Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 845453 Прегледи
*

Mari

• *
  • 494
Re:Говорилня 2
« Отговор #1900 -: Март 05, 2010, 07:36:35 pm »
И аз днес я подписах тази петиция. Даже въпросът ми в раздел таро е свързан с прекратяването на дейност точно заради  тези осигуровки. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1901 -: Март 05, 2010, 07:41:19 pm »
За съжаление колкото и каквито петиции да подписваме, никой няма да ни чуе. Ако щеш, си удари глаата в Парламента и я счупи. България не е социална държава, тя обслужва външни интереси и интересите на властимащите!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1902 -: Март 05, 2010, 08:04:00 pm »
Също така все по-честа става практиката сред работодателите да осигуряват персонала си на половин работен ден, за да пестят от осигуровки, в резултат на въведените още в началото на миналата година, доколкото си спомням, по-високи осигурителни прагове. Естествено, осигурителният стаж се брои наполовина, както и заплащането на болнични, отпуски... Абе луда работа, ви казвам!

А това е другата страна на медала  :86:

Не ми се чудете защо точно днес така остро реагирам, просто се опитвам конструктивно да използвам енергията на съвпада на транзитния Меркурий с наталния Марс... вместо да тръгна да се дърля с некой у форумо.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1903 -: Март 05, 2010, 08:08:48 pm »
"Официално: 200 млн. евро на българи в швейцарски банки за две години"

Нямало пари в населението, м?  :93:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1904 -: Март 05, 2010, 08:18:19 pm »
просто се опитвам конструктивно да използвам енергията на съвпада на транзитния Меркурий с наталния Марс... вместо да тръгна да се дърля с некой у форумо.  ;D

еее, не дей така! Винаги можеш за разчиташ на нас.  ;D :P :P :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #1905 -: Март 05, 2010, 08:23:50 pm »
За съжаление колкото и каквито петиции да подписваме, никой няма да ни чуе. Ако щеш, си удари глаата в Парламента и я счупи. България не е социална държава, тя обслужва външни интереси и интересите на властимащите!

Според последното указание на  НАП - Симеон -Брад Пит с очила- иска от всеки собственик  на малка фирма да се осигурява веднъж като управител/за това, че управлява себе си, тъй като няма работници/ и втори път за това , че с личен труд извършва дейност в своята фирма.  За сравнение за 2009г. осигуровките за такъв собственик бяха към 80лв. на месец, а сега, ако не се отмени това указание ще станат около 400лв. месечно .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1906 -: Март 05, 2010, 08:27:26 pm »
За сравнение за 2009г. осигуровките за такъв собственик бяха към 80лв. на месец, а сега, ако не се отмени това указание ще станат около 400лв. месечно .

Сакън да не са забогатяли, като плащат по-ниска осигуровка. А сега всичко да им се изземе със задна дата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #1907 -: Март 05, 2010, 08:29:49 pm »
Цитат
Според последното указание на  НАП - Симеон -Брад Пит с очила- иска от всеки собственик  на малка фирма да се осигурява веднъж като управител/за това, че управлява себе си, тъй като няма работници/ и втори път за това , че с личен труд извършва дейност в своята фирма.  За сравнение за 2009г. осигуровките за такъв собственик бяха към 80лв. на месец, а сега, ако не се отмени това указание ще станат около 400лв. месечно .

От няколко дена съм бясна заради тази нова проява на геноцид!няма ли накраая да вземем да се защитим-стачки,протести,петиции-де да знам какво,но не се търпят тия глупости вече :-X

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1908 -: Март 05, 2010, 08:34:43 pm »
Това си е чиста гавра направо. Подписах петицията, но дано да има смисъл.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #1909 -: Март 05, 2010, 08:36:44 pm »
По-горе има линка към петицията. Уведомени са и медиийте, но там има нещо гнило. Иначе тръбиха за създаване на дружество с 2лв. капитал и 2% намаляване на осигурителната тежест и колко много помогнали на бизнеса.    А сега мълчат. Даже орязаха от стенограмата на Първанов мястото ,където Първанов  казва на Дянков  , че трябва да се извини на бизнеса.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1910 -: Март 05, 2010, 09:27:11 pm »
днес за малко да те сватосам за един българин, живеещ от 30 години в Германия, вдовец.. завъртях приказката, поразучих го, към 60 год. е, но е дева и се държи здраво физически..викам си- айде, уредих те, обаче се оказа, че за сега си имал някаква немкиня, сестрата на бившата му жена познавам, казах и ако се разделят с немкинята да свирка, защото се чува с него редовно..ослушвам се аз, да знаеш..  ;D :mellow:

Хе хе, трогната и очарована съм.  :kissd:

*

kaily

• 5145
« Отговор #1911 -: Март 05, 2010, 09:31:26 pm »
Срамота е докато в другите държави наливат пари в икономиката, белким завърти, у нас да изсмукват всички ресурси у икономика и население.

