Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 847872 Прегледи
*

holanda

Re:Говорилня 2
« Отговор #7040 -: Юни 12, 2010, 06:32:55 pm »
абе ти...........
какви ми ги говориш е..
говори на който каквото си пожелаеш.............
оффффф,шегувах се...все тая...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #7041 -: Юни 12, 2010, 06:34:37 pm »
а Миlkyway сигурно вече съжалява за това,че е писала в Говорилнята за моментното си състояние... ;) ;)

О, не, не съжалявам за нищо :blink:
Аз просто исках да си поприказвам с някой,който може на живо и не на тази тема :blink:
Не се срамувам от личния си живот,просто съм открита и споделих.

*

Divna

« Отговор #7042 -: Юни 12, 2010, 06:35:36 pm »
Аз бях одобрен преди 6 години за Канада, кандидатствах ала-бала, защото зная френски и английски, обаче един приятел като ми каза за зимата там и се отказах много бързо..Тва 6-7 месеца бахти зимата

Според мен не си постъпил правилно - да слушаш приятеля си. Така ли правиш винаги?
Зимата всеки я усеща по различен начин. А хората тук намират начин тя да бъде и приятна - ходят през зимата на юг почти за без пари. 500$ в хотел за 10 дни в Куба, при положение, че на час тук се печели средно м/у 12 и 35 $. Има професии, които стигат до 200$ на час.

« Отговор #7043 -: Юни 12, 2010, 06:36:45 pm »
Напротив има, но като че ли не са във форума в момента.

Във форума са  ;), но не съм подходяща за подобни разговори а и не съм около Скобелев. :-\
Аз нямаше да водя подобни разговори като този тук във форума :blink:
Щяха да са всякакви но не и този :blink:

И кой точно "този" разговор визираш тук? КАкто виждаш , накой нещо подмята, друг му отговоря.

Аз под "подобни разговори" визирах, че не мога да водя разговор с непознат човек само заради приказването.  
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #7044 -: Юни 12, 2010, 06:45:14 pm »
Започнах разговор преди 3 страници :-[
Няма значение,благодаря ви,че се озовахте все пак.
Сега слагам слушалките и излизам за домати ;D

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #7045 -: Юни 12, 2010, 06:56:09 pm »
Дивна, ти къде си?  :blink:

Канада

:lol: :lol: :lol:
какво правиш там.... :-[
хубаво ли е...ходила ли си в тези красивите резервати....? :lol: :lol:
аз по едно време се интересувах какви документи са нужни, за да се замине за там....ех

Ами тук живея.
Ако имаш предвид индианските резервати - да, ходила съм. Познавам и чистокръвни индианци.
За да дойдеш тук трябва да преминеш през една селекция и ако канадците те одобрят си добре дошла в страната им.

много е красиво направо божествено даже там....поне от снимки, които съм гледала....
за жалост нямам смелост да изоставя живота си тук....по-точно нямам смелост да изоставя семейството си тук.. :(

*

tanina80

« Отговор #7046 -: Юни 12, 2010, 07:01:15 pm »

И кой точно "този" разговор визираш тук? КАкто виждаш , накой нещо подмята, друг му отговоря.

Аз под "подобни разговори" визирах, че не мога да водя разговор с непознат човек само заради приказването.  

Много готино приказване се получи  :blink:, приказване заради самото приказване  :P

Искам и аз да ходя в Канада  :lol:, ако имаше кой да ме заведе... да ми намери и работа ... и да пренесе цялата ми рода там, че да не ми е мъчно после за никой ....

*

Uran

• 6041
« Отговор #7047 -: Юни 12, 2010, 07:05:12 pm »
Капризен, сгрешил си, че не си отскочил до там.
Сестра ми от 10 години живее в Монреа,л имам и доста приятели заминали за Канада. Само един се върна и не защото не му хареса, а защото по професия е юрист, а по него време беше на 35 години. Смяташе, че е закъснял с 10 години за тази авантюра.

« Отговор #7048 -: Юни 12, 2010, 07:16:25 pm »
Много готино приказване се получи  :blink:, приказване заради самото приказване  :P

Е да, но твоя Мерк е в Близваци. Аз не приказвам просто така. Моя Мерк е в Скорпион.

*

Divna

« Отговор #7049 -: Юни 12, 2010, 07:27:05 pm »
Сестра ми от 10 години живее в Монреа,л имам и доста приятели заминали за Канада. Само един се върна и не защото не му хареса, а защото по професия е юрист, а по него време беше на 35 години. Смяташе, че е закъснял с 10 години за тази авантюра.

Можело е да се преквалифицира или да преравни, за да влезе в колегията. Колкото професията е по-квалифицирана, толкова е по-трудно да се работи по нея - особено в началото. Той като юрист е трябвало да учи на ново - законите тук са по-различни.
На мен като преподавател правителството прие магистратурата ми от СУ, но с хиляди условия. Образователната система е много по-различна, а и трябва да знаеш езика перфектно - иначе не става. Още първата година бях наблюдавана и оценявана за работата си. Ако ви кажа по колко показатели ми правиха професионалния еквиваланс по време, когато работя с учениците си. Бях пощуряла от визити на директори по време на час и всеки с голямата книга да дава оценки и вписва наблюдения, след което да ги изпраща в комисион сколер при вишестоящите ... имах чувството, че се намирам не знам къде ... Не е лесно, никак даже. Учиш, работиш - първите години не е никак лесно, стресът е голям, но пък накрая си заслужават усилията.  

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #7050 -: Юни 12, 2010, 07:30:44 pm »

Е да, но твоя Мерк е в Близваци. Аз не приказвам просто така. Моя Мерк е в Скорпион.

