Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 848639 Прегледи
*

Divna

Re:Говорилня 2
« Отговор #1200 -: Февруари 13, 2010, 11:53:52 am »
Хело, коя книга на Пиер Дако визираш? "Жената и нейната дълбинна психология" ли е?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1201 -: Февруари 13, 2010, 11:57:30 am »
Има още една книга на Пиер Дако - "Тълкуване на сънищата", много е интересна. По принцип не съм фен на съновниците, но в тази книга сънищата се разглеждат в психологическа и психоаналитична перспектива.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #1202 -: Февруари 13, 2010, 12:02:51 pm »
Хело, коя книга на Пиер Дако визираш? "Жената и нейната дълбинна психология" ли е?

Да! Но за мен е важно, че стигнах до тези изводи сама, още преди да прочета книгата, защото по принцип не вярвам просто така на всеки автор. Но търсих доказателство за моята теория и го намерих. По-късно схванах, че тези борби между мъжете и жените просто отделят повече Лууш. Да не си помислите, че съм феминистка.

Трябва да сте над нещата, за да постигнете свобода с тази област, както и в другите области. Просто наблюдавйте нещата такива, каквито е писано да бъдат, без да се ядосвате, защото от товя нам полза, пък енергията ви просто ви напуска.

Силният човек сам избира, Хело, към кой егрегор да се привърже. Най-добре е това да става съзнателно.

Да, така е!

Егрегорите също така ни помагат. Във форумите също се създава общ егрегор между потребителите и сигурно затова те често започват една тема, пък се оказва, че и други са си мислили по това време точно по тези въпорси. Общият егрегор на групата завзема мислите на участниците и им подхвърля още идеи за обсъждане, нови и нови интересни неща, които да им осигурят лудо забавление, а защо не и спор. Ахх, колко интересно е какви разговори си водим с вас! А колко енергия се отделя!

Вие в вашите непрестанни спорове и битки за превъзходство и за това кой е по-добър астролог захранвате егрегора, на който от време на време му се приисква да хапне повечко. После дали му се подува коремчето от преяждане? :rolleyes:

« Последна редакция: Февруари 13, 2010, 12:13:55 pm от Hi »

*

Divna

« Отговор #1203 -: Февруари 13, 2010, 12:03:23 pm »
"Триумфът на психоанализата" също. В нея човекът тръгва да открива сам себе си. Човекът се саморазрушава и се преоткрива отново. Много добра литература за начинаещи, на лесно достъпен език, след което може спокойно да се премине към "татко" Фройд.
« Последна редакция: Февруари 13, 2010, 12:09:28 pm от Divna »

*

supersonic

« Отговор #1204 -: Февруари 13, 2010, 12:07:21 pm »
Мъжът ти сигурно ще те попита - какви са тея изперкали, незадоволени феминистки, с които си общуваш?  ;D

Aмии.. той е свикнал с 'ненормалните' ми приятели .. :P

Цитат
Мисля, че някои или пък зъл дух нарочно е вложил в подсъзнанието на мъжете такъв страх и той е свързан с жените, за да се държат в робство и подчинение хората, да се контролират по-лесно и да се произвежда повече Лууш. Виж как в някои страни все още има подтисничество на жените и те страдат. Мъжете също страдат, измъчвани от вътрешните си паразити, които ги карат да се страхуват. Резултатът е повече Лууш.

Хм, а аз пък не мисля, че това е война между половете. Хората са си агресивни по природа. Виждала съм малки деца / на по 2-3 години/, които генерират страшно много агресия и имат нужда от нея., т.е факта че се проявява на тази възраст показва, че е генетично обусловена.  :-\

Цитат
Духовните учения ни учат да се оттърсим от всякакви емоции.

Така е, на приказки на всички ни е ясно, но колко от нас го реализират на практика.  :P

Цитат
Вие в вашите непрестанни спорове и битки за привъзходство и за това кой е по-добър астролог захранвате егрегора, на който от време на време му се приисква да хапне повечко. После дали му се подува коремчето?  rolleyes

:clap:  :88:

*

Nebesna

« Отговор #1205 -: Февруари 13, 2010, 12:07:34 pm »
Духовните учения ни учат да се оттърсим от всякакви емоции.

Което е невъзможно на практика. Би трябвало да ни учат да изпитваме положителни емоции и да прогонваме негативните. Човек е устроен да бъде в една или друга степен емоционално същество и не може да се оперира от емоционалността си, но може да се научи да управлява и конторлира емоциите си.