Такова поведение има само раковата метастаза, която изяжда организма, а накрая загива и самата тя, защото е убила гостоприемника си!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1912 -: Март 05, 2010, 10:00:38 pm »
Да приемем тогава, че българското правителство е хипермутирала ракова клетка, а институциите са метастази!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1913 -: Март 06, 2010, 07:00:57 am »
Плутон явно още не е опрашил Венерата,ако гледама реала  :P  (сходящ е-за това и го изтрайвам за сега че още не се е развихрил  ;D )
чака те той , да цъфнеш като дръвче на пролет и ще ти скачи изотзад :mellow:първо е игра на нерви искаш не искаш в психо-трилър "мишената" играеш :mellow:

цъфнала- опрашена - вързала ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #1914 -: Март 06, 2010, 07:36:28 am »
Срамота е докато в другите държави наливат пари в икономиката, белким завърти, у нас да изсмукват всички ресурси у икономика и население.

Такова поведение има само раковата метастаза, която изяжда организма, а накрая загива и самата тя, защото е убила гостоприемника си!

Премиера го каза, икономиката ни е като след война, пък осигуровки и данъци като за икономически
растеж,има нещо сбъркано,  Андрешко , бирника в блатото, когато стане непосилно
рият като за трюфел, ма ще открият скелет, ако продължават така
Шекспир го е казал  " Не изкушавай отчаяния"
« Последна редакция: Март 06, 2010, 07:43:03 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1915 -: Март 06, 2010, 08:44:26 am »
 " Не изкушавай отчаяния"

;)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1916 -: Март 06, 2010, 11:29:16 am »
За икономически растеж трябва данъците да са ниски. А то у нас не само че не са ниски, не само че уж ги намаляват, ама всъщност ги повишават, ми и държавата е най-големият длъжник.
Държавата не си връща дълговете, банките не пущат ниски лихви по кредитите, никой бизнесмен нищо не прави, всички седят и се ослушват като заек пред фаровете на кола. А на всичко отгоре и родните ни мутри, които журналистите кой знае защо наричат упорито бизнесмени, са, както Дянков каза, не бизнесмени, а бивши комсомолски секретари.

« Отговор #1917 -: Март 06, 2010, 11:41:45 am »
За икономически растеж трябва данъците да са ниски.

Къде има силна икономически държава с ниски данъци?

Държавата просто трябва да си събира данъците. Това е. Колко от работодателите се сакционират при нарушение спрямо работниците? Колко заведения се задтварят след глоби и продължителен тормоз на живеещите наоколо? Парите на държавата се търкалят по земята, но но държавата я мързи да си ги събере, защото корупцията също е държавен механизъм за повишаване заплащането в бюджетната сфера.

Данъците не са високи. Доходите са ниски. Въвеждането на плоския данък идеално ме устойва. Сега е идеалният момент да се излиза по майчинство - 90% от заплата за 13 месеца не е лоша оферта. Преди години майчиството беше 3 месеца - абсууурд!  Много от колежките не само от моята, но и от други фирми се престрашиха да раждат просто защото, това им осигурява същия стандарт, както когато работят. А детето след 1 година поне ще се научи да те познава.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

abroad

« Отговор #1918 -: Март 06, 2010, 11:47:28 am »
За икономически растеж трябва данъците да са ниски.

Kaily, ще ме прощаваш, ама това са меко казано глупости
Ако ще си ги говорим като за седянка нещата са подходящи, но иначе ... не става

*

kaily

• 5145
« Отговор #1919 -: Март 06, 2010, 11:51:52 am »
Германия след края на втората световна се е съвзела благодарение на ниските данъци. Така поне съм чела - плана Маршал. Не може държавата да прибира над 40% от принадения продукт и да не се знае къде отивает парите, а в същото време бизнесът да се мъчи с остатъка.
За да се развие производство и икономика, трябват инвестиции - значи по-малко пари в държавата, повече пари за инвестиции.
Отделен въпрос, че нашите "бизнесмени" - ексмутри и екс комсомолски секретари не знаят да развиват бизнес и парите не ги инвестират, а ги потребяват под формата на луксозен живот.

И данъците ако не са високи, но доходите са ниски, от това какво следва? Данъците да останат, доходите да се увеличат. А сега кажи как да се увеличат доходите.

Девойки, ако произведеш 100 единици принадена стойност, държавата ти вземе 10, ти за себе си оставиш 10 и 80 единици вложиш отново в производството.
И ако произведеш 100 единици, за себе си оставиш 10, а държавата ти вземе 50, то в производството ще вложиш отново само 40 единици и няма да растеж бързо.