Здравей Гост

за неаспектираните мажорно планети в натала и транзитите им /ПИЛИГРИМ НА ПЛАНЕТИ

• 166 Отговора
  • 21828 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
има такава тема ,но е от 2007год. и реших да я започна отново. :blink:
бих искала всеки от нас ,който има такава планета да сподели как се отразява и как усеща енергията и .
аз лично си мисля ,че неаспектираните мажорно планети в натала са с енергията на уран. :blink: за мен те са непредсказуеми и свободни в действията си.при тях няма аспекти ,които да провокират стабилитет или рамки.
моля ви ,да разглеждаме само карти на близки хора и на самите нас разбира се ,с оглед обективната страна на нещата. да не предполагаме , а да бъдем сигурни в това което казваме. ще бъде полезно....убедена съм! :88:
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 07:49:19 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:за неаспектираните мажорно планети в натала
« Отговор #1 -: Януари 08, 2010, 05:37:02 pm »
 ;D ;D ;D ,моя неаспектиран  :jup: в  :ge: , е странна работа. мажорни аспекти няма , има си кармични и творчески :93:.
винаги обаче ,когато е правил аспекти като  :soe: :sec: :opo: :kva: е давал определени събития. събития ,които свързвам с неговата енергия.
тази година ще следват аспектите: :jup: :kva:  :vlu: :nlu:  :jup: :kva:  :mer: :jup:  :soe: :sat:  :jup: :kva:  :sun: :jup:  :sec: :moo:   :jup: :soe: иц  :jup: :sec: :mar:  :jup: :tri:  асц :nep:  :jup:  :tri:  асц :sec: дсц  :jup: :kva: :jup:  :jup:  :sec: :ven: тааа ,доста мажорни аспекти му предстоят. ;D , и не къде и да е ,а в 4-ти натален дом.  :mellow: :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Януари 08, 2010, 05:56:50 pm »
Бих обърнала внимание на периода след транз.  :jup: :soe: нат.  :sat: и по-нататък, когато транз.   :sat: :opo: :jup:/ :ura: образува  :kva: с наталния ти  :jup:. Тогава и транз.  :vlu: ще минава в  :soe: с наталния ти  :mar:.
В нощта на 28 февруари срещу 1 март ще има лунация -  :moo: в :vi: :opo: :sun:/ :jup: в :pi:, която попада върху наталния ти  :sat: близо до IC. Тразитният  :jup:, след ингреса му в  :pi:, по някое време ще направи  :opo: с наталните ти  :plu: и :ura: на MC. По всяка вероятност това ще даде някакво отражение върху социалния ти статус и позицията, която дотук си заемала в обществото, може да рефлектира по някакъв начин и върху ангажиментите ти към семейството. Според мен има голяма вероятност за промяна в статуса или статуквото, независимо в какво ще бъде изразена.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Януари 08, 2010, 06:20:46 pm »
Бих обърнала внимание на периода след транз.  :jup: :soe: нат.  :sat: и по-нататък, когато транз.   :sat: :opo: :jup:/ :ura: образува  :kva: с наталния ти  :jup:. Тогава и транз.  :vlu: ще минава в  :soe: с наталния ти  :mar:.
:opo: :sat: :jup: не виждам :o. има  :kva:при възврата на  :sat: в  :vi: или нещо не съм разбрала?

В нощта на 28 февруари срещу 1 март ще има лунация -  :moo: в :vi: :opo: :sun:/ :jup: в :pi:, която попада върху наталния ти  :sat: близо до IC. Тразитният  :jup:, след ингреса му в  :pi:, по някое време ще направи  :opo: с наталните ти  :plu: и :ura: на MC. По всяка вероятност това ще даде някакво отражение върху социалния ти статус и позицията, която дотук си заемала в обществото, може да рефлектира по някакъв начин и върху ангажиментите ти към семейството. Според мен има голяма вероятност за промяна в статуса или статуквото, независимо в какво ще бъде изразена.

да ! :08: от всички мажорни аспекти бях изпуснала само тези плюс още един :jup: :soe: :chi: ,койтоо е преди опозицията на  :ura: :plu: :vi: :72:

лили ,като сатурнов астролог :93: ,как ще коментираш  :soe: на  :jup: с иц :wub:

*

Lillie

• 30532
Сатурн ще се връща в  :vi: поради ретроградно движение, съответно ще има период, в който прави мунданна опозиция с Юпитер и Уран в  :pi:.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
За неаспектираните планети сигурно ще напиша книга,за това сега няма да се хабя  :P

Потвърждение за някои ми наблюдения беше и скоро убития Цанков с натални неаспектирани Мерк и Марс.
1во неаспектиран Меркурий на ниско ниво може и дава изпечени лъжци и измамници-при това знака няма значение.

А иначе Цанков беше убит точно на транзит към неаспектираният Марс-разходяща с 1 градус опозиция на Плутон към него, да не говорим колко класически аспект за насилие е това,че и Плутон е и мафията отделно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Януари 08, 2010, 06:26:31 pm »
лили ,като сатурнов астролог :93:

Като сатурнов астролог ли ме определяш, сериозно ли?  :o
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
Сатурн ще се връща в  :vi: поради ретроградно движение, съответно ще има период, в който прави мунданна опозиция с Юпитер и Уран в  :pi:.

