Здравей Гост

Прогноза за 2010 година

• 1819 Отговора
  • 283915 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Прогноза за 2010 година
« Отговор #940 -: Април 24, 2010, 02:07:50 pm »
За да направиш каквото и да било, трябват благоприятни условия, тези условия се създават от държавата, у нас държавата е на мафията и е създала благоприятни условия за мафиотите.

Кайли , държавата не е ли равно на народ? или тя е неудошевен предмет?

Картофопроизводител работи като вол на малка нива цяла година, накрая идва мутрата и му купува картофите за жълти стотинки, които не му стигат даже да оцелява, защо да сади повече? Земята още разпокъсана благодарение на държавата, собствениците много, дават аренда година за година, какво можеш да засееш като едногодишно растение, щото не знаеш другата година какво ще им скимне?

такъв пример можеш да дадеш с всяка продукция от малини ,къпини , грозде и квото се сетиш....

А като подхвана нихилизма, е сега имаме добър министър председател, нали? Или и ти ще изпаднеш в нихилизъм.
.....у нас държавата е на мафията и е създала благоприятни условия за мафиотите.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #941 -: Април 24, 2010, 02:09:09 pm »

Не е въпрос на мързел, въпрос на мотивация е.

Ами права си.

*

Марая

• 28287
« Отговор #942 -: Април 24, 2010, 02:12:37 pm »
гледам индонезия , с тая нат.луна в овен и ингреса на уран там , с тая квадратура на плутон към овен , не ми се мисли....
възможно е дори да изчезнат някои части от индонезия ,имаше остров-няма остров.
големи природни катаклизми ги чакат ,страшно е....
тао квадратурата ще е страшна там...

видяла съм това в картата на индонезия....

По твоята логика и Гърция трябва тази година да потъне. Я виж картата на Гърция, Новолунието за юни и особено Лунното затъмнение на 26 юни. Те имат в натала Нептун и Уран в началните градуси на Козирог, Венера в на. гр. на Везни, Хирон в нач. гр. на Овен и т.н. Яко ще ги тресе отвсякъде в Гърция в края на юни и юли - в управлението на държавата, финансовата криза и от друга страна природните катаклизми. По туй време имат и Марсов възврат.  :'(  Лунното затъмнение на 26 юни акцентира и наталните 1 и 7 домове в картата на БГ.  :-X

не съм казала подобно нещо за Гърция ,но смятам ,че няма да ги подмине някое и друго наводнение ,както е възможно и цунами в южните части на Гърция....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #943 -: Април 24, 2010, 02:15:25 pm »
Ако на 1 септември е отстранен, аз ще викам - Не, никакъв астролог не съм.
Ако на 1 септември не е отстранен, ти ще викаш - Не, никакъв астролог не съм.
 :97:

Момичета-кокичета  ;D, ако трябваше след всяка непозната прогноза световно известните астролози да се отричат от астрологията, то нямаше да останат никакви.  :blink:

:clap: :clap:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #944 -: Април 24, 2010, 02:38:16 pm »
Цитат

Естествено, че не е, Марайче, ма верно си много боса поитически, душко.  :(

Цитат
такъв пример можеш да дадеш с всяка продукция от малини ,къпини , грозде и квото се сетиш....

Естествено, че мога, а също така мога и да изляза от сферата на селското стопанство и да се разпростра из цялата икономика - все същото е. Това обаче потвърждава моята теза, не твоята.

Цитат
.....у нас държавата е на мафията и е създала благоприятни условия за мафиотите.

опппаааа

1. .....у нас държавата е на мафията и е създала благоприятни условия за мафиотите.
2. държавата не е ли равно на народ?
ЕРГО
народът е на мафията?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #945 -: Април 24, 2010, 02:41:10 pm »
За мързела може и да сте прави.
Но по селата мързел не вирее, обикновените хора там оцеляват с тежък труд.
Обаче в по-големите градове вижте как през деня се пълнят баровете. Човек наистина може да се запита аджеба тия хора работят ли изобщо? Но не може да се правят такива заключения, като се гледа определена прослойка от населението. А тя не е преобладаваща нито по количество, нито по начин и стандарт на живот. Просто това се забелязва на пръв поглед, защото буквално ни се навира под носа.

