Здравей Гост

Ретрограден Сатурн

• 192 Отговора
  • 41009 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re: Ретрограден Сатурн
« Отговор #180 -: Август 05, 2013, 10:15:07 pm »
Ванила, ми това си е направо неаспектирана планета, то този секстил брои ли се..... Може затова така да го усещаш, а е и във воден дом. Не разбрах само тронов ли ти е, или нямаш интерсептирани домове?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #181 -: Август 06, 2013, 10:29:52 am »
Ванила, ми това си е направо неаспектирана планета, то този секстил брои ли се..... Може затова така да го усещаш, а е и във воден дом. Не разбрах само тронов ли ти е, или нямаш интерсептирани домове?

Yaya, нямам интерсептирани домове в натала; Плутон е във Везни и е на куспидата на 12-ти дом.

Асцендентът ми е в Скорпион. Казват, че Плутон е управител на Скорпион, но аз съм склонна да разглеждам и позицията на Марс по знак, дом и аспекти във връзка с Асцендента /в случая/.

Права си за водния дом - определено позицията не е лесна; първо Плутон е в най-труднодостъпния дом за осъзнаване, за контрол да не говорим...  :blink:  После, наистина няма други мажорни аспекти; струва ми се, че секстила с МС е ценен аспект. :blink:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #182 -: Август 06, 2013, 10:36:37 am »
...малко май променихме темата от Сатурн за Плутон  :mellow:

Да допълня - познавам хора със Сатурн в 12-ти дом /директен и в двете карти, които имам предвид/ - е, тези хора определено имат достъп до подсъзнателните мотиви на другите... Ключовата дума е: мотиви.

Подобно е и при позицията на Плутон в 12-ти дом; обаче, тъй като мотивите не винаги са най-чистосърдечните и благите ;D, това не винаги е приятно.
Като включим /конкретно в личния ми натал/ и сензитивността на съвпада Луна/Нептун не се учудвам, че с времето съм си изработила начин за известно дистанциране...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Нова

• 3491
« Отговор #183 -: Август 06, 2013, 10:56:27 am »
Моят е ретро, на трон по дом и по знак и нямам никакви забележки към него, много добре си върши работата.
Помня, че ученическите ми години /може би 7-10 клас/ не бяха особено леки поради множество разнопосочни причини, но тогава е бил опозе на себе си и е газил светилата, та честичко ми е докарвал дискомфорт. А и специфична възраст в добавка. Не знам как ще е при следнащата такава фаза, но пък тогава ще съм в климактериум и пак няма да е лесно сигурно. Но в миналото нещата не бяха породени на база възраст, а конюнктура.
Сего от известно време се движи многократно около к8 и общо взето не го усещам - ни хубаво, ни лошо.
Аспектите, които върши натално си работят като по книга. Сега си давам сметка, че и транзитите през годините са му работили.
« Последна редакция: Август 06, 2013, 11:04:49 am от Нова »

« Отговор #184 -: Март 03, 2014, 10:50:45 am »
 :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #185 -: Март 03, 2014, 09:09:48 pm »
:blink:

Честито!
При мен сатурн е У6.
Обърна се ретро в опозиция с луна У12 и марс У10 и 5.
На 21 юли,когато стане директен ще е в опозиция с венерата,но не точна слава Богу ;D
Драмата е в 4ти дом.

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #186 -: Март 04, 2014, 01:34:07 pm »
На мен ми е в 10  :soe: с Плутон  опозиция с Луна ( Управител на 7) и квадрат Юпитер (в 7 управител на 11). Най тежко изживявам опозицията с луната и направо хич не съм щастлива че ще се мота доста време в допустимият орбис  :blink:
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #187 -: Март 04, 2014, 01:52:50 pm »
И на мен ми е в 10 опозе Луна.Появи ми се една незаконна баба :unsure: От таен брак на прадядо ми,та получих мини наследство-гоблен,каренце и глинени гърненца. ;DМай ще се окаже,че и гробищен парцел ще наследим,ама туй вече не ме грее. ;DИначе закачих едното гобленче в тоалета и ми става много благо ,като седна да размишлявам. :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #188 -: Март 04, 2014, 01:57:38 pm »
Май ще се окаже,че и гробищен парцел ще наследим,ама туй вече не ме грее. ;D

А, недей тъй, мисли в перспектива - все някога може да потрябва ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #189 -: Март 04, 2014, 02:06:52 pm »
А така е ,тя дори и погребален саван е изплела на една кука,че и инвентар за дома ще си имам ;D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #190 -: Март 04, 2014, 04:04:15 pm »
На мен ми е в 10  :soe: с Плутон  опозиция с Луна ( Управител на 7) и квадрат Юпитер (в 7 управител на 11). Най тежко изживявам опозицията с луната и направо хич не съм щастлива че ще се мота доста време в допустимият орбис  :blink:
Наистина е тежко ,опозицията с луната.
И като се сетя,че още веднъж предстои....

« Отговор #191 -: Март 04, 2014, 09:09:45 pm »
Тоз Сатурн в 12ти дом съвпад с Уран, какво да го правя?  :o

« Отговор #192 -: Март 04, 2014, 10:57:37 pm »
И на мен ми е в 10 опозе Луна.Появи ми се една незаконна баба :unsure: От таен брак на прадядо ми,та получих мини наследство-гоблен,каренце и глинени гърненца. ;DМай ще се окаже,че и гробищен парцел ще наследим,ама туй вече не ме грее. ;DИначе закачих едното гобленче в тоалета и ми става много благо ,като седна да размишлявам. :-[

Братя-близнаци от различни майки при какъв транзит се появяват? :-\