Здравей Гост

Карти на известни българи

• 502 Отговора
  • 75741 Прегледи
Re:Карти на известни българи
« Отговор #120 -: Юни 06, 2010, 12:02:17 pm »
Сигурни ли сте, че това е картата на Дънов?
Имам информация за друг час и друг Асцендент.
Доколкото се сещам, АС попада в последния градус на Рак.

До колкото може да се вярва на Кирил Стойчев.... :P

Ето това е статията http://www.astrohoroscope.info/horoskopBulgaria.htm

Въпросния текст:

".....Този съвпад е още по-точен през 1864 г., когато е роден Учителя Петър Дънов. В хороскопа на Учителя, Сириус е в точен съвпад с МЦ ....."
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #121 -: Юни 06, 2010, 12:07:08 pm »
Този Нептун в девети дом в опозиция с Луна и Сатурн, квадрат Слънце, Венера, Меркурий ( ако е верен асцендента) как го тълкувате. Аз бих го тълкувала като самозаблуди, грешни учения и философия, схващания за света. Направо си звучи богохулно защото аз много уважавам Дънов.

« Отговор #122 -: Юни 06, 2010, 12:10:59 pm »
Според мен първия вариант на картата е по-логичен . При него Уран е в девети дом , в добър аспект с Марс.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #123 -: Юни 06, 2010, 12:13:03 pm »
Ако е член на Бялото братство, може и са се е добрал до точния час или да е правил ректификация.
Но нямам навика да приемам всичко за чиста монета, докато не намеря потвърждаваща информация.
Трябва да питам някой астролог-дъновист за Асцендента.
Интересно, но часът му на раждане го няма дори в astrotheme.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #124 -: Юни 06, 2010, 12:17:20 pm »
Все пак нищо не не невъзможно при добра преработка. Както казват Христос е имал само кръстове в хороскопа. Например с този Нептун, какъвто и да е асцендентът, ако не знаех че е на Дънов картата, бих заподозряла проблем с алкохола.  ( Все пак асцендентът би променил градусите на Луната)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #125 -: Юни 06, 2010, 12:22:54 pm »
Качвала съм картата му и преди, в темата за духовните учители.
Иначе стелиум в 12 дом, Луна в съвпад със Сатурн и в опозиция с кулминиращ Нептун при АС Рак наистина се връзват с това, с което е станал известен. При това тази опозиция застава в две от най-силните зони в хороскопа.
Но в крайна сметка нищо не се знае...
Часът му го няма публикуван никъде по астрологичните сайтове... или защото не е известен, или защото се пази.
Намерих този час в един англоезичен астрологичен доклад (Robert Powell, PhD), посветен на хороскопа на Петър Дънов. Но пък не се уточнява на кой източник се позовава авторът.

Информация за автора: http://www.starwisdom.org/robert-powell.htm
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Юни 06, 2010, 12:26:15 pm »
Далеч не всеки, който има Луна в съвпад или опозиция с Непутн, е заблуден и има проблеми с алкохола.
Нептун в съвпад с ДС също би могъл да даде самозаблуди, не само Нептун на МС. От друга страна, Нептун в 7 дом има и в картата на Елена Блаватска.
Все пак в картата на Петър Дънов Луната е в съвпад с екзалтирал Сатурн!
Има и рецепция Венера-Луна, Венера е в съвпад със Слънцето, а за него се знае, че често е говорил за Любовта, любовта в най-чистата й форма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #127 -: Юни 06, 2010, 12:27:06 pm »
Иначе стелиум в 12 дом, Луна в съвпад със Сатурн и в опозиция с кулминиращ Нептун при АС Рак наистина се връзват с това, с което е станал известен.

А не мислиш ли, че някой астролог ги е НАВЪРЗАЛ така, точно за да съответстват на теоретичната постановка за действието им?  ;)

Все пак, зад другите часове на раждане не е застанал никой с името си.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Юни 06, 2010, 12:31:01 pm »
А не мислиш ли, че някой астролог ги е НАВЪРЗАЛ така, точно за да съответстват на теоретичната постановка за действието им?  ;)

Точно така.
Но това не изключва възможността и К.С. да ги е навързал, за да съответстват на неговата версия.
Особено имайки предвид, че има повече от един вариант на картата на България и всеки астролог се опитва да докаже, че неговата е най-правилната.  ;D
Но може и да ги е навързал англичанинът, имайки предвид, че часът, на който се позовава, няма източник.

