Здравей Гост

МАГИЯТА на вечната младост

• 11 Отговора
  • 5278 Прегледи
*

АН

« -: Януари 15, 2005, 06:22:52 pm »
1. Хормоните - намаляват с възрастта - намалеят ли, следва натрупване на тлъстинки, мускулите се стопяват, съединителната тъкан губи плътността си, настроението пада :ph34r:

2.медитацията - връща биологичния часовник  :ph34r:

3.любовта - мозъкът излъчва програмата на младостта :ph34r:

4. калориен аскетизъм - ако организмът храносмила по-малко, успява да отдели повече от подмладяващия хормон мелатонин :ph34r:

5. витамините и зеления чай- прихващат свободните радикали и чистят организма от тия агресори :ph34r:

6. движението - изразходват се разни излишни килокалории :ph34r:

7. интелигентността - свеж мозък и неостаряващ дух :ph34r:  

*

Gostenka

« Отговор #1 -: Януари 16, 2005, 04:30:50 pm »
Strahotna tema AH!!! :)  :)  :)
Mnogo mi haresa!
Shte gledam ot sega da spazva m nqkoi prosti pravila ,a ne ,kogato veche e kysno ...
I oshte za polzata ot zeleniq chai,koito konsumiram ejednevno... :rolleyes:
1. пиенето на зелен чай укрепва духа, повдига настроението, засилва паметта и мозъчната дейност.
2. Зеленият чай има освежаващо, ободряващо действие и помага при преумора.
3. предпазва от кариес на зъбите. Изследвания на английски учени потвърждават, че зъбният кариес е много по-рядко срещан у хората, които всекидневно пият зелен чай.
4. поддържа нормалната дейност на сърцето и стомаха.
5. стимулира циркулирането на кръвта и енергията.
6. предпазва от рак и злокачествен тумор. Засилва имунните функции на организма и действува благотворно за предпазване и лечение на лъчеви болести, при радиация и отравяния.
7. забавя и спира процеса на стареене на клетките и допринася за подмладяване и дълголетие.
8. съдържа немалко вещества, нужни за човешкия организъм. Цинкът, който се намира в зеления чай играе важна роля за правилното протичане на бременността.
9. прочиства кръвта от холестерол и други вредни вещества и наслоявания по стените на кръвоносните съдове. Предпазва и лекува атеросклероза, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.
10. стимулира отделителната система, функциите на бъбреците и пикочния мехур.
11. укрепва двигателната способност на организма и нервната система.
12. лекува затлъстяване и разкрасява. Опъва кожата и отваря порите й.
13. влияе благотворно при очни болести и засилва очите.
14. регулира баланса между алкалите и киселините в организма.
15. изстудява тялото по време на летните горещини и по този начин адаптира телесната температура към външни условия. Девет минути след поемането на чая се отварят кожните пори, телесната температура спада с 1-2 градуса и човек се чувствува приятно по време на горещините.
Не помня кога започна всичко. Но знам, че ще продължи дълго. Настоящият материал само затвърждава правилността на взетото решение - зелен чай винаги и навсякъде.
Родината му е Китай. Пътят на коприната става и негов път. За да научи света за неговия цвят, вкус и аромат. И за положителното му въздействие върху здравето на човека. В най-различни аспекти.
Многобройни са научните изследвания за благотворното влияние на зеления чай върху човешкия организъм.
Смята се, че той действа положително върху стомашно-чревния тракт, поглъща вредните вещества, попаднали в организма, пречиства жлъчката, бъбреците и черния дроб, че е полезен за дихателната система и кожата; че стимулира мозъчната дейност и укрепва сърдечносъдовата система, като подържа еластичността на кръвоносните съдове и заздравява стените им; че засилва имунните функции на организма и действа благотворно при радиация и отравяния; че забавя процеса на стареене на клетките и укрепва нервната система.
Изследвания за зависимостта между пиенето на зелен чай и здравето на човека продължават да се правят и днес.
Резултатите от дългогодишни проучвания доказват връзката между редовната употреба на чай, най-вече зелен, и по-ниската заболеваемост на населението.
Установено е, че в страните, в които се пие редовно зелен чай, урологичните болести се срещат много по-рядко, отколкото в държавите, където това не е навик.
Данни от едно любопитно проучване показват, че хората в районите около Хирошима и Нагазаки, които редовно пиели зелен чай, не се разболели от лъчева болест след ядрените бомбардировки през 1945 г.
Според епидемиологични изследвания на рака в онези части на света, където се консумира много зелен чай, заболяванията от рак на гърдата и белия дроб са по-малко.
За пушенето и пиенето на зелен чай
Изследователски екип от Център по рак в Аризона изследвал възстановителните способности на зеления чай върху увредените от пушенето клетки и способността му да предпазва от появата на рак.
В проучването участвали над 100 заклети пушачи. В продължение на четири месеца те трябвало всеки ден да изпиват поне четири чаши зелен или черен чай.
След това било изследвано съединението 8-ОНdG, което се освобождава в организма в отговор на ДНК нарушения, които са в основата на раковото разрастване.
Тези пушачи, които в изследвания период пиели безкофеинов зелен чай, имали 31% понижаване на това съединение. При онези, които пиели черен чай, такава промяна нямало.
Според резултатите от това и подобни изследвания зеленият чай намалява окислителния стрес в организма при пушачите - дисбаланс, който участва в развитието на определени болести, особено на раковите заболявания, и води до промяна на нормалната функция на клетката и дори до нейната смърт.
Когато пушачите пият по шест чаши зелен чай на ден, техните тела понасят с 40-50% по-малко оксидативни щети, което потенциално намалява риска от рак, емфизема и сърдечни болести.
Зеленият чай е богат на полифеноли. Смята се, че именно те са отговорни за здравните преимущества на зеления чай.
Голям процент от цялото количество полифеноли принадлежи на катехините. Тези съединения имат доказан защитен ефект срещу рак (карциноми).
Антиканцерогенните ефекти на зеления чай се дължат преди всичко на съдържащия се в него катехин EGCG, който е силен антиоксидант (определен е като най-силния от всички открити антиоксиданти - 100 пъти по-ефективен като неутрализиращ свободни радикали от витамин С и 25 пъти по-силен от витамин Е).
Антиоксидантите подпомагат клетъчното възстановяване след въздействието на слънчева светлина, химични съединения, стрес и някои храни. Увредените клетки могат да станат причина за поява на рак, сърдечно заболяване или друго сериозно болестно състояние.
С катехина EGCG се свързва и положителното въздействие на зеления чай за защита на сърцето.
Сърцето
Научно изследване за употребата на зелен чай показва, че той може да намали риска от инфаркт на миокарда, както и че чаят има защитна роля - болестта е по-рядко срещана при хора, които пият зелен чай.
Голямото количество флавоноиди, които съдържа, неутрализират свободните в организма радикали и така предпазват от окислителни увреждания.
Флавоноидите са химични съединения, които служат за защита срещу образуването на тромбози. Те са мощни антиоксиданти, които въздействат върху клетките и молекулите за освобождаването им от свободни радикали. Свободните радикали се закачат към важни клетъчни компоненти, което е първата крачка към натрупването на плаки в кръвоносната система.
Изследване, проведено сред 5000 души, показва, че само 2,4% от тези, които пият две или повече чаши чай на ден, са имали сърдечни атаки в продължение на шест години, в сравнение с онези, които никога не са пили чай. При тях честота на сърдечните пристъпи била 4,2%.
Освен това тези, които пиели поне пет чаши чай на седмица, имали по-добро кръвообращение.
Медицинският център "Beth Israel Deaconess" в Бостън изследвал дали консумацията на зелен чай може да увеличи годините живот след прекаран сърдечен удар.
Били изследвани 1900 души - мъже и жени на възраст около 60 години. Всички те били прекарали сърдечен удар. Задавали им въпроси, свързани с консумацията на чай.
За тези, които пиели повече от 19 чаши чай на седмица, рискът да умрат през следващите три-четири години намалявал с 44% в сравнение с онези, които не пиели чай. За умерено пиещите чай този риск намалявал с 28%.
Ах, този "лош" холестерол
Други проучвания показват, че зеленият чай намалява риска от сърдечни заболявания като понижава нивото на "лошия" (предизвикващ атеросклероза или запушване на коронарни артерии) холестерол, без да намалява нивото на "добрия" (който има защитна функция).
В Научния център за хранене на човека в Мериленд в продължение на три седмици осем мъже и осем жени трябвало да приемат храни и течности, определени от изследователите в лабораторията.
Първата седмица изследваните трябвало да изпиват подобна на чай напитка - ароматизирана вода. Втората и третата седмица изпивали по пет чаши чай на ден.
Било установено, че през този период кръвните липиди са намалели с повече от 10%, което означава намаляване на "лошия" холестерол. Той се понижил с 6% за целия период на проучването.
По-силна имунна система
Пиенето на чай може да засили имунната система, като й помогне да се пребори с инфекциите. Според доклад на Националната академия на науките на САЩ в чая се съдържа компонент, който подготвя имунната система да атакува нахлуващите в организма бактерии, вируси и гъби.
Съгласно тези данни хората, които по принцип не пият чай, но са изпили по пет-шест чаши на ден, за две седмици са в състояние по-добре да се справят с бактериални инфекции.
В доклада се подчертава, че чаят може да помогне в борбата с инфекциите, а не да ги лекува.
Срещу алергиите
Японски учени установили, че зеленият чай е богат на антиалергични съставки, които спират развитието на алергичен отговор и последващите го прояви в организма.
Катехинът EGСG възпрепятства производството на хистамин и имуноглобулин Е, които участват пряко в развитието на алергичните реакции и така се предотвратява биохимичният процес, предизвикващ алергична реакция.
Д-р Тахибана, професор по химия от университета във Фукуока, Япония, твърди, че зеленият чай е полезен срещу широк спектър от предизвикващи кихане алергени като полена, домашния прах и алергените от домашните любимци.
Метаболитният ускорител
Проучвания доказват, че зеленият чай може да помогне за повишаване на скоростта на метаболизма и за намаляване на теглото.
Изследване, което сравнява метаболичния ефект на екстракт от зелен чай и плацебото, показало, че хората, които пият зелен чай, изгарят допълнително 70 калории на ден.
Смята се, че причината за това е в катехините - антиоксидантите, които ускоряват метаболитния процес.
Друго проучване, извършено в университета в Женева, изследва резултата от комбинацията на кофеин и катехина EGCG. Според резултатите от него комбинацията от кофеин и катехини може да усили скоростта на метаболизма с 4%.
Зелен чай за мазане
Последни научни експерименти показват, че екстракти от зелен чай могат да бъдат целебни и ако се приложат върху кожата. Все повече продукти за кожа се правят с екстракти от зелен чай.
Причината е в полифенолите, които защитават от развитието на кожен рак. Тези съединенията могат да бъдат прилагани под формата на лосион.
Установено е, че протеин, свързан с развитието на кожен рак, може да бъде блокиран чрез прилагането на полифенол. Те понижават нивата на този протеин (които се повишават от ултравиолетовата светлина).
Лосионът с полифеноли би могъл да подпомогне защитата на кожата от поява на рак като следствие от излагането на слънце.
Усмихнете се, моля
Според изследвания на английски учени зъбният кариес е много по-рядко срещан у хора, които пият зелен чай всеки ден.
Американски учени открили, че чаят съдържа вещества, които разрушават бактерии и вируси, причинители на инфекции в гърлото и на зъбни кариеси.
Според учените зеленият чай - с най-добър ефект срещу вирусите, а екстракт от него разрушава микроорганизмите, които причиняват заболявания в устната кухина.
ДОБРИ НОВИНИ ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЧАЙ

Чашата с чай - черен или зелен - може да се превърне в най-добрия приятел на хората със захарна болест. Една от естествените съставки на растението, известна като епигалокатехин галат, повишава инсулиновата активност над 20 пъти в лабораторни изпитания. Екстрахираният чаен компонент е полифенол, който действа и като антиоксидант (защитник срещу свободните кислородни радикали).
През последните години различни научни съобщения свързаха чая с благоприятни здравни ефекти, дължащи се на неговите ароматни съставки, известни като полифеноли. Полифенолите са химически активни вещества, които имат защитни ефекти срещу увреждащите свободни радикали. В лабораторни тестове полифенолите могат да убиват бактерии, вируси и ракови клетки и поради това се свързват със сходни желани качества и при консуматорите на чай.
Екип от американски хранителни химици от десетки години изучава различни вещества от растителен произход по отношение на възможностите им по естествен път да стабилизират нивото на кръвната глюкоза при хората с диабет. При проучване на чая те откриват, че една от съставките - епигалокатехин галат - ексклузивно подобрява отговора на тялото към инсулина, като намалява нивата на инсулина и кръвната глюкоза*.
Този желан ефект притежават различните видове черен и зелен чай, но нито един от билковите "чайове", тъй като те не съдържат листа на растението чай (Camellia sinensis).
И втори независим научен екип от индийски учени също потвърди, че зеленият чай може да подобрява глюкозния толеранс в лабораторни условия.
Бъдещи проучвания на живо ще проверят доколко чаят може да помогне на хората с намален глюкозен толеранс и диабет да контролират по-добре кръвната си глюкоза. Благоприятните ефекти върху инсулиновата активност намаляват с една трета при прибавяне на мляко в чая, показват също лабораторните резултати. Изследователите съветват запарката от чай да се пие в чистия си естествен вид.

