Здравей Гост

Прогноза за 2010 година

• 1819 Отговора
  • 283686 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Прогноза за 2010 година
« Отговор #480 -: Март 13, 2010, 07:15:02 pm »
Миа, ние нямаме толкова външни дългове, доколкото знам.
Мен ме учудва безумно фактът, че всички развити западни държави са с големи дългове, пък гражданите им живеят добре.
Ние сме с малко дългове, обаче народът измира масово.
И освен това като гледам как всички са с дългове, резонният ми въпрос е - кой е кредитодателят бе?

румънците при смяна на режима нямаха грам външен дълг и сега живеят по-добре от нас....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #481 -: Март 13, 2010, 08:28:21 pm »
За съжаление това е бг реалността, както са ни подкарали управляващите... Царят и той не можа да ни "оправи".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #482 -: Март 13, 2010, 08:40:44 pm »
А това са ни управниците, след изпразване на държавния бюджет...
Грух, грух... грух, грух, грух...  ;D

ПП. Простете за оф топика.  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #483 -: Март 13, 2010, 09:18:31 pm »
Ма,кво изпразване? Туй прасе ша са гътне от преяждане. Чак не му се яде динята?!?!   ;D  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #484 -: Март 14, 2010, 01:54:52 am »
За съжаление това е бг реалността, както са ни подкарали управляващите... Царят и той не можа да ни "оправи".

лили , този кадър е уникален!нямам думи....

1милиард и 200 милона има отпуснати за интеграция на ромите.....къде са паритеееееее?
срам ме е , като пътувах с италианеца до благоевград ,минах през циганския квартял за по пряко ,защото имаше задръстване , до дупниица се обяснявах на европееца , защо  и как ще оправим ромите и всичко тук...
ние нямаме държава , а територия....
« Последна редакция: Март 14, 2010, 02:21:33 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #485 -: Март 14, 2010, 12:26:38 pm »

*

Марая

• 28287
« Отговор #486 -: Март 14, 2010, 12:53:03 pm »
хора , кризата почти си отива според много източници. но ние внаги сме бил в криза.
не можем без производство да бъдем добре.....няма как да се случи.
що не се затвори тая яма кремиковци?! :-\ какво добро идва от нея? само източване и еко проблеми-обгазяване .
защо не станеме европейския дубай ? едно време имаше такава идея.
700 минерални извора има каптирани в България. водата е перфектна! всичко изтича по дяволите! защо?
България е определена за СПА столица на Европа! резил ,позор ,срам! само един сандански и велинград ли имаме или доганинград /девин/?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #487 -: Март 14, 2010, 01:00:59 pm »
Кризата може и да си отива някъде, но според мен в България ще се усеща сериозно още известно време. Трябва да се преодолеят последствията от недомислиците. А и ти си права, че все сме в криза...
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #488 -: Март 14, 2010, 01:45:57 pm »
Кризата може и да си отива някъде, но според мен в България ще се усеща сериозно още известно време.

Мой приятел, който е в шивашката индустрия и прави поръчки на ишлеме за Германия каза, че тази година е по-трудно от миналата. Уж Германия се възстановявала, но от там са му намалели поръчките, което е лошо. И те се ослушвали. И едва ли това, което говорят по телевизията е съвсем вярно  :rolleyes: нищо, че цитират цифри. :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #489 -: Март 14, 2010, 01:48:24 pm »
аурора , турците и китайците съсипват шивашката промишленост.
качество под всякаква критика за сметка на количеството.
разбира се има и изключения , но там са големите ,които изнесоха производствата си!

*

Uran

• 6041
« Отговор #490 -: Март 14, 2010, 03:05:31 pm »
 Световната, а и нашата криза се дължат на ЗАГУБА НА РАБОТНИ МЕСТА. Това е процес започнал още през 80-те с изнасяне на производства навън, но който чрез смяна на технологии беше донякъде туширан. Прекалено много хора има, колкото и цинично да звучи. Има едни излишни около 2 милиарда, а може вече и повече да са станали. Ако преди в селското стопанство на САЩ са били заети около 30% от населението, сега при нараснало население около 1% изхранват останалите 99%. В много други произвеждащи сектори нещата са аналогични, услугите не могат да глътнат останалите хора.
 Доста е обширна темата и с 3 изречения едвали ще мога да обясня всичко. Не очаквам в следващите 2 години в БГ някакво подобрение. :(

*

Марая

• 28287
« Отговор #491 -: Март 14, 2010, 04:01:23 pm »
края на кризата според мен ще настъпи в края на декември 2016год.

