Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 843395 Прегледи
Re:Говорилня 2
« Отговор #1320 -: Февруари 14, 2010, 10:48:54 pm »
А какво искаш да кажеш с това направлявам?

Е ми това - как действа съответната планета в съответния дом и каква е нейната същност като цяло.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1321 -: Февруари 15, 2010, 12:52:02 pm »
Ох,ще падна от смях,сега си пишем с Вещичка по скайпа и тъй като ни хвана лигата и викам ми тя Луната е в Риби какво очакваш,тя вика-ооо ми тя и Венерата там,Юпитер и Уран,че и Луната то остана великото осиране , при което и викам:

"Ми смятай всички са на запой в Риби-там трезвена планета няма "  ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #1322 -: Февруари 15, 2010, 01:03:06 pm »
Ох,ще падна от смях,сега си пишем с Вещичка по скайпа и тъй като ни хвана лигата и викам ми тя Луната е в Риби какво очакваш,тя вика-ооо ми тя и Венерата там,Юпитер и Уран,че и Луната то остана великото осиране , при което и викам:

Е, хайде пък вие сега! Аз и Меркурий и Венера и Сатурн, че и Хирон си имам там по рождение, пък не съм злоупотребявала с алкохола. Нали вече установихме, че за алкохолиците трябва поне "Луна опозе Плутон".

Чакам, чакам да Ми се случи нещо изключително с това стълпотворение в Риби, ама нищо, съвсем НИЩО. И тр. Венера и тр. Юпитер са ми в сходящ съвпад с Венерата и пак - нищо....

А на работа -голям мързел щъ ви са похвала. Шефката я мързииии (Венера ми управлява МЦ). Скоро не съм си почивала така на работа. Пу, пу! Да не чуе дявола.

*

Nebesna

« Отговор #1323 -: Февруари 15, 2010, 01:05:46 pm »
Радвам се, че се върна позитивната атмосфера в сайта...и чувството за хумор.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1324 -: Февруари 15, 2010, 01:08:13 pm »
небена ,ти нямаше ли в момента съвпад на юпитер с натален мерк? ;)
няма ли събитие?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #1325 -: Февруари 15, 2010, 01:18:02 pm »
небена ,ти нямаше ли в момента съвпад на юпитер с натален мерк? ;)
няма ли събитие?

Цц! Мерка ми е на 5 гр. в Риби, а венера на 11гр. Юпитер е в разходящ съвпад с Меркурий и в сходящ с Венерата. Транзитна Венера е в точен съвпад с Меркурий, а тр. Луна с наталната Венера. И нищо!?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1326 -: Февруари 15, 2010, 01:24:48 pm »
И при мен дотук няма никакви събития по Юпитер на ИЦ в съвпад с Марс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1327 -: Февруари 15, 2010, 01:31:36 pm »
вероятно , трябва да се търсят аспектите на тежкарите... :-\ и прогресивната луна.
в мойта карта пр.луна  беше в секстил с юпитер , може би това провокира и събитията.
не знам ,при мен това чучело  ;D ,работи.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #1328 -: Февруари 15, 2010, 01:38:31 pm »

Е, хайде пък вие сега! Аз и Меркурий и Венера и Сатурн, че и Хирон си имам там по рождение, пък не съм злоупотребявала с алкохола.
Чакам, чакам да Ми се случи нещо изключително с това стълпотворение в Риби, ама нищо, съвсем НИЩО. И тр. Венера и тр. Юпитер са ми в сходящ съвпад с Венерата и пак - нищо....
[/quote]

Ти пък си голяма буквалистка!  :P  Не става въпрос просто за алкохол,в Риби всички планети са леко опианчени ако така мога да се изразя  ;D

