Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 845990 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:Говорилня 2
« Отговор #560 -: Февруари 02, 2010, 03:02:21 pm »
Е така или иначе запазени софистки текстове няма.
В този смисъл, по-лесно се намират суфи отколкото автентични софизми.

имааа ,и се говори ,че това е почти в България :blink:. тук нейде има съхранени.... :unsure:,ама къде ?

Кое бе Марая - суфи или софизми?! За първото съм съгласна. Второто е всъщност основно риторично обучение - основният им постулат е че не е важна истината, а умелата аргументация в спора. Не е основно съдържанието, а начинът да издебваш слабите точки в доводите на събеседника, за да го обориш посредством парадокси и псевдологически заключения

Софизми

Метод на индукцията

Числата 1,2,3,5,7,11,13 и 17 са прости. Следователно всички числа от 1 до 17 са прости.

Политик

Докажете ми, че съществува поне един политик, който да не лъже и аз ще ви докажа, че вие сте политик.

Мисъл

Мисля, следователно съществувам. Мисля, че съществуват предмети, които не мислят. От това следва, че е възможно или да не съществувам или да не мисля. Редакция: Тъй като този, който мисли не е предмет, не може да се заключи, че той не съществува, ако мисли. Ако първата премиса (?Декадова аксиома?) е вярна.

Политика

Айнщайн твърди, че всичко е относително. Не политиците лъжат нас, а ние лъжем тях.

СУФИТЕ или Суфиите са друга работа. Може и да се срещат и сега техни последователи из Родопите примерно или техни съвременни следовници основно сред мюсюлманския етнос.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #561 -: Февруари 02, 2010, 03:06:36 pm »
Суфите са велика работа, недейте така.
Не знам дали има суфи у нас, то не е достатъчно да си мюсюлманин, за да си суфи.
Аз познавам един жив суфи и това е Пепси или Перица- йога от Скопие.
Живее в България.
Най-мъдрото течение сред всички духовни течения е суфито. Техни май са и коаните.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #562 -: Февруари 02, 2010, 03:27:40 pm »
Не знам дали има суфи у нас, то не е достатъчно да си мюсюлманин, за да си суфи.
Живее в България.
Най-мъдрото течение сред всички духовни течения е суфито. Техни май са и коаните.

Началото на японските коани се смята, че датира някъде 5-ти век. Знае се, че са заети от Китай, където по това време вече имат дълга традиция в будистките практики.

За основоположници на суфизма се смятат сподвижниците на Мохамед - роден е втората половина на шести век според някои, а по-точно се знае кога е починал - 631 г. в Медина. Тоест, по-скоро движението е обратното - от будизма към ислямския мистицизъм и суфите.
« Последна редакция: Февруари 02, 2010, 07:53:33 pm от Diyana »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #563 -: Февруари 02, 2010, 07:54:06 pm »
Живее в България.

:blink: :blink: ,да кайли ,точна и права ккакто в повечето случай! :blink:
перица е наистина велик и само допира до него ти стига ,за да усетиш ,че сии някъде другаде ,далеч от този свят! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #564 -: Февруари 02, 2010, 08:12:31 pm »
БНТ Референдума е за генномодифицираните организми.
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=161402&srcpos=1

*

Марая

• 28287
« Отговор #565 -: Февруари 02, 2010, 08:49:56 pm »
пуснете смс за хаити.
покъртително е :'( :'( :'( :'(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #566 -: Февруари 02, 2010, 09:04:32 pm »
500 000 души имат спешно нужда от питейна вода! :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

жестоко е! дарих ,не спрях да пращам смс-и. дано поне вселената се погрижи за това.
концерта по бтв е невероятен.
а Ани Салич невероятна водеща.
ако можете помогнете! :'( :'( :'( :'(

*

Helo

« Отговор #567 -: Февруари 02, 2010, 09:05:42 pm »
пуснете смс за хаити.

Да бе, да потънат парите ми в незнайни джобове, които ще се облагодетелстват, от изкараните от мен пари, вместо да отидат там, където аз искам!  :angry:

Още малко бих си помислила, че и ти си в играта с вземането на парите на хората от тези есемеси.  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #568 -: Февруари 02, 2010, 09:13:36 pm »
пуснете смс за хаити.

Да бе, да потънат парите ми в незнайни джобове, които ще се облагодетелстват, от изкараните от мен пари, вместо да отидат там, където аз искам!  :angry:

Още малко бих си помислила, че и ти си в играта с вземането на парите на хората от тези есемеси.  :rolleyes:

хело , с това майтап не бива! :'( :'( :'(
в къщи и децата ми реват.
моя плутон твърдо не може да бъде манипулиран. ще стигнат тези пари до хаити. сигурна съм.
жестоко е хело ,това са 500 000 без вода ,  :'( :'( :'( ,те не искат нищо повече само глътка вода. :'( :'(

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #569 -: Февруари 02, 2010, 09:18:53 pm »
И аз пуснах естествено.Дали левчето ще отиде по предназначение или не,важен е жестът и силата на добрата енергия на всички хора.Самият факт ,че пускаш есемес е енергия която по някакъв начин ще избави  от беда децата и хората.

*

Ani03

« Отговор #570 -: Февруари 02, 2010, 09:43:38 pm »
Какви съвпади трябва да търся по натална карта, за да разбера каква е сексуалността на даден човек - хомо или хетеро?
Това фиксирано ли е някъде изобщо?

