Здравей Гост

четирите врати и изходи в хороскопа

• 19 Отговора
  • 3055 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
четирите врати и изходи в хороскопа
« -: Януари 13, 2010, 03:42:33 pm »
главните оси в натала:
АСЦ-ДСЦ
МЦ-ИЦ.
какви са наблюденията ви , как се отразяват те в живота ви? какви знаци владеят и как ги проявявате? има ли аспекти ,които ви пречат и такива ,които ви помагат?
да поговорим и за тях.
наричам ги четирите врати на хороскопа и четирите изхода :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

Re:четирите врати и изходи в хороскопа
« Отговор #1 -: Януари 13, 2010, 03:48:53 pm »
Според Мартин Шулман единствено Асцендентът е нашата кармична врата. Други врати няма.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2 -: Януари 13, 2010, 04:00:38 pm »
При мен, деседента е Водолей.
Лично аз, успях да осъзная с течението на годините, че урановите хора ме уморяват и вече съзнателно ги избягвам. Това което ме привличаше в тях преди години, в момента ме отблъсква.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #3 -: Януари 13, 2010, 04:04:35 pm »
Подобно осъзнаване се получи и относно асцедента. Ац-то е в Лъв и Венера там.
Естравагантността на Лъвската ми венера привличаше само надути кухари. ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Януари 13, 2010, 05:54:40 pm »
уважавам всички астролози , но не мисля ,че единственно асц е вратата .
всеки вход има своя изход....
ето мойте разсъждения по въпроса:
ДСЦ- входа и изхода на другите и на самите нас към тях.
МЦ- входа и изхода към кариерата и социалния статус.
ИЦ- входа и изхода на корените ни , на началото и края.
АСЦ- входа и изхода на нас към самите нас.

астрологията не е статична наука ,защо да няма и други мнения и предположения относно това? :unsure: :-\
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 06:00:06 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #5 -: Януари 13, 2010, 06:02:42 pm »
Еййййй, нали десцендента представя залеза,къФ вход,кви 5 лева?  ;D И аз като Небесна смятам,че асц. е входната врата. Всички ъгли са невероятно важни, но за мен не могат да се нарекат врати. Извинявай,че пак не съм на твоето мнение,ама точно затова сме интересни.  :P  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Януари 13, 2010, 06:07:53 pm »
Еййййй, нали десцендента представя залеза,къФ вход,кви 5 лева?  ;D И аз като Небесна смятам,че асц. е входната врата. Всички ъгли са невероятно важни, но за мен не могат да се нарекат врати. Извинявай,че пак не съм на твоето мнение,ама точно затова сме интересни.  :P  ;D

:wub: ,не се извинявай , а така продължавай ,щото така се размърдват сивите клетки.
вход и изход на другите и на самите нас. какво от това ,че е залеза?за нас е залеза ,зтачи за другите е входа :-\ :unsure:.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #7 -: Януари 13, 2010, 06:10:40 pm »
За кои други е вход десцендента,мааа? Ти си изплющяла нещо....  :85: Я вър на доФтор.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Януари 13, 2010, 06:14:04 pm »
уважавам всички астролози , но не мисля ,че единственно асц е вратата .
всеки вход има своя изход....
ето мойте разсъждения по въпроса:
ДСЦ- входа и изхода на другите и на самите нас към тях.
МЦ- входа и изхода към кариерата и социалния статус.
ИЦ- входа и изхода на корените ни , на началото и края.
АСЦ- входа и изхода на нас към самите нас.

астрологията не е статична наука ,защо да няма и други мнения и предположения относно това? :unsure: :-\

Тези оси сме ги разглеждали и твоята идея нищо не променя на практика. Дай пример какво ти влиза и какво ти излиза от тези двери, та да схванем какво е по-различното...иначе сме ги обсъждали нещата.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Януари 13, 2010, 06:35:11 pm »
За кои други е вход десцендента,мааа? Ти си изплющяла нещо....  :85: Я вър на доФтор.  ;D

ДСЦ са нашите партньори и нашите видими врагове. т.е енергийте на дрругите са там и образно казано входа на другите към нас не започва от АСЦ , а от нашия ДСЦ.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #10 -: Януари 13, 2010, 06:44:00 pm »
Както кажеш,нЕма да спорим.  :lol:

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Януари 13, 2010, 06:52:03 pm »
ИЦ  е входа към невидимото , а МЦ е входа към видимото.
ИЦ означава много теща , но като воден дом и дом на края ,той сочи и началото към невидимото ,към подсъзнанието ни.
при МЦ -освен кариерата , освен соц.статус това е онази част ,която е осветена и блести. именно тук ние прекрачваме прага към видимите неща и нещата ,които се виждат от всички и от всякъде в картата и живота ни.
 :-\ :unsure:

