Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 844429 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Говорилня 2
« Отговор #2080 -: Март 15, 2010, 08:20:18 am »
в момента чета "Посланията на Крион" - контактьорска книжка, но доста интересна. аз съм на принципа: при четене много не подбирай /Юпитер съвпад с Меркурий/, но при трупане на знания много отбирай /Меркурий тригон Сатурн/!  ;)

обаче в тази книжка забелязвам нещо, което съм го чела в доста други, вкл. и в Матрицата 5, а то е, че в човешкото тяло са вградени импланти които спират растежа на съзнанието, пресичат разбиранията и възприятията и т.н. и затова е много важно да се надържаме на интуицията си...

до тук добре, ама след всяка прочетена книга започвам все повече да си мисля, че филмът Матрицата е направен от някого, който иска да ни покаже какво в действително е човекът и го направил де... малко грубичко е предадено и не е цялата истина, но е нещо. винаги съм усещала езотеричният подтекст на тоя филм, но се замислих за самият му създател и от кои е: светлите или тъмните... защото ако изходим от максимата, че най-добре скритата истина е онази поставена на ачика  ;D  и филмът Матрицата си го доказва - повечето искат да са като Нео - бързи, смели, сръчни  и много малка част се замислят за другия подтекст...  :-\ 

арееееееее рано сутрин пак изпаднах във философски размисли  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Asol

• 4140
« Отговор #2081 -: Март 15, 2010, 09:23:36 am »
Пусни някоя вещерска рецепта  :P , остави ги тез философии  ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2082 -: Март 15, 2010, 09:30:36 am »
За сведения Хъбард, основателят на сциентологията и писател-фантаст преди десетилетия е писал, че в хората са инсталирани импланти, които ги карат да мислят по друг начин и им спират свободата.
Кастанеда също пише за инсталиране, ама той доста е крал от Хъбард, който пък откъде е крал не знам. Може от масоните.
Всъщност за Хъбард подозирам, че е изнесъл на светло тайните масонски учения и затова ония не са му простили и са му създали отрицателен имидж в обществото. Това са си мои размишления по въпроса.

А дали са инсталирани импланти...всички духовни учители, които тук мразите, говорят за едно и също - че сме зомбирани и затова не познаваме истинския си потенциал, а именно да бъдем същества от светлина и магове.
Т.е. всички сме такива, но сме зомбирани и затова сме го забравили и не си използваме способностите.

*

Helo

« Отговор #2083 -: Март 15, 2010, 11:36:16 am »

обаче в тази книжка забелязвам нещо, което съм го чела в доста други, вкл. и в Матрицата 5, а то е, че в човешкото тяло са вградени импланти които спират растежа на съзнанието, пресичат разбиранията и възприятията и т.н. и затова е много важно да се надържаме на интуицията си...

В различните митологии се говори затова, че много от боговете са ревниви. И завиждат на човека за какво ли не. Едно от нещата, за което ревнуват и не искат да дават е голямо познание.

Библия:

22. И рече Господ Бог: ето, Адам стана като един от Нас да познава добро и зло; и сега - да не простре ръка да вземе от дървото на живота, та, като вкуси, да заживее вечно.
23. Тогава Господ Бог го изпъди от Едемската градина, да обработва земята, от която бе взет.
24. И изгони Адама, и постави на изток при Едемската градина Херувим и пламенен меч, що се обръщаше, за да пазят пътя към дървото на живота.

Попол Вух на маите:

ГЛАВА II
Тия са имената на първите човеци, които бяха сътворени и образувани: първият човек бе Балам-Кице, вторият Балам-Акаб, третият Махукутах, а четвъртият Ики-Балам.
Тия са имената на нашите първи майки и бащи.
Казва се, че само те били направени и образувани, нямали майка, нямали баща. Само ги наричали мъже. Не се родили от жена, нито били заченати от Твореца и Образувателя, от Първородителите. Само по чудо, посредством магия бяха сътворени и образувани от Твореца, Образувателя, Първородителите, Тепеу и Гукумац. И нали имаха външност на човеци, човеци бяха; говореха, разговаряха, виждаха и чуваха, вървяха, улавяха нещата, бяха човеци добри и красиви и образът им беше образ на мъж.
Бяха дарени с ум; видяха и тозчас се разпростря техният поглед, успяха да видят, успяха да опознаят всичко, що има по света. Когато гледаха, тозчас виждаха наоколо си и съзерцаваха около себе си небесния свод и кръглото лице на земята.
Те виждаха всички скрити (поради разстоянието) неща, без да трябва първо да се движат; веднага виждаха света и също тъй от мястото, гдето бяха, го виждаха.
Голяма беше тяхната мъдрост; погледът им стигаше чак до горите, скалите, езерата, моретата, планините и долините
. Наистина бяха дивни люде Балам-Кице, Балам-Акаб, Махукутах и Ики-Балам.
Тогава Творецът и Образувателят ги запитаха;
- Какво мислите за вашето състояние? Не гледате ли? Не чувате ли? Не са ли добре вашият език и вашата походка? Гледайте прочее! Съзерцавайте света, вижте дали се появяват планините и долините! Опитайте прочее да виждате! - им рекоха.
И веднага видяха нещата, що имаше по света. После благодариха на Твореца и Образувателя:
- Наистина ви благодарим дваж и триж! Бяхме сътворени, даде ни се уста и лице, говорим, чуваме, мислим и вървим; чувствуваме съвършено и познаваме което е близо и което е далече. Виждаме също голямото и малкото по небето и по земята. Благодарим ви, загдето сте ни сътворили, Творецо и Образувателю, загдето сте ни дали битие, о бабо наша, о дядо наш! - казаха, благодарейки за своето сътворение и образуване.
Опознаха всичко и огледаха четирите краища и четирите посоки на небесния свод и на земното лице. Но Творецът и Образувателят не слушаха това с удоволствие.
- Не е хубаво каквото казват нашите творения, нашите създания; всичко знаят, голямото и малкото - рекоха.
И тъй, Първородителите отново проведоха съвет:
- Какво ще правим сега с тях? Нека техният поглед достига само онова, което е близо, нека виждат само малко от лицето на земята! Не е хубаво каквото казват. Нима не са по своето естество прости създания и (наша) направа? Те също ли ще бъдат богове?
Ами ако не се множат и плодят, когато съмне, когато изгрее слънцето? Ами ако не се разселят? - Тъй рекоха. - Да повъзпрем техните желания, защото не е хубаво това, що виждаме. Нима ще се изравнят с нас, техните създатели, които можем да обхващаме големите разстояния, които знаем и виждаме всичко?
Това казаха Сърцето на небето, Хуракан, Чипи-Какулха, Раша-Какулха, Тепеу, Гукумац, Първородителите, Шпиякок, Шмукане, Творецът и Образувателите. Тъй рекоха и веднага промениха естеството на своите творения, на своите създания.
Тогава Сърцето на небето хвърли пара върху очите им, които се замъглиха както при духане върху огледална повърхност. Очите им се забулиха и можаха да виждат само онова, което е наблизо, само то беше ясно за тях.
Тъй бе унищожена тяхната мъдрост и всички знания на четиримата човеци, произход и начало (на кичеанската раса).

Тъй бяха сътворени и образувани нашите деди, нашите родители от Сърцето на небето, Сърцето на земята.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2084 -: Март 15, 2010, 12:04:53 pm »

до тук добре, ама след всяка прочетена книга започвам все повече да си мисля, че филмът Матрицата е направен от някого, който иска да ни покаже какво в действително е човекът и го направил де...

Не помня точно,но мисля че Матрицата е правен по някаква много стара китайска легенда,история или нещо такова,а китайците (древните даоисти имам предвид) са си светнати отдавна за много работи.

23. Тогава Господ Бог го изпъди от Едемската градина, да обработва земята, от която бе взет.

Ми извънземните винаги са искали роби тука,кой да им обработва земята,добитък от всякъде  :angry:

Попол Вух на маите:

Бяха дарени с ум; видяха и тозчас се разпростря техният поглед, успяха да видят, успяха да опознаят всичко, що има по света. Когато гледаха, тозчас виждаха наоколо си и съзерцаваха около себе си небесния свод и кръглото лице на земята.

Ми те маите след като са знаели толкова много е естествено,че са знаели че Земята е кръгла,но това не е пречело на западните "цивилизовани" събратя да се пънат доста време докато се светнат  :mellow:

*

Helo

« Отговор #2085 -: Март 15, 2010, 12:10:26 pm »

до тук добре, ама след всяка прочетена книга започвам все повече да си мисля, че филмът Матрицата е направен от някого, който иска да ни покаже какво в действително е човекът и го направил де...

Не помня точно,но мисля че Матрицата е правен по някаква много стара китайска легенда,история или нещо такова,а китайците (древните даоисти имам предвид) са си светнати отдавна за много работи.

Така ли! :o  Трябва да потърся. :rolleyes: Какво показва филма Матрицата - една древна тайна, известна на хората мноого отдавна. Тайната, че мислите градят реалността. За това е писано на много места. И Исус говори за това - Ако имате вяра колкото едно синапено семе и кажете на тази планина... май беше отмести се, то истина ви казвам, планината ще се отмести.

В индийския епос Рамаяна инкарнацията на върховния бог Вишну като човек на Земята на определената възраст отива да учи при един Гуру. Гуруто казва на учениците, че умът е най-мощното оръжие във Вселената. Но не се казват подробности.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2086 -: Март 15, 2010, 12:22:56 pm »
Подробности се казват примерно в една книжка "Холографската вселена"
А освен това всички духовни учители дават подробности за всеки желаещ и можещ да ги разбере.
Пазарът пък е пълен с книжки по позитивно мислене със се подробности вътре.
Проблемът е, че преди да започне да гради материалното, съзнанието трябва да се пречисти, структурира и образова, а за това отива бая време.

*

Helo

« Отговор #2087 -: Март 15, 2010, 12:30:04 pm »
Сещам се за една история, която не си спомням къде бях чела, май е истинска.

Приятели пътували с влак и през нощта спели в купето. Единият от тях имал навика да говори насън. Посред нощ, докато спял, явно сънувал, започнал да вика към своя приятел:

- Помогни ми, помогни ми, саклата ще падне върху мен!

Приятелят му бил буден и му казал

- Ами, отмести се!

- Не мога, кракът ми се е заплел в къпините и не мога да мръдна.

Приятелят му решил да се пошегува с него,взел възглавницата си и я хвърлил върху него, казвайки:

- Ето я скалата ти!

Приятелят му извикал от ужас и умрял.

Това е във връзка с материализирането на мислите. Знам и още истории, ама и вие сте чели за силата на мисълта.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2088 -: Март 15, 2010, 01:08:31 pm »
Да ви споделя за едно дежа вю, което ми се случи днес, аз ли полудявам...
Преди два или три месеца пътувах до Каварна по работа с един посредник /брокер/. Мъж на възраст някъде след 40-те. Дойде с колата си да ме вземе от Варна. Още при самото запознанство се държа много странно, а когато се качвах в колата, ми заяви, че му е поставена диагноза "параноидална шизофрения". През целия път не спирше да бърбори - за ясновидство, парапсихология, за световната конспирация, за службите за национална сигурност и какво ли още не... Тук-там наистина имаше интересни проблясъци, но общо взето си беше бая луд.  ;D Начинът, по който говореше, много ме разконцентрирваше. Имах чувството, че личността му е най-малкото раздвоена. Първото усещане в момента, в който заговори, бе сякаш чувам хиляди гласове. Усетих рязка загуба на енергия, наложи се да си скръстя ръцете, за да спра потока на енергия... После на връщане във Варна реши да мине по някакъв околовръстен път, щото ни били следяли. Така и не разбрах кой. Сещам се, че първото му изречение, когато посегнах да влизам в колата, бе нещо от сорта "Влиза жена на стотици хиляди години... "Те" казаха, че трябва да я пазя като зеницата на окото си". И когато го питах какво има предвид, ми отговори, че става въпрос за мен.
Абе голямо приключение беше и на отиване, и на връщане.  ;D

Та днес, докато си разхождах кучетата, изведнъж се сетих за него... Стоя и се хиля. Изведнъж се обръщам и виждам как същият човек минава по тротоара близо до мен. Само да уточня, че въпросният тип не живее във Варна. Сетила съм се за него в момента, в който е минавал в периферията ми преди да го видя. Странни неща ми се случват напоследък.  :-\

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2089 -: Март 15, 2010, 01:14:35 pm »
Сетила съм се за него в момента, в който е минавал в периферията ми преди да го видя. Странни неща ми се случват напоследък.  :-\

Имаш ли представа на какъв транзит се дължи? От няколко години имам подобни случки и ги отдадох на Уран. Направо невероятни съвпадения, за да са случайни.
Дори днес, докато говорех нещо прочитам същите думи и по темата във форума, но това е само малък пример и не толкова добре описващ ситуациите, с които се сблъсквам и шашардисвам чак.   :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

« Отговор #2090 -: Март 15, 2010, 01:28:00 pm »
Новолунието ми попада в линията 3-9 домове.
Двете срещи-преговори, които трябваше да проведа днес се отложиха, тъй като "събеседниците" внезапно и неочаквано са заминали за чужбина ;D ;D ;D

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #2091 -: Март 15, 2010, 01:32:12 pm »

Та днес, докато си разхождах кучетата, изведнъж се сетих за него... Стоя и се хиля. Изведнъж се обръщам и виждам как същият човек минава по тротоара близо до мен. Само да уточня, че въпросният тип не живее във Варна. Сетила съм се за него в момента, в който е минавал в периферията ми преди да го видя. Странни неща ми се случват напоследък.  :-\

Ами сигурно човекът си изпълнява задълженията.  Пази те. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2092 -: Март 15, 2010, 01:34:55 pm »
От "лошите" ли? Хе хе, чувствам се като в Матрицата.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2093 -: Март 15, 2010, 01:36:43 pm »
мацки как е времето във варна? че не знам с какви дрехи да пътувам? пътя добре ли е?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2094 -: Март 15, 2010, 01:39:57 pm »
Добре е.  :blink: Ама зависи кога ще пътуваш, че с тия резки промени във времето.   

*

Марая

• 28287
« Отговор #2095 -: Март 15, 2010, 01:43:29 pm »
Добре е.  :blink: Ама зависи кога ще пътуваш, че с тия резки промени във времето.   

след 2 часа.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2096 -: Март 15, 2010, 01:50:45 pm »
Лек път.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #2097 -: Март 15, 2010, 01:52:01 pm »
Лек път.  :blink:

мерси! :wub:
ама кажи нещо за времето :blink: ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2098 -: Март 15, 2010, 01:54:54 pm »
Нали ти казах, че е хубаво, не е ли достатъчно.  :blink: Слънчево и сухо, духа ветрец само, лек студ, в района пътищата са проходими, чисти, нямаш грижи така да го кажем.  :blink:
Айде изказах се като метео... :P Ненаситен Стрелец.  :P :P :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #2099 -: Март 15, 2010, 01:57:05 pm »
Нали ти казах, че е хубаво, не е ли достатъчно.  :blink: Слънчево и сухо, духа ветрец само, лек студ, в района пътищата са проходими, чисти, нямаш грижи така да го кажем.  :blink:
Айде изказах се като метео... :P Ненаситен Стрелец.  :P :P :P

дявола се крие в подробностите , затова ги обичам в детайли нещицата :P. сатурн квадрат мерк! ;D
мерси :kissd: