Здравей Гост

Прогноза за 2010 година

• 1819 Отговора
  • 283939 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Прогноза за 2010 година
« Отговор #580 -: Март 30, 2010, 09:16:28 pm »
Не се разклаща държавата, оздравява.
За мен това е знак на оздравяване.

Айде, пак ще си говорим кат му дойде времето. Дано си добър пророк.  :blink:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #581 -: Март 30, 2010, 09:22:13 pm »
Че то не е пророкуване, чиста истина си е. Навсякъде по света министър, като сгафи, му бият шута. Така здравото си реже болното и не се заразява.
Просто у нас стана тоя път като в една нормална държава.

*

Nebesna

« Отговор #582 -: Март 30, 2010, 09:26:52 pm »
Божидар Нанев си подал оставката.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=505790

за огромно съжаление познах , има нещо обаче ,което ще те помоля лично теб да ми обясниш....
защо , точно тези ,които не стават за работа ги избират?
твоето мнение е важно за мен.

Не мога да ти отговоря на този въпрос. вероятно по партийни съображения.

« Отговор #583 -: Март 30, 2010, 09:29:19 pm »
системата е гнила,един министър ако падне, следващият пак ще сгафи, действа се стихийно и без ясни правила
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kaily

• 5145
« Отговор #584 -: Март 30, 2010, 09:31:18 pm »
Щото критериите са по слушкане, а не по кадърност.
Що не почнат да набират персонал по тестове за интелигентност плюс допълнителни тестове за някаква кадърност?
Не е ли нормално който е по-интелигентен, да може да върши по-добре работата?
Психометрия уж щеше отпреди години да има, по специфични характеристики да се определя пригодността на кандидата.
Само че преди да има психометрия, трябва да има предприемачи, а не бивши комсомолски секретари.

Навсякъде по света падат министри, Стреличке! Само у нас никога не са падали досега.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #585 -: Март 30, 2010, 09:36:17 pm »
точно така стават нещата. спуска се на бюро , после се обсъжда от ръководството и така нататък.
и точно тук е проблема , първо конкуренцията е задължително м/у поне 5 ,6 кандидата.
и никога не можеш да хванеш края ,щото вътре изглежда като вертеп. единия на другия ,втория на първия ,третия на петия. почват жестоки бружения.....
имам огромното съмнение ,че това идва от вътре.....и почти съм сигурна.
за Румяна Желева съм абсолютно съгласна ,че за този пост не става , но виж Кристалино е друго нещо. рутина , образование , дипломатичност ,отношение ,харизма ЛИЧНОСТ  ,не индивид....
но тука , тука според мен ще има втори скандал. мисля ,че една групичка ще се цепне малко от мнозинството.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #586 -: Март 30, 2010, 09:39:23 pm »
мисля ,че една групичка ще се цепне малко от мнозинството.[/b]

преди ли след импийчмънта?  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #587 -: Март 30, 2010, 09:45:53 pm »
мисля ,че една групичка ще се цепне малко от мнозинството.[/b]

преди ли след импийчмънта?  :rolleyes:
края на април или май...,по -скоро май. при съвпада на юпитер и уран в овен.
а сега е възможно да започне подготовката.
импийчмънта няма да мине.
макар ,че дори и да мине по конституция вицето ще поеме ролята на президент. така ,че нищо няма да се постигне.
убедена съм ,че ще има сериозни катаклизми и сътресения във властта. и всичко ще тръгне отвън....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #588 -: Март 31, 2010, 09:56:24 am »

убедена съм ,че ще има сериозни катаклизми и сътресения във властта. и всичко ще тръгне отвън....