*При хората с диабет тип 2 е нарушена способността на тялото да отговаря на собствения си инсулин. Този дефектен отговор се нарича инсулинова резистентност и е част от по-широк кръг обменни нарушения (коремно затлъстяване, нарушен глюкозен толеранс, отклонения в липидите, повишено кръвно налягане, повишени нива на инсулин). Целият този кръг носи общото медицинско име метаболитен синдром или Синдром Х и се свързва с висок сърдечносъдов риск.
Поне в началото, панкреасът се опитва да преодолее намалената инсулинова активност като произвежда и отделя в кръвта повече инсулин. Постепенно това свръхнатоварване го изморява и изтощава. Нивото на кръвната глюкоза започва на пълзи неконтролирано нагоре. Появява се клиничен диабет тип 2, който е "айсберга" на наличния от години Синдром

*

Guest_lin

« Отговор #2 -: Януари 19, 2005, 10:45:42 am »
До Гостенката ни ;)
Би ли ми препоръчала определена марка зелен чай, защото съм опитвала от различни производители и винаги има голяма разлика помежду им.
Това ме кара да не бъда сигурна кой точно е истинският  :ph34r:  :(  

*

Gostenka

« Отговор #3 -: Януари 20, 2005, 05:02:07 am »
Цитат
До Гостенката ни ;)
Би ли ми препоръчала определена марка зелен чай, защото съм опитвала от различни производители и винаги има голяма разлика помежду им.
Това ме кара да не бъда сигурна кой точно е истинският  :ph34r:  :(
:unsure: Лин,
За съжаление не зная какви марки зелен чай се предлагат във България ,но със сигурност избора е много богат.Сигурно има специализирани магазини за чайове ,където предлагат зелен чай на треви.Тук не е така ,а аз предпочитам  да си купувам зелен чай на пакетчета.Обикновен.И пак има доста видове ,но аз намерих своя ,от един вид ми прилошаваше ,от друг също,пък и беше много неприятен на вкус и избрах този ,които ми действа най-добре и е приятен,на някаква фирма \"1001 cvet\" .Зарежда ме някак и кипя от енергия след това .Но наример ,този ,които на мен ми харесва , не се харесва на майка ми ,на нея и се харесва този ,от които на мен ми прилошава .Е,поне \"само\" за около 6 месеца успях да я убедя да замени кафето със зелен чай ,но е голям инат ,и сега го пие с неудоволствие ,но поне го пие. :D
ако искаш ,погледни и тук :)

*

lin

« Отговор #4 -: Януари 20, 2005, 09:12:43 am »
Извини ме!
Съвсем забравих, че си наблизо, но не чак толкова, че да познаваш добре БГ-пазара. ;)  :)
А сайта, който си публикувала е много полезен!
Благодаря!
Още днес ще си напазарувам от някой специализиран магазин за чай  :)  

*

Gostenka

« Отговор #5 -: Януари 20, 2005, 11:47:44 am »
:lol:  :) Uspeh v tyrseneto na podhodqsht chay,Lin!!! :)  

*

лилид

« Отговор #6 -: Февруари 25, 2005, 01:44:07 pm »
Цитат
1. Хормоните - намаляват с възрастта - намалеят ли, следва натрупване на тлъстинки, мускулите се стопяват, съединителната тъкан губи плътността си, настроението пада :ph34r:

:lol:
сега се смея, но преди два дни ми се стъжни, защото най-сериозно лекар ми препоръча да откажа цигарите и да наблегна на секса - за да не губя качествата на женската си физика...

а на мене ми се стъжни, защото - да си кажа тук като на свои - отказах секса и наблягам на цигарите...засега.

и засега практикувам повече движението,  (то може да се прави и без човек-партньор, стига ми любовта към планината  ;) )

и медитирам върху въпроса как да се съчетае здравето на тялото със здравето на душата...
е, то е ясно - съчетава се с любов!