Но да ви питам как да работи обикновеният градски българин за 300-400 лв. заплата при условие, че за тези жълти стотинки /предвид стандарта на живот/ трябва да полага двойно или дори тройно повече труд от това, което получава като възнаграждение. Как!?!
Не съм от мързеливите, но си казах, че в тази криза няма да уйдисвам на тарикатлъка на некоректните работодатели, затова не си търся и работа. Работя си вкъщи, колкото мога. Не искам да засегна никой от тук присъстващите, които са работодатели, имат собствен бизнес и се чудят как да оцеляват благодарение на "анти"кризисните мерки. Визирам онези работодатели, които са се изхитрили в кризата да правят лесни пари, ощетявайки работещите за тях и заобикаляйки закона. И това вече е масово явление!
Да ви кажа ли какво правят фирмите? Не говоря само за съкращения и намаляване на заплати. Когато оборотите падат, а разходите остават на същото ниво или дори нарастват, нормално е да се редуцират и възнагражденията, когато производителността на труда е намаляла. Но не може една фирма с нарастващи или непроменени обороти да се оправдава с кризата и да намалява заплатите на служителите, да съкрати половината персонал, малкото останали да работят за двама-трима, а да получават същото или по-ниско възнаграждение. Не може!
Знаете ли какви шашми правят?!
Осигуряват персонала на половин работен ден, за да плащат по-малко осигуровки. Естествено стажът, отпуските и болничните се броят наполовина!
Съкращават част от персонала, пращат ги на борсата, а хората продължават да работят във фирмата нелегално. С обезщетенията, които се изплащат от борсата, работодателите покриват част от разходите си за заплати! И това го има! Зная за такива случаи!

Така че хич не ми разправяйте, че на народа не му се работи! И на мен не ми се работи, защото няма да позволя някой селски тарикат да забогатява на моя гръб, а аз да се чудя как да оцелявам.
Някой може и да го мързи да работи, но замислете се колко тарикати успяват да се възползват от кризата и да направят лесни и бързи пари!

Сещам се, някой от форума беше казал, че кризата е внесена в България. И е така според мен. Какво производство има в момента? Има ли развито селско стопанство? Тарикатите са видяли, че бързи пари се правят чрез спекулации на финансовия пазар и на пазара на недвижимите имоти, в строителството. Капиталът, който се наливаше в строителството, в преобладаващата си част бе заемен, т.е. предоставен чрез банково кредитиране. И тук не говорим за малки фирми, а за крупни чуждестранни "инвеститори". Какво са инвестирали в България? Заемни пари! Кредити, които трябва да се връщат! Някои крупни строителни инвеститори стигнаха дотам, че в момента не могат да си завършат строителството след сключени вече предварителни договори с купувачите и взети пари, нито са в състояние да им върнат парите! Строителството се финансираше със заемен капитал, а тези кредити трябва да се изплащат в крайна сметка! Да не говорим за това колко случаи има с нецелесъобразно усвояване на получените кредити, след което строителството се замразява, защото банките ги притискат, имотите са ипотекирани, а парите вече са похарчени!

Лесно е да кажеш "На народа не му се работи, за какво да му плащам!". Но нека се поставим за миг на мястото на "простолюдието", а? Аз за какъв чеп ще работя, като получавам възнаграждение, чийто размер е останал на нивото от 2004-2005 година, а стартовата заплата не подлежи на актуализация!? А с колко са нараснали необходимият жизнен минимум и индексът на инфлация? Колко хора живеят в момента под прага на бедността, защото някой е решил да прави лесни и бързи пари, използвайки техния труд!? Масово явление напоследък е да се наемат по-неквалифицирани и с по-малко опит кадри, защото кадърните просто не желаят да толерират произвола на работодателите! Мнозина квалифицирани специалисти се съгласяват на по-ниско заплащане и по-ниска позиция, само защото към това ги принуждават обстоятелствата. В крайна сметка търсенето и предлагането на труд определя и неговото заплащане, така работи пазарният механизъм.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #946 -: Април 24, 2010, 02:53:32 pm »
Цитат

Естествено, че не е, Марайче, ма верно си много боса поитически, душко.  :(

Цитат

Естествено, че мога, а също така мога и да изляза от сферата на селското стопанство и да се разпростра из цялата икономика - все същото е. Това обаче потвърждава моята теза, не твоята.

