Здравей Гост

За загубата на близък човек

• 51 Отговора
  • 11750 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
За загубата на близък човек
« -: Януари 16, 2010, 06:53:38 pm »
Не знам дали на темата мястото и е тук,но бих желал този който е преживял тежка загуба на близък любим човек да пише тук.
В момента съм изправена пред подобна загуба(която не е реалност все още) :( но болката и мъката ме тровят и задушават.
Очите са ми подути ,спомените ме преследват като демони,задушавам се.
Просто се нуждая да прочета може би ,че не съм сама в тази болка :(

Знам,че алкохола няма да ми помогне...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:За загубата на близък човек
« Отговор #1 -: Януари 16, 2010, 07:11:09 pm »
Милки, за мен баща ми беше стълба до небето - опирах се на него, разчитах за всичко и най-вече на подкрепата му. когато почина аз изпаднах в шок - не можех да плача, не можех да мисля, вършех всичко като автомат. и това продължи много дълги месеци. майка ми и близките ми ме обвиняваха в безсърдечност, защото не стъпвах на гроба му и не говорех за него... в същност, просто сърцето ми си замина... но не можеха да ме разберат, защото страдах вътрешно и не го показвах като тях - да рева, да се кося и постоянно да кисна на гробищата - мразя ги и до ден днешен не стъпвам там... татко си остана и до днес в сърцето ми и никога няма да си замине оттам... малко след смъртта му ме сполетя друг жесток удар - бившият ми съпруг /тогава настоящ/ си хвана няква фльорца и заби на нова година с тимаджии на Дуранкулак и ме заряза в къщи... нещата с времето все по-гадни ставаха и по-гадни... татко го нямаше да ме подкрепи или да ми избърше сълзите и аз продължавах да си страдам сама... много трудно ми беше да се разделя и с брака си. след като го направих 3 месеца само плачех и не си показвах носа от вкъщи навън... после нещата се уталожиха и постепенно всичко си дойде на мястото...
но беше много тежко.
дръж се момиче, живота продължава и всичко се преживява, само се иска малко търпение  :kissd: :88:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #2 -: Януари 16, 2010, 07:14:37 pm »
Милки, не казваш за кого се страхуваш....

Аз съм загубила майка. Преди 2 години след много години боледуване.
В деня, когато почина /тя почина в къщи/, беше работен ден - събота, татко ми се обади по телефона видимо разстроен и ми каза да се прибирам и да карам внимателно. Нищо друго. Естествено, че предположих, че е най-лошото. Каза ми като се прибрах: "Отиде си"... :'(

Да ти кажа, ако има нещо, което е удовлетворяващо за мен е това, че след смъртта й почувствах, че съм направила всичко, което мога, за да напарвя старините й добри. Може би затова не чувствам такова опустошение от загубата й. Абсолютно вярвам, че е на по-добро място и там няма нито болка, нито мъка.

Да знаете, че чистата съвест е благословия.

Странно, че тази тема идва днес, а аз снощи сънувах, че говоря с нея, а това се случва за втори или трети път откакто почина.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3 -: Януари 16, 2010, 07:34:19 pm »
Благодаря ви много.Радвам се,че ми писахте.Става въпрос за баба ми(която обичам повече от майка ми и баща ми)
Лошото е,че аз не мога да приема начинът по който я виждам днес ,с това което е била.
За три дни се влоши...и в момента бере душа в болницата и е съвсем сама.....о ако знаете колко ми е тежко.Не може да говори,да каже дали я боли,какво чувства,не може да яде....кашля.Не може да се движи....свижданията са по 1 час.
От както се помня съм с нея и една лоша дума не съм чула от нея,само на добро ме е учила,само ласка съм получила от нея.
Възпитавала ме е да обичам враговете си,да ги тача и уважавам.....толкова извисена не мога да бъда...а тя е била...
Миличката сега е сама и незнам какво чувства...знам,че си отива ,а аз не съм до нея. Бере душа...
Лунното затъмнение на 31.12 ми се случи в 12 дом,а проблемът с нея започна на 5.01.
Вчерашното ми се случи в 6 дом...
..но това няма значение,благодаря ви че пишете ,за де ме успокоите,за да ми кажете как сте преживели вашите болки :(

« Отговор #4 -: Януари 16, 2010, 07:49:05 pm »
От както се помня съм с нея и една лоша дума не съм чула от нея,само на добро ме е учила,само ласка съм получила от нея.
Възпитавала ме е да обичам враговете си,да ги тача и уважавам.....толкова извисена не мога да бъда...а тя е била...

