 2009, 03:55:31 pm »

-   Меркурий – вербално, ментално, интелектуално и пр

Тогава да добява, че имам опозиция на Плутон с Меркурий. Това добавя малко повечко лек вариант на черен хумор, шегички, с които показвам истината на хората.  ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #28 -: Декември 10, 2009, 04:03:02 pm »
Я сега да бройкаме.
С екс.съпруга ми щехме се изтрепем във всички моменти, в които не се разбирахме.
-опозиция Марс-Сатурн
-опозиция Марс Юпитер
-7 градуса съвпад Марсове
-съединение Сатурн Юпитер
-съединение Сатурн Сатурн
-опозиция негов Статурн мой Марс
-съединение Плутон Плутон
ееее де, то така излиза, че като хората са родени близо един до друг и все ще има патаклама, щото бавните Плутон и Сатурн носят вече два кофти аспекта, щото се ще са в съвпад, пък Марс като се манзрахерца напред назад и той и те ти 3 аспекта с едно щракане на пръсти.
Малиии, ма ние пак добре, че верно не сме се изпотрепали.
 :-[
с щерка ми имаме само един квадрат Юпитер Сатурн и почти се не караме, чак ми е скучно и на моменти почвам да я бъзгам, ама тя ме отрязва, че не обича да се скандалосва
с един тук такъв някакъв потенциален 3 кофти аспекта и трите с Юпитера му, да го беше подместил малко.  ;D
квадрат негов Юпитер с мои Юпитер, Сатурн и Марс

*

kaily

• 5145
« Отговор #29 -: Декември 10, 2009, 04:05:43 pm »
Цитат
/при ниска конфликтност в двата радикса и конфликтност под 3 аспекта в синастрията – имаме стабилна основа за дългосрочно партньорство...

АН, ама под 3 или по-малко или равно на три се пак?  :-[

*

AH

• 2201
« Отговор #30 -: Декември 10, 2009, 04:09:15 pm »
Я сега да бройкаме.
С екс.съпруга ми щехме се изтрепем във всички моменти, в които не се разбирахме.
-опозиция Марс-Сатурн
-опозиция Марс Юпитер
-7 градуса съвпад Марсове
-съединение Сатурн Юпитер
-съединение Сатурн Сатурн
-опозиция негов Статурн мой Марс
-съединение Плутон Плутон
ееее де, то така излиза, че като хората са родени близо един до друг и все ще има патаклама, щото бавните Плутон и Сатурн носят вече два кофти аспекта, щото се ще са в съвпад, пък Марс като се манзрахерца напред назад и той и те ти 3 аспекта с едно щракане на пръсти.
Малиии, ма ние пак добре, че верно не сме се изпотрепали.
с щерка ми имаме само един квадрат Юпитер Сатурн и почти се не караме, чак ми е скучно и на моменти почвам да я бъзгам, ама тя ме отрязва, че не обича да се скандалосва
с един тук такъв някакъв потенциален 3 кофти аспекта и трите с Юпитера му, да го беше подместил малко.  ;D
квадрат негов Юпитер с мои Юпитер, Сатурн и Марс

права си за наборите- там много често Сатурните и Плутоните са в съвпад - но и статистически това не са от най-долготрайните и най-щастливите партньорства

А за потенциалния- ами на границата си, но продължавай с изследването - ако имаш нещо да научиш от някакво партньорство, то партньорството ще се случи, дори да бягаш от него........Просто си изследвай, за да се опитваш да си наясно със ситуацията.

*

Uran

• 6041
« Отговор #31 -: Декември 10, 2009, 04:27:21 pm »
 В радикса си нямам кой знае какво заложено на тема конфликти- сал един съвпад на Юпитер с Плутон и двете ретроградни и квинконс Марс -Сатурн, но много хора биха ме определили като такава. Просто когато имам позиция и то добре мотивирана, не мръдвам и на йота заради нечий кеф.
Съпругът има доволно такива аспекти: Уран в съвпад с Плутон квадратират Юпитер, Сатурн и Меркурий, но него го определят като консенсусен и..тук много бъркат.
Ах, този 12 дом! Така им подлива вода на тези със занижена бдителност. Конфликтността е доста подмолна. Но, ето на- всички, които го познават го подценяват и мислят за голям сладур .
В синастрията -би трябвало да сме се избили, но не е така. Е, не че не прехвърчат искри, но навреме овладяваме положението. (тук помагат огледалните съпади на Слънцата с Венерите ни )
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 04:43:28 pm от Uran »

*

kaily

• 5145
« Отговор #32 -: Декември 10, 2009, 04:32:49 pm »
Ама Уран, АН тук говори за 4-те планетки само, дай отчет наспоред тях, не набърквай останалите.

*

kaily

• 5145
« Отговор #33 -: Декември 10, 2009, 04:36:30 pm »
Е сега проверих една връзка - 1 година трая и ни един скандал през това време. Има два кофти аспекта от посочените. Само дето след една година той просто каза дотук, точка и си тръгна без обяснения.

Такаа, а проверих и една моя бивша връзка - само с две квадратури. Ма ние 1 година бяхме цветя и рози и после две години щехме не себе си да изтрепем, ми щехме земята да взривим, барабар със слънчевата система.
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 04:41:23 pm от kaily »

*

AH

• 2201
« Отговор #34 -: Декември 10, 2009, 05:48:37 pm »
Е сега проверих една връзка - 1 година трая и ни един скандал през това време. Има два кофти аспекта от посочените. Само дето след една година той просто каза дотук, точка и си тръгна без обяснения.

Такаа, а проверих и една моя бивша връзка - само с две квадратури. Ма ние 1 година бяхме цветя и рози и после две години щехме не себе си да изтрепем, ми щехме земята да взривим, барабар със слънчевата система.

точно за това продължаваме с изследването по точка 4 - т.е. сега изследвай личните планети. Това, че няма конфликти, още не значи, че ще има разбирателство, интерес, привличане и т.н. За хармоничните аспекти между личните планети орбисът е по-голям- 7-8 градуса.
Но и нехармоничен аспект да има, пак е важно - на лице е взаимодействие. Въпросът е да стигнем до познаване- да сме наясно, примерно, че партньорът казва и мисли едно, пък ние разбираме друго......./това при нехармоничните аспекти се случва често ;D/

*

Nebesna

« Отговор #35 -: Декември 10, 2009, 05:55:01 pm »
Плутон е подмолен и прикрит. Струва ми се, че никога не би предизвикал директен конфликт, но може да провокира другите да узбухнат.

А къде оставихме Меркурий - най-големият плетач на интриги. А конфликтните му аспекти с Марс?

*

Nebesna

« Отговор #36 -: Декември 10, 2009, 05:57:21 pm »
За статистиката: Юпитер в квадрат с Марс. Превенцията върви по следния начин:
- тригон на Марс с наталното Слънце - сублимация
- тригон на Юпитер с рождения Сатурн - въздържание.

Друго си е да си имаш някой и друг "борбен аспект", за да не ти се качват на главичката и да се друсат отгоре.....
НЕ пропагандирам насилие. Просто важен е баланса и да не прекаляваме.

*

AH

• 2201
« Отговор #37 -: Декември 10, 2009, 06:08:34 pm »
Личните планети идват след изследването за конфликтност.
Търсим астрологичното влияние за всякакво общуване и партньорства – семейно общуване между роднини, служебно общуване, делово и ще стигнем и до любов.
Трудно се живее продължително в условията дори на студена война. А какво остава, ако е гореща войната, колкото и да са военолюбиви и двете страни:)
Идеята е, че ако няма здрава основа, дори между родители и деца може да прекъсне общуването, а какво остава за делови или любовни отношения.

*

Nebesna

« Отговор #38 -: Декември 10, 2009, 06:12:41 pm »
Конфликтността е отношение, а отношение може да съществува и между лични планети, не смяташ ли? - важна е природата на планетата. За мен Меркурий е важен, защото има отношение към словото и в негативен аспект с Марс може да те убие с думи.
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 06:18:36 pm от Небесна »

*

AH

• 2201
« Отговор #39 -: Декември 10, 2009, 06:28:07 pm »
Меркурий и Луната са по правило неутрални планети. Те се повлияват от всичко останало. В тая схема и през тая призма, дори Слънцата остават на по-заден план.
Естествено, че са много факторите, които влияят на общуването.

Всеки си има по няколко лични примера за трайните и полезните нехармонични и хармонични общувания. /ясно ни е, че и едно нехармонично общуване може да е трайно и полезно/
Разглеждат се тия примери и се търси общото и различното. После се стига до спецификата на всяка връзка.