Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 844103 Прегледи

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Говорилня 2
« Отговор #1561 -: Февруари 26, 2010, 09:03:23 pm »
Я вижте нещо хубаво и интересно - " Най-големият слънчев кораб " : http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2800151    :clap: :clap: :clap: :clap:

*

Helo

« Отговор #1562 -: Февруари 27, 2010, 10:41:28 am »
Пре-мъдри ми, библейско-начетени, Яхве-почитащи, все още необрязани съфорумки,

Както всяка събота, така и тази отварям напосоки Библията, за да почерпя мъдрост, вдъхновение, състрадание, християнско "милосърдие" и утеха от тези Свети писания.

Позволявам си отново да започна с любимият ми цитат от Библията:

"Врачка да се не оставя жива."  :25:

А сега нека видим къде ме отведе този път Провидението, къде попадна Пръста на Съдбата, какво ми се спусна отгоре и накъде ме насочиха този път Висшите Сили:

ПЪРВА КНИГА МОИСЕЕВА

ГЛАВА 32.

24. И остана Иаков сам. И с него се бори Някой до зори;
25. и като видя, че го не надвива, допря се до ставата на бедрото му, и се повреди ставата на бедрото у Иакова, когато се бореше с Него.
26. И (му) рече: пусни Ме, защото се зазори. Иаков отговори: няма да Те пусна, докле ме не благословиш.
27. И рече: как ти е името? Той отговори: Иаков.
28. И (му) рече: отсега името ти ще бъде не Иаков, а Израил, защото ти се бори с Бога, та и човеци ще надвиваш.
29. Попита Иаков, думайки: обади (ми) Твоето име. А Той отговори: защо Ме питаш за името Ми? (то е чудно.) И го благослови там.
30. И нарече Иаков онова място с име Пенуел; защото, казваше, видях Бога лице с лице, и се запази душата ми.
31. И слънцето бе изгряло, когато той изминуваше Пенуел; и куцаше с бедрото си.
32. Затова и досега синовете Израилеви не ядат жилата, която е на бедрената става, защото Онзи, Който се бори, беше се допрял до ставната жила на Иакововото бедро.

ВТОРА КНИГА МОИСЕЕВА

ГЛАВА 4.

24. По пътя, когато Моисей беше на нощувка, случи се, че го срещна Господ и искаше да го умъртви.
25. Тогава Сепфора взе остър камък, обряза крайната плът на сина си и, като я хвърли при нозете Моисееви, рече: ти си ми кръвен жених.
26. И Господ си отиде от него. Тогава тя рече: кръвен жених - поради обрезанието.

ПЪРВА КНИГА МОИСЕЕВА

ГЛАВА 22.

1. Подир тия събития Бог, изкушавайки Авраама, му рече: Аврааме! Той отговори: ето ме!
2. Бог рече: вземи едничкия си син Исаака, когото ти обичаш, и иди в земя Мория, и там го принеси в жертва всесъжение на една от планините, която ще ти покажа.
3. Авраам стана сутринта рано, оседла ослето си, взе със себе си двама от своите слуги и сина си Исаака; нацепи дърва за всесъжението и стана та отиде на мястото, за което Бог му говори.
4. На третия ден Авраам дигна очи и видя отдалеч мястото.
5. И рече Авраам на слугите си: останете вие тука с ослето; пък аз и син ми ще отидем там, ще се поклоним и ще се върнем при вас.
6. И взе Авраам дърва за всесъжението и натовари сина си Исаака; взе в ръце огън и нож, и тръгнаха двамата заедно.
7. Тогава Исаак проговори на баща си Авраама и рече: тате! Той отговори: ето ме, синко. Той рече: ето огънят и дървата, а де е агнето за всесъжение?
8. Авраам рече: Бог ще Си предвиди, синко, агне за всесъжение. И вървяха нататък двамата заедно.
9. И стигнаха до мястото, за което му бе казал Бог; и направи там Авраам жертвеник, наслага дървата и, като свърза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата.
10. Тогава Авраам протегна ръка и взе ножа, за да заколи сина си.
11. Но Ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! Той отговори: ето ме!
12. Ангелът рече: не дигай ръка върху момчето и не прави му нищо; защото сега познах, че се боиш от Бога и не пожали едничкия си син за Мене.
13. Подигна Авраам очи и видя: ето, отзаде му овен, който се бе заплел с рогата си в гъстака. Авраам отиде, взе овена и го принесе всесъжение вместо сина си (Исаака).
14. И нарече Авраам онова място: Иехова-ире *; затова и сега се казва: на планината Господ ще предвиди.
15. И Ангел Господен втори път викна Аврааму от небето
16. и рече: кълна се в Мене Си, казва Господ, че, понеже ти направи туй нещо и не пожали (за Мене) едничкия си син,
17. Аз ще благословя и преблагословя, ще размножа и преумножа твоето семе, както небесните звезди и както пясъка по морския бряг; и твоето семе ще завладее градовете на враговете си;
18. и ще бъдат благословени в твоето семе всички земни народи, задето послуша гласа Ми.

43. И рече Господ на Моисея и Аарона: ето наредбата за пасхата: никой чужденец не бива да яде от нея;
44. а всеки роб, купен със сребро, след като го обрежеш, може да яде от нея;
45. преселник и наемник не бива да яде от нея.
46. В една къща трябва да я ядете (не оставяйте от нея до сутринта), не изнасяйте месо вън от къщата и костите й не трошете.
47. Цялото общество (на синовете) на Израиля трябва да я извършва.
48. Ако пък се посели при тебе някой пришълец и поиска да извърши Пасха Господу, обрежи у него всичко, що е от мъжки пол, и тогава нека пристъпи да я извърши, и ще бъде като туземец; обаче никой необрязан не бива да я яде:
49. един закон да бъде и за туземеца и за пришълеца, който се е поселил между вас.
50. И сториха всички синове Израилеви: както заповяда Господ на Моисея и Аарона, тъй и направиха.
51. В същия оня ден Господ изведе синовете Израилеви от Египетската земя, според както бяха разделени на опълчения.

2. В това време Господ каза на Иисуса: направи си остри (каменни) ножове и обрежи синовете Израилеви втори път.
3. Тогава Иисус си направи остри (каменни) ножове и обряза синовете Израилеви на местността (наречена) Хълм на обрезанието.
4. Тази е причината, задето Иисус обряза (синовете Израилеви, които тогава се родиха по пътя, и които между излезлите из Египет не бяха тогава обрязани, всичките ги обряза Иисус): целият народ, който бе излязъл из Египет, от мъжки пол, всички способни за война умряха в пустинята по пътя, след като бяха излезли от Египет;
5. всички излезли бяха обрязани, а всички, които се бяха родили в пустинята по пътя, след излизането из Египет, не бяха обрязани;

Господ заповядва на всички мъже да се обрязват.

А вие обрязахте ли мъжете си!
 :rolleyes:
« Последна редакция: Февруари 27, 2010, 10:46:33 am от Hi »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1563 -: Февруари 27, 2010, 10:45:59 am »
Хело, ще ме умориш.  ;D Доставя ти садистично удоволствие, нали.  :P
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #1564 -: Февруари 27, 2010, 10:47:11 am »
Хело, ще ме умориш.  ;D Доставя ти садистично удоволствие, нали.  :P

А ти прочете ли цитатите от Светото Писание?  :angry:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1565 -: Февруари 27, 2010, 10:49:47 am »
Част от тях, но в момента имам по-важна работа.  :blink: А ти какво ще постигнеш мислиш..?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1566 -: Февруари 27, 2010, 10:53:08 am »
знаете ли че:

реших да се науча да си правя кълнове за салати. нещо от известно време се е появил дълбоко вътре в мен едно неудовлетворение от храната. каквото и да хапна го усещам като умряло и просто пълнещо тумбака... не ми се нрави... дори и удоволствие за готвене нямам... странно и гадно е...

та някой от вас пасъл ли е кълнове и как се е чувствал?

и вижте кво си намерих по въпроса: http://www.zemianazaem.com/archives/159

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

missKapriz

« Отговор #1567 -: Февруари 27, 2010, 11:02:30 am »
аз си правих преди време-от жито,в буркан с влажен памук и на тъмно за около 5 дена/не помня мн точно/ стават за ядене.Залагаш няколко буркана и така всеки ден имаш да пасеш ;DНе помня да съм се чувствала различно,но и не съм го правила дълго-около месец само

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1568 -: Февруари 27, 2010, 11:09:46 am »
уф Мис Каприз, идея си нямам как бих се чувствала, но определено ще се пробвам с това, защото вече и аз не знам кво ми става... храната като такава вече ми е гадна... бах му мамата - усещам глад и се натъпквам например с две-три препечени на тостер филийки с шарена сол и толкова... ям ей тъй за да отбия номера...  но наистина смятам да ида до магазините за такива разни работи и да взема семена за кълнове.... ще се пробвам пък да видим - може и да ми върнат желанието за храна...

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1569 -: Февруари 27, 2010, 11:12:29 am »

та някой от вас пасъл ли е кълнове и как се е чувствал?

