Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 846792 Прегледи
*

Helo

Re:Говорилня 2
« Отговор #5840 -: Май 24, 2010, 05:04:16 pm »
Благодаря за подкрепата момичета  :25: :58:

аз бързо се паля ( огнена луна), но се надявам да не ми мине и да си напиша оплаквателното писмо :angry: подобно отношение особено, за хора, които често са отчаяни, искат да с епокаят, чвстват вина или надежда  ( в църквите има предимно нуждаещи се ) е  безумно....

Що не направиш тема по въпроса за свещениците-скъперници в няколко хриситянски форума и да разкажеш историята си?  ;D

*

Nebesna

« Отговор #5841 -: Май 24, 2010, 05:06:42 pm »
това, ако се случва е със символно значение
 и е в канона на изображение на бог , отец и светия дух- т.е. винаги  и ако се изобразява господ се изобразява във формата и броя на светата троица
така, че няма чак толков аголямо нарушение ходи да го кажеш на сектантите  ;D

хм, аз съм кръстена в св. София и ми е регион и църквата съвсем не ми пречи, а "грешките" в нея
попа- с подути крака бил, да не съм правела скандал за 10 стотинки- абе кой говори за парите......... май ме изгониха, когато питах дали е божи служител или бирник на сребърни монети ( тук забравих да спомена 30 те сребърника но за малко щях е тогава мисля, че щяха да хвръчат бради)

Кая и те са хора и нищо човешко не им е чуждо. Приеми го като изпитание за вярата си. Аз се успокоявам като ходя на църква. Не ходя често - 3-4 пъти в годината се сещам. Не се уповавам на църковните служители, а ходя заради светената вода и заради атмосферата на смирение и покой, която се създава там.

*

Helo

« Отговор #5842 -: Май 24, 2010, 05:10:04 pm »

а ходя заради светената вода

Ако свещеникът е екстрасенс ще я зареди положително. Обаче, ако е някой, който докато освещава водата си мисли за любовницата, която чака дете от него и как да вземе пари от вярващите, не знам как ще бъде заредена водата.

Сега се сетих  за извънбрачните деца на католическите свещеници, за който се писа съвсем наскоро:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=514796

Нов скандал е надвиснал над Ватикана - извънбрачни деца на свещеници

В САЩ, Великобритания, Германия, Италия, Франция, Австрия и Ирландия жени, които са забременели от връзки със свещеници, са били принудени да подпишат декларации, че ще запазят всичко в тайна в замяна на финансова подкрепа от страна на църквата, за да отгледат децата си, допълва изданието.

Вестникът посочва като най-ярък пример случаят с 53-годишната Пат Бонд от американския щат Мисури. Тя започнала връзка с францисканския свещеник Хенри Уилънборг през 1983 г. По онова време била омъжена, но след консултация със свещеника относно проблеми в брака си, той я прегърнал и целунал страстно и така започнала връзката между двамата. По онова време Бонд била на 25 години и се разделила с мъжа си. Връзката й със свещеника продължила пет години. През този период Бонд забременяла два пъти. Първият път тя била на 28 години и любовникът й наредил да направи аборт. Вторият път родила детето, но подписала декларация, че ще запази в тайна името на бащата в замяна на финансова помощ от францисканския орден, към който принадлежал любовникът й. След като поставила подписа си под тайния договор, Бонд получила от францисканския орден 50 000 долара, пише БТА.

Бонд решила да изневери на споразумението, когато миналата година францисканците отказали да й платят голяма сума, за да осигури лечение на сина си. Момчето, 22-годишният Нейтън, починало от мозъчен тумор.

По този повод внимавайте, когато отивате да се изповядвате на попа!!!
« Последна редакция: Май 24, 2010, 05:14:27 pm от Hi »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5843 -: Май 24, 2010, 05:12:13 pm »
Ама, че заяждане на дребно, срама нямат. На мен ми се е случвало с шофьор на маршрутка, ама нещата уж трябва да са разлика от небето до земята....в църквата.  ;D Подай си жалбата, дано има кой да й обърне внимание.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #5844 -: Май 24, 2010, 05:16:03 pm »

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=514796

Американска асоциация, която се занимава със случаи на жени, имали връзка със свещеници в САЩ, твърди, че досега е получила 2000 сигнала. Една от жените казала, че свещеникът, от който била забременяла, й препоръчал да "изрита детето", като с тези думи визирал аборт, което много шокирало бъдещата майка.

Хиляди свещеници в немскоезични страни вероятно са станали бащи, твърди Пол Зюхленер, австрийски теолог. Според него 22 процента от свещениците в Австрия имат връзка с жена.

Във Великобритания Адриана Алсуърт, която има две деца от връзката си със свещеник и е начело на горещата линия Слънчогледи, помагаща на жени в нейното положение, казва, че знае за множество случаи, в които жените, забременели от свещеници, е трябвало да подпишат споразумение за запазване в тайна на самоличността на бащата срещу финансова подкрепа.

В Ирландия бившият пастор Пат Бъкли, който сега е начело на организацията Бетани, помагаща на жени, имащи връзки със свещеници, разказва, че знае за два случая, в които духовниците са платили за аборта на приятелките си.

Луиза от Централна Италия, която има 18-месечен син от връзката си със свещеник, споделя, че нейният енорийски свещеник й предложил да даде детето си за осиновяване, като в замяна на това ще може да продължи любовната си връзка с неговия баща.

