Здравей Гост

Хороскоп на Апостол Апостолов за 2010 година

• 139 Отговора
  • 18124 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Хороскоп на Апостол Апостолов за 2010 година
« Отговор #40 -: Януари 03, 2010, 04:52:10 pm »
За да бъдат нещата доведени до край, до някакъв завършек, е нужен Сатурн. Затова за перспективност на дадено начинание гледаме циклите на тази планета. Ако това ти е въпросът, че не разбрах какво точно питаш.

правилно си разбрала.... :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #41 -: Януари 03, 2010, 05:08:22 pm »
значи събития/ процеси  започнали на съвпада Сатурн/Уран Козирог, получават промяна/ развитие  след преодоляване на някакви препятствия при квадратурата, и сега при опозицията- минават
краш теста на сатурн и всички безперспективни отпадат от състезанието, преосмисляш посоките след разрухата да градиш само върху останалите стабилни основи,  и така до следващият съвпад
Лили,така ли  е или нещо бъркам ::)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #42 -: Януари 03, 2010, 05:10:57 pm »
За перспективност се гледа Юпитер - той ти разширява хоризонтите - Сатурн гради, но е консервативен, ограничен и депресиращ, а за нови начинания ти трябва предприемчивост и оптимизъм каквито само  Юпитер може да ти даде. Сатурн е строгия учител, но не ти дава да мърдаш много много извън познатите граници....доволна съм, че имам почти точен тригон между тези две планети в натала.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Януари 03, 2010, 05:18:04 pm »
Юпитер дава "визия" за перспективност, Сатурн потиска, ограничава, свива перките, но в крайна сметка е градивен, защото оставя само зърното, премахвайки плявата. Както се изрази някоя от съфорумките, Юпитер е като динена кора, стъпвайки върху която можем лесно да се подхлъзнем. Юпитеровите тригони често ни карат да се хлъзгаме върху собствените си не чак дотам реалистични очаквания, ако същите не са подплатени с разумна преценка.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #44 -: Януари 03, 2010, 05:18:13 pm »
Не съм много съгласна за възможностите, които дава Сатурн. Той винаги се стреми нагоре и да създава при това здрави основи. Може да има граници, но резултатите са трайни, макар и бавни. Може би стъпва тежко и трудно, но твърдо и ако не завинаги, за дълго.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #45 -: Януари 03, 2010, 05:25:24 pm »
Всичко е в натала. Нито един аспект не може да ти даде дълготрайност, ако нямаш заложена самодисциплина или стратегически подход и прозорливост. Благодаря на съдбата, че съм се родила с тригон между двата титана, обаче....
най-големия си успех постигнах при съвпад на Юпитер със светилата при това ДЪЛГОСРОЧЕН финансов ангажимент (за 5 години напред).

А си развалих брака при транзит на ГРАДИВНИЯ Сатурн в 7-ми дом.

А, сега де! И на мен дълго време са ми "внушавали" доста неща дебелите книжки, но опитът и реалността показват друго.

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Януари 03, 2010, 05:26:07 pm »
лили , аз съм съфорумката нарекла юпитер динена кора и съм го казала от личен опит.
за успех и приключване на кавото и да било е нужен твърд аспек на юпи и сатурн. а за старт на успешно начинание лек аспект на същите.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #47 -: Януари 03, 2010, 05:28:53 pm »
Аз също имам приключена връзка по време на транзит на Сатурн в 7-ми дом. Нямах предвид отношения.

Освен това, когато споделям мнението си особено за Сатурн въобще не цитирам книги, а собствените си наблюдения и опит. За Сатурн имам доста богат такъв, затова си позволявам въобще да се изкажа.

Колкото до връзките знаем, че обикновено Сатурн ги преразглежда основно и изхвърля от живота ни всичко ненужно, неистинско.     

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Януари 03, 2010, 05:29:03 pm »
Да, преминаването и на Юпитер, и на Сатурн през седми дом може да бъде както градивно, така и да прекъсне някой "ангажимент". В този смисъл разделите също съдържат градивен елемент в себе си. Една връзка /брак/ се разпада окончателно, след като вече си е изпълнила предназначението.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #49 -: Януари 03, 2010, 05:30:04 pm »
лили , аз съм съфорумката нарекла юпитер динена кора и съм го казала от личен опит.
за успех и приключване на кавото и да било е нужен твърд аспек на юпи и сатурн. а за старт на успешно начинание лек аспект на същите.

Марая, а ако в натала Сатрун и Юпитер са в добър аспект това помага или не на самодисциплината и волята за достигане на набелязаната цел?

На мен Юпитер и Сатурн са ми в секстил, като Юпитер е в Козирог.

*

Nebesna

« Отговор #50 -: Януари 03, 2010, 05:30:15 pm »
Аз също имам приключена връзка по време на транзит на Сатурн в 7-ми дом. Нямах предвид отношения.

Е, как това е едно много достоверно "изключение" от правилата.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #51 -: Януари 03, 2010, 05:32:45 pm »
Между другото доста често съм го забелязвала, че в период на транзит на Сатурн в 7 дом, вместо развръзка примерно брак на една дългогодишна връзка, тя се разпада. Дошло й времето.

*

Nebesna

« Отговор #52 -: Януари 03, 2010, 05:32:50 pm »
Да, преминаването и на Юпитер, и на Сатурн през седми дом може да бъде както градивно, така и да прекъсне някой "ангажимент". В този смисъл разделите също съдържат градивен елемент в себе си. Една връзка /брак/ се разпада окончателно, след като вече си е изпълнила предназначението.

Ма, моля ти се обяснение винаги може да се намери. Не е там работата- Правилото, за което съм чела звучеше така: "Когато Сатурн транзитира през даден дом в наталната карта - нещата си остават по стария, традиционен начин, не очаквайте промяна." Това е според класическата астрология. Да, ама не.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Януари 03, 2010, 05:32:57 pm »

Казал го е и друг астролог, че Юпитер, ако действа изолирано, може да бъде и голям мизерник.
А в хороскопа, както знаете, всичко е взаимосвързано, транзитните аспекти на която и било планета не действат изолирано.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Януари 03, 2010, 05:35:02 pm »
Колкото до връзките знаем, че обикновено Сатурн ги преразглежда основно и изхвърля от живота ни всичко ненужно, неистинско.     

точно това визирам и казах ,в няколко теми.точно тук виждам и проблемите 8).
докато сатурн изхвърля ненужното и неистинското от живота ни на база търпение и усвояване на уроците ,то уран го прави внезапно ,необмислено , изневиделица и няма връщане назад.....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #55 -: Януари 03, 2010, 05:36:13 pm »
Правилото, за което съм чела звучеше така: "Когато Сатурн транзитира през даден дом в наталната карта - нещата си остават по стария, традиционен начин, не очаквайте промяна." Това е според класическата астрология. Да, ама не.

И аз не приемам нещата по този начин. Не съм запозната така добре с класическата астрология, за да я коментирам, но просто винаги има промяна след транзит на Сатурн.
Тя обаче не е внезапна и шокираща, както например при Уран, а осъзната, дълго обмисляна и понякога дори планирана от личността.      

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Януари 03, 2010, 05:38:37 pm »

Това го прави Плутон - тази чистка е негов приоритет. А Сатурн би трябвало да задълбочава традиционните ангажименти....Сатурн е консервативен.

*

Nebesna

« Отговор #57 -: Януари 03, 2010, 05:41:04 pm »
точно това визирам и казах ,в няколко теми.точно тук виждам и проблемите 8).
докато сатурн изхвърля ненужното и неистинското от живота ни на база търпение и усвояване на уроците ,то уран го прави внезапно ,необмислено , изневиделица и няма връщане назад.....

Аз се върнах на старата си работа при разпад на Урановия съвпад с наталната ми Венера (У10). Обаче на по-високо място в служебната йерархия. Напуснах, защото ми беше омръзнала рутината...Верно че стана изневиделица, необмислено и впезапно....Добре че е Уран, хораааааа, иначе ще умрем от скука...верно че си изпотресох нервите, но ме изтласка напред и нагоре.

« Отговор #58 -: Януари 03, 2010, 05:41:34 pm »
Ако не е нахално,бихте ли споделили какво научихте от опозицията на Сатурн и Уран мутабелните знаци,та така им се радвате,че сега ще натиснат кардиналните? Аз мисля,че първата Сатурнова опозиция и квадратурата около 35-38 година са най-трудите за преживяване. Ако си научил уроците си добре и си преди всичко Човек,няма от какво да се плашиш.Има събития,които просто трябва да се случат и по никакъв начин не можеш да избегнеш.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Януари 03, 2010, 05:41:47 pm »
Правилото, за което съм чела звучеше така: "Когато Сатурн транзитира през даден дом в наталната карта - нещата си остават по стария, традиционен начин, не очаквайте промяна."

Изобщо не е вярно това.
Сатурн в транзит през даден дом изисква преразглеждане на приоритетите, свързани със символиката на съответния дом. Някои от тях отпадат, станали вече ненужни или неактуални.
Обаче изключение правят понякога соларните карти, може би защото транзите в тях са един вид "застинали", т.е. отразяват положението на небесните тела в момента на точния съвпад на транзитното Слънце с наталното. Не че не може и те да се прогресират, но не в това е въпросът. Та забелязах, че в който дом попада соларният Сатурн в картата на слънчевата революция, там често има усещане за застой, блокада, нещата бавно и трудно подлежат на промяна, а самата промяна се отлага във времето... Поне при мен Сатурн в солара работи така, не знам как е при другите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.