Здравей Гост

Прогноза за 2010 година

• 1819 Отговора
  • 283135 Прегледи
*

tanina80

Re:Прогноза за 2010 година
« Отговор #1280 -: Юни 13, 2010, 09:35:26 am »
Според мен тенденцията е света да обеднява все повече и то като се тръгне от изток - на запад, и това не съм го гледала по никакви зодии и хороскопи. В Китай, Африка, и много други страни отдавна има гладуващи хора, които все пак работят, но едва ли не като роби..., имам чувството, че и ние вървим на там, но другото ми чувство е, че ще стане световна война в най-близко време и затова темата с нямането на парите и някакви си "контроли на храните" ги избутвам по назад в съзнанието си.

А ти замисляля ли си се, че за да има търговия (без която е невъзможно оцеляването на човеците, понеже не всеки може да си произвежда сам всичко или да го получава в готов вид направо от природата) ...
Аз лично съм се замисляла, че търговеца и търговията са такова животно -пиявица и кръвопиец, защото без да  произвежда нещо, само купува-продава, купува-продава, хапва си парички, а производителите да бачкат като роби и това е. И не им завиждам на такива, а просто не мога да ги понасям. Това са такива лъжци и подлизурковци, и винаги прибират парите, без дори да са положили някакво желание или усилие за тях. Затова и не харесвам парите.

*

tanina80

« Отговор #1281 -: Юни 13, 2010, 09:38:43 am »
никой не защитава интересите на потребителя,каквито сме всички
и сега има ДВСК и ХЕИ, айде сега Агенция по храните,
...няма спрени-закрити производства :o

Какви производства бе човек, всичко се купува и се внася или от Китай, или от ...  Китай. Домати от Гърция, Портокали от незнам си къде, Карфур и Кауфланд от .... сбирщайн. А Българските фирми - земеделци и производители си фалират и без да ходят ДВСК и ХЕИ и ... да ги довършват.

*

tanina80

« Отговор #1282 -: Юни 13, 2010, 09:46:34 am »
И незнам какво казват звездите, но вътрешно чувствам, че целия свят в момента е една голяма глупост - губиш си целия ден да ходиш на работа за мизерни пари, постоянно има хора, които искат лесно да те "изклатят", не остава време да се обърнеш към човека до теб, към важните неща в живота - семейство, любов... и .... незнам, може би заслужава земята, че се бонтува и има и земетресения, и вулкани и наводнения и каквото и да било там.

« Отговор #1283 -: Юни 13, 2010, 09:48:49 am »
Ох, не знам вече, знам само, че ние сме потребителите и ние трябва да се защитаваме, а не да чакаме държавата. За мен класическата институция държава си е изпяла песента, още малко й остава.
Така е и при здравеопазването - безконтролно. Но ние нищо не правим - понасяме  и лошите храни и лошите лекарски услуги. Там поне следя процеса от около 10 години и е страшно... С тези темпове не знам след година две какво ще се случи

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1284 -: Юни 13, 2010, 10:08:54 am »
Масови протести в Италия и Германия

Нищо ново или неочаквано.  :-\

Да, в цитирания от теб текст е така. Обаче новото е, че демонстрантите насочват жилото си към банките. Още преди няколко седмици в Гърция, а после и в Ню Йорк демонстрантите точно срещу банките се бяха наострили. Досега не помня да са вдигали лозунги срещу банки?

« Отговор #1285 -: Юни 13, 2010, 09:29:55 pm »

Какви производства бе човек, всичко се купува и се внася или от Китай, или от ...  Китай. Домати от Гърция, Портокали от незнам си къде, Карфур и Кауфланд от .... сбирщайн. А Българските фирми - земеделци и производители си фалират и без да ходят ДВСК и ХЕИ и ... да ги довършват.

имаме производства на месни и млечни стоки, с който сме известни по цял свят, както и на вина
но при износ се спазват строги стандарти за качество за страната в която се внасят, а тук няма кой да контролира БДС , дали са спазени или контрола се свежда до личен интерес, жалко загиват цели отрасли и то с които в миналото бяхме традиционни износители на консерви, плодове,зеленчуци
козметика,но имаше и СИВ, сега земите пустеят, не защото сме мързеливи,  истината е ,че навсякъде ромското население е свикнало наготово да отиде и да си открадне :-Xте са потребители,а др.да го произведе

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kaily

• 5145
« Отговор #1286 -: Юни 13, 2010, 09:39:10 pm »
Девойки, чух по новините тая вечер подмятане, че слънчевата активност в следващите години се очаква да се увеличи, но това няма да е свързано с климатични промени, а нам си какво и т.н.
Новината е - увеличение на слънчевата активност.
Това отде иде, от цикличните петна ли?

*

Nebesna

« Отговор #1287 -: Юни 13, 2010, 09:46:49 pm »
Небесне, да знаеш само как не се радвам на изисквания.... щото нашия е проблем е че норми има бол, ама контрол по спазнането им-йок. Говорих с приятели, живеещи в Италия, там ако продаваш нещо чието съдържание не отговаря на обявеното им затварят бизнеса.... А тук трудно ще се получи

не си права. Норми няма. Отпаднаха българските държавни стандарти в областта на храните и оттогава настана хаос. Сега се чудят как да ги върнат. На мен пък не ми се ядат салами пълни със соя и сирена, пълни с палмово масло.

*

Nebesna

« Отговор #1288 -: Юни 13, 2010, 09:47:40 pm »
Девойки, чух по новините тая вечер подмятане, че слънчевата активност в следващите години се очаква да се увеличи, но това няма да е свързано с климатични промени, а нам си какво и т.н.

