http://news.burgas24.bg/182553.html Нямам думи просто! 
За някои човешкият живот няма значение,важен е само бизнеса...
И аз нямам думи за това. Изумена съм от реакцията на гръцкия хотелиер, но съм горда с нашия Борис. Да е жив и здрав! " Гмурнах се, хванах мъжа и бързо го извадих над водата. Той вече имаше конвулсии и така ме стегна около врата, че почти не можех да дишам. Успях да се освободя и го сложих на буя, а той вече беше изпаднал в безсъзнание", разказа Борис. Благодарение на отличната си физическа подготовка и спортния дух, той успял да стигне до брега за 10 минути, с разкървавено от неудобния буй рамо и тежкия товар върху него. На брега Борко действал като опитен спасител и човек със сърце, вложил всичките си знания, за да върне живота на полуудавения руски турист. "Вече се беше събрало множество хора.
Приложих уменията си, за да изтече водата, с която човекът се беше нагълтал. Направих му три контролни вдишвания и след това за облекчение на всички той започна да плюе вода. Дойде на себе си и всички си отдъхнахме", каза Борко. В това време обаче от хотела, в който той работи, запъхтян дотичал управителят Костаглу, който изумил всички присъстващи, след като вместо да поздрави Борис, се обърнал към него мрачно със смръщени вежди. Борко гледал недоумяващо, тъй като не разбирал с какво е сгрешил, спасявайки човешки живот. Веднага след това обаче последвали абсурдните сцени.
"Защо го спаси?", изкрещял Костаглу в лицето му. "Избухна срещу мен. Нарече ме малоумен", спомня си Борис. "Аз бях изумен и не разбирах защо е това отношение". Тогава афектираният Костаглу му обяснил, че не е трябвало да спасявам удавника, защото той не бил гост на баровския хотел и инцидентът е станал извън зоната, която Борис е нает да охранява. На следващия ден богатите собственици на "Елинотел Аполамаре" го извикали на специален разговор: "Видя ли какво направи. Ти уронваш бизнеса ни. Ако не се беше намесил, той щеше да се удави и никой повече нямаше да ходи в другите невзрачни хотелчета по острова, защото нямат спасители. Всички щяха да идват при нас". Борко останал потресен и им отвърнал, че като спасител са го учили да не дели хората на това в какви хотели почиват, а дали имат нужда от помощ, или не. За постъпката си и за този отговор той бил глобен 300 евро, близо една трета от заплатата си.
След което напуснал окончателно и хотела, и острова. "Обадих се на един приятел в София да дойде да ме вземе и след пет часа си бях в България. Не можах да преглътна това отношение към човешкия живот", възмутен е Борис.
Днес той работи като спасител на бургаския плаж, на два пъти по-ниска заплата."
Браво на него! Това е достоен за уважение българин!