Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 845172 Прегледи
*

Mari

• *
  • 494
Re:Говорилня 2
« Отговор #240 -: Януари 25, 2010, 09:51:59 pm »
[
не се налага, ако си регистрирам в бюрото за безработни  епоемат от държавата до намиране на работа

Не е вярно, не те поема държавата, не ти плаща нищо. Регистрираш се, ако има какво да ти плаща 4-8-12 месеца, плаща и после спира. Само ходиш да се разписваш всеки месец, а те уж ти търсят работа, обаче не ти търсят работа, нито курсове организират.

Кая- плащат здравни докато изтече срока на обезщетението, после нищо че се подписваш , трябва сам да си плащаш.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #241 -: Януари 25, 2010, 09:55:50 pm »
Аброад, не е вярно, ние сме част от Европа, а тя за щастие изобилства със социални държави.
И пари има за по милиард за войната в Ирак, за милиард и половина ежегодно краднене на ДДС, за митнически далавери и за какво ли не, само за хората няма, айде бе.

Тук няма елементарни апаратури, лекарите ходят само с едни слушалки, досущ като доктор Куин, лечителката, само дето тя поне ходеше на място на посещения по вигвамите, докато наште със слушалките и това не правят.

*

abroad

« Отговор #242 -: Януари 25, 2010, 09:56:33 pm »
Сякаш като съм плащала, съм получавала нещо. Не бе, казвам ви, това не е държава.
Защо мислите, че не вземам участие в темите, посветени на мунданната астрология? Защото ми се повдига. Това не е държава, това е цирк. Да превърнат толкова красива страна в гето, просто нЕмам думи. За геноцида спрямо населението изобщо да не говорим...

Не е така. Нещата никога не са само черни или бели :blink:
Имам една любима реплика от значим български филм /"Маргарит и Маргарита"/ - за да получиш, първо трябва да дадеш...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #243 -: Януари 25, 2010, 09:58:14 pm »
[
не се налага, ако си регистрирам в бюрото за безработни  епоемат от държавата до намиране на работа

Не е вярно, не те поема държавата, не ти плаща нищо. Регистрираш се, ако има какво да ти плаща 4-8-12 месеца, плаща и после спира. Само ходиш да се разписваш всеки месец, а те уж ти търсят работа, обаче не ти търсят работа, нито курсове организират.

Кая- плащат здравни докато изтече срока на обезщетението, после нищо че се подписваш , трябва сам да си плащаш.

хм, ще прочета мислех,че е безсрочно
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #244 -: Януари 25, 2010, 10:00:29 pm »
Най-фрапиращия случай, на който съм ставала свидетел е :
 Лятото , лунно затъмнение беше, тази година . Пред спешен кабинет в много голяма бонлница чакаме, много хора. Идат двама млади родители с бебе на 15 дни . След малко сестрата излиза и казва , че не можела да приеме детето, защото нямало ЕГН и нямало как да го дапише в някъкъв журнал или книга.  Майката съответно казва че детето няма още издаден акт за раждане и затова не знае ЕГН-то на детето. Медицинското лице - съответно каза че нищо не може да направи и отпъти детето в друга болница , намираща се съответно на 4-5 км .

*

kaily

• 5145
« Отговор #245 -: Януари 25, 2010, 10:02:33 pm »
Цитат
за да получиш, първо трябва да дадеш...

Аброад, майка ми и баща ми, бог да го прости, по 40 и повече години са се осигурявали и са си внасяли по 60% от заплатата осигуровки, защо сега не получават пенсии за достоен живот?

Като дадоха живота, здравето и младостта си на държавата и дадоха дадоха дадоха заводи, фабрики, ниви, пътища, какво получиха?!?

И в крайна сметка за да дам, първо трябва да получа, нали за да дам здравна осигуловка, първо трябва да имам заплата, за заплата трябва работа, а работата вече е работа на държавата с подходящ климат, закони и прочее да създава работни места и производство.

Така че и държавата за да получи, първо трябва да даде. Кажи ми какво е дала?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #246 -: Януари 25, 2010, 10:03:22 pm »
Не е така. Нещата никога не са само черни или бели :blink:
Имам една любима реплика от значим български филм /"Маргарит и Маргарита"/ - за да получиш, първо трябва да дадеш...

Знам, че не са само черни и бели.
А за даването...
Давали сме, давали, накрая по гол задник останахме. Обраха държавата барабар с народа, изпраха парите, прехвърлиха ги в офшорки, иди ги хвани сега за 10та планета.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #247 -: Януари 25, 2010, 10:05:31 pm »
Аброад, не е вярно, ние сме част от Европа, а тя за щастие изобилства със социални държави.
И пари има за по милиард за войната в Ирак, за милиард и половина ежегодно краднене на ДДС, за митнически далавери и за какво ли не, само за хората няма, айде бе.

Като сме част от Европа, не означава, че сме част от Германия ;D
Войната в Ирак не е приоритет на Европа...
Остави чуждото крадене, гледай първо твоята паница

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #248 -: Януари 25, 2010, 10:07:49 pm »
Сещам се и за още един случай, майче беше по великденските празници, защото повечето лекари /големи клечки/ бяха по чужбина, а осталания персонал, дежурящ по празниците си правеше каквото си иска. Разкарвах моят свекър с лична кола по всички болници от 10ч. до 15,30ч. докато се разберат кой какви задължения трябва да има и след като е с направление за хоспитализация  коя болница трябва да  го приеме.  Естествено, всичко си дойде на мястото, в момета , в който огромното ми търпение се смени с гняв.  Направо ги заплаших, че ще подам жалба до РЦЗ, и до София и до където трябва и започнах да им искам имената и длъжностите.  И се започна едно ........ама моля ви се , ама недейте така.. сега всичко ще оправим.

*

missKapriz

« Отговор #249 -: Януари 25, 2010, 10:08:26 pm »
Цитат
Най-фрапиращия случай, на който съм ставала свидетел е :
 Лятото , лунно затъмнение беше, тази година . Пред спешен кабинет в много голяма бонлница чакаме, много хора. Идат двама млади родители с бебе на 15 дни . След малко сестрата излиза и казва , че не можела да приеме детето, защото нямало ЕГН и нямало как да го дапише в някъкъв журнал или книга.  Майката съответно казва че детето няма още издаден акт за раждане и затова не знае ЕГН-то на детето. Медицинското лице - съответно каза че нищо не може да направи и отпъти детето в друга болница , намираща се съответно на 4-5 км .

:-X:03: :03:

*

kaily

• 5145
« Отговор #250 -: Януари 25, 2010, 10:10:24 pm »
Остави чуждото крадене, гледай първо твоята паница

20 години си гледах паницата, животът ми мина в гледане, квото почнах, ме биха през ръцете да не довърша, зарежи вече таз песен любовна, Франция е Франция, що са отрязали главите на кралете си, а не са си гледали в техните паници.

*

abroad

« Отговор #251 -: Януари 25, 2010, 10:21:22 pm »
Внезапно започнах да хълцам учестено и не мога да се спра, явно много благословии съм отнесла ;D ;D ;D
Опитвам се да не бъда пристрастна и субективна, разбира се и на мен много неща не ми харесват, но за да има промяна аз лично трябва да участвам, дали ми/ви харесва или не, е друга тема
В обществото, в което живеем всеки един носи отговорност
Повярвяйте ми и аз искам да лежа по цял ден и нищо да не правя, още повече с никой и нищо де не се съобразявам, но не става така...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #252 -: Януари 25, 2010, 10:23:26 pm »
Никак не става тука, аброад...и да си стриктен и да не си те таковат, както си искат.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kaily

• 5145
« Отговор #253 -: Януари 25, 2010, 10:25:30 pm »
Мила, всичко става, обаче вервай ми, че аз пък не искам след толкоз години трудов стаж, виШе и разни други благословии да взимам горе долу два пъти по-малко, отколкото взима една домашна помощница в съседна държава без опит и език.
При отворени граници и свободно текучество на работна сила, представи си в САЩ в Тексас взимат като инженери 700 лева, в Калифорния взимат 2500 евро или 5000 лева.
Ти как мислиш, дали има закон за скачените съдове и при работната сила, както и при капитала?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #254 -: Януари 25, 2010, 10:26:39 pm »
Ако въобще някои доживеят до там да взимат нещо ... у нас имам предвид.

