Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 845399 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Говорилня 2
« Отговор #580 -: Февруари 02, 2010, 10:21:42 pm »
МТел взема "само" 20 % от печалбата, организаторите вземат само 20 % от печалбата, тези и онези организации вземат за пръв път "само" по някакъв процент. А какво остана от парите, които ще пратим? Бих пратила само в натура - храна и вода, обаче да е сигурно, че организаторите няма да изядат, изпиат или продадат натурата.

Пращат се помощи, но те са само малък процент от отпуснатите пари.

не искам да коментирам това кой и колко защото съм много разтроена. :(
нормално е при организаторите да остане процент ,защото това е много работа.
случвало ми се е да участвам в такива кампаний и съм наясно.
съвестта е над всичко в такива моменти.
готова съм да помогна ,имам контакт с Горна баня и бутилиращата кампания.
хайде да се организираме и да пратим мин.вода.
офффф ,как не минах на друг канал :'( :'( :'( :'(.
вселената няма да ни прости липсата на човещина :'( :'( :'(.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #581 -: Февруари 02, 2010, 10:25:28 pm »

това никак не е човещина, а само успокоение на съвестта :-X

*

Helo

« Отговор #582 -: Февруари 02, 2010, 10:26:44 pm »

Тая компания колко пари ще спечели от нас? И какви са ти връзките с нея?

Цитат

Така ли?  :angry:

А защо Вселената е пратила това земетресение, а после ще иска сметка на тези, които уж не искали да помагат?

« Отговор #583 -: Февруари 02, 2010, 10:27:23 pm »
абе хора ,това е световна кампания.....
за първи път мтел удържа само 20% от стойността на всеки смс.
изумява ме отношението...,другото е ясно. света е в криза ,но все пак има подслон и храна.
а там в хаити -няма вода. :\\\'(
За отношение така е ,състрадателност е необходима и изпращане на мисли и чувства на загриженост-за това  ДА!!!!!!!!!Но когато искаш да помогнеш с пари или по ,който и да е друг материален начин,трябва да се увериш че труда и средствата ти отиват по предназначение.
  Такива като тебе Марая ,могат и да декларират добри чувства и мисли към страдащите в Хаити,но са много удобен клиент за любителите на чужди пари!От  Хаити се изнасят деца за органи в  Щатите ,отделно самите Щати им помагат.,като и други организации.Баш тарикатите на високо правителствено ниво  които стоят зад М-тел в България и висши банкови чиновници ще разпределят парите от твоя есемес и на други шарани като теб ,точно за нуждите  за които и хабер няма простия българин.Продават надежда за Хаити.Уж си коскоджами ти астроложка ,пък не можеш да схванеш елемнтарните психохипнотични игри...съвземи се ..и мисли  малко ,пък после приказвай.Много хубаво е да имаш такива мисли и чувства към народа на Хаити.Те са достатъчни сами по себе си.А ако настояваш за пари да им пращаш точно с смс-си, объркала си  много сметките .Аз гледах интервю с президента на Хаити,в който лично той каза ,че има много спекула и измами около помощите в международен мащаб .Дано хората  тук не ти се хванат на акъла за тази работа ,че са живи изгорели.Май и ти искаш да обещаеш надежди за народа на Хаити.За тях няма такава ,понеже са наказани .Защо ,мога да отговоря ,ако ме питат,но не сега точно
Аз устоявам, за да общувам Отвъд диханието
Аз представям вливащата енергия на духа
С космическия тон на присъствието
Аз съм воден от силата на смъртта

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #584 -: Февруари 02, 2010, 10:29:15 pm »
Така ли?  :angry:

А защо Вселената е пратила това земетресение, а после ще иска сметка на тези, които уж не искали да помагат?

интересно Хело, за сефте да сме на един акъл  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #585 -: Февруари 02, 2010, 10:36:07 pm »
хело , изпитанията са част от пътя на всеки от нас.
представи си ,че утре се случи същото на твои близки хора ? :-X
всяка надежда има своето утре.
не искам да те убеждавам в мнението си. :( :(
искам за всеки човек в хаити да има необходимите му ежедневни неща ,за да живее.... :(
искам да има живот на планетата ни.

:o недоверие и нихелизъм на място на което се говори и прокламира духовност  :-X :-X

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #586 -: Февруари 02, 2010, 10:38:46 pm »
духовността е нещо, за което не се говори...
говориш ли го, то вече не е духовност

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #587 -: Февруари 02, 2010, 10:40:24 pm »
О миг поспри, ти тъй си хубав!
...Не знам сещате ли се кой и кога възкликна горното и защо...
Девойки, аз в последно време дойдох до извода, че единственото, на което трябва да се научим на тая земя, е доброта и човечност. И затова се въртим тук.
Пък за вас не знам...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #588 -: Февруари 02, 2010, 10:45:09 pm »
Аsol- ти ли си на аватара? много ми харесва позата и движението :58:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #589 -: Февруари 02, 2010, 10:45:37 pm »
МТел взема \\\\\\\"само\\\\\\\" 20 % от печалбата, организаторите вземат само 20 % от печалбата, тези и онези организации вземат за пръв път \\\\\\\"само\\\\\\\" по някакъв процент. А какво остана от парите, които ще пратим? Бих пратила само в натура - храна и вода, обаче да е сигурно, че организаторите няма да изядат, изпиат или продадат натурата.

Пращат се помощи, но те са само малък процент от отпуснатите пари.

не искам да коментирам това кой и колко защото съм много разтроена. :(
нормално е при организаторите да остане процент ,защото това е много работа.
случвало ми се е да участвам в такива кампаний и съм наясно.
съвестта е над всичко в такива моменти.
офффф ,как не минах на друг канал :\\\\\\\'( :\\\\\\\'( :\\\\\\\'( :\\\\\\\'(.
вселената няма да ни прости липсата на човещина :\\\\\\\'( :\\\\\\\'( :\\\\\\\'(.
Какви са тия глупости,бе Марая ,каква минерална вода те гони,съвсем на близо в Куба е пълно с минерална вода.Ти май не свана ,че това е политика с цел да събудят и провокират точно такива чувства в международен мащаб.Както и просяците 50 % са по богати от средностатистически българи ,но номера е да се правиш на актьор за да те съжалят.И мога да ти кажа ,че Аврора Бореалис е близо до истината ,макар и не съвсем с мнението си.За да ти минават такива идеи през главата ,акто тва за водата ,да ти кажа не  е много редно.знам ,че не би се сомелила да изкараш пари от водата дето препоръчваш да се организира ,но кой знае ,като имаш там познати те пък ще изкарат ....
   Като приказваш за съвест и човещина ,какво имаш пред вид?Май не си разбрала ,че в края на времето общите понятия от този сорт претърпяха пълен банкрут.Поне не излагай астроложката гилдия с евтин рекламен популизъм,че всицки ще станат за смях покрай теб.От много съвест или поради нейната липса ,напразно зовеш за една кауза пердута каквото е близкото бъдеще на Хайти /близките 50г/

*

kaily

• 5145
« Отговор #590 -: Февруари 02, 2010, 10:48:01 pm »
Цитат
Май не си разбрала ,че в края на времето общите понятия от този сорт претърпяха пълен банкрут
Йок и вервай ми изобщо не.
Важи принципът - пусни го на свобода, у когото се върне, значи е твой.

*

Nebesna

« Отговор #591 -: Февруари 02, 2010, 10:49:55 pm »
Цитат на Аброуд:

духовността е нещо, за което не се говори...
говориш ли го, то вече не е духовност

*

Марая

• 28287
« Отговор #592 -: Февруари 02, 2010, 10:57:55 pm »
  Като приказваш за съвест и човещина ,какво имаш пред вид?Май не си разбрала ,че в края на времето общите понятия от този сорт претърпяха пълен банкрут.Поне не излагай астроложката гилдия с евтин рекламен популизъм,че всицки ще станат за смях покрай теб.От много съвест или поради нейната липса ,напразно зовеш за една кауза пердута каквото е близкото бъдеще на Хайти /близките 50г/

много тежка присъда за хаити произнесе!
настръхвам ,като чета!
човещината и понятията за човещина тепърва ще се възраждат.
нужно ни е точно това.
пословичния нихелизъм и "я ,че си запалим къщата та да изгори на вуте плевнята - чудомир ,ше потънат в дебрите на земята....
няма ненаказано добро ,няма.
но има нещо друго ,нещо по-силно от нас ,по-велико от нас и по-мъдро....

« Отговор #593 -: Февруари 02, 2010, 10:58:26 pm »
хело , изпитанията са част от пътя на всеки от нас.
представи си ,че утре се случи същото на твои близки хора ? :-X
всяка надежда има своето утре.
не искам да те убеждавам в мнението си. :( :(
искам за всеки човек в хаити да има необходимите му ежедневни неща ,за да живее.... :(
искам да има живот на планетата ни.

:o недоверие и нихелизъм на място на което се говори и прокламира духовност  :-X :-X

И като се случи ,какво,да не мислиш Хелото  ,че ще тръгне да реве за помощи в националния ефир или ще очаква кампания за смс-и?Това обаче може би ще направиш ти,тайно надявайки се ,да паднат повечко парици за времето ,когато мъката ще ти е по малко.Българите имат една много точна поговорка за тоя случай като теб ,уважаема Марая:НЕДЕЙ ДА РЕВЕШ НА ЧУЖД ГРОБ,ЗА ДА НЕ ТЕ ЛАЯТ И ГРИЗАТ КУЧЕТАТА ПОСЛЕ.

ето  мнението ми изцяло за такъв род личности ,т.е. тези които искат да командват и дават тон на масите,защо го правят  и какво в същност целят.огледай се  по надолу:

*

kaily

• 5145
« Отговор #594 -: Февруари 02, 2010, 10:58:51 pm »
Не е така, не знам кой ви сведе тая мъдра мисла, ама не е верна...както не е верно и другото дуднене - кой си ти, че да определяш кое е добро и кое зло.
Ми как кой - човек. Ако вътре в нас не е заложено това разграничение, не знам къде ще е.
Добрият човек прави добри неща. И всеки Е в състояние да разграничава доброто от злото.

« Отговор #595 -: Февруари 02, 2010, 11:00:33 pm »
Всичко започва и свършва с надеждата”. Пълна безсмислица. Надеждата е безцелна емоция, защото се предполага, че ще дава плодове винаги в бъдещето и никога в сегашно време. Надеждата е като въртележка с кончета – няма значение колко бързо се въртите, защото никога не се приближавате до тези, които се въртят пред вас. Идеята всъщност е да ви убеди да останете на мястото си върху кончето, въпреки неизбежното разочарование, но пък с надеждата, че нещата ще се променят. Те обаче си остават същите, защото системата е така изградена, че промените са невъзможни.
        Точно надеждата се използва от подлеците и лъжците:“Трайте си, задето ви давим в помия, но имайте надежда, че положението ще се подобри (макар да знаем, че няма да стане)!Просто правете каквото искаме, а в замяна Господ  ще ви вдъхнови да имате надеждата, че ще ви отведе до Обетованата земя. Не че ще го направи, но когато го осъзнаете, вече ще е късно.”
        Това, което ужасява манипулаторите, е, че хората ще изоставят надеждата, тъй като е обречена проекция за бъдещето, и ще започнат да изискват честност, справедливост и свободи в настоящето. За да избегнат този кошмар, манипулаторите се стараят да поддържат тези изисквания като вечни стремежи, а не като нещо, с което може да се разполага сега.
        Политиците продават надежда, което е диверсионна тактика, начин да се смиряват тълпите. “Нямаме работа, нямаме храна на масата и домът ни е ипотекиран, но поне си имаме надежда. Уха, да сме благодарни за това! ”
       - Гладен съм, мамо, може ли да хапнем малко надежда?
       - Много съжалявам, миличко, но не може днес да ядем надежда. Тя е за утре. Надеждата винаги е за утре.
       - Това значи ли, че ще се храним утре, мамо?
       - Днес можем само да се надяваме, скъпо дете, но когато дойде утре, можем пак да се надяваме, че няма да се отложи за вдругиден.И така нататък. Така работи надеждата.
Или по-скоро така не работи.Най-честата мантра на политиците е  думата “промяна”.         Определящо за успеха им, съответно и на техните господари, бе никога да не дава точни определения на “надежда”, “промяна”, а и на другата психологически въздействаща дума – “вервайте”.  Надежда за какво? Промяна на какво? Вервайте в какво? Отговорите на тези въпроси щяха да са фатални за призивите на политическия елит.Те означават онова, което вие предположите, че означават, или искате да означават. Целта е да проектирате в тях всичко, на което държите, и така думите стават символ на вашето собствено светоусещане. Всяко разяснение би убило посланието “аз съм всичко, което искаш да съм”, така че не очаквайте подробности, а само се надявайте, променяйте и вервайте.