Ние просто се гаврим с планетите щото нещо вече явно не влияят,особено това уж най-голямо туловище Юпитер-ми аз викам да гласуваме астролозите и да го свалим от статута му на планета влияеща кой знае колко в астрологията (виж там Плутон къде по-голям го вади),то бива такива излагации,а уж Юпитер обичал да дава-бе на кой и къде?  :-\ ;D ;D   

Леле,значи моя точен секстил на Юпитер към Венера е бял кахър защо нищо не дава,в сравнение с твоя съвпад!  :o
 Но какво ли се чудя,аз на него надежди не възлагам особено.На мен ми е върху прогр Марс в 6ти дом- и то вярно вчера си оправих стаята,ма само това ли бе  ;D А покрай аспекта с Венерата друго освен че ми се яде само сладко не виждам.

Юпитер е поредното доказателство,че размера не е гаранция за качество  :-[

*

Nebesna

« Отговор #1329 -: Февруари 15, 2010, 01:39:42 pm »
вероятно , трябва да се търсят аспектите на тежкарите... :-\ и прогресивната луна.
в мойта карта пр.луна  беше в секстил с юпитер , може би това провокира и събитията.
не знам ,при мен това чучело  ;D ,работи.....

Прогресивната ми Луна в Дева е в точна опозиция с наталния Меркурий/тр. Юпитер в момента. Нали заради този аспект отказах цигарите (пр. Луна опозе нат. Меркурий). А тежкарят Плутон прави точен секстил с Меркурий откъм Козирог.

*

Nebesna

« Отговор #1330 -: Февруари 15, 2010, 01:42:03 pm »

Ти пък си голяма буквалистка!  :

Дали?

*

Nebesna

« Отговор #1331 -: Февруари 15, 2010, 01:49:04 pm »
Леле,значи моя точен секстил на Юпитер към Венера е бял кахър защо нищо не дава,в сравнение с твоя съвпад!  :o
 Но какво ли се чудя,аз на него надежди не възлагам особено.На мен ми е върху прогр Марс в 6ти дом- и то вярно вчера си оправих стаята,ма само това ли бе  ;D А покрай аспекта с Венерата друго освен че ми се яде само сладко не виждам.

Юпитер е поредното доказателство,че размера не е гаранция за качество  :-[

Имам време още до съвпада с Венера -тепърва ще се разбере. засега е сходящ.
А да знаеш колко много ми даде тр. Юпитер докато беше във Водолей, лелееее! че и стоя много там.
На мен Меркурий поначало ми е слабо аспектиран и ако продължава така въобще няма да срещна никого (Меркурий У7 и У9)....Най-много да се пропия като ми се лепне Нептун за Меркурия след някоя и друга годинка.

Без майтап ще ви кажа как го чувствам този аспект. транзитен Юпитер в съвпад с Меркурий (У6) го почувствах като повишаване на апетита, усещах миризми на разни храни и после си ги представях и тръгвах да ги търся. Освен това станах много чувствителна - за на-малкото нещо рева...просълзявам се и за хубавите и за лошите неща....и много милостива станах, чак ме е яд на себе си....така съм се размекнала.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1332 -: Февруари 15, 2010, 01:57:38 pm »
според мен за юпитер е важен аспект към слънце или луна. тогава сякаш се разтваря и потенциала му. при другите контакти с планетите сякаш не е толкова отворен....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1333 -: Февруари 15, 2010, 01:59:32 pm »

Ти пък си голяма буквалистка!  :

Дали?

Понякога астрологията работи буквално, понякога не чак толкова...
При мен престоят на прогресивната Луна в Дева имаше много буквална манифестация - увеличиха рутинните грижи и обемът на домакинската работа, която при други обстоятелства бих нарекла слугинаж  ;D, имаше сериозни здравословни проблеми при моя близка, грижите по хигиената в дома са изцяло на мой гръб, денят ми започва с чистене на котешки изпражнения (за щастие кучешките вече ги няма!). Също така прогр. Луна в Дева бележи период, в рамките на който имах най-много вземания-давания с болници, лекари и други медицински лица, без аз самата да имам каквито и да било здравословни проблеми... да чукна на дърво, но изживяният стрес рано или късно ще си каже думата, директно или индиректно...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #1334 -: Февруари 15, 2010, 02:01:43 pm »
според мен за юпитер е важен аспект към слънце или луна. тогава сякаш се разтваря и потенциала му. при другите контакти с планетите сякаш не е толкова отворен....

Да това съм го забелязала и потвърждавам със сигурност. А между другото с Венера може да даде тотален мързел и угодничество, но то е някак си пасивно ползване на облаги....Но аз си мисля друго. Защо все чакаме действие и събития по Юпитер. Ми той си е един "чадър", "покровител". Даже и нищо да не се случва, той ни пази гърба....Освен това Риби са пасивен знак, а Водолеят е активен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1335 -: Февруари 15, 2010, 02:12:21 pm »
пр. луна в дева е индикация за вглеждане в детайлите и здравословния начин на живот.
това е и причина за отказ от цигарите , но наред с това трябва да се внимава и по отношения на педантичността ,така присъща за девите. изключителна отговорност по отношение на материалните неща винаги съпътства транзита. критичното отношение към хората също е присъщо по време на транзита.
през периода 2000/2002 г. пр. ми луна беше в дева. мц-то ми също е в дева. много неща бяха променени по време на транзита.бях по-критична и затворена ,малко хора бях допуснала до себе си.
макар , че имам отлично поставена луна в картата си , имаше периоди в които се чувствах несигурна и нестабилна.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #1336 -: Февруари 15, 2010, 02:16:42 pm »
Марая какъв транзит те гони като говориш за прогресивна Луна  :unsure: ;D

макар , че имам отлично поставена луна в картата си , имаше периоди в които се чувствах несигурна и нестабилна.

Наталната Луна не е критерий за това как ще влияе прогресивната,транзитната и прочие,както и за останалите планети.
А и доколкото знам наталната ти е в опозиция на Нептун,а това не я прави от най-стабилните,нищо че е в Телец.

*

Nebesna

« Отговор #1337 -: Февруари 15, 2010, 02:17:54 pm »
пр. луна в дева е индикация за вглеждане в детайлите и здравословния начин на живот.
това е и причина за отказ от цигарите

Ами не, оказа се, че не Луната в Дева е причината за отказа от цигарите, а опозицията на пр. Луна с натален Меркурий. Когато споделих тук в сайта, че съм отказала цигарите, много хора потвърдиха, че са правили опити при същия този аспект - някои успешно, други безуспешно (в темата за прогресивната Луна). Осми дом също имаше връзка. А Девата сигурно подсилва в моя случай.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1338 -: Февруари 15, 2010, 02:20:20 pm »
критичното отношение към хората също е присъщо по време на транзита.

Понякога е критично, понякога е просто обективно.
Много често ни се случва да възприемаме обективността като надменност, студенина и критикарство. А това, от своя страна, загатва за проблем с интеграцията на Сатурн.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #1339 -: Февруари 15, 2010, 02:21:29 pm »

уж най-голямо туловище Юпитер-ми аз викам да гласуваме астролозите и да го свалим от статута му на планета влияеща кой знае колко в астрологията (виж там Плутон къде по-голям го вади),то бива такива излагации,а уж Юпитер обичал да дава-бе на кой и къде?  :-\ ;D ;D  

Юпитер е поредното доказателство,че размера не е гаранция за качество  :-[

Това, че Плутон го вади по-голям е вярно, щото нали Скорпион отговаря за половите органи, а при разни планети като Марс в Скорпион на ключово място и други неща в хороскопа, свързани със Скорпион, казват, че наистина го вадели голям.  ;)

А Юпитер при някои вади голямо дупе. Дано сега Юпитер да не ми се обиди никак, ама някои заради неговите качества го наричат Дупитер.

;D ;D ;D