Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 848179 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Говорилня 2
« Отговор #2500 -: Март 28, 2010, 03:20:30 pm »
а , аз прочетох ,че се свързват с венера. в къщи имам акварел макове ,жалко ,че поради технически причини не мога да ви ги покажа. ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2501 -: Март 28, 2010, 03:21:20 pm »
Голяма красота! Благодаря за маковете!  :wub: 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2502 -: Март 28, 2010, 03:24:21 pm »
И белият мак е много красив, макар че предпочитам червени, озарени от слънчева светлина на някоя китна ливадка.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #2503 -: Март 28, 2010, 03:25:57 pm »
Лили, Честит празник!

Честит Празник на всички, които днес празнуват!
Бъдете здрави и щастливи!

:58: :58: :58:
« Последна редакция: Март 28, 2010, 03:35:13 pm от Рая »

*

Марая

• 28287
« Отговор #2504 -: Март 28, 2010, 03:26:40 pm »
не съм виждала бял в реалния свят. виждала съм розов и къдрави макове....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2505 -: Март 28, 2010, 03:30:54 pm »
   Аз съм виждала и то в гората...бял мак. А аз защо си мисля, че маковете са по Нептун.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2506 -: Март 28, 2010, 03:32:00 pm »
   А аз защо си мисля, че маковете са по Нептун.
;D Заради дрогата ли.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2507 -: Март 28, 2010, 03:32:51 pm »
Може би заради млечицето с упойващо въздействие, което отделят?

Ох, като бях малка, баба ми какво козуначено руло правеше с плънка от мак, смесен с мед... ммм, спомена ще го пазя завинаги, защото това е най-вкусното нещо в живота ми. Просто няма друг аналог!  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2508 -: Март 28, 2010, 03:37:44 pm »
обичам питките с маково семе. от време на време правя такива ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2509 -: Март 28, 2010, 03:38:25 pm »
   Аз съм виждала и то в гората...бял мак. А аз защо си мисля, че маковете са по Нептун.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4095.0.html

Случайно тъкмо гледах тази тема и според постнатата от Синухе информация е така.

« Отговор #2510 -: Март 28, 2010, 03:39:25 pm »
Да ви препоръчам бисквити Хогаренас  :blink:

и да не забравите тази година да си купите от боята за яйца на Хайтман - онези мраморните. Гледах тази година, че има и български подобни бои. Кръстили са ги желатинови, но там има само златен цвят, който отива на червеното. А при Хайтман има и сребърен, който отива на зелено и синьо  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2511 -: Март 28, 2010, 03:41:02 pm »
има логика да е по нептун мака!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2512 -: Март 28, 2010, 03:42:07 pm »
Ей, верно яйца ще се боядисват скоро.  ;D Хогаренас и аз много ги харесвам. За тази боя не съм наясно, има ли я в големите маркети?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2513 -: Март 28, 2010, 03:46:17 pm »

Не умея да правя козуначено тесто.  :-[ Много е трудоемко и по няколко пъти трябва да втасва... Спомням си, баба ми навремето като правеше козуначета за Великден, много време й отнемаше това занимание в кухнята. Но бяха невероятно вкусни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2514 -: Март 28, 2010, 03:49:11 pm »
Диетични ли бяха тези Хогаренас? Виждала съм ги по щандовете в супермаркетите, но не съм си вземала такива. Много харесвам испански бисквити с фибри на Gullon, има няколко разновидности.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2515 -: Март 28, 2010, 03:50:02 pm »
винаги боядисвам с немските бои яйцата. стават произведение на изкуството. много красиви наистина. има мраморни и другия вид ги водят брилянт. скъпи са ,но си заслужава. веднъж е великден в годината! ;) :blink:

*

Nebesna

« Отговор #2516 -: Март 28, 2010, 03:50:24 pm »

Не умея да правя козуначено тесто.  :-[ Много е трудоемко и по няколко пъти трябва да втасва... Спомням си, баба ми навремето като правеше козуначета за Великден, много време й отнемаше това занимание в кухнята. Но бяха невероятно вкусни.

баба също месеше козунаци и беше майсторка. Истинските козунаци трябва да се отделят на конЦи, а моите стават като кексове. Трябва много гледане тестото и да не се отварят врати, за да става течение...иска постоянна и равномерна температура...като малко бебе да го гледаш. баба го замесваше и оставаше цяла нощ да втасва тестото като ставаше през нощта да го наглежда.

« Отговор #2517 -: Март 28, 2010, 03:51:21 pm »
Ей, верно яйца ще се боядисват скоро.  ;D Хогаренас и аз много ги харесвам. За тази боя не съм наясно, има ли я в големите маркети?

Да, има ги. Купете си яйца още утре, защото тази година католическия и православния Великден съвпадат и яйцата са кът.

това е опаковката на боята и резултата от нея. НА снимката, ако виждаш, в едни чашки съм затоплила боята, за да се разтопи  :blink:

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #2518 -: Март 28, 2010, 03:52:57 pm »
Защо са такива убити цветовете? Аз обичам шарени яйца. Тези бои могат ли да се шарят?
Аз капвам върху памук различни бои и увивам яйцето, за да се получат няколко цвята. боите се преливат на места и става много красиво.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2519 -: Март 28, 2010, 03:53:52 pm »
Бабите са истинско злато. Аз също винаги си спомням с умиление и възхита за моята. Тя беше много силна и истинска жена и в същото време прекрасен готвач. Постоянно я мисля, имам много силна връзка с нея явно.

Мерси за инфото, Аурора. Какво викаш кът яйцата..? То само това остане в днешно време яйца да търсим под дърво и камък.  ;) Надявам се да имам възможност да си взема домашни, че са по-вкуснички.  :wub: