За твоята Луна знам,че много от рано се изяви аспекта. Но явно е имало други поддържащи фактори за "бърза" изява.
Аз примерно така усещам Сатурн-още като влезе в някой знак,далеч преди точен аспект (особено ако има планети в знака),но май то това е и при повечето.
Иначе за Плутон-този съвпад с Венерата ще го усещам поне 2-3 години така че все ще се изяви,за сега нищо съществено-явно Венерата в Козирог е много стегната и дори 2 градуса орбиса и са много,сигурно докато не я мине точно в градуса,ще си държи защитата.
Това са ми управителите на 2,3 и 9 дом-вероятно ще са възможности за печалби от пътувания,издаване/писане,контакти с чужденци.За сега мисля че нещата отиват към трансформация главно на финансите и ценностна система,но някак си като подготовка за генералните изменения.
В личен план още нищо,но тази година Солара с тоя пълен 5ти дом и толкова прогресии към Венера/Марс-би трябвало да стане нещо :unsure:
А и отгоре на всичко точно сега ми тече прогр Луна опозе Венера...абе тя тая мойта Венера май само финансовите теми засяга