Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 844073 Прегледи
Re:Говорилня 2
« Отговор #2800 -: Април 05, 2010, 01:51:43 pm »
Хах, не  ;) Астро обучение  :blink:

« Отговор #2801 -: Април 05, 2010, 01:56:25 pm »
Мацки, много се хвалите, кой какво има, какво няма

Така трябва и да бъде с щерата Венера в Телец  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2802 -: Април 05, 2010, 01:57:40 pm »
Доколкото знам, тук няма преподаватели. Някои практикуват и с клиенти, но никой не преподава астрология. Всъщност затова сме се събрали тук, да обменяме опит, впечатления и идеи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2803 -: Април 05, 2010, 02:02:30 pm »
Кой е аспектът, който в мъжки и в женски хороскоп, показва съответно по-възрастна съпруга и по-възрасетен съпруг?

Обикновено се търси сатурново влияние - я в седми дом, я в аспект с управителя на 7ми или със сигнификатора на съпруга /съпругата/. Но Сатурн в 7 дом не винаги дава по-възрастен партньор, понякога възрастовата разлика може да бъде и в полза на родения. Също така може да описва и атмосферата, която се създава в отношенията, а също и нашата нагласа.
По принцип планета в 7 дом сочи онези наши страни и качества, които проявяваме във взаимоотношенията си с партньори, съдружници и пр. Понякога обаче несъзнателно проектираме тези качества и тогава търсим партньор, който ги отразява.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2804 -: Април 05, 2010, 02:09:28 pm »
Lillie, направо удари в 10 с темата за Венера. Аплодисменти  :blink: Ами аз като начинаещ имам много въпроси и по-добре би било да има отделна темичка, където такива като мен да задават въпросчета.

Не знам дали е добра идея, какво мислите?

« Отговор #2805 -: Април 05, 2010, 02:10:49 pm »
Lillie, направо удари в 10 с темата за Венера. Аплодисменти  :blink: Ами аз като начинаещ имам много въпроси и по-добре би било да има отделна темичка, където такива като мен да задават въпросчета. Не знам дали е добра идея, какво мислите?

то има такава, но не знам как се казваше.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2806 -: Април 05, 2010, 02:11:51 pm »
Lillie, направо удари в 10 с темата за Венера. Аплодисменти  :blink: Ами аз като начинаещ имам много въпроси и по-добре би било да има отделна темичка, където такива като мен да задават въпросчета. Не знам дали е добра идея, какво мислите?

то има такава, но не знам как се казваше.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3454.msg43747/topicseen.html#msg43747

А тук има книги за четене на компютър

*

Mia21

• 2502
« Отговор #2807 -: Април 05, 2010, 02:13:01 pm »
Кой е аспектът, който в мъжки и в женски хороскоп, показва съответно по-възрастна съпруга и по-възрасетен съпруг?

Обикновено се търси сатурново влияние - я в седми дом, я в аспект с управителя на 7ми или със сигнификатора на съпруга /съпругата/. Но Сатурн в 7 дом не винаги дава по-възрастен партньор, понякога възрастовата разлика може да бъде и в полза на родения. Също така може да описва и атмосферата, която се създава в отношенията, а също и нашата нагласа.
По принцип планета в 7 дом сочи онези наши страни и качества, които проявяваме във взаимоотношенията си с партньори, съдружници и пр. Понякога обаче несъзнателно проектираме тези качества и тогава търсим партньор, който ги отразява.

Лили, с това описание за Сатурн в 7-ми си много права. Абсолютно точно! Дисциплина му е майката там. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2808 -: Април 05, 2010, 02:19:31 pm »
Уф, имах един със Сатурн в 7 дом в квадрат към Луна на ИЦ.  :-X :-X :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2809 -: Април 05, 2010, 02:20:04 pm »
За жена - Слънце в аспект със Сатурн, Сатурн в 7-ми, Козирог на К7
Някоя от тези комбинации. не е задължително всики едновременно.

аз имам аспект на слънце със сатурн-мажорен и твърд  ;D ;D ;D и съм имала по-възрастни партньори.
но и аспект на меркурий със сатурн , като съуправител на дсц-то и напоследък имам задължително по-млади мъже от мене , а имам и козирожка венера -венера е във втори , а диспозитора и в 3-ти...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #2810 -: Април 05, 2010, 02:20:49 pm »
Уф, имах един със Сатурн в 7 дом в квадрат към Луна на ИЦ.  :-X :-X :-X

Кажи де! ;D Все едно си в казармата, нали?! ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2811 -: Април 05, 2010, 02:23:48 pm »
Не бих казала, макар че имаше и доста марсови характеристики - Марс в Рак в точен тригон със Слънцето и точен секстил с Луната, в гокленова зона. По-скоро при него периодите на енергичност се редуваха с периоди на инертност. Ама като ми се натресе да живее за малко в нас, инерцията взе да доминира...  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2812 -: Април 05, 2010, 02:24:40 pm »
Лилинце и Асол - тенкс  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2813 -: Април 05, 2010, 02:28:38 pm »

Интересно, обаче в картата на майка ми имаше Сатурн на МС в съвпад с Луна в 10 дом и квадрат към Слънце в първи, Лъв на ДС. И двамата й съпрузи бяха по-млади... Имаше и една голяма любов, също доста по-млад от нея.
От нея наследих афинитета към по-младите мъже, вече и връстниците ми идват дърти.  ;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #2814 -: Април 05, 2010, 02:29:33 pm »
Уф, имах един със Сатурн в 7 дом в квадрат към Луна на ИЦ.  :-X :-X :-X

Усещането не е точно казармено,но когато сатурн е в 7 дом се налага най-много да се съобразяваш в делата на дома,т.е аз съм доста вироглава и непокорна и единствения,който може да ме подчини е мъжа ми,макар,че нито вика,нито се налага с изисквания и прочее.Просто ми действа превъзпитаващо и ограничаващо-за добро или лошо;DИ по-скоро трудностите са за този,който има сатурн в 7 дом,не толкова за партньора му или пък не?!Ама ако го питам ще каже,че е по-трудно за него :57:

« Отговор #2815 -: Април 05, 2010, 02:39:11 pm »

Интересно, обаче в картата на майка ми имаше Сатурн на МС в съвпад с Луна в 10 дом и квадрат към Слънце в първи, Лъв на ДС. И двамата й съпрузи бяха по-млади... Имаше и една голяма любов, също доста по-млад от нея.
От нея наследих афинитета към по-младите мъже, вече и връстниците ми идват дърти.  ;D ;D ;D

и аз си падам по агънца-багънца хехехе. :P

Но....Сатурн така високо и с напрегнати аспекти към светилата може да означава, че роденият не преима възрастта си или че просто го е страх старостта и инстинктивно се обгражда с по-малди хора. :rolleyes: Мисълта ми е, че за да има повтаряемост в избора на партньор човек би трябвало да търси тази възможност дори и подсъзнателно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2816 -: Април 05, 2010, 02:55:32 pm »
Да, и при мен Сатурн стои и дебне високо-високо в хороскопа, хвърля и тригон към Слънцето. Но явно съм избрала да следвам тренда, очертан от аспектите на У7 - Венера в съвпад с Меркурий в 5 дом.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2817 -: Април 05, 2010, 03:05:04 pm »
 При мен Сатурн е най-издигнатата планета и най-слабо аспектираната. Явява се втори управител на 7 и 8 домове. Харесвах по-зрели мъже, но някакси попадах на такива само с 3 максимум с 4 години по-големи от мен,а и бяха един и същи типаж. ;D

*

Helo

« Отговор #2818 -: Април 05, 2010, 03:12:54 pm »
 :unsure: Обаче Сатрун дава афинитет към по-възрастните партньори? Как така тогава майка ти харесва по-млади мъже? Кое в хороскопа и дава това?

На мен Сатурн ми е в съвпад с Марс в 1-ви дом и в опозиция на Венера. Не харесвам свои връстници. Още от тийнейджърска възраст харесвам по-върастни мъже.

Иначе Меркурий ми е в 7-ми дом в Телец.

Сега харесвам около 40 - годишни

А младите все са ми изглеждали лигави и несериозни. И незрели като тела и ум.

« Последна редакция: Април 05, 2010, 04:46:45 pm от Hi »

*

abroad

« Отговор #2819 -: Април 05, 2010, 03:25:34 pm »
Хело,
Малка си още ;D
И аз харесвах значително по-възрастни от мен, връстниците дори не ги забелязвах, или по-точно разглеждах ги като безполови или приятел-ки.
Но това се промени особено след като навърших 30. Не че си падам по по-малки, но възрастните никак не ми харесват естетически :-X
Аз съм с така недолюбвания Сатурн в 7 дом ;D