По мое мнение по-сериозните катаклизми ще станат след следата на месец юни 2010. И ще се аргументирам астрологично, защото това е астрологичен форум - Новолунието в Близнаци е в съвпад с мидпоинта Плутон / Марс в картата на БГ. Самото Новолуние е в съвпад с веподвижната звезда Капелла, която се свързва с авторитет, слава, богатство и т.н. Едно на ръка е, че е възможно научно откритие да стане достояние пред света и да бъде важно за бъдещето на човечеството. По принцип някои от звездите въпреки, че имат положително влияние, могат да имат и неблагоприятно влияние при напрегнати аспекти в хороскопа. Новолунието в Близнаци, в съвпад с Капелла, е в квадрат със Сатурн. А всички знаем, че Сатурн се свързва с държавната и изпълнителната власт, а Слънцето с президента/премиера на държавата. То , обаче, е в 6 натален дом, а той освен със здравеопазването, се свързва и с въоръжените сили, и с държавните служби. Та, след това Новолуние / от средата на юни и началото на юли / аз очаквам сериозни сътресения в държавната и изпълнителна власт. В картата на клетвата на правителството това Новолуние  е в 9 дом, където може да се очакват сътресения и промени в областта на висшето образование, църковните дела и университети, както и в съдебната система. Мунданно Юпитер управлява 9 дом и се свързва с тези сфери. Предполагам, че ще има и сериозни външно-политически катаклизми. В соларната карта на БГ Марс от Новолунието е на сол. МЦ на 3 гр. в Дева, в опозиция с дирекционен Сатурн на 2 гр. в Риби. Тази ос засяга както управлението в страната, така и опозицията в парламента. На сол. МЦ имаме и дирекционен Нептун, в съвпад с Марс-а в Дева. Този аспект носи коварни, подмолни действия и клевети в управлението. Имаме и прогресивно Слънце на 24 градуса в Стрелец, както и Лунно затъмнение на 26 юни, което допълнително усложнява положението в страната. Аз няма да се напъвам да мисля какво точно може да се случва, достатъчно ми е да знам, че ще има тежки месеци и още сътресения. А ние не се нуждаем сега от тях. Притеснява ме и съвпада на Лунното затъмнение, попадащо на оста Асц./Дес. от картата на БГ - състоянието на държавата, полицията, сферата на външните работи и договаряния. От края на месец юни, юли и август ще бъдат най-големите сътресения както във вътрешно-политически и икономически план, така и във външен. 

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #589 -: Март 31, 2010, 10:33:07 am »
В допълнение искам да добавя още нещо, което видях - Новолунието на 12 юни е в точен съвпад със Слънцето на премиера, което в натала му е неаспектирано мажорно. В соларната карта сол. Плутон е в 10 сол. дом, в съвпад с нат. му Сатурн, в опозиция с нат. Меркурий. Соларните МЦ и ИЦ са в неговите 2 и 4  нат. домове. Страхувам за живота му, ако е верен часа на раждане, който ми е даден от достоверен източник, защото има и соларен Марс в 6 дом, в съвпад с нат. Плутон. Същият този соларен Марс е в точен съвпад с прогресивния Плутон. И като за капак, соларния МЦ е в съвпад с неподвижната звезда Етамин, която може да донесе както спадане на престижа, така и падане от властта /в квадрат са със сол. Сатурн/. Но тази зезда носи и много престиж, ако съумее да прояви благоразумие. Но има и сол. Луна на ИЦ, в съвпад с Бетелгейзе в Близнаци. Това от една страна носи почести и дава решителност в действията, а от друга страна носи конфликти с висшестоящи и загуби в битката по време на държавните неразбории. 
 В картата и на президента не е розово състоянието. Там, обаче, часът на раждане е по-спорен, но въпреки всичко Лунното затъмнение е в съдпад със Слънцето му в Рак, в опозиция на Плутон. При Б.Б. има една подкрепа от тригона на транзитен към натален Юпитер, докато при Г.П. са в квадрат. Да видим кой ще падне - премиера или президента.  :angry:

*

Nebesna

« Отговор #590 -: Март 31, 2010, 10:40:24 am »
По мое мнение по-сериозните катаклизми ще станат след следата на месец юни 2010. И ще се аргументирам астрологично, защото това е астрологичен форум -

ОТКОГА ЧАКАМ НЯКОЙ ДА СЕ АРГУМЕНТИРА АСТРОЛОГИЧНО!
Интуитивни предположения много, а и слуховете много добре показват накъде духа вятъра,
трябва само да умеем да надаваме ухо, щото във всеки слух има голяма доза истина.

Друго си е астрологичната обосновка.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #591 -: Март 31, 2010, 12:36:10 pm »
По мое мнение по-сериозните катаклизми ще станат след следата на месец юни 2010. И ще се аргументирам астрологично, защото това е астрологичен форум -

ОТКОГА ЧАКАМ НЯКОЙ ДА СЕ АРГУМЕНТИРА АСТРОЛОГИЧНО!
Интуитивни предположения много, а и слуховете много добре показват накъде духа вятъра,
трябва само да умеем да надаваме ухо, щото във всеки слух има голяма доза истина.

Друго си е астрологичната обосновка.

Знаеш ли, първо се притесних за Б.Б....признавам, че ми харесва здравата му ръка. Но се зарових в хороскопа на Г.П. и кво да видя???  :o Сатурн в съвпад с Антарес, Меркурий в съвпад с Бетелгейзе, Юпитер в заточение в Дева - в съвпад с Кор Кароли и Луна в съвпад с Канопус. А влиянието на тези звезди го знаем. Особено влиянието на Антарес и Кор Кароли е доста неблагоприятно. Като прибавим и Лунното затъмнение върху Слънцето му на 26 юни, направо се е метнал от високо.   

*

Марая

• 28287
« Отговор #592 -: Март 31, 2010, 12:56:02 pm »
мисля ,че навсякъде съм подсказала , от какво черпя информация :blink:.
но , за разлика от многото пишещи , на мен не ми е нужно да потвърждавам нещо с 10 аспекта ,за да направя едно изречение прогностика. ;D
достатъчни са ми циклите и мунданните конфигураций на планетите , за да кажа онова което виждам. колкото повече се вглеждаме ,толкова повече бъркаме .
първосигналния импулс е важен....
и още нещо , едни градуси ,които са много специални в мунданен план.
не разбирам нищо от неподвижни звезди , и мисля ,че и не е нужно да ги разбирам ,като с това по никакъв начин не омаловажавам значението им.
обаче що ми е нужно да си бъхтам главата с АЛгол , Вега ,Спика ....
,като имам сатурн ,уран ,нептун и плутон?! ;D ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #593 -: Март 31, 2010, 01:22:12 pm »
курсове по мунданна астрология с/у 50 евро на час. за записване на лични-марая :93: :93: :93: :wink2: :kissd:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #594 -: Март 31, 2010, 01:23:33 pm »
курсове по мунданна астрология с/у 50 евро на час. за записване на лични-марая :93: :93: :93: :wink2: :kissd:
:08:

*

Марая

• 28287
« Отговор #595 -: Март 31, 2010, 01:44:39 pm »
:08:

:57: :88:

*

Марая

• 28287
« Отговор #596 -: Март 31, 2010, 02:09:43 pm »