*

abroad

« Отговор #255 -: Януари 25, 2010, 10:29:51 pm »

И в крайна сметка за да дам, първо трябва да получа, нали за да дам здравна осигуловка, първо трябва да имам заплата, за заплата трябва работа, а работата вече е работа на държавата с подходящ климат, закони и прочее да създава работни места и производство.

Така че и държавата за да получи, първо трябва да даде. Кажи ми какво е дала?

Зачекваме една тема, която ще ни доведе до ранните часове на деня, а трябва да си лягам, колкото и да не ми харесва, сутринта рано трябва да ставам
Разбира се, майка ти и баща ти /Лека му пръст/ нямат никаква вина, не става дума за вина изобщо; Нали знаеш, най-тежки са ситуациите, при които никой няма вина...както при природните бедствия, намираш ли виновен? Но пък всеки може да носи отговорност с последващите си действия

*

kaily

• 5145
« Отговор #256 -: Януари 25, 2010, 10:32:44 pm »
Аха, значи никой няма вина, ама аз съм си виновна...единствената ми вина е, че навремето останах в тая държава. Ама кой да предполага...откъдето следва, че ни акъл имам, ни прозорливост, ни елементарна житейска хитрост. И значи да, сама съм си виновна.
Държавата не ми е виновна, че не съм я зарязала, като му е било времето, о да, тресавището с нищо не е виновно, че е тресавище, виновни сме ниу ,че сме се родили тук, това е щото кой знае какви сме били в предишните си животи и сега сме в някой си кръг на ада за по-бързо избавление, че е я 2012...

*

abroad

« Отговор #257 -: Януари 25, 2010, 10:38:20 pm »
Мила, всичко става, обаче вервай ми, че аз пък не искам след толкоз години трудов стаж, виШе и разни други благословии да взимам горе долу два пъти по-малко, отколкото взима една домашна помощница в съседна държава без опит и език.
При отворени граници и свободно текучество на работна сила, представи си в САЩ в Тексас взимат като инженери 700 лева, в Калифорния взимат 2500 евро или 5000 лева.
Ти как мислиш, дали има закон за скачените съдове и при работната сила, както и при капитала?

Обещавам ти, ако чуя за добра работа /не миене на съдове/ в САЩ първо на теб ще се обадя :blink:
Ако разгледаш картата ми ще видиш, че не се шегувам...
Но това  е като да сравняваш Метро и кварталния магазин само и единствено по цената и/или качеството на Млякото...не се прави така, като се сравнява се прави сравнителен анализ по всички пера а не изолирано, както между впрочем и в астрологията, а и във всички сфери на живота, това все пак е природен принцип..

*

kaily

• 5145
« Отговор #258 -: Януари 25, 2010, 10:47:00 pm »
Ма естествено, че правя.
Лятото имах възможност да ходя за малко в Кьолн, после бях за малко в Париж, за малко в Будапеща и за малко в Букурещ, най-добрата ми приятелка замина преди само две години в Испания без грам испански, беше емигрантка, работи нелегално, после работи легално, после я съкратиха и беше на тамошната борса, та знам всичко за цени, работа, заплати и прочее.
Ние все пак не живеем като преди 10-и да караме само по слухове, бъркаш в нета и намираш всичко, цялата информация.
Даже тая, че парното във Виена е по-евтино от тукашното.
Извинявай, ама при 200-300-400 евро на месец и цени европейски, че и по-високи, ...не знам дали си чувала, че и работната сила трябва да се възпроизвежда, това не значи да прави деца, значи да има храна, подслон, топло, забавления някакви, почивка...за здравеопазване и образование изобщо не говорим.
Просто от 7-8 години се занимавам и с политика и сравнителна икономика, така да се каже,, та не си приказвам напразно.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #259 -: Януари 26, 2010, 01:30:09 am »
Там е място за мислители, незнаеш ли.  ;D

А ти какво правиш през нощта, по форумите ли медитация.  :P