Здравей Гост

Жертви на магия - признаци в натала и транзита

• 235 Отговора
  • 44756 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Жертви на магия - признаци в натала и транзита
« Отговор #120 -: Януари 11, 2010, 09:00:43 pm »
меркурий , следва да има аспекти ,за да е добър.

Аспектите са от значение, но есенциалните и акцидентални достойнства не бива да се подценяват, както и хелиакалните фази на планетите, т.е. дали са видими или не...

не отричам изобщо това ,но си мисля ,че едно есенциално качество в аспект тригон и същото в квадрат дават много различни информаций.
хелиакалните фази ,в това число и ретроградните такива следва да бъдат изследвани на първо място ,а след това да се търсят акциденталните и есенциални качества на която и да било планета. :blink:
мое мнение....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #121 -: Януари 11, 2010, 09:04:46 pm »
от хармоници хал хабер си нямам. :'(
кво значи?

Раздробяване на Зодиака. На същия принцип са дуодите. За всяка варга, т.е. дробна карта /хармоник/ се използват различни отрязъци. Но на ръка е адски трудно да се смята, с програма става най-добре.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #122 -: Януари 11, 2010, 09:06:12 pm »
Нали се разбрахме по въпроса за падналите планети?
Моят Меркурий е хем в заточение, хем в падение в Риби.

Ако знаете как ми се иска понякога да имам някой по-устатен Меркурий (хем във Водолей, хем в съвпад със Слънце).

*

Марая

• 28287
« Отговор #123 -: Януари 11, 2010, 09:10:35 pm »
от хармоници хал хабер си нямам. :'(
кво значи?

Раздробяване на Зодиака. На същия принцип са дуодите. За всяка варга, т.е. дробна карта /хармоник/ се използват различни отрязъци. Но на ръка е адски трудно да се смята, с програма става най-добре.

:03: :03: , а хич няма да я уча тая астрология.
аз на западната посветих толкова години ,малеее...13год. и продължавам ,сега остава и тая да я почна и ще ме изгонят от нас.
с две думи да разбирам ,че в тоя 9-ти хармоник има нещо много по-лошо , отколкото онова ,което споменах по оста 1/7?

админа ,моля пусни една емотиконка с бесилка  ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #124 -: Януари 11, 2010, 09:10:59 pm »
Що се отнася до магическите практики, по Марс е церемониалната магия, по Сатурн е алхимията.
За всяка планета си има специални сигли и пентакли, като видът им зависи за каква цел се използват - добро/зло, в зависимост от което се призовават и съответните духове и стихалии.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #125 -: Януари 11, 2010, 09:15:50 pm »
Нептун прибавя чар, а Юпитер е много голям закрилник.

не помня къде четох ,но беше наскоро за нептун ,че е добра планета ,която носи закрила от вселената ,както юпитер. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Януари 11, 2010, 09:19:35 pm »

Затова най-изпечените играчи, тарикати и мошеници също се раждат с такъв аспект - имат нужда от закрила те, за да минават все между капките.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #127 -: Януари 11, 2010, 09:27:40 pm »

Затова най-изпечените играчи, тарикати и мошеници също се раждат с такъв аспект - имат нужда от закрила те, за да минават все между капките.  ;D

Знаят как да си служат с харизмата, научават се да я използват.
« Последна редакция: Януари 11, 2010, 09:43:38 pm от Небесна »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Януари 11, 2010, 11:10:03 pm »
А, грешка, на мъжа, чиято карта коментирахме, Раху му е атмакарака, не Юпитер. Погледнах сидералните позиции в астро.кома. Това наистина по се връзва. И часът на раждане най-вероятно е 10-15 мин. по-рано.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #129 -: Януари 12, 2010, 11:08:54 am »
   Четох така отгоре, отгоре, излиза, че аз имам проблематична карта - при мен Раху и Луна са в съвпад и във Водолей и са връх на ТАО - като от единия край е управителя на Раху -Сатурн, а в точна опозиция на Сатурн е Марс /в Скорпион - който носел енергията на Кету/. Кво ще рече, че съм уязвима от към магии и разни енергии ? Или че самата аз мога да въздействам ? Според вас дали ми е направена магия ?
« Последна редакция: Януари 12, 2010, 11:24:20 am от daisyline »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Януари 12, 2010, 11:45:13 am »
Възлите имат значение в контекста на цялата карта, както и връзката им с Луната не може да се тълкува изолирано от останалите елементи - знаци, домове, планетни йоги, т.е. взаимовръзки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #131 -: Януари 12, 2010, 03:59:50 pm »
   При мен Луната е една от най-ранените планети. Всъщност убедена съм, че през 1992г. ми е правена магия. Изчезнаха ми едни почти нови обувки, които надали ще станат на чужд крак, защото са много малък номер. И понеже знам откъде да очаквам лошотията, просто съм игнорирала всяка енергия от този човек. Беше много доволна, когато аз един вид пропаднах, в последствие...На злобните подмятания, отвръщах с усмивка. Не влагах никакъв умисъл, защото много добре знам, че магията или лошата енергия е като бумеранг, ако не може да пробие, тя рефлектира и се връща обратно там от където е изпратена. Но си мисля, че това, което е било срещу мен, порази майка ми, тя пое цялата негативна енергия и я отнесе със себе си. Сякаш ме предпази...това си е мое усещане. А сестра ми - многократно е намирала разни магии из къщата си. Нямам коментар......И мозъка ми много трудно възприема тези неща....