По мое мнение по-сериозните катаклизми ще станат след следата на месец юни 2010. И ще се аргументирам астрологично, защото това е астрологичен форум - Новолунието в Близнаци е в съвпад с мидпоинта Плутон / Марс в картата на БГ. Самото Новолуние е в съвпад с веподвижната звезда Капелла, която се свързва с авторитет, слава, богатство и т.н. Едно на ръка е, че е възможно научно откритие да стане достояние пред света и да бъде важно за бъдещето на човечеството. По принцип някои от звездите въпреки, че имат положително влияние, могат да имат и неблагоприятно влияние при напрегнати аспекти в хороскопа. Новолунието в Близнаци, в съвпад с Капелла, е в квадрат със Сатурн. А всички знаем, че Сатурн се свързва с държавната и изпълнителната власт, а Слънцето с президента/премиера на държавата. То , обаче, е в 6 натален дом, а той освен със здравеопазването, се свързва и с въоръжените сили, и с държавните служби. Та, след това Новолуние / от средата на юни и началото на юли / аз очаквам сериозни сътресения в държавната и изпълнителна власт. В картата на клетвата на правителството това Новолуние  е в 9 дом, където може да се очакват сътресения и промени в областта на висшето образование, църковните дела и университети, както и в съдебната система. Мунданно Юпитер управлява 9 дом и се свързва с тези сфери. Предполагам, че ще има и сериозни външно-политически катаклизми. В соларната карта на БГ Марс от Новолунието е на сол. МЦ на 3 гр. в Дева, в опозиция с дирекционен Сатурн на 2 гр. в Риби. Тази ос засяга както управлението в страната, така и опозицията в парламента. На сол. МЦ имаме и дирекционен Нептун, в съвпад с Марс-а в Дева. Този аспект носи коварни, подмолни действия и клевети в управлението. Имаме и прогресивно Слънце на 24 градуса в Стрелец, както и Лунно затъмнение на 26 юни, което допълнително усложнява положението в страната. Аз няма да се напъвам да мисля какво точно може да се случва, достатъчно ми е да знам, че ще има тежки месеци и още сътресения. А ние не се нуждаем сега от тях. Притеснява ме и съвпада на Лунното затъмнение, попадащо на оста Асц./Дес. от картата на БГ - състоянието на държавата, полицията, сферата на външните работи и договаряния. От края на месец юни, юли и август ще бъдат най-големите сътресения както във вътрешно-политически и икономически план, така и във външен. 

в смисъл -външен?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #597 -: Март 31, 2010, 02:44:42 pm »
Щото критериите са по слушкане, а не по кадърност.
Що не почнат да набират персонал по тестове за интелигентност плюс допълнителни тестове за някаква кадърност?
Не е ли нормално който е по-интелигентен, да може да върши по-добре работата?
Психометрия уж щеше отпреди години да има, по специфични характеристики да се определя пригодността на кандидата.
Само че преди да има психометрия, трябва да има предприемачи, а не бивши комсомолски секретари.
Т.е. към момента имаме "Демокрацията невъзможна".  :P
Колкото до психометрията, докато дава някои насоки, според някои специалисти, резултатът от тест за интелигентност не е съвсем меродавен и показва точков резултат на даден кандидат върху даден тест според условията към дадения момент - "измерваме нещо, но не знаем точно какво". Накратко, според това виждане, никой не може обективно и точно да ти "измери" пълната интелигентност, още повече с тестове, които са фокусирани само върху даден участък от целия спектър на менталността и дизайнирни от хора с ограничена интелигентност; има различни видове интелигентност. Освен това, само КИ очевидно не е достатъчен, ако липсват отговорност, мотивация, точност и т.н. Понеже човек с един от най-високите КИ в САЩ работи като пазач на бар. :) При всички случаи обаче съм "ЗА".
« Последна редакция: Март 31, 2010, 02:50:58 pm от Longhair »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #598 -: Март 31, 2010, 02:49:34 pm »

Т.е. към момента имаме "Демокрацията невъзможна".  :P

Според мен не само към момента е невъзможна демокрацията. Нямаме такова съзнание и скоро няма да имаме.  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #599 -: Март 31, 2010, 03:06:32 pm »
Тестът за КИ не е достатъчен, но е една отправна точка доста по-добра от трудова автобиография и разговор събеседване само.
Щото все пак показва малко повече от разговора.
Има един сайт на ММБГ или нещо подобно, там правят психометрични тестове, има и свободен такъв с някакви характеристики за какво ставаш и за какво не.
Значи правиш си няколко теста за персоналити, за КИ, после малко разговор и оценката е далеч по-обективна.
Само че агенциите за подбор на персонала даже те не правят такива тестове.
У нас всичко е тотално сгрешено.

А демокрация значи да дадеш реални лостове за контрол в ръцете на суверена, така че той да може да упражнява демокрацията.
Не веднъж на 4 години да ходи до урните, където от една торба с дини да се мъчи да извади пъпеш. Кой е сложил дините вътре? Къде са референдумите? Къде е избирането на различните властти пряко от народа и на различни избори? От кого е независим съдът? Откъде си получава заплатите? Който плаща, той не поръчва музиката, съдът яде, пие, народът плаща, съдът определя музиката, щото бил независим.