аз пък някой път..даже повечето имам чувството, че нямам какво да си кажа с хората, не обичам празните приказки....предпочитам да се говори за нещо смислено или за нещо, от което можеш да се научиш....
моя мвркурой е в Рак....
Aurora, как е да имаш Меркурий в Скорпион...?

*

Divna

« Отговор #7051 -: Юни 12, 2010, 07:33:13 pm »

Мойта луничка, ще хареса твоя Мерк (в кой градус е?), може да са в съвпад  :P. Пък и Меркурий ми е в Дева. Май се очертава секстилче между тях.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #7052 -: Юни 12, 2010, 07:33:21 pm »

Можело е да се преквалифицира или да преравни, за да влезе в колегията. Колкото професията е по-квалифицирана, толкова е по-трудно да се работи по нея - особено в началото. Той като юрист е трябвало да учи на ново - законите тук са по-различни.
На мен като преподавател правителството прие магистратурата ми от СУ, но с хиляди условия. Образователната система е много по-различна, а и трябва да знаеш езика перфектно - иначе не става. Още първата година бях наблюдавана и оценявана за работата си. Ако ви кажа по колко показатели ми правиха професионалния еквиваланс по време, когато работя с учениците си. Бях пощуряла от визити на директори по време на час и всеки с голямата книга да дава оценки и вписва наблюдения, след което да ги изпраща в комисион сколер при вишестоящите ... имах чувството, че се намирам не знам къде ... Не е лесно, никак даже. Учиш, работиш - първите години не е никак лесно, стресът е голям, но пък накрая си заслужават усилията.  

Divna, звучи ми страшно....даже на мен...направо нов живот почваш...ти как реши да ходиш там?....и за винаги ли ще си там?

*

Nebesna

« Отговор #7053 -: Юни 12, 2010, 07:41:41 pm »
Моя Мерк е в Скорпион.

Мойта луничка, ще хареса твоя Мерк (в кой градус е?), може да са в съвпад  :P. Пък и Меркурий ми е в Дева. Май се очертава секстилче между тях.

Хаха! Ще си мисли, че разбира чувствата ти по-добре от теб. Понякога ще ти казва какво чувстваш.
 ;D ;D ;D Мой приятел има Меркурий в съвпад с мойта Луна, та наблюденията ми са, общо взето, такива.
Другото проявление е разговори за битовизми.

*

tanina80

« Отговор #7054 -: Юни 12, 2010, 07:56:48 pm »
Divna, звучи ми страшно....даже на мен...направо нов живот почваш...ти как реши да ходиш там?....и за винаги ли ще си там?

На мен пък ми прозвуча познато, вече сигурно на два или три пъти ми се налага да изкарам една-две години в голям стрес, докато свикна я с нова работа, я с нещо друго, но това "учиш, работиш - поне първите години .... но накрая си заслужава усилията" е супер, тука в българия имам чувството, че колкото и стресови години да изкара човек, на каквото и да се научи ... файда няма. В Канада само френски ли говорят? С английски не става ли? Иска ми се и аз ако трябва да започна нов живот, но да знам, че си заслужава поне.

*

Divna

« Отговор #7055 -: Юни 12, 2010, 08:02:38 pm »
Моя Мерк е в Скорпион.

Хаха! Ще си мисли, че разбира чувствата ти по-добре от теб. Понякога ще ти казва какво чувстваш.
 ;D ;D ;D Мой приятел има Меркурий в съвпад с мойта Луна, та наблюденията ми са, общо взето, такива.

;DНаправо ще си говорят без думи, телепатично.

Не знам, в кой дом е Мерка на Аурора, но моят е най-високо сложената ми планета- със сигурност ще и говоря за възвишени неща. Не му липсва никак идеализъм (в 11 дом е)  ;)  

« Отговор #7056 -: Юни 12, 2010, 08:04:25 pm »
Моя Мерк е в Скорпион.

Мерка ми е на 18,55 гр. Да, в секстил са.  ;)

Aurora, как е да имаш Меркурий в Скорпион...?

А ми добре, защото има само един тригон от Луната. Хаплив и саркастичен е там :P :P :P хахаха Полезен ми е работата, защото много трябва да внимавам какво говоря. Търговец съм и по цял де говоря, говоря, а като почивам млъквам и не искам даже никого да слушам.  :lol:

*

Divna

« Отговор #7057 -: Юни 12, 2010, 08:05:30 pm »

На мен пък ми прозвуча познато, вече сигурно на два или три пъти ми се налага да изкарам една-две години в голям стрес, докато свикна я с нова работа, я с нещо друго, но това "учиш, работиш - поне първите години .... но накрая си заслужава усилията" е супер, тука в българия имам чувството, че колкото и стресови години да изкара човек, на каквото и да се научи ... файда няма. В Канада само френски ли говорят? С английски не става ли? Иска ми се и аз ако трябва да започна нов живот, но да знам, че си заслужава поне.

И двата езика (английски и френски) са официални.

Никога не е късно да започнеш нов живот!

*

Nebesna

« Отговор #7058 -: Юни 12, 2010, 08:05:57 pm »
Моя Мерк е в Скорпион.

;DНаправо ще си говорят без думи, телепатично.

Не знам, в кой дом е Мерка на Аурора, но моят е най-високо сложената ми планета- със сигурност ще и говоря за възвишени неща. Не му липсва никак идеализъм (в 11 дом е)  ;)  

А ти ще приемаш  "лично" всяка нейна дума...така действа този съвпад.

*

Uran

• 6041
« Отговор #7059 -: Юни 12, 2010, 08:08:00 pm »
Брех Аурора, твоят Меркурий е почти в точен съвпад със скорпионският ми Марс.
Не сме се хващали виртуално за косите. ;D ;D