« Отговор #5845 -: Май 24, 2010, 05:20:31 pm »
жалбата няма да изтрие чувствата, който са я накарали да изпита там в храма,най много
да открие,че и по високите етажи е същото и да си вкара още горчивина в сърцето  :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5846 -: Май 24, 2010, 05:25:40 pm »
Вярно е, Стреличка, но аз съм на принципа, че поне трябва да правим това, което зависи от нас, останалото...то така или иначе си е така, както си е.  :blink: ;) Няма страх, нито наказуемост за тях, те са недосегаеми, но нека не си мислят, че народа е длъжен да приема случващото се за нормално, то не е. Иначе за чувствата й, лек сама ще намери, както и отговор на въпроса защо се е сблъскала с такава ситуация.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5847 -: Май 24, 2010, 05:28:23 pm »
съгласна съм с активната потребителска позиция... горчивината си остава за мен

strelicka, нямам нищо по краищата на подвижните знаци ( сега ще разгледам )
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

kami

• *
  • 66
« Отговор #5848 -: Май 24, 2010, 05:42:59 pm »
Извинете за въпроса но някой може ли да ми каже как се прави натална карта ?
Съжалявам ако досаждам

*

Helo

« Отговор #5849 -: Май 24, 2010, 05:48:57 pm »
''Служителите ''на БОГА винаги са били големи лицемери .  Проповядват смирение и бедност - стремят се към власт и пари. Проповядват непорочност - а повечето са педофили и хомосексуалисти..И като как става така,че с мръсните си ръце и души -''произвеждат'' светена вода?ДА, ХРАМА Е СВЯТО МЯСТО ,но служителите в него са кални душици  :angry:

Ти си бившият Тъжен, нали?  ;D

*

Helo

« Отговор #5850 -: Май 24, 2010, 05:49:17 pm »
Извинете за въпроса но някой може ли да ми каже как се прави натална карта ?
Съжалявам ако досаждам

В astro.com

« Отговор #5851 -: Май 24, 2010, 06:11:47 pm »
Каya, отношението на служителката в храма наистина е възмутително... Като се има в предвид, че именно храма е мястото, където трябва да влизаме смирени и тихи. Но нека не забравяме, че пред Бога всички сме равни.
Колкото и да е трудно опитай се да забравиш за случилото се, не тъи огорчение и неприязън към жената или отеца -те са Божии служители. Но Бог знае делата на всеки един...

Аз обичам да ходя на църква и се опитвам да го правя поне в месеца веднъж. Действа ми много успокояващо, както е отбелязала Небесна. Винаги като ходя на църква си взимам една свещичка паля я и заставам пред иконата на Св. Богородица и Йисус - казвам си наум всичко, което ми тежи на сърцето и винаги благодаря...
Иначе в чантата си нося малко шишенце със св. вода и няколко малки иконки и гривни от различни църкви и манастири, които съм посещавала - това ми е защитата  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #5852 -: Май 24, 2010, 06:37:47 pm »
''Служителите ''на БОГА винаги са били големи лицемери .  Проповядват смирение и бедност - стремят се към власт и пари. Проповядват непорочност - а повечето са педофили и хомосексуалисти..И като как става така,че с мръсните си ръце и души -''произвеждат'' светена вода?ДА, ХРАМА Е СВЯТО МЯСТО ,но служителите в него са кални душици  :angry:

Нека да не правим генерални обобощения. И сред тях има недостойни за професията си, както и сред учителите и лекарите. Не всеки работи по призванието си. Ето това е генералната несправедливост, ноооо както се казва "Господ си знае работата!" Той съди по Божиите закони, а ние съдим по човешките.

« Отговор #5853 -: Май 24, 2010, 07:14:50 pm »
 Тази вечер препоръчвам филмът ВЗЛОМ по ТВ7 от 21 ч. с Джуд Лоу и Жулиет Бинош
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Asol

• 4140
« Отговор #5854 -: Май 24, 2010, 07:15:18 pm »
Атеист съм, затова и не ходя в църкви, пък и смятам че вярата е понятие от по-общ характер. В малкото случаи, когато съм го правила, съм чувствала известен емоционален и психологически дискомфорт от влизането ми там. Явно енергийно не е много добра атмосферата.

*

Helo

« Отговор #5855 -: Май 24, 2010, 07:31:44 pm »
Атеист съм, затова и не ходя в църкви, пък и смятам че вярата е понятие от по-общ характер. В малкото случаи, когато съм го правила, съм чувствала известен емоционален и психологически дискомфорт от влизането ми там. Явно енергийно не е много добра атмосферата.

Хората отиват там с проблеми и за да си изкажат болката. Има и сватби, обаче май хората, които са там мислят предимно за проблемите си, с надежда да се освободят от тях.

Затова и енергията там е такава. Особено на празници, когато хората там са с насълзени очи, защото кой мисли за болест, кой за други проблеми и всеки се надява да се оправи. Но те образуват общо енергийно поле, което е предимно негативно. Затова мисля, че е по-добре на празници да се избягва ходенето на църкви. По-добре да се ходи, когато няма много хора.

« Отговор #5856 -: Май 24, 2010, 08:26:14 pm »
Това важи за всички места, където се струпват много хора.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #5857 -: Май 24, 2010, 08:28:02 pm »
Това важи за всички места, където се струпват много хора.

И аз това щях да напиша. Хайде да не ходим на пазар или в Пикадили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #5858 -: Май 24, 2010, 08:36:59 pm »
 Избягвам катедралните храмове. Липсва им това усещане за интимно общение със себе си и Твореца. Предпочитам малките църкви край термите.

*

Asol

• 4140
« Отговор #5859 -: Май 24, 2010, 08:59:46 pm »
В Пикадили нямам подобно усещане. Там мога да се мотам с часове.  :blink: