Очаквах да кажеш 9-ти дом, който се свързва с международните отношения, границите и войската.
Но ти гледаш планетите, а не домовете. Вероятно свързваш Марс с войната и военния министър, ретроградността на Марс свързваш със "смяна", а границата по Юпитер ли я търсиш? - това, че сменя знака и транзитира през градуси анарета?
Но като се замисля, въпросните позиции важат за цял свят, а кои са специфичните астро-показатели, отнесени към картата на България.
Кои цикли визираш в прогнозата си, сподели с нас, ако не те затруднява?
говоря за циклите на планетите ,както е деканите в които попада конюкцията имм , и не само за циклите , а и за всеки отделен знак.наред с това градусите също имат своето значение в мунданната астрология.
сатурн-уран , уран-нептун , сатурн-нептун, сатурн-юпитер , сатурн-марс , венера-юпитер,венера-сатурн и т.н.
на който както у харесва. тези цикли ,имат и времето в което образуват аспекти с производните си.
от тук изтича много инфо.
наред сс това , аз казах ,че съм много боса и не се наемам да правя сели прогнози в световен мащаб , а само тук у нас.
лъва е знак , които упр. представителната власт /не го свързвам само с президента/ , планетата марс упр. военните . ретроградността на марс ме навя на мисълта ,че тук именно ще има връщане на нещо , смяна на нещо и така реших ,че това е военният министър. съдейки и от градусите това за мен беше сигурно.
за циклите -нещо по-нагледно

при първата конюкция на сатурн/нептун се ражда комунизма.1917 г. в знака на лъва. през 1989г. при съвпад на тези две панети настъпва и разпада му - в знака на козирога.
в унданната астрология са важни и деканите и всички аспекти без изключение /минорни или мажорни.
останалото небесна ,беше повече човъркане и търсене на ключови думички.
по отношение на границите търся юпитер. критичния градус и ингреса в риби и дадоха достатъчно основания да предскажа именно тези проблеми.
и тъй като от 27 .05.2009 тече цикъл юпитер-нептун в знака на водолея все си мисля, че след лошото ще иа и положителни неща.
именно той ще даде тласък за свободата на духовното израстване /нептун-духовност , космическа любов/ , юпитер /религия ,познание ,знание ,учение/ във водолей.
юпитер пръв ще премине през рибите и ще освети пътя на нептун ,за да бъде факт започнатото от водолейската конюкция.