Здравей Гост

Синастрии на успешни двойки

• 21 Отговора
  • 3605 Прегледи
*

Nebesna

Синастрии на успешни двойки
« -: Декември 27, 2009, 09:02:46 pm »
Предлагам в тази тема да поставяме синастрични карти на известни и не толкова известни двойки.
Без значение дали са се разделили или не. Важното е да са направили впечатление като двойка, осколо тях да е имало "магия". Нека се опитаме да определим какво ги свързва. това може да не са двойка любовници, може да са партньори, съпрузи, съмишленици, сътрудници, другари и т.н.

Слагам тук синастричната карта на един страхотен екип - Мария Игнатова и Димитър Рачков. Доколкото разбирам вече живеят заедно. Много си пасват тези двамата. (часовете на раждане, респ. домовете са неизвестни).

« Последна редакция: Декември 27, 2009, 09:11:48 pm от Небесна »

*

Nebesna

Re:Синастрии на успешни двойки
« Отговор #1 -: Декември 27, 2009, 09:09:52 pm »
Предполагам, че точния тригон Юпитер - Юпитер е в основата на тази лекота, с която общува двойката и излъчва щастие. Секстилът на луните е важен, дотолкова, доколкото двамата усещат мигновено настроенията си и веднага си "влизат в тон". Смея да предположа, че нейната луна е в последните градуси на Скорпиона, защото изглежда "ревнивичка" - наблюдавала съм я как го гледа на светски събития - тя го гледа с обожание и изглежда по-влюбената, но по един типично скорпионски (притежателски) начин. Имала съм приятел с Луна в Скорпион и нейните неосъзнати реакции ми напомнят за неговите.

Нейният Сътурн в Дева в съвпад с неговия стелуим придава стабилност на двойката, но може да има и противоречия, заради квадратурата Сатурн-Сатурн.

А неговият Уран във Везни в съвпад с нейния стелиум наелектризира връзката и я прави вълнуваща.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2 -: Декември 28, 2009, 11:40:37 am »
Четох скоро по нета за Мария и бившия ѝ , че скоро се били развели окончателно и как той се оплаквал, че тя се сърдела, когато не се прибирал вечер.... ;D ;D ;D ;D
Че кой няма ??
Той да се радва, че само със сърдене е минавал  ;D ;D ;D
Ако ми е на мене колко има да му дрънчи тигана по главата.....ехеееееее... ;D ;D ;D ;D
Смешник ... що се жени като иска да води нощен живот ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3 -: Декември 28, 2009, 11:43:41 am »
Много хубава тема и много хубава двойка за пример, жалко, че незнаем точните часове. Ще се включа отново след няколко дни, пожелавам ви весело посрещане на Новата година!  :-*
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #4 -: Декември 28, 2009, 12:18:51 pm »
Четох скоро по нета за Мария и бившия ѝ , че скоро се били развели окончателно и как той се оплаквал, че тя се сърдела, когато не се прибирал вечер.... ;D ;D ;D ;D

Къде си го чела това?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #5 -: Декември 28, 2009, 02:33:10 pm »
Четох го в Дира, мисля, че беше миналата седмица.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #6 -: Декември 28, 2009, 10:01:11 pm »
.....че нейната луна е в последните градуси на Скорпиона, защото изглежда "ревнивичка" - наблюдавала съм я как го гледа на светски събития - тя го гледа с обожание и изглежда по-влюбената, но по един типично скорпионски (притежателски) начин.

неговата луна в опозе нейн марс и квадратура нейн плутон , няма мърдане, добре че е мъжката луна и то козирожка, непукиз, иначе много сълзи ша лее
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Декември 28, 2009, 10:23:26 pm »
Неговата Луна в Козирог е в трудно положение, предвид с навалицата от нейни планети във Везни, които докосват чувствителна точка - квадратурата на Луната му с Уран. Виждала съм как "излива" емоциите си Луна в квадрат с Уран -импулсивно, изненадващо и странно, държат се като "пубертети, които правят на пук на мама" - бунтари и ексцентрици, трудно се овладяват. Разбира се, неговата луна е прекрасно аспектирана с тригони към важни планети в Дева, които ще смегчават екцентричното поведение, но нейният стелиум във Везни може да го провокира.

Опозицията на Луната с Марс не я отчитам, понеже Марс е навлязъл в Лъв и влиза в синхрон с неговата Венера, макар и да не са в съвпад.

« Отговор #8 -: Декември 28, 2009, 11:00:20 pm »

но нейният стелиум във Везни може да го провокира.

чудесна провокация, предвид,  неговият нат.съвпад Луна/СЛВ, пък и това напрежение
се тушира до някъде от тригона негова Луна/СЛВ и нейн Сатурн, ако имат общи цели

интересно е неината квадратура Сатурн/Нептун и неговият Сатурн оформят тау квадрат
как ще се прояви, може би тук Нептун е своеобразен винтил за конфликта от квадрата
между двата Сатурна ::)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Декември 12, 2010, 02:24:28 am »
Предлагам да разгледаме картите на една интересна двойка, провокирана от филма, който гледах днес на обяд.
Крал Едуард VIII и американката Уолис Симпсън, заради която абдикира от престола.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Декември 12, 2010, 03:51:31 am »

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #11 -: Декември 12, 2010, 03:53:28 am »
Като гледам картата пълен 4-ти дом и на ИЦ- Близнаци...много комуникация , доста разбиране видно от слънцето в знака Близнаци...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #12 -: Декември 12, 2010, 04:35:16 pm »
какво по-точно за 4-ти дом? нали картата е синастрична, т.е. единия активира силно 4-ти дом на партньора, но какво влияние има върху активиращия?

