Здравей Гост

Ретрограден Сатурн

• 192 Отговора
  • 41021 Прегледи
Re: Ретрограден Сатурн
« Отговор #100 -: Юни 07, 2012, 10:03:41 pm »
;D

Моята прогресивна луна е в овен-в седми
Личи ли ми :)

Или ми личи състрадателното слънце в шести-в риби

Не бих предположила, че си рибешко Слънце, но подозирах нещо скорпионско или Венера-Сатурн. Прогресивната Луна в Овен май си действа - не ти липсва инат:)
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #101 -: Юни 07, 2012, 10:05:38 pm »
Не бих казала. Детето ми е ценно само по себе си. Създадено тогава, когато аз съм била 100% наясно, че каквото и да стане, съм в състояние да дам всичко от себе си, за да го отгледам с любов. Хората идват и си отиват от живота ми. Никога не бих създавала дете, заради нечие чуждо присъствие. Есето "Вашите деца не са ваши деца" отразява цялото ми разбиране за децата и техния смисъл. Извън и над всички ои минали, сегашни и бъдещи връзки и "специални" партньори.

« Отговор #102 -: Юни 07, 2012, 10:10:00 pm »
Не бих казала. Детето ми е ценно само по себе си. Създадено тогава, когато аз съм била 100% наясно, че каквото и да стане, съм в състояние да дам всичко от себе си, за да го отгледам с любов. Хората идват и си отиват от живота ми. Никога не бих създавала дете, заради нечие чуждо присъствие. Есето "Вашите деца не са ваши деца" отразява цялото ми разбиране за децата и техния смисъл. Извън и над всички ои минали, сегашни и бъдещи връзки и "специални" партньори.

Не говоря за връзките, а за човека, с който сте решили да имате дете. Познавам жени, които се хванаха с тотални мухльовци само защото наближаваха 30-те и ги беше страх да не останат сами.
Ясно е, че няма начин да знаеш как ще ти се развият отношенията с един човек след 10-20 години. Но поне в момента, в който планирате детето, е добре да се обичате. С думи прости - деца трябва да имат хората, които се обичат, а не които само съществуват в някаква симбиоза.

*

Papy

• 4343
« Отговор #103 -: Юни 07, 2012, 10:11:10 pm »

Не бих предположила, че си рибешко Слънце, но подозирах нещо скорпионско или Венера-Сатурн. Прогресивната Луна в Овен май си действа - не ти липсва инат:)

Чак пък инат...
На какво се казва инат?

Не ми личи, щото натално водните са ми много слаби
Иначе за който ме познава си действа-това си ми е верую-да се помага на хората, по начин добър за тях, нищо че за момента не го разбират, пък и не го правя за благодарност

Просто светът е достатъчно лош, трябва да го променяме-не с думи и мисли, а с действия

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #104 -: Юни 07, 2012, 10:12:53 pm »
Ми пак не съм съгласна. Въпрос на личен избор и една по-обширна философия. "трябва" за мен не съществува в личните отношения и в личните избори.

*

Papy

• 4343
« Отговор #105 -: Юни 07, 2012, 10:14:54 pm »
Ам според някои енергията на деца, заченати без любов, е много малко-каквото и да означава това

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #106 -: Юни 07, 2012, 10:16:41 pm »
Да, да. Според други "любов" е измерение с поне три различни проявления. А "обич" пък е съвсем друго измерение.

Аз мога да декларирам, че точно енергия никогаш не ми е липсвала. Никогаш.

« Отговор #107 -: Юни 07, 2012, 10:17:51 pm »
Заради криворазбраното право на личен избор 60-годишни изкукали жени раждат болни деца, за които и не са в състояние да се грижат. Но държат да ги родят, за да не умрат сами. Или по-скоро, защото осъзнават, че ще умрат и се опитват индиректно да продължат живота си.

Много е важно на какво е базирано желанието за дете - на това да се грижиш за някого, да му дадеш любов, да му осигуриш бъдеще. Най-общо казано на това да дадеш на някого онази грижа и всеотдайност, които не можеш да дадеш на съпруга, родителите и приятелите си. Втория вариант е желанието за дете да се дължи на егоизъм - "аз искам да имам дете, за да оставя нещо след себе си". От стотици хора можете да го чуете. Е, тези не трябва да имат деца.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #108 -: Юни 07, 2012, 10:20:15 pm »
За нито един от тези варианти не ми е нужен друг. Логично погледнато. А за мен е важно детето да си има двама родители, за което пък не е нужно да си събираме чорапите в един и същи дом. А защо да не можеш да дадеш и на приятелите си? Или на новия си партньор? На мен детето даже ми презареди батериите, давам щедро, далеч по-щедро отпреди.

П.П. Единствените, които от моя гледна точка не е редно да имат деца, са тези, които раждат, защото така "трябва". Неслучайно имам алергия към тая дума. Защото съм изпитала на гърба си какво е да си резултат от "трябва".

« Отговор #109 -: Юни 07, 2012, 10:24:45 pm »
Защото има различни видове любов и любовта, в която отричаш себе си и се отдаваш на друго същество не можеш да я дадеш на друг, освен на детето си.
И напротив - нужно е детето да има баща и майка, за да види модела на общуване. Щото това, което ще види живеейки с майка си, няма да го види, живеейки с баща си и обратното. За да отгледаш здраво дете без емоционални проблеми ти трябват татко и мама, които се обичат и си обичат детето. Всеки друг вариант води до проблеми.

*

Grace

• 2257
« Отговор #110 -: Юни 07, 2012, 10:29:55 pm »
чета, чета, ... и си мисля ..колко видима тук е разликата в годините между The One и Ronia и Papy. Житейският опит си казва думата  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #111 -: Юни 07, 2012, 10:30:28 pm »
чета, чета, ... и си мисля ..колко видима тук е разликата в годините между The One и Ronia и Papy. Житейският опит си казва думата  :blink:

Кой на колко е  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #112 -: Юни 07, 2012, 10:32:31 pm »
ти и особено Ronia сте с житейския опит.  ;D

« Отговор #113 -: Юни 07, 2012, 10:34:13 pm »
Грейс знае аз на колко съм.
Но според мен не подозира колко е права като казва, че тук е видим житейският опит.
Баща ми постоянно отсъстваше по работа и като дете не го помня. После с майка ми престанаха да спят в едно легло. Още са заедно и още не спят в едно легло. Не са ме гушкали, на са си играли с мен, не са ми чели приказки, не съм виждала родителите си щастливи един с друг. И цял живот търся "татко си" - партньорите ми са с по 15-20 години по-големи от мен. Съответно връзките с тях са безперспективни и непълноценни.
А нашите си мислят, че всичко ми е екстра и са отгледали прекрасно дете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #114 -: Юни 07, 2012, 10:36:50 pm »
Ами...тя май имаше предвид прекия, не преносния смисъл  :blink:

« Отговор #115 -: Юни 07, 2012, 10:37:55 pm »
Ами...тя май имаше предвид прекия, не преносния смисъл  :blink:

И аз споря с теб...ясно  ;D
лека вечер от мен

*

Papy

• 4343
« Отговор #116 -: Юни 07, 2012, 10:39:20 pm »
Лека, the_one, и...слушай музика  :blink:

« Отговор #117 -: Юни 07, 2012, 10:42:13 pm »
Житейският опит не е равен на житейска мъдрост. Може да ти се случат милиарди неща, кои от кои по-драматични. И ако не си в състояние да ги осмислиш, какво? Ако си достатъчно повърхностен, за да не можеш да анализираш ситуациите в дълбочина - какво? Ако за n-брой години не си се научил да четеш между редовете, да разбираш преносния смисъл и иронията - какво?
Годините не са равни на качества. Годините не са равни на ум. Годините не са равни на сензитивност - разберете го най-после. Ако беше обратното, то в България, чиято нация е застаряваща, щяха да са наредени гений до гения до Нобеловия лауреат.

« Отговор #118 -: Юни 07, 2012, 10:44:57 pm »
Лека, the_one, и...слушай музика  :blink:

Реших да се смиля и да ти обясня кой какво е казал. Да, Рония беше буквална за житейския опит, но аз взаимствах думите й, за да покажа, че житейският опит не се измерва само в години, а и в това как си живял и какво ти се е случило за тези години.

Или аз съм гений или хората масово са много зле. Първото е по-лошият вариант, защото значи, че съм обречена да живея сред идиоти.

*

Grace

• 2257
« Отговор #119 -: Юни 07, 2012, 10:55:21 pm »
Годините не са равни на качества. Годините не са равни на ум. Годините не са равни на сензитивност - разберете го най-после.

Така е, не са. Но са равни на нещо важно - казва се опит.  :blink: