12. Аз пък същата тая нощ ще мина по Египетската земя, и ще поразя всяко
първородно в Египетската земя, от човек до добитък, и ще произведа съд над всички египетски богове. Аз съм Господ.
Нали в момента слушам Лайтман с по поровин ухо, ама по-добре от нищо. Та тъкмо вчера в някаква лекция обясняваше някакъв текст от Кабала ли беше, и обясняваше за първородния. Тълкуването е, че у човек има лява линия - егоизъм, дясна линия-божественото отдаване и човекът трябва да изгради средна линия.
И първороден значи на практика лявата линия.
Хело, разправят, че Библията има 7 нива на разбиране, ти на кое ниво си?
Затова ли в Библията еврейските богоизбрани родове все се оказват - къде с измама, къде с друго, водени от второродния син?

В Библията има предпочитание към втория син, макар официално да е прието първородния син да има всички права.
За да "поправи грешките"

в собствената си Свещена Книга, сега евреинът Лайтман измисля какви ли не лъжи. Гледала съм го с надеждата да науча нещо за Кабала, ама бързо се отказах, защото не говори много по същество, а каквото говори ми се струват глупости.
За нивата на разбиране същата работа - еврейски измислици!
Откъде накъде ще се самообявят в своето собствено Свещено Писание за богоизбрани

и ще обявяват, че Господ сам им казва да избиват египтяни - дори жени, деца и старци! :unsure: И защо знакът на вратата, по който Господ ще ги познае (що му трябва знак като е Господ :unsure:

), трябва да е кръв?