*

Uran

• 6041
« Отговор #132 -: Януари 12, 2010, 06:16:24 pm »
  При мен Луната е една от най-ранените планети. Всъщност убедена съм, че през 1992г. ми е правена магия. Изчезнаха ми едни почти нови обувки, които надали ще станат на чужд крак, защото са много малък номер. И понеже знам откъде да очаквам лошотията, просто съм игнорирала всяка енергия от този човек. Беше много доволна, когато аз един вид пропаднах, в последствие...На злобните подмятания, отвръщах с усмивка. Не влагах никакъв умисъл, защото много добре знам, че магията или лошата енергия е като бумеранг, ако не може да пробие, тя рефлектира и се връща обратно там от където е изпратена. Но си мисля, че това, което е било срещу мен, порази майка ми, тя пое цялата негативна енергия и я отнесе със себе си. Сякаш ме предпази...това си е мое усещане. А сестра ми - многократно е намирала разни магии из къщата си. Нямам коментар......И мозъка ми много трудно възприема тези неща....
Така и не мога да го разбера този акт на правене на магия някому. :( :( В момент на афект да удариш някого и да го убиеш го разбирам, но това- НЕ.
Много е гадничко и подличко. Липсва му кураж на този акт -това да се изправиш лице в лице с опонента, противника, съперника/ца за сърцето на някого, понеже обикновено мотивите са изключително дребнави и примитивни.
Дали пък не е свързано с балканската ни култура? Имам близки в централна Европа- няма такива неща там. Няма уроки, няма баене, бели-черни-пембени магии.
Дали самите ние вярвайки (дори подсъзнателно) не отваряме вратите на подсъзнанието си за подобни вмешателства?
« Последна редакция: Януари 12, 2010, 06:44:25 pm от Uran »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Януари 12, 2010, 06:19:02 pm »
Дали пък не е свързано с балканската ни култура? Имам близки в централна Европа- няма такива неща там. Няма уроки, няма баене, бели-черни-пембени магии.

Защо пък балканска? Характерно е за всички славянски народи. В Русия и бившите й републики също е разпространено, но такава черна завист и злоба като тук наистина рядко се срещат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #134 -: Януари 12, 2010, 06:26:32 pm »

Защо пък балканска? Характерно е за всички славянски народи. В Русия и бившите й републики също е разпространено, но такава черна завист и злоба като тук наистина рядко се срещат.
Балканска, защото и в Турция и в Албания има баячки.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #135 -: Януари 12, 2010, 06:27:51 pm »
Балканска и славянска тогава.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #136 -: Януари 12, 2010, 06:35:16 pm »
 ;) Шер:
http://www.youtube.com/watch?v=dnYAkvCpom0#

в духа на темата

« Отговор #137 -: Януари 12, 2010, 06:38:29 pm »
По нашите земи не е имало гонения на вещици както в западна Европа. Нормално е такива ритуали, за правене на зло и съответно за развалянето му, да са оцелели и да се практикуват. Католическата църква там се е спарвила с това.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #138 -: Януари 12, 2010, 11:42:45 pm »
Така ми каза и моят познат - магията е била много силна и нещо много силно и много дълго ме е смукало. Добре че съм се занимавала с духовните неща, че да си възстановявам енергията донякъде, иначе...

А освен това и аз подозирам, че един човек доброволно, макар и несъзнателно, може да поеме магията и бремето на друг.

А за податливост - възлите са ми точно на ИЦ южен в риби, дето е и Луна, и на МС северен съвпад Плутон.

*

Divna

« Отговор #139 -: Януари 13, 2010, 02:44:49 am »
По нашите земи не е имало гонения на вещици както в западна Европа. Нормално е такива ритуали, за правене на зло и съответно за развалянето му, да са оцелели и да се практикуват. Католическата църква там се е спарвила с това.

Затова в католическите държави си имат Helloween. Там от малък нямаш страх от вещици и от духове, всичко това се приема като забавление, а да не говорим колко добре са го измислили с бомбоните и как учат децата ( не те е страх от вещици, от призраци и духове, т.е от лоши сили - ето ти тогава бонбонче). А в България какво правим плашим си децата било с Баба Яга, било с Торбалан (ако не си изядеш лъжичката, ще дойде баба Яга).
Магията е енергия, и според мен тази енергия може да докосне всеки, но всичко е до психика, до нагласа. Ако не се страхуваш, ако не си го слагаш като фикс идея в главата то тази енергията, няма да има отрицателния заряд.
Не съм чувала в Западна Европа или в Северна Америка някой да вярва в магии. Ако нещо не върви в живота както трябва хората го отчитат по скоро на съдбата. Мисля че при съвремените католици магията въобще не се познава.
Но съм впечатлена колко много вярват в астрологията. И доста хора си правят хороскопи.