Цитат

опппаааа

1. .....у нас държавата е на мафията и е създала благоприятни условия за мафиотите.
2. държавата не е ли равно на народ?
ЕРГО
народът е на мафията?

народът е мафия Кайли! това е босата истина....
всеки иска , всеки е нещастен ,всеки търси на работата лекото и на хляба мекото.
тая тема много пъти сме я подхващали и никога не сме я довършвали , както и сега няма да я довършим.
защото според мен всичко се крие в културата на бита , какъвто между впрочем ни липсва...
а дали съм боса политически или обута това няма значение . има значение позицията , защото без нея сме заникъде...,просто заникъде. :blink: ;)

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #947 -: Април 24, 2010, 03:03:46 pm »

всеки иска , всеки е нещастен ,всеки търси на работата лекото и на хляба мекото.

Да, с това съм напълно съгласна. Веднъж даже ми стана много тъжно, че съм такава тъпа овца.  :-\ Някои хора си живеят живота, ходят си на екскурзийки в чужбина, но все гледат да изкопчат нещо безплатно, докато аз се мъча да оцелявам.  Не визирам хора от форума, да се знае предварително.

Цитат
защото според мен всичко се крие в културата на бита , какъвто между впрочем ни липсва...

Поне 60 % нямат такава.  :-X

*

kaily

• 5145
« Отговор #948 -: Април 24, 2010, 03:18:48 pm »
Цитат

Засрамете се двете със Скарлет, ако обичате.
Народът е беден, изтерзан и оцеляващ вече 20 години. Не живеещ, а оцеляващ.
Не знам от какъв сой произлизате, ама аз от бедно работническо семейство как му никаха едно време, най-близката ми приятелка от детските години е в Испания, чистачка. Половината от родния ми град е там, много са в Гърция, знам какви заплати получават, знам какви са цените там, майка ми е пенсионерка, знам как живее, накрая знам и аз какво мога да правя, с какво съм се сблъскала през последните 20 години и аз също няма да си продавам труда без пари, като Лили.
Марая, приличаш ми на госпойца гледана в саксия и немърдаща по-длеч от жълтите плочки. От кулата ти от слонова кост изобщо не можеш да видиш народа и бъди така добра да спреш да плюеш по него, защото нямаш право да плюеш по нещо, което не познаваш.
Абсолютно аналогично на твоите изказвания и аз мога да кажа, че евреите са виновни за световната криза и са алчни свине, които само в парите си врат зурлите и са готови да унищожат населението на земята от алчност, затова и са прокълнати.
Приемаш ли ми изказа?

*

Марая

• 28287
« Отговор #949 -: Април 24, 2010, 03:21:05 pm »

Да, с това съм напълно съгласна. Веднъж даже ми стана много тъжно, че съм такава тъпа овца.  :-\ Някои хора си живеят живота, ходят си на екскурзийки в чужбина, но все гледат да изкопчат нещо безплатно, докато аз се мъча да оцелявам.  Не визирам хора от форума, да се знае предварително.

Цитат

Поне 60 % нямат такава.  :-X

с процентни съотношения няма да се занимавам , макар ,че си мисля ,че са малко 60% ,като цифра.
всичко започва от семейството ,което за съжаление вече не е онова и в оня смисъл в който влагахме някога. всичко тръгва от нас ,от чувството ни за мяра и отговорност , от стремежа ни за хармония...
ми не може една държава , която е учила ЕВРОПА на земеделие да внася домати и краставици от АНАДОЛА. ценично е меко казано....
не може приходните агенций да не работят , а ние да търсим резултати...няма как да се случи.
какво е това КРЕМИКОВЦИ, какво е това КЦМ , какво е това ЧЛК?
има държави ,които имат традиций в това отношение...,ние шепа народ ще бъдеме лидери в тежката индустрия ли? мии ,смешно е!
нафъцкахме Златни пясъци и Слънчев бряг с хотели ....,ще дойде ред и да ги бутаме. все едно не си на почивка , а си в Люлин или Обеля...
съсипия ,просто съсипия. за три месеца сезон половината бази остават празни....
как да коментираме обслужването? отиваш ,сядаш ,поръчват..усещане за гост или клиент ЙОК , все едно си им на гости. подметките дето ти сервират , старите продукти които влагат ,не ще повръщаш , а и червата си ще издрайфаш. :-X
пример за обслужване е турция! там клиента е бог! тук е глупак!
тази държава може да бъде културна дестинация на света ,не само на европа. минерални извори ,ски сезони ,лято , история , земеделие , културен туризъм ,фото-туризъм , екология, производство свързано с леката промишленост- така я виждам аз мойта България!