« Отговор #492 -: Март 14, 2010, 04:07:33 pm »

Тъкмо навреме, за да може през 2017, когато Сатурн мине през 28-я градус на Стрелеца да започне новата  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #493 -: Март 14, 2010, 04:16:49 pm »

Тъкмо навреме, за да може през 2017, когато Сатурн мине през 28-я градус на Стрелеца да започне новата  ;D

няма страшно , все пак сатурн в козирог ще бъде на собственото си място!
а уран в телец....
съвпада на сатурн и плутон в козирог ще предаде стабилна и силна ,ясна и кристална чистота на света. бунтовете и нагласата към материята ще приключат. осъзнали това , ще имаме въъзможността да се радваме и на материалните неща ,знаейки и осъзнали ,че това далеч не е всичко! ;) ;) :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #494 -: Март 14, 2010, 06:01:50 pm »
силно земетресение в Япония , Китай и Индонезия :'(

*

abroad

« Отговор #495 -: Март 15, 2010, 09:31:37 am »
Световната, а и нашата криза се дължат на ЗАГУБА НА РАБОТНИ МЕСТА.

Струва ми се, това е по-скоро следствие.
Проблемът започва с концентрацията на капитал в малко на брой хора...

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #496 -: Март 15, 2010, 10:58:57 am »
Кризата по скромното ми мнение се дължи на отпускане юздите на капитализма от страна на държавите. Това по Тачър ли беше, де пазарът оставен сам на себе си сам ще се оправи, пазарната икономика над всичко и почти ненамеса на държавата. В резултат капитализмът роди чудовища - досега съм набелязала следните:
-спекуланти - разликата между спекулант и предприемач е, че първият купува нещо, когато му е ниска цената, с цел да го препродаде, когато му се повиши цената, без да влага в него грам добавена стойност.
-печатници за пари и виртуални пари - в резултат в момента само 3% от паричната маса, циркулираща по света, има стоково или материално покритие. Останалите 97% от парите са без покритие. Инвестиционните банки надуха кредитни балони, парите започнаха да се печатат не въз основа на златно или стоково покритие, а въз основа на дълговете. И сега тия 97% трябва да гръмнат.

Въпросът с високите печалби е отделен въпрос. Благодарение на него производствата се изнесоха в страни с нисък разход на работна заплата, така заможните европейски и американска страни останаха без достатъчно работни места, следователно намаля платежоспособното търсене и следователно започнаха да се произвеждат стоки, без да има кой да ги купува, а страните затънаха в дългове.
Към кого са задълженията на всички държави, в т.ч. и на САЩ, Гърция, Исландия и т.н. така и не разбрах.
В един момент се оказа, че целият свят е задлъжнял, а към кого никой не казва.

*

Uran

• 6041
« Отговор #497 -: Март 15, 2010, 01:51:39 pm »
Световната, а и нашата криза се дължат на ЗАГУБА НА РАБОТНИ МЕСТА.

Струва ми се, това е по-скоро следствие.
Проблемът започва с концентрацията на капитал в малко на брой хора...
Всъщност е първопричина. :blink: :blink: Американците, говоря за обикновените, бяха приспани когато корпорациите даващи им раб. места започнаха да се измъкват накъмто Мексико, Индонезия, Сингапур, Китай и майната си. Имаше заблуди, че видите ли, преквалифицирайки се, ще се влеят в редиците на тези предлагащи услуги ( а те услугите били с висока добавена стойност и белег на развита икономика)- финансови, здравни, в обл. на инф. технологии и бля-бля-бля.
 Първи се усетиха японците и започнаха да връщат производствата си У ДОМА. "Хонда" произведена в Китай е всичко друго, но не вече и "Хонда".
« Последна редакция: Март 15, 2010, 02:21:54 pm от Uran »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #498 -: Март 15, 2010, 03:35:13 pm »
Аз пък не съм убедена, че е нужно и всеки да работи толкова много, за да има блага за всички.
Технологичната революция направи така, че хората могат да работят по един ден седмично и да си живеят добре.
Само че човешката алчност пък направи така, че 95% от печалбите да отиват у 1-2 % от хората и останалите да си разпределят трохи.
Така че е абсолютно все тая дали имат хората работа или нямат, произвежда се повече, отколкото може да се консумира.
Не е проблемът в производството, а в разпределянето.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #499 -: Март 15, 2010, 03:48:20 pm »
Само че човешката алчност пък направи така, че 95% от печалбите да отиват у 1-2 % от хората и останалите да си разпределят трохи.

Така е. А останалите 98-99% от населението са принудени да работят минимум по 9 часа, а понякога и доста повече, за да съществуват на ръба на оцеляването.

Цитат
Технологичната революция направи така, че хората могат да работят по един ден седмично и да си живеят добре.

За голямо наше съжаление технологичният прогрес макар и да напредва, целта му е да обслужва интересите на горепосочените 1-2%, т.е. да прави богатите още по-богати. А на бедния постоянно му се втълпява в главата, че трохите са единствената "истина" в живота му, т.е. че друг начин да оцелее няма, ако не обслужва системата, част от която е и тъй наречената пазарна икономика.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.