Ти си щастливка, че си била около нея!
Майка ми беше ангел! Веднъж не каза за някого нещо лошо. Никого не обиди. Толкова добър човек едва ли ще срещна някога в живота и ако има нещо, за което да ме е яд най-много е това, че ако имам деца те никога няма да видят тази доброта.  :'(

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #5 -: Януари 16, 2010, 07:54:26 pm »
недей да тъжиш. като си замине, тя ще отиде на по-хубаво място, където няма болка, сълзи, тъга. тя ще ти изпраща любовта си и ще продължава да ти е опора, ако и го позволиш. духът и винаги ще е с теб щом сте били толкова близки. зная че боли, боли повече от всичко, но с времето нещата се уталожват и просто боли по-малко. бъди силна  :wub:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #6 -: Януари 16, 2010, 08:21:40 pm »
да,до вчера се молих Господ да и дава сили за да се оправи,но днес се моля да я прибере, за да не се мъчи повече....
много хубави неща ми написахте,благодаря ви.

ето сега стоя и пиша тук на вас,а мъжа ми стои и една мила дума не ми е казал,гледа си филм,смее се с детето ни и преди малко ми каза ,ама какво ти е,защо си нервна...представяте ли си???
какъв мъж си имам....той преди 20 години е преживял подобна болка,но е бил 18 годишен и е по-различно ако човек я преживее на по-стари години(както съм аз). :(

просто някои хора имат камък вместо сърце...и как да не потърся утеха другаде,като той не ми я дава.
аз седя на компютъра,той пред телевизора.мълчим си.и нищо.после аз ще си легна и ще си кажем едно сухо лека нощ и това е....що за човек съм избрала..да не може да ме успокои.

сега си седя и ровя в интернет теми за загуби на близък човек,за да мога да се успокоявам...ако може това да е успокоение...
« Последна редакция: Януари 16, 2010, 08:28:22 pm от Milkyway »

*

Uran

• 6041
« Отговор #7 -: Януари 16, 2010, 09:07:17 pm »
 Милки уей, напълно разбирам тъгата ти, защото и аз бях много близка с моята баба. След смъртта и зейна огромна дупка в сърцето ми.
 Не обвинявй съпруга си, хората имат различен тип емоционалност. Бъди уверена, че той разбира чувствата ти, но не е много сигурен в това как да те утеши. Аз също изглеждам в очите на другите коравосърдечна заради сдържаността си и нежеланието си да ходя на гробища като Вещичка.

« Отговор #8 -: Януари 16, 2010, 10:47:18 pm »
Милки, дори и да си подготвена за това, никога не можеш да приемеш нещата спокойно и философски, докато не мине известно време. Няма да спре да те боли никога за нея, поне при мен е така, въпреки че татко си отиде преди 6 години. Най ми беше тежко, че не можех да му облекча боките и страданието...Само като го видех безпомощен и краката ми се подкосяваха и започвах да плача неконролируемо. Исках да дам част от моя живот за да има още малко той, но.... това не зависи от нас. Та исках да кажа, че винаги ше те боли, само че с годините болката се притъпява, не е толкова остра. В началото мисълта ти е заета само с това, а с времето другите проблеми я изместват малко по малко...Липсва ми въпреки времето не само когато имам проблем да споделя и помоля за помощ, а и в щастието...искала съм да види, че съм добре, да се зарадва на хубавите неща около мен.
Спомените не избледняват, само приемаш новия си период на живот - без него ( в случая при мен ).
Само искам да ти кажа със сигурност, че ТАМ на другото място те са много по-добре. Там нямало болка, а само чувство и усещане за любов!
И още нещо - когато тялото страда, душата вече не издържа и иска да го напусне! Дано си отиде в спокойствие баба ти!
Трябва да си силна, защото никой, който не го е преживял няма как да те разбере, сама трябва да си изстрадаш болката.( по повод съпруга ти) - сами се раджаме, сами страдаме, сами се радваме, сами се справаме - хубаво е, ако има някой до теб, но това наистина е рядкост.
Желая ти сила да издържиш!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #9 -: Януари 17, 2010, 09:15:10 am »
Благода ря ти Лазарова и Уран,
да и аз снощи се молих на Бог да я прибере за да не страда повече.Мъчи се,а не може да каже.Само издава един звук "ъ-ъ" :(
Мъката ми е ,че я виждам така,а преди няколко дни се усмихваше,говореше,движеше ръце,целуваше ме и аз нея.
Но вече не е така,пъшка и не вижда...а може би ме чува...
Ще си изтърпя болката,дано не изпадна в тежка депресия и да се съсипя,че имам малко дете,което няма на кой друг да разчита.

« Отговор #10 -: Януари 17, 2010, 09:27:20 am »
Аз имах колежка, която също имаше много силна връзка с баба си. Бабата не беше много добре през годините, но тя се грижеше за нея, също съпругът й,който по онова време все още не й беше такъв. Много й помагаше.
В един момент състоянието на бабата много се влоши. Колежката ми беше бременна. Влезна в болница да ражда, а бабата почина същия ден. Колежката ми е раждала ревейки за баба си. Да не говорим, че лекарите са се видели в чудо около нея.

...или както е модерно да се казва сега - моята колега  ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #11 -: Януари 17, 2010, 09:46:41 am »
Милки, когато татко умираше - той се отрови с гъби, здрав, прав човек с напълно здраво сърце си отиде за 4 дни. когато го гледах в болницата как се мъчи в безсъзнание, отровата разяжда вътрешностите му и той за 2-3 дни си изпишкваше вътрешностите, които ставаха на каша от отровата се молих на Бога да му спести мъките, да го отърве от тях.....  Господ ми е свидетел, че после се измъчвах страшно много от това. страхувах се да не би аз да съм причинител с моите молитви за смъртта му, въпреки, че съм абсолютно наясно, че не е така... мина много време докато дойда на себе си и да успея да го кажа това на някого...  ние имахме много силна кармична връзка - неговият СЛВ беше в съвпад с моя Плутон  :'( :'( :'(

до днешният момент, когато съм имала най-голяма нужда от подкрепа в някое решение, татко ми се явява на сън и ме хваща под ръка - за да знам, че той ме подкрепя във всичко... и все още продължавам да имам връзка с него, защото го пазя в сърцето си  :blink:

« Отговор #12 -: Януари 17, 2010, 09:53:28 am »
    Майка си замина точно за 5 месеца. Преди 5 години точно по това време се върнах от Германия, защото ми казаха, че е болна от рак с метастази. Очаквах че поне 2 години ще издържи. Направихме операция само и само за да не я боли - диагнозата беше поставена от професора 3 месеца живот. Докато бях с нея в онкологията в София, плачейки излизах навън и докато се прибера отново - трябваше да залича следите от плач. А сърцето ми на топка през цялото време. Аз знаех и точно кога ще си иде...Но до последния момент, не можах да й кажа - че си отива. И тя до последния момент не разбра, че е болна от рак, бори се до последно. Аз и баща ми се грижехме за нея - понякой път викаше, погледни кво става, това не е добре, май ще умирам. На шега, на майтам извъртах нещата, а сърцето ми ......Една нощ - към сутринта след цяла нощ болки - състоянието много й се влоши, мисля че разбра че си отива - зарева, не можах да я погледна в очите, обърнах гръб и се отдалечих за да не зарева и аз. След това изпадна в кома и на другия ден почина. Не можах да се простя с нея - още ме боли за това. Не мога да приема смъртта, просто знам, че жива повече няма да я видя.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #13 -: Януари 17, 2010, 09:58:36 am »
хората идват и си отиват от живота ни. дори и с близките ни е така. важното е какво са ни оставили в наследство - уроците, които са ни дали, това че са ни научили да бъдем себе си и да обичаме искрено, подкрепяли са ни и са били до нас. това е била тяхната мисия в този живот и когато е трябвало да ни оставят вече самички да се оправяме в този свят, са си тръгнали оттук... най-важното е да не забравяме техните уроци, а това, че ще ги помним винаги - то е ясно. когато човек обича някого силно и искрено, то този човек му остава завинаги в сърцето  :58:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #14 -: Януари 17, 2010, 01:30:04 pm »
Така е,прави сте за всичко....тревожа се да не би докторите да са влошили състоянието й.Или някоя сестра да не есвършила работат си и да се е случило това.Днес за сега няма никаква промяна,лежи безжизнена и диша тежко.Следобед ще ходя пак,но гледката не мога да понеса...дано не започна да плача пак.Въпреки ,че тя няма да види сълзите ми.
Чак утре ще има доктор,но той така или иначе,няма да каже или направи нещо по-различно.
Сигурно си казват ,е тя е възрастна,какво повече да й правим.Те си знаят риска.Като казаха ,че има риск след операцията,за мен риск бе равно на смърт.Но тя издържа операцията,упойката,съвзе се,бе в съзнание,говореше и се смееше.И 24 часа след това даже повече,са я изправили с рехабилитатор,но и се е виело свят.След това вече е изпаднала в това състояние.Съмняват се за инсулт.Аз също мисля че е инсулт.Не може да яде,да пие,да говори...нищичко.
Никога лекарите няма да ни кажат истината.
Мъчно ми е че трябва да си иде по този начин.Винаги съм мислела,че ще си отиде в съня си някой ден,че просто ще заспи.

И аз сега реших да видя нашата синастрия,никога не съм я гледала ,но имаме силна връзка то е ясно.
Нейният нептун и сатурн е в съвпад с моя АС.Нейната венера с моя СЛВ.Нейният юпитер съвпад с  моя сатурн.Мойто слънце с нейният хирон.
Молете се с мен да не страда....благодаря ви за подкрепата момичета.
« Последна редакция: Януари 17, 2010, 01:36:44 pm от Milkyway »

« Отговор #15 -: Януари 17, 2010, 01:43:50 pm »
Хората по различен начин понасят операциите. Анестезията не е майтап работа, особено за сърцето. Дори лекарите за са си свършили работата и сестрите, самото им отношение към пациента и близките им, те кара да мислиш, че са мърляви. Дори да я виждаш в това тежко състояние поне можеш да го направиш.

Майка ми през лятото на 2007-ма когато направи отново инфарт лежа 20 дни в интензивното и ме пускаха вътре 2 пъти по 5 минути. Само чувах гласа й през вратата. Беше ужасно.  :'( Най-големия ми страх беше не, че ще си отиде, а че ще си отиде с чувството, че е сама и изоставена в тъпата болница.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #16 -: Януари 17, 2010, 05:50:44 pm »
Най-големия ми страх беше не, че ще си отиде, а че ще си отиде с чувството, че е сама и изоставена в тъпата болница.

Ей за това ми е най-мъчно.
Ние отиваме за 1 час и после си тръгваме,всеки по своите задачи,а тя остава сама,без да може да помръдне,да каже дума.
Само гледа в една точка и стене...не мога да понеса това нещо

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #17 -: Януари 17, 2010, 09:12:24 pm »
Мерси Яворе,
ще прегледам задължително книгите.
Имам книги в къщи на Силвия Браун.Чела съм през годините много подобни книги.
Аз знам,че горе е по-добре от тук,и може би ще съм спокойна когато моята бабичка отиде горе.В момента съм зле защото се мъчи,няма комуникация с никой милата защото не може да произнесе звук и дума,само стене и хърка.Защото никой било то сестра или доктор може да разчете това стенание,този хрип и хъркане.Въпреки това тя чува много добре и разбира какво й казваме,но...не може да ни отговори...кой знае колко я боли душата,как сигурно крещи душичката й..но никой не може да я разбере.За това мен ме боли,защото е сам сама в тази стая,със всички системи забодени в ръцете й.С безжизнено тяло не помръдващо дни наред вече.....и се моля този Ад за нея да свърши за да не страда.
Чудя се с какво да се занимавам и правя за да не мисля за това ,а продължавам да мисля за нея.И за това как не мога с нищо да помогна..

*

Hanna

« Отговор #18 -: Януари 18, 2010, 11:59:42 am »
Milkyway,
преди 6 месеца неочаквано загубих много скъп и ценен човек за мен - моята баба...

Най-доброто, което можеш да направиш е да кажеш на баба си, че я обичаш и че винаги ще я пазиш в сърцето си. Аз не успях да направя първото нещо...  :'(

Трябва да се научим да приемаме смъртта като част от живота, колкото и трудно да е това, за да можем да продължим напред...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #19 -: Януари 18, 2010, 01:42:20 pm »
Благодаря Хана :(
Вчера  и предните дни й го казвах,тя ме чуваше но не можеше да реагира,само вдигна едната си ръка за да ме погали :(
днес доктора е казал,че нещата вървят  на зле.
молете се с мен Господ да я прибере за да не се мъчи повече,моля ви :(