Здравей Гост

Карти на известни българи

• 502 Отговора
  • 76016 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Карти на известни българи
« Отговор #420 -: Февруари 29, 2012, 01:40:57 pm »
Датата е 24 декември 1964.

И аз проверих в профила му във Фейсбук. това е датата.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #421 -: Февруари 29, 2012, 01:44:35 pm »
Ето един известен българин. Можете ли да познаете неговата професия?
За съжаление не зная точен час на раждане. Но забелязах, че има доста негативни транзити към Слънцето му в настоящия период. А нодалната ос като премине в Скорпион, ще засегне луната му. Не е в първа младост човека.

някоя творческа ще да е професията

а наталното му тау-каре Слънце-Нептун-Сатурн от тр.Плутон е превърнато в голям кръст,квадрат + в период на Саде сати
ма си има нат.воден тригон да го закриля

По тази карта има ли още предположения, освен това на Стреличка.
Какво се разбира под "творческа" професия - художествена, артистична, свързана с изкуство?
Ако това се разбира - отговорът е НЕ.
Ще изчакам до довечера да се включат още желаещи и ще дам отговор.

Добре, де ще ви дам един жокер: Забележете коя планета е перигрин!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #422 -: Февруари 29, 2012, 02:00:21 pm »
Дорифорий е Марс. Най-близък аспект на Луната, макар и разходящ - Сатурн и Марс. Ако броим външните - квадрат с Плутон. По десети от Луна също излиза Слънце в Овен. Военен, лекар.

За да е намесен Меркурий, ще трябва да има нещо общо с МС.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #423 -: Февруари 29, 2012, 02:03:43 pm »
Дорифорий е Марс. Най-близък аспект на Луната, макар и разходящ - Сатурн и Марс. Ако броим външните - квадрат с Плутон. Военен, лекар.

За да е намесен Меркурий, ще трябва да има нещо общо с МС.

Не е лекар и не е военен. Други предположения?
Професията е по Юпитер и по Нептун.

Нали знаете как се проявяват неаспектираните планети? - търсят изява. Имам предвид неаспектирания Юпитер. Е, все пак Марс, който управлява МЦ е в Риби.

Скоро разглеждахме хороскопа на едно момче, което развиваше бизнес по Уран, който беше перигрин в неговата карта.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #424 -: Февруари 29, 2012, 02:09:31 pm »
Юпитер е в заточение, не е перигрин. Сходящият секстил с Луната може и да го е "включил" в избора на професия доста безпрекословно (това е първият сходящ аспект на Луната, май, може и така да трябва да се търси, но Птолемей не го посочва изрично :-\), но без домове ще е трудно да се прецени така или иначе.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #425 -: Февруари 29, 2012, 02:14:22 pm »
Отново заради Марс и водния тригон одеве щях да предположа мореплавател, в смисъл морски капитан. Но нали съм си сухоземно животно, последно се сещам за такива романтични професии.

*

Stella

• 7765
« Отговор #426 -: Февруари 29, 2012, 02:23:44 pm »
Ох, добре, ще кажа за кого става на въпрос, защото няма да се сетите. Това е много рядка професия.
дори в нашето общество не сме свикнали да гледаме на това занимание като на професия.

Това е Отец Иван от Нови хан, а професията е духовник.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001418368916

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #427 -: Февруари 29, 2012, 02:27:24 pm »
е воин на Бога, Дияна е права :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #428 -: Февруари 29, 2012, 02:33:31 pm »
Юпитер е в заточение, не е перигрин.

Има някакво такова определение, шурнало насам май от рашънски, а може и от другаде, че такава планета е неаспектирана/друг е въпроса тук кой какви аспекти ще допусне. Това няма общо обаче с перигрин. И от там смесване на понятия и объркването.

В онази карта с Уран, ако приемем достойнства и за новите, също не е перигрин.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #429 -: Февруари 29, 2012, 02:44:34 pm »
Юпитер е в заточение, не е перигрин.

Има някакво такова определение, шурнало насам май от рашънски, а може и от другаде, че такава планета е неаспектирана/друг е въпроса тук кой какви аспекти ще допусне. Това няма общо обаче с перигрин. И от там смесване на понятия и объркването.

В онази карта с Уран, ако приемем достойнства и за новите, също не е перигрин.

