о с напредването на възрастта, осъзна, че тя е самостоятелен човек и трудно може да я манипулира, и че за него е по-добре да бъдат приятели, а не да градят отношенията си на принципа "власт и контрол".
Боже, моят точно като осъзна, че тя е самостоятелен човек и тогава я отсвири. Като беше дете, трепереше за нея, обаче тя като почна да проявява самостоятелност и да си избира сама пътищата в живота и той се нацупи, обиди, засегна, идея си нямам какмо, бе мъжете в днешно време масово изтрещяват.
Всъщност основният му довод да се разсърди е че тя избра да учи не това, което той искаше и избра да живее не там, дето той искаше (забутано село на 30 км от София).
Ако беше станала неговата, сегя тя щеше да пасе кравите сигурно там и да прескача отвреме навреме в София за някой изпит.
Може ли баща да се разсърди на детето си заради това? А тя досега се справя отлично, пу пу пу да не и е уроки, много тежка специалност, 5 и 6 изкарва. И той не и помага грам, пари не дава, все няма.
Ками, то и аз по едно време бях изпаднала в период, в който нищо не ме мотивираше. В крайна сметка пък и дъщеря ми не е на 15, сама може да се оправи, стигнала е донякъде. Пък майка ми така и така е в провинцията ,не мога на тая безработица и безпаричие да си позволя да ходя и да я виждам често, по телефона най-вече.
Ама всяко слизане надолу е временно, така си мисля, всичко се движи по синусоида, нагоре, надолу, така е устроена вселената. Само търпение му е майката. Аз с тия тежки и дълги транзити изпадам в летаргия и ми се иска да изкарам един дълъг зимен сън преди запролетяване.