*

Nebesna

« Отговор #1206 -: Февруари 13, 2010, 12:09:52 pm »

тази съм я чела много отдавна и даже не си спомням какво и беше съдържанието. Всеки се докосва до определена книга тогава, когато има нужда от нея. на следващия етап проявих по-голям интерес към "мъжа и неговата дълбинна психология"

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1207 -: Февруари 13, 2010, 12:29:48 pm »
Вие в вашите непрестанни спорове и битки за превъзходство и за това кой е по-добър астролог захранвате егрегора, на който от време на време му се приисква да хапне повечко. После дали му се подува коремчето от преяждане? :rolleyes:

Вземаш ми думите от устата, Хело. Въздържах се да го напиша, за да не разбунвам отново духовете и да не се почувства някой лично засегнат. Така е, виртуалният свят не е по-малко реален, защото зад всеки ник и всяка реплика стои човешко същество с присъщите му емоции, чувства и разум. Вибрациите на агресия, раздразнение и гняв, които периодично се отделят, захранват нисшия егрегор, по този начин ние си го храним и отглеждаме, а по-точно той се храни с нас или чрез нас.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1208 -: Февруари 13, 2010, 12:30:43 pm »
в софия духа страхотен вятър и грее слънце. :blink:
как е при вас по морето?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1209 -: Февруари 13, 2010, 12:33:29 pm »
При нас е направо пролет, слънчево и топло, дъжд въобще не е валял. Отворих всички прозорци и тераси и проветрявам, докато не се е развалило времето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1210 -: Февруари 13, 2010, 12:45:40 pm »
При нас е направо пролет, слънчево и топло, дъжд въобще не е валял. Отворих всички прозорци и тераси и проветрявам, докато не се е развалило времето.

вероятно и снега ви се разтопил :blink:.
пътищата уж били хубави...,онзи ден говорих с Дълбока и се оплакаха ,че нямало излизане от долу...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1211 -: Февруари 13, 2010, 12:47:44 pm »
Да, по пътищата няма сняг, само в градинките тук-там по малко, на определени места. И не е кишаво, доколкото успявам да фокусирам от терасата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1212 -: Февруари 13, 2010, 01:04:14 pm »
яя .. вещичка са я нарисували на картина  ..  :P

нищо не виждам бре  :-\  къде е  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

supersonic

« Отговор #1213 -: Февруари 13, 2010, 01:24:06 pm »
нищо не виждам бре  :-\  къде е  ;D

тиии .. нещо се е прецакал линка .. я сега трябва да се види вече ..  :P  аз така и не я прочетох книгата за днк-то ..  надявам се мойта да се активира самоволно ..  ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1214 -: Февруари 13, 2010, 06:37:46 pm »

Хм,вече имам сериозни подозрения,че по времето когато е възникнал егрегора на форума (не кога е създаден сайта)-този за превъзходство или доказване,вероятно Марс е бил в Лъв  :72:

Че като и нищо ретро,за да може от време на време да се дава енергия към незавършени сблъсъци и битки от миналото  :57: :85:

Малко офф,но тия дни не мога да му се нарадвам на тоя червен момък горе  :blink: Марса в Лъв просто ми е любим  :-[

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1215 -: Февруари 13, 2010, 06:42:52 pm »
вероятно и снега ви се разтопил :blink:.
пътищата уж били хубави...,онзи ден говорих с Дълбока и се оплакаха ,че нямало излизане от долу...

Точно днеска споменах Дълбока покрай рибената и супа ,аре стига бе сега и рибените супи или дълбока си имат егрегор  :o ;D

Снега се е разтопил така,че морската ни градина е станала водна градина ,направо си представих как са живяли лемурийците,Новолунието в съвпад с Нептун ,работи по-отрано  :o
За 1ви път виждам такива наводнения в морската,навсякъде има езерца ,само лебедите липсват .

*

Nebesna

« Отговор #1216 -: Февруари 13, 2010, 07:19:00 pm »

На ръба бях да напусна форума, когато стана последния скандал и още тогава си казах, че нямам нужда от такъв егрегор. Оттогава нещо се пречупи в мен и даже и не пиша с такъв голям ентусиазъм. Нищо чудно и аз като Зъболекар в скоро време да си намеря друг, по-значим егрегор.

*

Helo

« Отговор #1217 -: Февруари 13, 2010, 07:22:12 pm »

Нищо чудно и аз като Зъболекар в скоро време да си намеря друг, по-значим егрегор.

Неговият егрегор е тийнейджърски - за такива в началото на тийнейджърската възраст. Ама щом това го влече...  ;D

*

Nebesna

« Отговор #1218 -: Февруари 13, 2010, 07:28:27 pm »

Нищо чудно и аз като Зъболекар в скоро време да си намеря друг, по-значим егрегор.

Неговият егрегор е тийнейджърски - за такива в началото на тийнейджърската възраст. Ама щом това го влече...  ;D

Важното е, че го зарежда с положителни емоции.

*

supersonic

« Отговор #1219 -: Февруари 13, 2010, 07:45:57 pm »
Марс е бил в Лъв ..Че като и нищо ретро,за да може от време на време да се дава енергия към незавършени сблъсъци и битки от миналото.. Марса в Лъв просто ми е любим  :-[

Любимо ти е да зацикляш в незавършени сблъсъци и битки от миналото, така ли да го разбираме?!  :rolleyes: Питам щот съм лично засегната.  :-\   :P