може би от "Рашън" съм възприела термина "перигрин" за неаспектирана планета.
Аз много преводни книги чета на руски.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #430 -: Февруари 29, 2012, 02:48:52 pm »
Може, от начало до сега много такива разминавания срещнах, та си ги изяснявам. И затова често бягам от термините, а назовавам с прости няколко бг думи. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #431 -: Февруари 29, 2012, 03:11:41 pm »

Имаше термин "пилигрим" и "планета в шахта" при руснаците, имат предвид неаспектираните планети.
Няма нищо общо с перигрина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #432 -: Февруари 29, 2012, 03:12:30 pm »
Перегрин е планета без есенциални достойнства, а неаспектираната си е без аспекти. Не е едно и също. Докато първата е слаба като притежавани качества и същностни характеристики или не се чувства в "свои води", колеблива е, и въпреки, че се "свързва" с чичо Юпитер примерно не си върши собствената работа както трябва поради изброените причини, докато неаспектираната може да бъде много силна като качества, но също така е възможно и да изпитва и да среща трудности при изразяването на енергията си.

*

Stella

• 7765
« Отговор #433 -: Февруари 29, 2012, 06:01:07 pm »

Имаше термин "пилигрим" и "планета в шахта" при руснаците, имат предвид неаспектираните планети.
Няма нищо общо с перигрина.

Хехехехехе! Грешка на езика! Много смешно стана. :rolf:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #434 -: Февруари 29, 2012, 06:17:23 pm »
Думата "пилигрим" означава чуждоземец, паломник.
В астрологията под пилигрим се има предвид планета без мажорни аспекти (при руснаците).
Иначе, да, двете думи имат сходно звучене. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #435 -: Февруари 29, 2012, 06:20:06 pm »
Може, от начало до сега много такива разминавания срещнах, та си ги изяснявам. И затова често бягам от термините, а назовавам с прости няколко бг думи. ;D

И добре правиш.  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #436 -: Февруари 29, 2012, 06:33:03 pm »
неаспектираната може да бъде много силна като качества

То е много интересно и в двата случая да се наблюдава. С перигрин ще разровя карти, че да не се окаже пак акцент, заради тази особеност, само тях като фактор не съм изолирала, но сега ми стана любопитно. А неаспектирани, там за мен е доста уклончиво, в зависимост от школи и орбиси. Ако взема за пример собствения си Юпитер, зачеркна му широкия тригон с Уран, приемам го за планета без аспекти, нооо се оказва, че лежи върху най-много мидпойнти в сравнение с всички останали. Има до известна степен баланс и компенсация във всяка карта, като че ли. Може би с някои изключения, но май в повечето случаи е налице, дори да не е така видим първоначално.     

*

Lillie

• 30532
« Отговор #437 -: Февруари 29, 2012, 06:35:54 pm »

То е много интересно и в двата случая да се наблюдава.

При мен Юпитер е "перигринест пилигрим" - хем без мажорни аспекти, хем без никакви "достойнства" в знака (нито към "+", нито към "-"). Може би затова транзитите му действат толкова шантаво при мен, дано сега покрай секстила да намажа.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #438 -: Февруари 29, 2012, 06:37:21 pm »

То е много интересно и в двата случая да се наблюдава. С перигрин ще разровя карти, че да не се окаже пак акцент, заради тази особеност, само тях като фактор не съм изолирала, но сега ми стана любопитно. А неаспектирани, там за мен е доста уклончиво, в зависимост от школи и орбиси. Ако взема за пример собствения си Юпитер, зачеркна му широкия тригон с Уран, приемам го за планета без аспекти, нооо се оказва, че лежи върху най-много мидпойнти в сравнение с всички останали. Има до известна степен баланс и компенсация във всяка карта, като че ли. Може би с някои изключения, но май в повечето случаи е налице, дори да не е така видим първоначално.     

Да, така е! Аз затова сложих картата.
Виждала съм карти, в които неаспектираната планета е толкова важна, че ръководи живота на родения, нещо като доминанта.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #439 -: Февруари 29, 2012, 11:06:08 pm »
Софи Маринова спечели българската Евровизия. Родена е на 5.12.1975г. в Етрополе. Как ли ще се представи в Баку? :>
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)