:D та така,  ... любовта

*

lin

« Отговор #7 -: Февруари 25, 2005, 02:35:24 pm »
Привет лилид! :)

Разказаното от теб ми прилича на историята на мой познат, който премина 15 дневен курс на гладолечение - само на вода, но пушеше като комин :D  :D  :D
През цялото време мърмореше на всички около себе си, как лекарствата, храната... всичко било отрова... сред облаци цигарен дим, произведени от самия него :D  :D

И накрая не издържах и го попитaх как така му се връзват цигарите с 'лечението', което прави....
Е, отговорът не е достоен за да го напиша тук ;)

Колкото до секса...
Науката се обявява абсолютно ЗА.
Предвид, че посредством него активизираме хормоните в организма си.

А ако се обърнем към древността, ще видим че Йога препоръчва пълно въздържание, защото сексът води до преразход на енергия. А Йога учи именно как максимално да съхраним своята си енергия за да я имаме за по-дълго време.

Май ще е най-добре да си намерим собствена формула  ;)  

*

лилид

« Отговор #8 -: Февруари 25, 2005, 03:01:50 pm »
Цитат
как максимално да съхраним своята си енергия
Здравей lin,

(за цигарите не че се оправдавам  B) , но прави се бързо, лесно и не ти трябва партньор, и докато пушвам се вслушвам в себе си  ;) )

а енергията...
какво ли знам за енергията...какво ли знам за сексуалната енергия...
за формите на енергията...за формите на енергията на човешки план...за преобразуването на енергиите...
за взаимодействието на микрокосмосите-хора ... и съхраняването/изразходването/зареждането с енергия - помежду ни и с майката-Вселена.

колкото повече уж научавам толкова повече знам, че не знам какво знам  :rolleyes:

питам вътрешния глас  :D  

*

lin

« Отговор #9 -: Февруари 25, 2005, 03:16:29 pm »
Тъкмо това и аз имах предвид - вслушването и интуицията ще ни покажат верните отговори.

А за цигарите...
И аз съм била пушач и мнооооого добре знам онова, което описваш. ;)
Така че не ми звучиш като самооправдаващ се човек.
Сигурна съм, че когато истински пожелаеш, ще ги спреш.
Също съм сигурна, че е по-добре да пушиш, отколкото да си въздържател, изнасилвач на  малки деца... /извинявам се за драстичния пример, но днес съм в особено настроение :ph34r: /

*

лилид

« Отговор #10 -: Април 25, 2005, 04:42:11 pm »
Поздрав между Цветница и Великден   :rolleyes:
С един текст от нет-а (не беше цитиран автор, а може да е и този, който го беше постнал):

Какво се казва на някого когото обичаш?
- Еми...обичам те - каза той.

- Ами ако се уплаши?
- Тогава значи не е готов да го обичаш - каза той.

- И какво се прави тогава?
- Изчакваш го - каза той.

- Как така?
- Изчакваш го да стане готов- каза той.

- Ами ако не стане?
- "Ако" са три буквички, които поставени пред едно изречение прoменят всичко - каза той.

- А какво му казваш тогава? Лъжеш ли го?
- Не, продължаваш да го обичаш - каза той.

- А какво се прави когато обичаш някого? Жените ли се?
- Не - каза той.

- А защо всички се женят?
- Защото не знаят какво е да обичаш - каза той.

- Кой знае?
- Ти знаеш - каза той.

- Защо?
- Защото обичаш някого - каза той.

- Защо така мислиш?
- Иначе нямаше да ме питаш - каза той.

- А какво правиш когато някой ти каже "обичам те"?
- Вярваш му - каза той.

- Защо?
- Ще разбереш когато някой ти каже "обичам те" - каза той.

- Защо мислиш, че не са ми казвали?
- Той не ти го е казвал - каза той.

- Аз кога го срещнах?
- Когато залеза и изгрева се сляха в едно - каза той.

- Как така?
- Ще разбереш когато някой ти каже "обичам те" - каза той.

- А какво правиш когато някой те попита "обичаш ли ме"?
- Нищо - каза той.

- Защо?
- Защото ако го обичаш той ще знае...и няма да има нужда да те пита - каза той.

- А защо всички все повтарят на другия "обичам те"?
- Защото не са сигурни - каза той.

- В какво?
- В любовта си - каза той.

- А какво става когато любовта свърши?
- Нищо - каза той.

- Защо?
- Защото тя не свършва - каза той.

- А защо всички се развеждат?
- Любовта и бракът нямат нищо общо - каза той.

- Ти всички отговори ли знаеш?
- Не - каза той.

- А как ми отговаряш?
- С голямото си желание - каза той.

- Знаеш ли какво?
- Да - каза той.
- Обичам те.
- Знам - свърши той.

:D  

*

АН