Ректификационни версии на часа му на раждане много, и различни циркулират в пространството, но коя е по-правилна? За повечето именити версии авторите им са изградили доста поддържащи конкретната ректификация *факти*...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #129 -: Юни 06, 2010, 12:33:19 pm »
Аз все пак мисля, че пърият вариант  би бил по близо до истината, особено ако Луна ( публиката) е в дванадесети дом ( окултното), близо до асцендента, Слънцето е близо до МС ( известност) и  имаме и планета в осми .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Юни 06, 2010, 12:36:40 pm »
Ако се знаят повече дати, може да се направи и ректификация, но е много трудоемко.
А пък и за във форум не си струва положения труд, освен ако не се амбицира човек да прави проучване на фактите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #131 -: Юни 06, 2010, 12:40:54 pm »
Аз също мисля, че това е нагласяно. Много е несигурно да се работи със стари дати. Ами едно време в България дори датите на раждане са били писани едно към гьотере. Като имало голям сняг или било жътва минавали дни преди някой да иде в кметството да запише детето.  Много от старите хора не си знаят датите на раждане, роден съм, казва човекът, по жътвено време, и толкоз. Писали са ги впоследствие и по спомени често. Не казвам, че с Дънов такъв е случаят, все пак е роден в семейство на свещеник, но е пълно с подобни грешки. А пък часовете на раждане.... там направо не е за пипане.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Юни 06, 2010, 12:52:42 pm »
Дори на прима виста гледано, може да се каже, че градусите на осите и в двете карти не отговарят на датата на смъртта. Марс по дирекция удря Слънцето, а Сатурн по прогресия, има и точна опозиция Слънце-Нептун по прогресия. Но не се знае в крайна сметка в кои домовесе случва това. При такова събитие трябва да бъдат засегнати и ъглите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Юни 06, 2010, 12:54:43 pm »
Много е несигурно да се работи със стари дати. Ами едно време в България дори датите на раждане са били писани едно към гьотере.

Между другото, такъв е и случаят с хороскопа на Сталин.
Уж има хороскоп негов, но на много места се споменава, че истинската дата на раждане не се знае, възможно да е била фалшифицирана.

Познавах една жена, връстница на майка ми. Беше родена в някакво село. Вместо 9 февруари я записват на 12ти, за часа й на раждане да не говорим... Ходила е впоследствие да си прави ректификация при някакъв астролог.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #134 -: Юни 06, 2010, 06:42:40 pm »
И на Сатурн му отива да е в четвърти. Абе голям късметлия е бил май. Той от какво почина този човек?

« Отговор #135 -: Юни 07, 2010, 02:59:52 pm »
Качих си я на  астрокома

*

sunrain

• 6710
« Отговор #136 -: Юни 12, 2010, 10:07:37 am »
Първо се извинявам за картата, но ме ровичка и това си е.  :blink:

Известен бизнесмен и консуматор на пеещите операции. Коко Динев. Богат и уникално отблъскващ, но пачките играят днес.
 Тъкмо преди малко ми изпадна в нета нова клюка по негов адрес и гърлите му, е просто не издържах, викам ще му търся датата на тоя. То голяма латинобоза. Изоставил поредната с дете, хвърлил се на врата на друга, бори се за медал човека. И що да видя то се оказва туй Водолей?!  ;D

И честно какво толкова й има на тази карта, че билион забърсани жени с деца има? Не намирам достатъчно фактори сякаш, просто не е истина.  :blink: :o

« Последна редакция: Юни 12, 2010, 12:20:22 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #137 -: Юни 12, 2010, 10:10:45 am »
Една малко по-ненаситна Венера, Марс, който обича да си угажда и секса му е важен /има и аспект с Плутон/, но пак не ми се струва, че това е достатъчно. Познавам дузина личности с подобни аспекти, нищо общо.  

Ммм, да, тук виждам тригон има Венера с Нептун. Колко красиво.  ;D Наистина се оказва, че леките аспекти хлъзгат повече личните планети към ниска проява. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #138 -: Юни 12, 2010, 10:13:05 am »
оо този Т квадрат Венера Плутон Юпитер -няма насищане,

« Отговор #139 -: Юни 12, 2010, 10:14:39 am »
аз нещо не виждам вода в тази карта..