Това го коментирахме в друга тема...не знам коя беше.

« Отговор #1289 -: Юни 13, 2010, 09:52:44 pm »

Ще зачестят магнитните бури, заради повишена слънчева активност, а тя се повишава заради по-честите изригвания на Слънцето. При тях слънчевата плазма лети към земята , улавя се от полюсите и резулната е повече северни сияния и повече магнитни бури.  :'(
Зле за мен, защото ми влияят .
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1290 -: Юни 13, 2010, 09:54:14 pm »
Е сега какво се очаква да направя? Да изчета всики теми за последните шест месеца отначало ли? Кажи с две думи за какво става въпрос, изпуснала съм коментарите.

Мерси, Аурора, това от цикличността ли е, щото споменаха следващите години, що така ни в клин, ни в ръкав пък ги съобщават сякаш между другото...

« Отговор #1291 -: Юни 13, 2010, 09:58:52 pm »
Мерси, Аурора, това от цикличността ли е, щото споменаха следващите години, що така ни в клин, ни в ръкав пък ги съобщават сякаш между другото...

През 11 години Слънцето има пикове в активността си. Явно учените са заблязали, че вече не са така изявени и има по-чести пикове.

Забравих да кажа, че рри изригването по слънцето се виждат петна - пам където е била и изригнала плазмата.

А днес говорихме за фазите на звездите тук, ако ти се чете http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4344.0.html

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1292 -: Юни 14, 2010, 08:05:33 pm »

През 11 години Слънцето има пикове в активността си. Явно учените са заблязали, че вече не са така изявени и има по-чести пикове.

Забравих да кажа, че рри изригването по слънцето се виждат петна - пам където е била и изригнала плазмата.

А днес говорихме за фазите на звездите тук, ако ти се чете http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4344.0.html

и затова , когато слънцето в солара намери място в 10-ти соларен дом е прието да се тълкува , че започва важен цикличен период от 11 дни ,11 месеца и 11 години...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1293 -: Юни 14, 2010, 09:22:57 pm »

и затова , когато слънцето в солара намери място в 10-ти соларен дом е прието да се тълкува , че започва важен цикличен период от 11 дни ,11 месеца и 11 години...

важен за какво :rolleyes:

« Отговор #1294 -: Юни 14, 2010, 09:27:15 pm »
и затова , когато слънцето в солара намери място в 10-ти соларен дом е прието да се тълкува ,

О не не, няма връзка с това. Това са сложни цикли, които не им се знае точно най-ниската активност, за да подготвят предстоящия пик.

*

Nebesna

« Отговор #1295 -: Юни 14, 2010, 09:43:05 pm »
Според мен тенденцията е света да обеднява все повече и то като се тръгне от изток - на запад, и това не съм го гледала по никакви зодии и хороскопи. В Китай, Африка, и много други страни отдавна има гладуващи хора, които все пак работят, но едва ли не като роби..., имам чувството, че и ние вървим на там, но другото ми чувство е, че ще стане световна война в най-близко време и затова темата с нямането на парите и някакви си "контроли на храните" ги избутвам по назад в съзнанието си.

А ти замисляля ли си се, че за да има търговия (без която е невъзможно оцеляването на човеците, понеже не всеки може да си произвежда сам всичко или да го получава в готов вид направо от природата) ...
Аз лично съм се замисляла, че търговеца и търговията са такова животно -пиявица и кръвопиец, защото без да  произвежда нещо, само купува-продава, купува-продава, хапва си парички, а производителите да бачкат като роби и това е. И не им завиждам на такива, а просто не мога да ги понасям. Това са такива лъжци и подлизурковци, и винаги прибират парите, без дори да са положили някакво желание или усилие за тях. Затова и не харесвам парите.

понеже не всеки може да си произвежда сам всичко или да го получава в готов вид направо от природата)

Сори, такава е реалността и ако не я приема, ще трупам горчивина и разочарование и няма да ми остане време да изпитвамепозитивни чувства....Несправедливодстите около мен са толкова много, че ако трябва да ги преживявам негативно всеки път, място няма да ми остане за любов и добри чувства.

*

Nebesna

« Отговор #1296 -: Юни 14, 2010, 09:45:49 pm »
а тук няма кой да контролира БДС , дали са спазени или контрола се свежда до личен интерес,

БДС-то отдавна отпадна, откак въведоха европейските стандарти.

« Отговор #1297 -: Юни 15, 2010, 10:23:56 pm »
а тук няма кой да контролира БДС , дали са спазени или контрола се свежда до личен интерес,

БДС-то отдавна отпадна, откак въведоха европейските стандарти.

държавата изпълнява св.контролиращи функции да се спазват стандартите,
а тук е пълен хаос,така че все едно какви са стандартите ,като не се спазват за вътр.пазар
а само за износ

« Отговор #1298 -: Юни 15, 2010, 10:27:47 pm »
а тук е пълен хаос,

държавния стандарт е заменен с т.нар техническа спецификация. В нея се упоменава съдържанието. Не е съвсем без контрол. НО това какво те урежда като производителите ти подменят традиционния вкус на киселото мляко, например. Днес от години за пръв път ядох кисело мляко, което ми хареса - на Сердика Добрич /май /. Само дето вече производителят е Фама - гърци  ;)

« Отговор #1299 -: Юни 15, 2010, 10:33:21 pm »
истинско кисело е като си купиш прясно мляко  от селата , смес овче и краве или козе и си го заквасиш сам ;D