*

kaily

• 5145
« Отговор #950 -: Април 24, 2010, 03:22:59 pm »
Ми хубаво виждаш ама се научи да правиш разлика между държава, родина, народ и други такива.
За всичко, което си изброила по-горе, е виновна държавата, не народът.
Неслучайно е речено - Обичам родината, мразя държавата.

*

Марая

• 28287
« Отговор #951 -: Април 24, 2010, 03:26:16 pm »
Цитат

Засрамете се двете със Скарлет, ако обичате.
Народът е беден, изтерзан и оцеляващ вече 20 години. Не живеещ, а оцеляващ.
Не знам от какъв сой произлизате, ама аз от бедно работническо семейство как му никаха едно време, най-близката ми приятелка от детските години е в Испания, чистачка. Половината от родния ми град е там, много са в Гърция, знам какви заплати получават, знам какви са цените там, майка ми е пенсионерка, знам как живее, накрая знам и аз какво мога да правя, с какво съм се сблъскала през последните 20 години и аз също няма да си продавам труда без пари, като Лили.
Марая, приличаш ми на госпойца гледана в саксия и немърдаща по-длеч от жълтите плочки. От кулата ти от слонова кост изобщо не можеш да видиш народа и бъди така добра да спреш да плюеш по него, защото нямаш право да плюеш по нещо, което не познаваш.Абсолютно аналогично на твоите изказвания и аз мога да кажа, че евреите са виновни за световната криза и са алчни свине, които само в парите си врат зурлите и са готови да унищожат населението на земята от алчност, затова и са прокълнати.
Приемаш ли ми изказа?

всяко стадо има мърша ,приемам всичко ,което казваш. друг е въпроса дали го споделям..... :blink:
не може да ме е срам от това ,че казвам какво мисля.срам ме е от мързела.
стига бе Кайли , какво искаш да ми кажеш ,че всички са прости и обикновени работници ли?
стига вече , все ревеш на тая тема. ми не е така ,всяко стадо си има мърша , а политиците са представителната извадка на народа! това е положението и е факт!
що си траете всички за дирибея Доган , ааа?
станишев крив ,царя прав..., Доган -къФ е ВИ ПИТАМ?
ЩО НЕ ГО ПОДХВАНЕ БАТ ВИ БОЙКО ,А? :-X
оффф ,що няма повръщаша емотиконка.....

п.п. ей сега го мернах и това ;D ;D
едва ли имаш представа колко добре познавам България и колко километри съм навъртяла. едва ли се досещаш на колко предизборни кампаний съм присъствала и колко съм работила ,при това не само за червените ,едва ли си наясно колко баби ме познават и колко камиони с олио и захар съм пращала и във Видинско и в Благоевградско. ако се сложи бариера на Благоевград и стане губерния вярвай ми губернатор съм..... ,знам за какво говориш Кайли но не става с говорене и с неправене , а става с воля и правене , безрезервно ,безусловно и от душа , отвътре трябва да ти идва.....
и не ме ядосвай повече и без това обаму мамата на темата....
« Последна редакция: Април 24, 2010, 03:44:39 pm от Марая »

*

Марая

• 28287
« Отговор #952 -: Април 24, 2010, 03:28:38 pm »
Ми хубаво виждаш ама се научи да правиш разлика между държава, родина, народ и други такива.
За всичко, което си изброила по-горе, е виновна държавата, не народът.
Неслучайно е речено - Обичам родината, мразя държавата.

правя я разликата , ама не навлизам в подробности и детайли....щото смятам ,че говоря с хора ,които ме разбират....
стига сме ги дефинирали нещата , файда от дефиниций няма ,има файда от желание за работа и промяна...
политиката е курва и до тук само курви ни управляват! ;D :angry:

*

kaily

• 5145
« Отговор #953 -: Април 24, 2010, 03:41:10 pm »
Цитат
а политиците са представителната извадка на народа!

Докато продължаваш с тия наивистични възгледи, не искам да правя промяна с теб.
Ти не виждаш нещата такива, каквито са, да те оставя да правиш промяна е да си пъхна таралеж по-голям и от догановия и цалевия заедно, в гащите.
Преди да правиш каквото и да било, в т.ч. и промяна, имаш нужда от изчистване и промяна на собственото си съзнание.

И Бойко не е курва, а прави промените, докато ние си говорим за тях.

« Отговор #954 -: Април 24, 2010, 03:41:37 pm »
Извинявам се,че така се намесвам в спора.
Според мен докато в тези,които ни управялват не проговори чувството за национална принадлежност и обич към родината ни,няма да мръднем и на метър напред.
Народът ни е беден,без здравеопазване,без образование и още без много неща........
Беден народ лесно се манипулира.Има значение и това,че сме търпеливи и наивни-народопсихология.
Не съм съгласна,че народа е мафия.
Повечето хора продължават да вярват на това,което им се говори и се надяват на по -добри времена.Без да знаят реално каква е ситуацията,а тя в момента е трагична.

*

Марая

• 28287
« Отговор #955 -: Април 24, 2010, 03:50:11 pm »
Цитат
а политиците са представителната извадка на народа!

Докато продължаваш с тия наивистични възгледи, не искам да правя промяна с теб.
Ти не виждаш нещата такива, каквито са, да те оставя да правиш промяна е да си пъхна таралеж по-голям и от догановия и цалевия заедно, в гащите.Преди да правиш каквото и да било, в т.ч. и промяна, имаш нужда от изчистване и промяна на собственото си съзнание.

И Бойко не е курва, а прави промените, докато ние си говорим за тях.

хич не се и съмнявам ,че всичко тръгва от собственото ни съзнание....
стига с тая демагогия бе хора....стига ;D. политиката не е това което виждате ,или онова което чувате.спрете се ! замислете се!
просто има удобни хора ,в удобно време , има една интересна геополитически и стратегически територия и преговори на парче....
затова има тоя пипаме ,она не пипаме. нищо не се решава от тук. в момента решенията се вземат през ноща отвъд океана...

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #956 -: Април 24, 2010, 04:10:08 pm »
Не мисля, че съм казала или направила нещо, от което да се срамувам. Вие си се пенете нататък сами.  :86: Аз напускам заведението, че сте яхнали вече метлите.  :P  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #957 -: Април 24, 2010, 08:30:42 pm »
Не мисля, че съм казала или направила нещо, от което да се срамувам. Вие си се пенете нататък сами.  :86: Аз напускам заведението, че сте яхнали вече метлите:P  ;D

;D ;D ;D

не сме още бе Скарлето ,има време до пълнолунието ;D ;D ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #958 -: Април 25, 2010, 07:36:48 am »
Не мисля, че съм казала или направила нещо, от което да се срамувам. Вие си се пенете нататък сами.  :86: Аз напускам заведението, че сте яхнали вече метлите:P  ;D

;D ;D ;D

не сме още бе Скарлето ,има време до пълнолунието ;D ;D ;D

Я пак помисли!  ;) Марса вече се е развихрил в хороскопите ви /и в хорарната тема като гледам/ и е активирал всички негативни аспекти на притежателите на планети в Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. До пълнолунието ще има трупове.  ;D А аз предпочитам спокойния живот и излета в планината, да се заредя с позитивна енергия. Приятен ден на всички!  :rolleyes: :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #959 -: Април 25, 2010, 10:08:40 am »
Няма производство ,защото ни мързи и защото търсиме високите печалби.
не може нещо ,което има себестойност 10лв да го продаваме за 50.
такава печалба не може да има....
спекулаций е имало и винаги ще има. но от всеки спекулант не става , както и от всеки производител или търговец...
Марая, колко е себестойността на един парфюм "Булгари"? Същата като на "Тройной". :blink: п.п.Допускам, че "Тройной" може и да е с по-висока себестойност поради неефективно производство.
 Колко е себестойността на един оригинален диск с най-касовия филм-центове,но се продават по 30-40$.