« Отговор #571 -: Февруари 02, 2010, 09:44:39 pm »
пуснете смс за хаити.
покъртително е :\\\'( :\\\'( :\\\'( :\\\'(

хело , с това майтап не бива! :\\\'( :\\\'( :\\\'(
в къщи и децата ми реват.
моя плутон твърдо не може да бъде манипулиран. ще стигнат тези пари до хаити. сигурна съм.
жестоко е хело ,това са 500 000 без вода ,  :\\\'( :\\\'( :\\\'( ,те не искат нищо повече само глътка вода. :\\\'( :\\\'(
 От такива  като теб ,знаеш ли колко вили са построени по островите.Корупцията на запад,сравнена с тази в България е много по голяма.Такива рибоци като тебе,са добре дошли на борда на кораба на надеждите.
   Тази ,на която казваш хело е много ,много права даже- и тя може и да не знае колко.
   Ама защо ли се чудя с мнения ,като твоето,че и агитации!Много ме е еня каде ти е Плутона  и как те гърчи....Това са 100% глупости дето ги разправяш.Май хабер нямаш как точно се усвояват парите от подобни начинания за благотворителност.Смях,смях!......
Аз устоявам, за да общувам Отвъд диханието
Аз представям вливащата енергия на духа
С космическия тон на присъствието
Аз съм воден от силата на смъртта

*

Helo

« Отговор #572 -: Февруари 02, 2010, 09:48:18 pm »
Какви съвпади трябва да търся по натална карта, за да разбера каква е сексуалността на даден човек - хомо или хетеро?

Имаме такава тема и там сме обсъждали доста материала.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3696.0.html

*

Марая

• 28287
« Отговор #573 -: Февруари 02, 2010, 09:52:21 pm »
 От такива  като теб ,знаеш ли колко вили са построени по островите.Корупцията на запад,сравнена с тази в България е много по голяма.Такива рибоци като тебе,са добре дошли на борда на кораба на надеждите.
   Тази ,на която казваш хело е много ,много права даже- и тя може и да не знае колко.
   Ама защо ли се чудя с мнения ,като твоето,че и агитации!Много ме е еня каде ти е Плутона  и как те гърчи....Това са 100% глупости дето ги разправяш.Май хабер нямаш как точно се усвояват парите от подобни начинания за благотворителност.Смях,смях!......

човек не бива да бъде безучастен към болката :blink:.
аз вярвам в доброто и знам ,че то е в основата на всяко създание.....
всяка вила може да бъде част от кората на земята ,иска се само един квадрат на плутон и сатурн и добър аспект на луната ;). но и всяка добра дума и жест към децата на вселената е частица любов без която не можем.
благотворителност е имало и ще има , въпроса е да има човечност и надежда в доброто...

*

abroad

« Отговор #574 -: Февруари 02, 2010, 09:56:53 pm »

И аз така знам...и мисля

« Отговор #575 -: Февруари 02, 2010, 10:04:02 pm »
100% няма как да се види на наталната карта дали човека е хомо или не е .Това е така ,защото,най-много можем да видим в нея дали съществуват благоприятстващи за случая конфигурации.Дори и да са налице,пак не можем датвърдим със сигурност.Самата комбинациа може да се \\\"отключи\\\" в живота и дадения човек да стане хомосексуалист.това зависи от други обстоятелства и транзити в даден момент.Някои са много редки,като такива с неподвижни звезди,които особено влияят на \\\"пробуждането\\\" на  типа сексуалност,изразена физически.Това значи  с две думи,че картата може да е помощник и ориентир,но не и гарант за мнението ти.Обратното съществува,има карти ,с такива аспекти ,които като че ли \\\"ни казват на 100%\\\" че човека е хомо,а се оказва че енергията е трансформирана и вече същия човек ,не само че не е хомо ,но е един много позитивен и любезен гражданин.А в карти на отявлени педали  можеш и да не видиш нищо ,което да го подсказва ,но можеш да видиш други неша ,като например огромна доза честолюбивост и менаджерски усет.парадокси....
Аз устоявам, за да общувам Отвъд диханието
Аз представям вливащата енергия на духа
С космическия тон на присъствието
Аз съм воден от силата на смъртта

*

Марая

• 28287
« Отговор #576 -: Февруари 02, 2010, 10:06:41 pm »
абе хора ,това е световна кампания.....
за първи път мтел удържа само 20% от стойността на всеки смс.
изумява ме отношението...,другото е ясно. света е в криза ,но все пак има подслон и храна.
а там в хаити -няма вода. :'(

*

Helo

« Отговор #577 -: Февруари 02, 2010, 10:14:31 pm »
абе хора ,това е световна кампания.....
за първи път мтел удържа само 20% от стойността на всеки смс.
изумява ме отношението...,другото е ясно. света е в криза ,но все пак има подслон и храна.
а там в хаити -няма вода. :'(

МТел взема "само" 20 % от печалбата, организаторите вземат само 20 % от печалбата, тези и онези организации вземат за пръв път "само" по някакъв процент. А какво остана от парите, които ще пратим? Бих пратила само в натура - храна и вода, обаче да е сигурно, че организаторите няма да изядат, изпиат или продадат натурата.

Пращат се помощи, но те са само малък процент от отпуснатите пари.

« Отговор #578 -: Февруари 02, 2010, 10:15:51 pm »
Напълно съчувствам на пострадалите, но...Бог да ме прости, когато чух новината и гледах последствията си помислих, че това може да е върналата се обратно енергия на вуду. Все пак, това е неговият дом. Дори тръпки ме побиват само като го изписвам.  :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

missKapriz

« Отговор #579 -: Февруари 02, 2010, 10:17:33 pm »
Вече и Слави събира пари за Хаити :'(май всичко ще се окаже поредната печатница за пари за някои.Започвам да съжалявам че съм пуснала смс-и