Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 847624 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Говорилня 2
« Отговор #5820 -: Май 24, 2010, 03:29:36 pm »
Не знам, Хело, не съм разсъждавала по този екзистенциален въпрос.
Боли ме фара.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5821 -: Май 24, 2010, 03:30:45 pm »
Какво значение има, че е взаимствана от някъде? Важно е, че е приложена и възприета. Тя ни е дала възможност да се оттърсим от гръцкото влияние. Или предпочиташ да говорим и пишем на гръцки?! Дала е възможност книгите да бъдат писани на наш езинк с наша азбука. Колко народа имат тази привилегия? Но пък ми пречи на клавиатурата! ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #5822 -: Май 24, 2010, 03:52:54 pm »
Националната гордост компенсира личната гордост.

Така е!

*

Helo

« Отговор #5823 -: Май 24, 2010, 03:53:17 pm »

Познайте това каква азбука е?

« Отговор #5824 -: Май 24, 2010, 04:13:11 pm »
Солунските двама братя.......

дали пък Солун не бил част от България  Хело ти си по разследванията
преди, по време или след като са написали азбуката

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0
« Последна редакция: Май 24, 2010, 04:31:15 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Helo

« Отговор #5825 -: Май 24, 2010, 04:22:10 pm »

дали пък Солун не бил част от България :rolleyes: Хело ти си по разследванията

Опитваш се да изкараш нещата в полза на българите, но фактите са, че братята са византийци. Баща им е бил виден византиец, който е бил в управлението.

Солун е бил във Византия:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB_%D0%B8_%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B9

« Отговор #5826 -: Май 24, 2010, 04:24:46 pm »
А защо след като са византийци не са разпространявали гръцката писменост? Може би, защото е  нямало да станат известни. Нямало е да се различават от тълпата  ;D

*

Helo

« Отговор #5827 -: Май 24, 2010, 04:26:13 pm »
А защо след като са византийци не са разпространявали гръцката писменост? Може би, защото е  нямало да станат известни. Нямало е да се различават от тълпата  ;D

Била е поставена задача да се направи нова азбука и са се намерили хората, които са били достатъчно образовани, за да го направят.

« Отговор #5828 -: Май 24, 2010, 04:33:50 pm »

дали пък Солун не бил част от България :rolleyes: Хело ти си по разследванията

Опитваш се да изкараш нещата в полза на българите, но фактите са, че братята са византийци. Баща им е бил виден византиец, който е бил в управлението.

Солун е бил във Византия:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB_%D0%B8_%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B9

произхождат от славянски род, според някой историци, а къде са родени , има много емигранти и такива родили в чужбина, ще кажеш,че щом живеят там не са българи, кръвта вода не става

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B9#.D0.9F.D1.80.D0.BE.D0.B8.D0.B7.D1.85.D0.BE.D0.B4

За детството на Методий се знае по-малко, отколкото за това на по-малкия му брат Кирил. Житията на двамата братя свидетелстват, че те са родени в Солун, в семейството на подстратега и управителя на Солунска област Лъв и жена му Мария, което според краткото житие на Кирил е българско аристократично семейство забягнало във Византия през 8 век вероятно по политически причини като немалко други

*

Helo

« Отговор #5829 -: Май 24, 2010, 04:36:08 pm »

произхождат от славянски род, според някой историци, а къде са родени , има много емигранти и такива родили в чужбина, ще кажеш,че щом живеят там не са българи, кръвта вода не става

Единият от родителите им е византиец, а другият славянин. Мисля, че баща им е бил византиец.

« Отговор #5830 -: Май 24, 2010, 04:38:53 pm »
А бе има ли някакво значение? Като знам към онзи момент европейците какви животни са били. Щом някой е извел писмеността като приоритет, значи сме били космонавти в сравнение с тях. А майка им е била българка.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5831 -: Май 24, 2010, 04:43:26 pm »
имам история:

преди малко отивам с Света София в центъра на София да запаля 3 свещички   и давам на лелката зад гишето  2 по 20 ст, 2 по 5 и 10 ст на по 2
 и стана нечовешчки скандал- тя ми се развика че съм си изтърсила портмонето при нея  и господ нямало да ми по огне за жълтите стотинки, които съм била изхвърлила  при нея и тя щяла вкъсщи лид а си ги носи
ИЗРОД
 оплаках се на свещеника, който с еокза по- голям идиот и от нея подути му били кракта
 и стана скандала - аз не съм конфликтна  с крясъци и обиди- аз бях естетсвено аргументирана

сег амисля да направя едно писмо до светия синод и до църквата itself
 неимоверно съм възмутена това е боги храм и  им казах, че рабоят за парите си и не виждам нищо обидно в жълтите стотинки
 нямам думи, но ще намеря да ги изтипосам
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Helo

« Отговор #5832 -: Май 24, 2010, 04:47:35 pm »
имам история:

преди малко отивам с Света София в центъра на София да запаля 3 свещички   и давам на лелката зад гишето  2 по 20 ст, 2 по 5 и 10 ст на по 2
 и стана нечовешчки скандал- тя ми се развика че съм си изтърсила портмонето при нея  и господ нямало да ми по огне за жълтите стотинки, които съм била изхвърлила  при нея и тя щяла вкъсщи лид а си ги носи
ИЗРОД
 оплаках се на свещеника, който с еокза по- голям идиот и от нея подути му били кракта
 и стана скандала - аз не съм конфликтна  с крясъци и обиди- аз бях естетсвено аргументирана

сег амисля да направя едно писмо до светия синод и до църквата itself
 неимоверно съм възмутена това е боги храм и  им казах, че рабоят за парите си и не виждам нищо обидно в жълтите стотинки

Понеже от време на време пиша и във форум за християнство, в който пишат и някои сектанти, научих, че дядо поп бърза да изгаси свещите на хората, за да ги даде за претопяване, че да се спестят пари.

Е, не знам колко попове и в колко църкви го правят. На някои места има доста свещи.

*

Helo

« Отговор #5833 -: Май 24, 2010, 04:50:19 pm »
Но църквите са пълни с езически символи и някои нарушват една от Божиите заповеди - да не се прави изображение на Господ. Обаче те все пак са нарисували изображение на Господ вътре в храмовете си. Нямам предвид на Исус Христос, а на баща му - Господ.

Това е нарушение на Божията повеля!!!

« Отговор #5834 -: Май 24, 2010, 04:52:29 pm »
имам история:

преди малко отивам с Света София в центъра на София да запаля 3 свещички   и давам на лелката зад гишето  2 по 20 ст, 2 по 5 и 10 ст на по 2
 и стана .......

Дамм, явно в св София са уморени от славата. Нали е голяма и е модерно там да се правят сватби и кръщанета. Ояли са се. Това е дна от царквите, където не ходя. Другата църква, която умишлено заобикалам е св Неделя. Почти намам случай, когато да не са ме издразнили с нещо, особено, когато търся свещеник. Моята църква е св Петка. Там съм кръстена, там ме водят и краката ми.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5835 -: Май 24, 2010, 04:52:43 pm »
това, ако се случва е със символно значение
 и е в канона на изображение на бог , отец и светия дух- т.е. винаги  и ако се изобразява господ се изобразява във формата и броя на светата троица
така, че няма чак толков аголямо нарушение ходи да го кажеш на сектантите  ;D

хм, аз съм кръстена в св. София и ми е регион и църквата съвсем не ми пречи, а "грешките" в нея
попа- с подути крака бил, да не съм правела скандал за 10 стотинки- абе кой говори за парите......... май ме изгониха, когато питах дали е божи служител или бирник на сребърни монети ( тук забравих да спомена 30 те сребърника но за малко щях е тогава мисля, че щяха да хвръчат бради)

*

abroad

« Отговор #5836 -: Май 24, 2010, 04:53:19 pm »
Kaya,

Ей за това не ходя по църкви, дори ми е неприятно, освен че не вярвам в измислената от консуматори религия, само за да служи на определени интереси :-X, там е свърталище на нечистоплътност :-[

Да ми простят изключенията :wub:

« Отговор #5837 -: Май 24, 2010, 04:57:41 pm »

неимоверно съм възмутена това е боги храм и  им казах, че рабоят за парите си и не виждам нищо обидно в жълтите стотинки
уран съвпад юпитер в последни градуси на Риби  :o имаш ли нещо в подв.знак в края

не си го слагай на сърце,бели кахъри, утре ще ти е преминало ;)

« Отговор #5838 -: Май 24, 2010, 04:59:28 pm »
Моята църква е св Петка. Там съм кръстена, там ме водят и краката ми.
и аз там съм кръстена и много я обичам, има невероятна енергия там, като си освещавам гоблени-икони
там ходя  ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5839 -: Май 24, 2010, 05:01:49 pm »
 Благодаря за подкрепата момичета  :25: :58:

аз бързо се паля ( огнена луна), но се надявам да не ми мине и да си напиша оплаквателното писмо :angry: подобно отношение особено, за хора, които често са отчаяни, искат да с епокаят, чвстват вина или надежда  ( в църквите има предимно нуждаещи се ) е  безумно....

по темата за злоезичието: плутон- мерк хармоничен аспект