Преди няколко дена излязох от болницата - бях с малкия ми син там.
Не знаех, че нещата са толкова зле, не знаех, че въпреки осигуровките, които си плащам, за да получа качествено обслужване е необходимо да си плащам допълнително. Ако трябваше да разчитам само на клиничната пътека, не ми се мисли какво би станало с детето ми.
Тия здравни осигуровки не знам за какво ги плащаме щом не са в състояние да покрият елементарни неща, ако се наложи престой в болнично заведение. Не стига, че се доплаща за всичко, а и носиш всички консумативи предварително. В някои болници вече не е предвидено изхранване, всичко ти носят роднини или отиваш и сам си купуваш. Да не говорим каква мизерия са болничните стаи.
И не само стаите,да не говорим за тоалетните.Лежах с дъщеря ми в болницата за 5 дена,беше кошмарно.Не можеш да влезеш в тоалетната без да си си навил крачолите до гушата.Някакъв ужас.Да не говорим за отношението на персонала.
За храната-носеха ни я от вкъщи.Бях направила снимки,исках да ги пращам в медиите,за да видят всички как ни лекуват и в каква мизерия,но се отказах.
И днес докато гледах Борисова по бтв си задавах въпроса "Защо си плащам здравните вноски"?
Като ходя на преглед и си плащам,правят ми изследвания пак си плащам,защо трябва да плащам на държавата ,а да не получавам нищо в замяна.
Мога много да говоря за родното здравеопазване,но няма да ми стигне време и нерви.
За дядо ми - заведох го в болница в петък следобед,той е с бъбречна недостатъчност,имаше висока температура.Докато търсих лекар,защото личния го нямаше видях лекаря от спешното на които се помолих да го прегледа,той беше пиян,когато му се разкрещях той взе да ми обяснява,че не съм права.Заведох дядо ми на частен преглед за които платих 50 лв. Ами ако ги нямах се питам какво щеше да стане?