Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 847902 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Говорилня 2
« Отговор #1580 -: Февруари 27, 2010, 12:07:49 pm »
:blink: Ммм, знаеш ли как ухаят като са преснички.  :P 

абе като акаш не ти ли пари на дупето бре  :57: :57: :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1581 -: Февруари 27, 2010, 12:09:29 pm »
Не разбирам защо всички казват така.  :blink: Заклевам се, не ми се е случвало. Имаме един приятел, той като се види с моя мъж и само такива глупости си приказват, как се облекчавали ............направо се побърквам с тях и дори незнам за какво говорят честно ти казвам.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1582 -: Февруари 27, 2010, 12:14:52 pm »
Не разбирам защо всички казват така.  :blink: Заклевам се, не ми се е случвало. Имаме един приятел, той като се види с моя мъж и само такива глупости си приказват, как се облекчавали ............направо се побърквам с тях и дори незнам за какво говорят честно ти казвам.  ;D

ами много цветно ми са обяснявали, че усещането е все едно си си обърсала задника с едра шкурка и после си седнала в леген със счукан черен пипер /обръсването със шкурка е за засилване на възприятието/  :85: :85: :85:

честно казано не ми се ще да изпитам това "удоволствие"  :mellow:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1583 -: Февруари 27, 2010, 12:19:23 pm »
Нищо общо да ти кажа.  :blink: Е то сега, ако някой е прекалил, сигурно е възможно.  ;D Но аз обичам пикантното и не ми се е случвало. Между другото те са изключително полезни в разумни количества. В тях има най-много витамин С например.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1584 -: Февруари 27, 2010, 01:35:54 pm »
 Вещичка, предположенията ти са оправдани.  :-[

« Отговор #1585 -: Февруари 27, 2010, 07:39:41 pm »

че усещането е все едно си си обърсала задника с едра шкурка и после си седнала в леген със счукан черен пипер /обръсването със шкурка е за засилване на възприятието/  :85: :85: :85:

и затова тези със свръхчувствителните дъ-та страдат от скорбут
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #1586 -: Февруари 28, 2010, 09:27:04 am »
 Защо скорбут? Той не се ли причинява от липсата на витамини когат дълго време не се консумира прясна храна.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1587 -: Февруари 28, 2010, 09:46:48 am »
Защо скорбут? Той не се ли причинява от липсата на витамини когат дълго време не се консумира прясна храна.

и аз си мисля, че скорбутът е липса на витамин Ц и колкото и да твърдят, че има от този витамин в лютото, то безспорен победител е лимонът  :19:

ето цитат от Укипедия: Скорбутът (от новолатински scorbutus) е болест, която се развива при недостиг (авитаминоза) на витамин C. Характерен симптом са кървящите венци. Нелекуваният скорбут винаги води до фатален изход.

В човешкия организъм аскорбат не се синтезира. При липсата му се появяват симптомите на болестта скорбут – а именно кожни лезии. Аскорбата е компонент от биосинтетичния път на колагена.

В миналото скорбутът е бил често срещан сред моряците, тъй като по време на продължителни плавания диетата им е била бедна на витамин C. Впоследствие се научили да предотвратяват болестта, като при престоя си на сушата, набавяли така необходимите цитрусови плодове, богати на Витамин C. Ролята на аскорбиновата киселина за животинските и човешкия организъм е известна отдавна. В България един от първите изследователи и популяризатори на значението ѝ за организмите е професор Иван Митев с книгата си “Витамините”, издадена през 1941 година. Най-известната роля на аскорбата в животинските организми е като антиоксидант и при синтеза на колаген. Именно блокирането на колагеновия синтез е причината за така разпространената в миналите векове болест скорбут (Smirnoff, 1996). В растенията аскорбатът има не по-малко важни функции, като основната е антиоксидантната. При развиване на болестта може да се стигне и до опадването на зъбите.

та това е. кво общо имат тук чувствителните дупета  :-\

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1588 -: Февруари 28, 2010, 11:12:13 am »
Не в лютото въобще, а в чушките. И лимонът не е победител, има толкова количество витамин и в други, че дори и повече - в кивито например, в шипките също. 

*

Asol

• 4140
« Отговор #1589 -: Февруари 28, 2010, 11:39:16 am »
Да сте живи, здрави, усмивка да грее на лицата Ви и любов да изпълва сърцето Ви !!!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1590 -: Февруари 28, 2010, 12:58:20 pm »
Асол, много си напред, но благодаря.  ;D :P

*

Helo

« Отговор #1591 -: Февруари 28, 2010, 01:35:20 pm »
Нали Сатурн отговаря за запазването на традициите?  :rolleyes:

А за лечението, извършвано от шамани Плутон, нали? Шаманите лекуват чрез духове, а духовете и лечението са по Плутон и 8-ми дом.

:rolleyes:

« Отговор #1592 -: Февруари 28, 2010, 01:40:08 pm »
Днес разсипах 1 буркан със сол  :( Доколкото съм чувала е лоша поличба. Вие знаете ли нещо за това?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #1593 -: Февруари 28, 2010, 01:43:09 pm »
Днес разсипах 1 буркан със сол  :( Доколкото съм чувала е лоша поличба. Вие знаете ли нещо за това?

Сега хвърли три пъти сол от солницата зад гърба си, плюй си в пазвата и се завърти три пъти. Може и да се оправи положението.  ;D :P

*

missKapriz

« Отговор #1594 -: Февруари 28, 2010, 01:52:43 pm »
Лошото е само,че ще трябва да идеш до магазина за нов пакет сол :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1595 -: Февруари 28, 2010, 03:07:17 pm »
какво ви донесе пълнолунието в дева?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1596 -: Февруари 28, 2010, 03:58:27 pm »

не искат да хапват люта чушка, има едни хубави филмчета за човешкото тяло, е там скоро гледах, че безпорен фаворит доставящ
ни най-много вит.С е червената люта чушка

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1597 -: Февруари 28, 2010, 04:00:09 pm »

не искат да хапват люта чушка, има едни хубави филмчета за човешкото тяло, е там скоро гледах, че безпорен фаворит доставящ
ни най-много вит.С е червената люта чушка

ми създателите на филма да си я ядат и сигурно после акат с кофа лед до себе си  :57:

« Отговор #1598 -: Февруари 28, 2010, 04:02:06 pm »
Днес разсипах 1 буркан със сол  :( Доколкото съм чувала е лоша поличба. Вие знаете ли нещо за това?

Аз знам, че ако искаш да не видиш повече даден човек, да изчезне от живота ти - хвърляш през дясно рамо щипка сол, разделяйки се със него :'(
и аз като разсипах бутилка олио на плочките, разсипах два пакета сол да попие, иначе, няма измиване, пързалка , и нищо лошо не се случи, не е хубаво да даваш сол назаем ,кристалната структура попива част от енергетиката на обитателите ;)

« Отговор #1599 -: Февруари 28, 2010, 04:07:31 pm »
и аз като разсипах бутилка олио на плочките, разсипах два пакета сол да попие, иначе, няма измиване, пързалка ,

ооо, супер идея. Не съм разсипвала, но не дай си Боже, ако стане ще знам.  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.