Няма по-могъщ начин за манипулиране на хората от този да им кажеш каквото искат да чуят, докато си траеш за онова, което не биха харесали. Пътуващите търговци се обучават как да влизат в разговор на общи теми с набелязаните клиенти, за да разберат какво харесват и какво не харесват. Така получават представа какво потенциалният купувач би желал да чуе като качества на продавания продукт.Ако се дистанцирате от темите, за които говорят, и не влагате емоция в чутото и видяното, ясно ще забележите техниките, които се съзнателно прилагат. Хипнадежда е вид сила.Хитлер е обещавал промяна, надежда и нещо, в което да се вярва, и то в тежките следвоенни времена на финансов колапс. Той е говорил пред многолюдни тълпи от обожатели и не след дълго възниква движението в подкрепа на хитлеристката визия за нови бъднини  “вервайте ми”. Те просто знаят, че ги искат   . И едва по-късно, за свой ужас, виждат в какво са се забъркали.Дори да оставим необяснените надежди, промени и вервания настрана, малцина са наясно че са манипулирани  без да могат да реагират въобще. Общественото мнение се формира на базата на създадения “образ” и личните проекции, а не от същността на посланията, независимо дали са изказани директно, или по-завоалирано.
  Надеждата е най страния феномен създаден от човешкия ум и изглежда като че ли за добро. НО КОЙ ЗНАЕ ДАЛИ Е ТАКА ВСЕ ПАК?.....

*

Марая

• 28287
« Отговор #596 -: Февруари 02, 2010, 11:01:55 pm »
с едно допълнение ,ако позволиш кайли ;) :unsure:,
въпрос на ценностна система.

*

Nebesna

« Отговор #597 -: Февруари 02, 2010, 11:04:06 pm »
който иска си пуска смс-а БЕЗ ДА БИЕ БАРАБАНА.
Благотворителността е винаги анонимна.
Няма нужда да си мерим ценностите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #598 -: Февруари 02, 2010, 11:09:12 pm »
благотворителнотта е колетивна и е част от колективното съзнание.
тя се нуждае ,за да стане кампания от много други неща....

*

Helo

« Отговор #599 -: Февруари 02, 2010, 11:10:55 pm »
Марая започна призивите си да изпращаме СМС-и с информацията,че половин милион човека в Хаити нямали вода. Единственото, което искали било глътка вода. И децата и също плачели като гледали това.

После подхвърли, че имала познати от тези, които бутилират водата Горна Баня и ни пита дали искаме да се организираме да им изпращаме вода.

Въпросът е - каква полза ще има Марая от печалбата на минерална вода Горна Баня?

Ще прощаваш, че се усъмнявам!