*

Инти

• 2068
« Отговор #13 -: Декември 12, 2010, 09:29:08 pm »
какво по-точно за 4-ти дом? нали картата е синастрична, т.е. единия активира силно 4-ти дом на партньора, но какво влияние има върху активиращия?

Това , което съм чела от книгата на Авесалом Подводни за синастриите, 4ти дом е много важен , защото чрез планетите попадащи на партньора в него, можеш да разбереш дълбоката същност на партньора, начина по който той те допуска вътре в себе си.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #14 -: Декември 12, 2010, 09:33:00 pm »
Какво би означавало слънце в съвпад ИЦ в партньорска карта? :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Инти

• 2068
« Отговор #15 -: Декември 12, 2010, 09:47:19 pm »
Какво би означавало слънце в съвпад ИЦ в партньорска карта? :blink:

знака на куспидата е важен, за да разбереш дали може да те допусне, ако е някой затворен знак може и да не успее да се отвори веднага за истинското аз на човека, а и зависи много как се проявява това слънце. Примерно ако синастрично слънце в квадрат с плутон на партньора е на иц, няма да се чувства комфортно, ако ще и да му постелиш на меко в 4ти дом.

*

holanda

« Отговор #16 -: Декември 12, 2010, 09:56:39 pm »
знака на куспидата е важен, за да разбереш дали може да те допусне, ако е някой затворен знак може и да не успее да се отвори веднага за истинското аз на човека, а и зависи много как се проявява това слънце. Примерно ако синастрично слънце в квадрат с плутон на партньора е на иц, няма да се чувства комфортно, ако ще и да му постелиш на меко в 4ти дом.

това е любопитно,но не разбрах :

примерно имаш IC в Дева,но партньорски планети (има ли разлика дали са лични или транссатyрнови ? ) да кажем Марс и Луна влизат в 4 -ти дом. Какво се случва : как те приема този със Марс и Луна и какво е общото със знака на твоя IC-дали ти ще искаш да навлезеш в негова лична  територия или не ?
« Последна редакция: Декември 12, 2010, 10:02:10 pm от жълтолилава »

*

Инти

• 2068
« Отговор #17 -: Декември 12, 2010, 10:15:31 pm »
Как даде пример точно с ИЦ в Дева, като точно моето е такова.

Примерно аз нямам нищо в Дева, съответно имам партньор с Луна в Дева, и тя попада в моя 4ти дом, това означава че, ако аз приемем знак Дева добре, т.е. нямам антипатия към знака и проявявам девишки качества, по-лесно ще възприема луната в дева, за мен една такава личност ще внесе чистота като душевност в моето съзнание, по-хармонична ще бъде емоционалната връзка, друга алтернатива е , че можем да съжителстваме заедно в един дом, който ще бъде подреден , чист и хармоничен. Но ако примерно на мен ми е чужда Девата и не се спогаждам с този знак, тази Луна в Дева ще ме нервира, тя иска да всичко да е изрядно в дома, а пък аз искам да си разхвърлям на воля, тя ще вика и крещи, аз ще си правя оглушки, и т.н.

*

holanda

« Отговор #18 -: Декември 12, 2010, 10:25:33 pm »
а,виж,сега ми се изясни  :blink:
 Примера беше хипотетичен,аз съм с IC в Козирог (btw и аз имам Луна в Дева,би трябвало да ме харесваш  :P)

а това с личните планети (тъи като те са по осезаеми за индивида) и неличните (които да кажем са по трудни за партньора да ги усети,следователно той самия няма да осъзнава какво се случва) дали пак е от значение ? Примерно един партньорски Уран,които влиза в твоя 4 дом,но човека ти не му схваща спатиите,следователно може да не се улавяте по начина,които би трябвало да бъде.
Или още нещо-ако IC ти е в Дева,но в крайни градуси и 4 дом влиза в друг знак,съответно и партньорските планети там ,това дали обърква 'системите' някак?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #19 -: Декември 12, 2010, 10:36:55 pm »
Как даде пример точно с ИЦ в Дева, като точно моето е такова.

Примерно аз нямам нищо в Дева, съответно имам партньор с Луна в Дева, и тя попада в моя 4ти дом, това означава че, ако аз приемем знак Дева добре, т.е. нямам антипатия към знака и проявявам девишки качества, по-лесно ще възприема луната в дева, за мен една такава личност ще внесе чистота като душевност в моето съзнание, по-хармонична ще бъде емоционалната връзка, друга алтернатива е , че можем да съжителстваме заедно в един дом, който ще бъде подреден , чист и хармоничен. Но ако примерно на мен ми е чужда Девата и не се спогаждам с този знак, тази Луна в Дева ще ме нервира, тя иска да всичко да е изрядно в дома, а пък аз искам да си разхвърлям на воля, тя ще вика и крещи, аз ще си правя оглушки, и т.н.

благодаря ти за примера. сега ми се изясни защо имам толкова много скорпиони около мен. 4-ти дом ми е в скорпион а слънцето ми е в 8-ми, който по принцип си е скорпионския дом.
но да ти кажа партньорски скорпионски стелиум от слънце, марс и меркурий в 4-тия ми дом ми е много труден :'(