всеки може да стане жертва на магия и индивидуалният хороскоп няма нищо общо с това.
Обикновено хората с по-внушаема психика "прихващат" магии. Не че няма да се намерят и изключения (специално за Кайли :blink:). Вярно е, че магията, независимо дали е "бяла" или "черна", е енергийно въздействие. Именно затова съм склонна да мисля, че на 100% бяла магия няма. Магията, каквато и да било, винаги е намеса, опит да се наложи нечия воля на енергийно ниво, било то и с "благородни" и "чисти" мотиви, по този начин равновесието бива нарушено. И ефектът не закъснява! Магията е насилие на енергийно ниво. "Аз искам!", "това е моята воля!" е ключът към всяка направена магия. Да не говорим за това, че повечето практикуващи магьосници работят с нисши егрегори, висша магия почти няма. Малко са истинските майстори.
Има и един фин психологически момент при "прихваналите" магия, не говоря за любовни въздействия. Става въпрос за проекция, т.е. материализация на вътрешния ни враг, т.е. на част от нас самите. Много често с цел "разваляне" на "магия" по врачки и гледачки тръгват хора, обсебени от мисълта "всички срещу мен", т.е. синдрома на жертвата, в един или друг смисъл. И това, което очаква да чуе "жертвата", е че всички са срещу нея и се опитват да й навредят. И на всяка цена трябва да бъде "спасена". Повечето от тъй наречените врачки и гледачки са добри народопсихолози и винаги се възползват от слабостта на "жертвата". Те просто казват това, което "жертвата" очаква да чуе, а именно - врагът/лошият е винаги отсреща, независимо в кого е въплътен - съпругът, любовницата, свекървата (!), съседката от долния етаж или някой кръвен роднина. Чувала съм за магии, правени от майка на дъщеря!!!