Понякога изпитвам нуждата и закусвам кисело мляко или с пшеничен зародиш и нарязана ябълка, или кълнове, овесени ядки и т.н. Обичам ги, но не мога всеки ден да ям само това. Омръзва ми. Обикновено не закусвам и до обяд жуля поне 1,5 л. минерална вода.  ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1570 -: Февруари 27, 2010, 11:15:10 am »
абе аз не ти казвам само това да пасеш бре  :P 

ама ако не направя нещо ще спра да ям изобщо и затова търся туй онуй по интересно  ;) а иначе и аз постоянно лоча вода... даже прекалено много вода пия - лятно време достигам до 4,5-5 литра, което си е ужас в общи линии и все ти се пикае  ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #1571 -: Февруари 27, 2010, 11:16:55 am »
Част от тях, но в момента имам по-важна работа.  :blink: А ти какво ще постигнеш мислиш..?

Знаех си, че по-мързеливите от вас няма да го прочетат, защото е по-дълго от два реда.

Знам ти работата - да се шляеш по форумите.  ;D ;)

А какво се опитвам да постигна - вдъхнових се от Aurora Borealis и Vision, които обичали да отварят напосоки Библията, защото в нея е събрана много мъдрост. Така правя и аз - отварям някоя страница, затварям очи и там, където ми попадне пръста чета и изпадам в  религиозен екстаз. Щот Библията е 1000 страници - кой ше ти ги чете подред!  :rolleyes:

*

Helo

« Отговор #1572 -: Февруари 27, 2010, 11:17:54 am »
абе аз не ти казвам само това да пасеш бре  :P  

ама ако не направя нещо ще спра да ям изобщо и затова търся туй онуй по интересно  ;) а иначе и аз постоянно лоча вода... даже прекалено много вода пия - лятно време достигам до 4,5-5 литра, което си е ужас в общи линии и все ти се пикае  ;D ;D ;D

Радвай се, че може да отслабнеш.  :P  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1573 -: Февруари 27, 2010, 11:24:51 am »
В Пикадили продават кълнове - пшеничени и ръжени. Преди няколко години се бях ентусиазирала да ги смесвам с кисело мляко за закуска, ефектът наистина беше много добър, но бързо ми омръзна. Не е вкусно, имаш чувството, че хапваш трева, но се отразява добре, ако имаш гастритни проблеми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1574 -: Февруари 27, 2010, 11:31:58 am »
Хилоу, говедце такова, какви форуми се шляая, ти си голям майтап, наистина.  ;D
Пропуснах останалото, щото не ми е по темата, разбираш ли, като видях за какво иде реч, а и нямам време, пък който му е важно съм сигурна, че ще го прочете.  :blink:   

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1575 -: Февруари 27, 2010, 11:35:45 am »
В Пикадили продават кълнове - пшеничени и ръжени. Преди няколко години се бях ентусиазирала да ги смесвам с кисело мляко за закуска, ефектът наистина беше много добър, но бързо ми омръзна. Не е вкусно, имаш чувството, че хапваш трева, но се отразява добре, ако имаш гастритни проблеми.

Лили, купувала съм от тези дето са консервирани - ми голяма гнус са. искам аз да ги отгледам. и всъщност искам да ги смесвам със салати, а не само с кисело мляко... уффффф ще се пробвам тия дни па да видим ква ще я свърша  :57:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1576 -: Февруари 27, 2010, 11:40:07 am »
Едно време имахме за домашно по селско стопанство ли беше да правим кълнове. Ще стане, пробвай. Вкъщи сега имам само пера от лук, магданоз и люти чушчици в саксии. Много обичам.  :blink: А ти, ако имаш градина, по-голямо богаство от това здраве му кажи.       

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1577 -: Февруари 27, 2010, 11:50:10 am »
Люти чушки ли? Уфф, насълзяват ми се очите само като помисля за тях.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1578 -: Февруари 27, 2010, 12:06:26 pm »
 :blink: Ммм, знаеш ли как ухаят като са преснички.  :P 

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1579 -: Февруари 27, 2010, 12:07:08 pm »
абе аз не ти казвам само това да пасеш бре  :P  

ама ако не направя нещо ще спра да ям изобщо и затова търся туй онуй по интересно  ;) а иначе и аз постоянно лоча вода... даже прекалено много вода пия - лятно време достигам до 4,5-5 литра, което си е ужас в общи линии и все ти се пикае  ;D ;D ;D

Радвай се, че може да отслабнеш.  :P  ;)

глупости, че аз цял живот лоча по толкова много вода ама файда нема от това... е аз не го правя с цел, просто ми се пие вода и туй то  ;D