да! това го видях ,става дума за периода май-мунданна опозиция.ако ,нямам там планети нямаше да обърна внимание ,но при мен винаги има засегнати градуси. :-X
аз искках да ми отговориш на другия въпрос :-[ ,може ли една толкова неаспектирана планета :93: да аспектира  толкова мажорно целия хороскоп ,при това с всичките видове аспекти ,като почнеш от :soe: и приключиш с  :tri: ,защото освен всичко ,което символизират аспектите и самите планети ,винаги гледам с какъв аспект започва при ингреса си планетата и с какъв завършва.
за мен едни от най-важните планети в картата ми са  :mer: и  :ven: поради факта ,че управляват главната ос -7-ми дом.
тиии ,лекичко ги подценяваш! щоооо? :rolleyes:

Гледах хораскопа на Цанков, че по дирекция има съвпад на дирекционен Марс с натален Меркурий. Даже бях направила някаква демо версия на хороскопа - ако  АСто е Дева, а на върха на 8-ми е Овен...

да повторя, че това е просто предположение, а не истинския хороскоп. Това е предположение за час на раждане около 9,15 сутринта.

Може и да е към 10 ч - така АСто и К8-ми остават същите, но точка Гама минава около 29тата година през АС-то /не че като мине през върха на 12-ти не може да те затрият/

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
За Цанков смъртта му я разглеждам именно заради неаспектираните планети:

Прави впечатление,че в деня на събитието,тежките планети не засягат планети в картата(за осите не знам) и че само Плутон-най-тежката прави 2 аспекта и то с неаспектираните Меркурий-куинконс и опозиция с Марс.Опозицията с Марс е класически аспект за възможност за насилствена смърт.

В прогресията има и друг интересен аспект-прогресивни Сатурн и Слънце са в съвпад.

Транзитния Марс е бил пусков механизъм с аспектите си.

Така се вижда,че неаспектираните планети са оказали сериозно влияние за едно такова важно събитие.

А че неаспектираните планети са с характер на Уран в изявата си,Марая е права-но тяхната свободност в изявата все някога се заплаща,а пък внезапното им и налагащо върху останалата част от картата влияние се е критично по принцип.

*

Lillie

• 30532
за мен едни от най-важните планети в картата ми са  :mer: и  :ven: поради факта ,че управляват главната ос -7-ми дом.
тиии ,лекичко ги подценяваш! щоооо?

Темата е за неаспектираните планети, мажорно неаспектирани.
Доколкото виждам, с такъв статус в хороскопа ти е Юпитер. Но пък има взаимна рецепция с Меркурий, което е равностойно на аспект и не е за подценяване. Венерата ти нямаше ли 45* със Слънцето?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
а какво става когато човек няма неаспектирани планети?

*

Марая

• 28287
Темата е за неаспектираните планети, мажорно неаспектирани.
Доколкото виждам, с такъв статус в хороскопа ти е Юпитер. Но пък има взаимна рецепция с Меркурий, което е равностойно на аспект и не е за подценяване. Венерата ти нямаше ли 45* със Слънцето?
неаспектирана  планета се води тази ,която няма мажорни дъгови аспекти. рецепсията си влияе ,без да променя статуса на юпитер ,който ,като неаспектиран е особенно силен и автономен!
аспекта венера слънце ,венера/сатурн ,го имам и какво от това? юпитер ,аспектира всичко по пътя си ,през 4-ти натален дом.....не мога да приема ,че работят ;D ;D ;D ;D ,ссамо опозета и квадрати!
45 не е мажорен аспект!какво искаш да кажеш?!

*

Lillie

• 30532

Знам.
Просто питам, понеже ти намеси Венера и Меркурий в темата за неаспектираните планети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

А че неаспектираните планети са с характер на Уран в изявата си,

Терминът за неаспектирана планета е "пилигрим" , а характерът е типичен за съответната природа на палнетата, но интензитета е в пъти по-силен.

*

Марая

• 28287

Знам.
Просто питам, понеже ти намеси Венера и Меркурий в темата за неаспектираните планети.

в грешка си!!!!!! попитах ,защо започваш от съвпада на юпитер със сатурн , а игнорираш меркурий и не коментираш венера ,както и възлите :73: :93: ,защото неаспектираната планета юпитер ще аспектира всичко по пътя си ,без значение какво е то. няма да остане нищо неасспектирано от цялата карта.
за мен е важно мнението ти защо игнорираш меркурий и венера?

*

Lillie

• 30532
Когато транзитираща планета аспектира наталната си позиция, това се счита за част от цикъла, който изминава.
Ако разбирате какво искам да кажа.
Транзитен Нептун в секстил с наталния какво събитие дава? Същото важи и за Юпитер, и за останалите планети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978

Терминът за неаспектирана планета е "пилигрим" , а характерът е типичен за съответната природа на палнетата, но интензитета е в пъти по-силен.

Това е така,но не само.Освен интезитета,се видоизменя и начина на изявата на планетата,а не на това какво разбира се.Те са свободни,непредсказуеми и не се съобразяват с останалата част от картата.Чел съм статия в списание "Астро Журнал" за неаспектираните планети, се изявяват именно по Уранов начин.Изследвай и ще се убедиш в това.

*

Марая

• 28287
Когато транзитираща планета аспектира наталната си позиция, това се счита за част от цикъла, който изминава.
Транзитен Нептун в секстил с наталния какво събитие дава? Същото важи и за Юпитер, и за останалите планети.

ДА ,но нали коментара е за транзита на мажорно неаспектираната планета :o ,не е ограничена темата по отношение на конкретни планети. затова питам и искам да чуя твойто мнение!? :blink:

п.п. лилииии,да не ти заби мерка,че не искаш да ми кажеш :57: :57: :tongue2: :tongue2: :tongue2: :kissd:

*

Синухе

• 4978

Сега какво ще се обиждаме ли  :unsure: :-\