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Януари 13, 2010, 06:53:40 pm »
Както кажеш,нЕма да спорим.  :lol:

не става дума за спор скарлет , нали споделяме?
ще ми се да я доразвиеме темата. много се замислям напоследък в/у това. :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #13 -: Януари 13, 2010, 06:55:12 pm »
Нямам нерви сега да мислим. Гладна съм,затова ти отговорих така.  :P Като съм гладна,съм по-нервна. Време е за папкане.  :57:

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Януари 13, 2010, 07:36:30 pm »
Нямам нерви сега да мислим. Гладна съм,затова ти отговорих така.  :P Като съм гладна,съм по-нервна. Време е за папкане.  :57:

не бързаме за никъде. :blink:

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Януари 13, 2010, 07:54:00 pm »
ИЦ означава много теща , но като воден дом и дом на края ,той сочи и началото към невидимото ,към подсъзнанието ни.
при МЦ -освен кариерата , освен соц.статус това е онази част ,която е осветена и блести. именно тук ние прекрачваме прага към видимите неща и нещата ,които се виждат от всички и от всякъде в картата и живота ни.

Да, това са класически определения, нищо ново под слънцето.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Януари 13, 2010, 07:57:56 pm »

Да, това са класически определения, нищо ново под слънцето.

аз не казвам ,че откриваме.... :blink: ;)
говоря за това ,че са врати и се отварят и в двете посоки. и навън и навътре.
това ми е идеята. това да изследваме.
какви са наблюденията ви , как се отразяват те в живота ви? какви знаци владеят и как ги проявявате? има ли аспекти ,които ви пречат и такива ,които ви помагат?
да поговорим и за тях.
как отваряме и затваряме вратите на тези оси и какво он знаците сме приели .....,какво въздействие имат в/у нас и в двете посоки. ;)

« Отговор #17 -: Януари 14, 2010, 11:06:13 am »
   Малко ме объркваш с твоите понятия, помня само това, което отговаря на моята логика или аз си подреждам нещата по моята си логика - ето според мен как аз възприемам тези оси -
- АСЦ - начина, по който обгръщаме и възприемаме света с поглед;
- ДСЦ - начина, по който се оставяме да ни заблудят или самите ние се заблуждаваме;
- ИС - корените, нашето минало, там от където идваме, семейните дела -видимото, спомените;
- МС - бъдещето, там за където сме се запътили в обществото и кариерата - невидимото, кариерата;

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #18 -: Януари 14, 2010, 12:03:03 pm »
един малко по-различен подход:

ако приемем лявата половина на астрологичната мандала - от МС през АЦ до ИЦ за нашата анима /в женска карта/ и дясната половина на мандалата - от ИЦ през ДЦ до МС за нашият анимус, то когато даден индивид акумулира и интегрира енергията и на анима и на анимус у себе си, то тогава вече няма АЗ и ДРУГИТЕ - че тогава като как ще я разгледаш картата  ;)  в смисъл ти си един завършен индивид и всички точки от рождената ти мандала са усвоени и станали твоя същност - къде тогава ти е входа? щото в един такъв момент единственият вход и изход поне за мен остава Асцедента - демек личната ти воля....

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #19 -: Януари 14, 2010, 12:04:58 pm »
главните оси в натала:
АСЦ-ДСЦ
МЦ-ИЦ.
да поговорим и за тях.
наричам ги четирите врати на хороскопа и четирите изхода :blink:

Интересна тема:
Асц.  :ge: в точен съвпад със  :sat:, управител  на К8 И К9.  :mer:  е във 2 ри дом  в :ca:
         Изпитвам трудности в сферата на емоциите ( :sat: и  :moo: са в квадратура)
Десц. съответно в  :sa: с  :jup: на К8 , но в  :cp:
          :jup: е в  :tri: с  :moo: в 4 ти дом , но е в  :opo: с  :mer: - отново несъгласуваност    между   "АЗ "и "Ние"
ИЦ в  :le:  :sun: в  :ge: в 1 ви дом в  :soe: с  :ven: ,които са в  :kva: с :plu: в 5 ти дом
МЦ във  :aq: в  :tri: с Асц. +  :sat:  и в   :tri: с управителя си  :ura:във  :li: в 5 ти дом.Ето това
           е "МОЯТА ДОБРА ВРАТА" :08:

Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак