37 години трудов стаж за пенсия

Тия са тотално ненормални.
Темата за здравните също ми е болна, особено факта, че увеличиха изведнъж необходимите месеци от 15 на 36.
Това само ненормален може да го направи.
По случайност аз точно съм влязла в тия 36, просто случайност.
А за пенсията са тотално откачени, приятелка в Испания ми казва, че за 14 години осигуровка ще получава минимална европейска пенсия, демек 600 евро.
За 6,5 години осигуровки ще получава половин минимална европейска пенсия, демек 600 лева.
Моя роднина ми обясни, че нейна позната се пенсионирала и заминала да работи в Гърция като прислужница. И за няколкото години работа там почнали да и плащат по 120 евро пенсия на месец. Та от няколкото години в Гърция получила по-висока пенсия от 40 години стаж тук.
По-миналата година имаше поредица статии в Стандарт за пенсиите по другите държави, в Турция искат 20 години трудов стаж.
Сега рових за вдовишките добавки, по света са 50%, тук са 20% върху мизерните пенсии.
След 20 години преход, огромен процент хора не се е осигурявал с години или десетилетия поради невъзможност. И сега като турат и 40 години трудов стаж, аз вече се моля 2012 да идва, че да си заминавам, щото ми дойде до гуша!
Диря си брак с чужденец, друго спасение няма. Цял живот съм искала заможен и почтен мъж, ама то българин в България такъв няма. Или са почтени и обрулени от живота, или са мръсници, мутри, делски тарикати, мошеници и други проклетии.
Та така....