Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 844978 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Говорилня 2
« Отговор #1460 -: Февруари 20, 2010, 11:26:51 am »
Хубаво е, когато си сам и нямаш други ангажименти. В повечето случаи от домакинска работа не ми остава време да работя през светлата част на деня, сядам да превеждам привечер и стоя до посред нощите. Случвало се е да лягам след изгрев слънце, рекордът ме беше лягане в 9.30 сутринта, но това те скапва напълно. Всъщност това е причината да си поспивам редовно до обяд, заради късното лягане, макар че по принцип съм си поспалана - лягам късно, ставам късно. От една страна, ти липсват социални контакти, изолираш се от света, от друга страна като се сетя колко ядове и неприятности навремето ми носеха социалните контакти (интриги от колежки, завист, дрязги, удари под кръста) разбирам, че свободната практика е най-добрият избор за мен, поне засега!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1461 -: Февруари 20, 2010, 11:53:48 am »
От една страна, ти липсват социални контакти, изолираш се от света, от друга страна като се сетя колко ядове и неприятности навремето ми носеха социалните контакти (интриги от колежки, завист, дрязги, удари под кръста) разбирам, че свободната практика е най-добрият избор за мен, поне засега!

:08:  Абсолютно!  ;D Много си е гот да си си шеф диригент сам. Но какво да правя с тези планети над хоризонта? Никой не пита какво искам. Живота си ме притиска - иска си съдбата социалните контакти. И нЕма мърдане.  :-X

*

Helo

« Отговор #1462 -: Февруари 21, 2010, 09:17:11 am »
Уважаеми духовно развити, езотерично начетени, черпещи от мъдростта на Светото Писание кланящи се на Йехова потребителки,

Както всяка събота и неделя, така и днес отворих напосоки Библията, за да почерпя от нейната мъдрост и да се вдъхновя, а може и да изпадна в екстаз.

:25:

Ето на какви мъдри слова попаднах днес, по Божието Провидение:

(Да не си помислите, че това са сатанински ритуали - това е Божията Мъдрост!)

ГЛАВА 29.

Господ думаше:

16. заколи овена, вземи му кръвта и поръси жертвеника от всички страни;
17. разсечи овена на части, измий (във вода) вътрешностите му и пищелите му, и тури ги върху разсечените му части и върху главата му;
18. и изгори целия овен върху жертвеника: това е всесъжение Господу, благоухание приятно, жертва Господу.
19. Вземи и другия овен, и Аарон и синовете му да възложат ръцете си върху главата на овена;
20. заколи овена, вземи от кръвта му и тури върху крайчеца на дясното Аароново ухо и върху крайчеца на дясното ухо на синовете му, и върху палеца на дясната им ръка, и върху палеца на дясната им нога; и поръси с кръвта жертвеника от всички страни;
21. вземи от кръвта, която е на жертвеника, и от помазния елей, и поръси Аарона и одеждите му, и синовете му и одеждите на синовете му с него, - и ще бъдат осветени, той и одеждите му, и синовете му и одеждите им с тях.

22. След това вземи от овена тлъстината и опашката, и тлъстината, която покрива вътрешностите, и булото от дроба и двата бъбрека и тлъстината по тях, дясната плешка (защото това е овен за връчване свещенство),
23. и един кръгъл хляб, една елейна питка и една безквасна пита от кошницата, която е пред Господа;
24. и сложи всичко връз ръцете на Аарона и връз ръцете на синовете му, и принеси това, с полюшване пред Господа;

Кръвта на телеца и да я внесе в скинията на събранието;
6. и да потопи той пръста си в кръвта и да поръси с кръвта седем пъти пред Господа пред завесата на светилището.
7. След това свещеникът да помаже с кръвта (от телеца) пред Господа роговете на жертвеника за благовонните кадения, който е в скинията на събранието, а останалата кръв на телеца да излее при подножието на жертвеника за всесъжение, който е при входа на скинията на събранието.

14. От всичкия си принос нека принесе едно кое и да е като възношение Господу: това да принадлежи на свещеника, който ръси с кръвта от мирната жертва.

13. а вътрешностите и нозете свещеникът да измие с вода и да донесе всичко и да го изгори върху жертвеника; това е всесъжение, жертва, благоухание, приятно Господу.
14. Ако ли принася Господу всесъжение от птици, нека принесе жертвата си от гургулици, или от млади гълъби;
15. свещеникът да я донесе при жертвеника, да й извие главата, и да я изгори върху жертвеника, а кръвта да изцеди по стената на жертвеника;
16. да отдели гушата й заедно с перата й и да я хвърли до жертвеника към изток, на пепелището;
17. и да я скърши между крилете й, без да ги отделя, и свещеникът да я изгори на жертвеника, върху дървата, които са на огъня: това е всесъжение, жертва, благоухание, приятно Господу.

ВТОРА КНИГА МОИСЕЕВА

ГЛАВА 12.

15. Седем дни яжте безквасен хляб; още от първия ден махнете кваса от къщите си, защото, който яде квасно от първия до седмия ден, тая душа ще бъде изтребена изсред Израиля.

ВТОРА КНИГА МОИСЕЕВА

ГЛАВА 22.

18. Врачка да се не оставя жива. (Добре, че не сме астроложки от Средновековието, че Инквизицията щеше всички ни да пречисти с огън на кладата.)
19. Всеки скотоложник да бъде предаден на смърт.
20. Който принася жертви на богове, освен на едного Господа, да бъде изтребен.

Езекил 9:6
6. старци, юноши и девици, младенци и жени избийте без остатък;

*

Helo

« Отговор #1463 -: Февруари 21, 2010, 09:18:58 am »
Ето как е създаден Завета:

4. Тогава Моисей написа всички думи Господни и, като стана сутринта рано, издигна под планината жертвеник и дванайсет камъка, според броя на дванайсетте Израилеви колена;
5. и прати момци от Израилевите синове, и те принесоха всесъжение и заклаха телци за мирна жертва Господу (Богу).
6. Моисей взе половината кръв и я наля в чаши, а с другата половина поръси жертвеника;

7. и взе книгата на завета и прочете гласно пред народа, и те рекоха: всичко, каквото е казал Господ, ще сторим и ще бъдем послушни.
8. И взе Моисей кръвта и поръси народа, като думаше: ето кръвта на завета, който Господ сключи с вас според всички тия думи.

*

Helo

« Отговор #1464 -: Февруари 21, 2010, 09:55:26 am »
Ето как е създаден Завета:

то е ясно, че си обсебена от тази идея, но като всяко теле не можеш да разбереш докога е интересно и кога започва да става скучно на читателите  :19:

Когато истината е нелицеприятна става много скучно! Когато хвалим, това, което ни харесва, лъжейки, тогава е много интересно и се опияняваме от глупостите, които ръсим.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1465 -: Февруари 21, 2010, 10:15:08 am »
Когато истината е нелицеприятна става много скучно! Когато хвалим, това, което ни харесва, лъжейки, тогава е много интересно и се опияняваме от глупостите, които ръсим.

Що не си отвориш тема "ИСТИНАТА за кръвожадния Йехова според Хелото", така тези, на които това ни е скучно, ще можем лесно да я прескачаме?!

Иначе, сериозно, ако ти се занимава толкова с тая тема, можеш примерно да намериш интересна гледна точка към библейските божи заповеди, техният смисъл и предназначение и възможността въобще да бъдат изпълнявани от човеците в посланията на Аврелий Августин. Не твърдя, че ще се съгласиш с него, но ако ще оспорваш някой теософски принцип, добре е да го опознаеш.
« Последна редакция: Февруари 21, 2010, 10:39:51 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Helo

« Отговор #1466 -: Февруари 21, 2010, 10:38:36 am »

Що не си отвориш тема "ИСТИНАТА за кръвожадния Йехова според Хелото", така тези, на които това ни е скучно, ще можем лесно да я прескачаме?!

Не, аз просто от време на време ще цитирам мъдростта на Библията, защото Аурора и Vision обичат да черпят от мъдростта на тази книга, та реших да им спестя усилията и вместо тях да я отварям напосоки и където попадна, да цитирам мъдростта!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1467 -: Февруари 21, 2010, 10:41:31 am »
Hi, редактирах си мнението, по времето когато си постнала твоето.

*

Helo

« Отговор #1468 -: Февруари 21, 2010, 10:45:49 am »
Hi, редактирах си мнението, по времето когато си постнала твоето.

Една от Божиите заповеди е "Не убивай!" А Господ в Библията казва:

20. Който принася жертви на богове, освен на едного Господа, да бъде изтребен.

Езекил 9:6
6. старци, юноши и девици, младенци и жени избийте без остатък;

Отделно от това иска редовно жертвоприношения, кръвта на жертвите да се излива на точно определено място и да се мацат дрехите и да се поръсва с кръв от свещениците.

Това нормално ли е?

Ама айде, оставям ви да черпите мъдрост от Библията сами!

« Отговор #1469 -: Февруари 21, 2010, 10:55:59 am »
   Някой да е чел Тибетските прошки или да ги е правил?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1470 -: Февруари 21, 2010, 10:59:36 am »
Hi, ся, уловката според Августин е, че и в стария завет, и в новия завет заповедите са толкова противоречащи си, че са просто блъф. Бог знае, че човеците не могат да ги спазват, но целта им не е да се спазват, а да разберат човеците, че са грешни в същността си и спасението на душите им не е "по заслуги", а "по благодат". Поради нещо, което се крие в самите тях, но не е постижимо чрез някакви ритуали нито е обективно достъпно за съзнанието им. Като в будизма. Кротко "цепиш дърва, палиш огън, носиш вода, събираш камъни" и чакаш да те осени прозрението.

Но спомените ми за Августин са малко мъгляви, та можеш да си намериш по-добър източник. Имаше издание на български май с редактор Цочо Бояджиев, ако толкова те интересува.

Аз собствено съм по-скоро езичник-"компаративист", тъй че теологичните спорове не ме палят чак толкова. Но, в този смисъл - посочи ми религия, в която да липсват ритуали с човешки и/или животински жертвоприношения?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1471 -: Февруари 21, 2010, 11:05:13 am »
Но, в този смисъл - посочи ми религия, в която да липсват ритуали с човешки и/или животински жертвоприношения?

тъкмо това чета в Матрицата  ;)  ритуалите са любими на рептилоидите и понеже религиите са създадени от тях в името на контрола на овците /разбирай човеците/. та малко по-перифразирано: лично според мен един ритуал те учи на послушание - да следваш стъпките на самият ритуал  ;D   жертвоприношенията /отново според мен/ са целяли всяването на страх и ученето на послушание, нещо на което и самата религия учи  :-X :-X :-X

а всъщност нещата са толкова прости:грехове НЯМА, има само опитности и преживявания  :29:  а религиите да вървят по дяволите  :wink2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1472 -: Февруари 21, 2010, 11:10:30 am »
докато търсех мезе за Хелото, се зачетох тук там и попаднах на една диета, която ми изглежда много приятна за изпълнение  ;D

Абе, Vision, според мен мацката на снимката е по-скоро ПРЕДИ, а са пропуснали да сложат СЛЕД. Щото никъде не уточняват количествата, а ако ядеш по кило пържолки 5 пъти на ден -може след да си в петорен обем  ;D

« Отговор #1473 -: Февруари 21, 2010, 11:17:01 am »
докато търсех мезе за Хелото, се зачетох тук там и попаднах на една диета, която ми изглежда много приятна за изпълнение  ;D

Абе, Vision, според мен мацката на снимката е по-скоро ПРЕДИ, а са пропуснали да сложат СЛЕД. Щото никъде не уточняват количествата, а ако ядеш по кило пържолки 5 пъти на ден -може след да си в петорен обем  ;D
    ;D Не, няма опасност от увеличаване на обема, по-вероятно е да намалее. Ако са само пържоли естествено, за тяхното разграждане организма ще изразходва много повече енергия /говоря за въглехидратна енергия, защото тя най-лесно се усвоява/, която в самите пържоли ги няма, за това ще се прибегне до мастните депа, то тяхното разграждане по обратния процес - и отделянето на енергия плюс вода...

*

Helo

« Отговор #1474 -: Февруари 21, 2010, 11:17:29 am »

Няма ли човек да се разболее от подагра, ако е на диета с толкова месо? По един филм - комедия, съпругът на г-жа Букет имаше гъбички на краката и не можеше да ходи и беше с бинтовани крака. Жена му каза да не казва на никого, че има гъбички, а да казва, че има подагра, защото това е аристократична болест.  ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1475 -: Февруари 21, 2010, 11:18:47 am »
Меригадже - не е Дюкан това - има спагети, ориз, плодове и торта ден, ама никъде не пише по колко!

*

Helo

« Отговор #1476 -: Февруари 21, 2010, 11:20:17 am »
Мисля, че е голямо натоварване за бъбреците, а и за другите органи да се яде толкова месо. Отделен е въпорсът колко животни с прерязани гърла, страдали дълго, окачени на куки в кланницата, после разфасовани и обработени и частите им сложени в неподозрителни пакети в магазините трябва да бъдат изядени, докато някой прави поредния си неуспешен опит да се придържа към някаква диета, която този път може да му съсипе здравето!  :rolleyes:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1477 -: Февруари 21, 2010, 11:31:01 am »
О, Хело! Не ме разочаровай. И ти ли стана владетел на единствената ИСТИНА? Явно в тоя форум е заразно  :o

*

Helo

« Отговор #1478 -: Февруари 21, 2010, 11:32:48 am »
О, Хело! Не ме разочаровай. И ти ли стана владетел на единствената ИСТИНА? Явно в тоя форум е заразно  :o

:P

Ще предложа една гледна точка по въпроса.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1479 -: Февруари 21, 2010, 11:36:20 am »
:P

Ще предложа една гледна точка по въпроса.

Ахаа, е тогава един професионален съвет. Безплатно. Ако търсиш добри продажби, в цитираното изречение "един" следва да се замени с "единствен".  ;D :P