Здравей Гост

за минорните аспекти и тяхното действие в натала ,при прогресий и дирекций

• 23 Отговора
  • 4194 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
всеки от нас , а и всяка карта има минорни апекти.
някой от тях са кармични,други творчески.
има и полуекстили разбира се.
на тях им се обръща по-малко внимание , макар ,че в много от случайте те се проявяват безотказно и променят нюансите не само в натала , а и при прогностика.
какви наблюдения имате? ползвате ли ги? приемате ли техните послания , какви събития бихте отчели и отчитали ли сте такива благодарение на тях?
казват , че при някой индивиди тези аспекти не работят. казват ,че при някой хора работят само планетите без домовете. от личен опит аз мога да кажа за себе си ,че при мен работи всичко-без изключение. при вас как е?
минорните аспекти , те са............... ,като парфюмите според мен. колкото е по-концентриран и скъп ,токова по-малко е и количетвото ,за сметка на качетвото.... :blink:
« Последна редакция: Януари 22, 2010, 01:05:17 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:за минорните аспекти и тяхното действие
« Отговор #1 -: Януари 21, 2010, 08:46:16 pm »
нямате ли минорни аспекти? ;) или ви липсва наблюдение в/у тях.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2 -: Януари 21, 2010, 09:02:54 pm »
Аз лично ги изследвам в момента в своята карта и на хората около мен и наистина все още не съм сигурна дали имам какво да кажа по въпроса. Като всеки начинаещ до известно време дори се правех, че не съществуват.  ;D А напоследък разбирам важността им.

Така много общо...питай нещо по-конкретно.  :P   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Януари 21, 2010, 09:08:32 pm »
Аз лично ги изследвам в момента в своята карта и на хората около мен и наистина все още не съм сигурна дали имам какво да кажа по въпроса. Като всеки начинаещ до известно време дори се правех, че не съществуват.  ;D А напоследък разбирам важността им.

Така много общо...питай нещо по-конкретно.  :P   

наблюдения за кармичните и творчески апекти имаш ли?

*

Uran

• 6041
« Отговор #4 -: Януари 21, 2010, 09:14:09 pm »
 Съпругът ми е доста сръчен, от типа мъже е, които от фиба и огледалце могат да направят сателит. ;D ;D Отдавам го на квинтила м/у Марс и Юпитер- 72*, който е абс точен.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5 -: Януари 21, 2010, 09:18:53 pm »
Виждам само един творчески май - Нептун/Венера. Обичам да пея. И вярвам в любовта. :blink: Къде на шега, къде наистина, друго не се сещам като се замисля.

За кармичните в момента не мога да взема отношение, но и това ще стане.   

Нали ти казвам, Марая, просто нямам достатъчно наблюдения, за да изразя категорично мнение - това така, онова как, обичам да съм убедена в това, което говоря.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Януари 21, 2010, 09:23:13 pm »
мисля ,че творческите аспекти имат силно присътвие в натала. някой от тях се изразяват доста категорично.

« Отговор #7 -: Януари 21, 2010, 10:00:24 pm »
    :blink: Марая, аз от доста време ги наблюдавам тези минорчета, но ги съотнасям към моя житейски опит. Стигнах до интересни заключения и утре дано да не забравя /от Нептун е/ да опиша по обстойно нещата, защото точно това мислех снощи и да направим сверка с твоя опит.... :P който не се съмнявам е богат....

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Януари 21, 2010, 10:17:43 pm »
    :blink: Марая, аз от доста време ги наблюдавам тези минорчета, но ги съотнасям към моя житейски опит. Стигнах до интересни заключения и утре дано да не забравя /от Нептун е/ да опиша по обстойно нещата, защото точно това мислех снощи и да направим сверка с твоя опит.... :P който не се съмнявам е богат....

ще те подсетя..... ;) :blink:

*

Инти

• 2068
« Отговор #9 -: Януари 22, 2010, 09:16:42 am »
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,1838.msg18160.html#msg18160

вече има такава тема, ако искате повече информация,може да погледнете в нея.

« Отговор #10 -: Януари 22, 2010, 10:14:17 am »
     Да, Инти, от тази тема съм си свалила всичките тези аспекти, дето някои съфорумци се чудят как ги помня и съм ги заложила в зетката.
     Но искам друго да споделя, направи ми впечатление в едно писание за Символичните дирекции от Левин, Митяева, Тищенко - много ми хареса тълкуването на тези аспекти -
     Творческите аспекти се наричат творчески, не защото генерират творчески процес. Истински източник на творчеството се явяват само светилата. Творческият аспект внася промени, дава подвижност и неустойчивост. Тези аспекти би трябвало да ги наричаме аспекти на промяната. Те пораждат тенденция към повторение на една и съща по качество ситуация в различни форми. В дирекциите творческите аспекти говорят за това, че в определени сфери от живота ще настъпят промени, като след загубата ще последва придобиване. Както и да започне ситуацията, свързана с творческите аспекти, тя обикновено завършва благополучно. След загубата, следва печалба, след раздялата – нова връзка. Сами по себе си творческите аспекти , без поддръжката на хармоничните аспекти не създават устойчиви ситуации и отношения, те само носят промени.
     Кармичните аспекти в астрологията са описани недостатъчно подробно, а често и неправилно. Затова ще се спрем на тези аспекти по-подробно. Както и творческите, така и кармичните аспекти се явяват кармични само по име. Те изобщо не са по-кармични от другите аспекти. Кармичните аспекти пораждат изключително интензивни ситуации, толкова енергетически, че стягат като във водовъртеж. В материален план те са свързани с големи пари, в емоционален – с много силни чувства. Попадайки в такава ситуация, даже много наблюдателният човек губи своята обичайна бдителност и разсъдливост. Той забравя своите планове, намерения и отговорности, за него всичко е съсредоточено в това, което го привлича.
Ситуациите, свързани с кармичните аспекти никога не продължават дълго. Ако хармоничните и дисхармоничните аспекти могат да създадат отношения и ситуации, които да продължат и след свършване на аспекта, то при дирекционните кармични аспекти това никога не се случва. Ситуациите, възникнали при дирекционни кармични аспекти са краткровеременни. Те никога не продължават повече от една година, максимум половин, а често още по-малко. На материален план действието на крамичните аспекти е негативно, често разрушително, по времето на тези аспекти често настъпва смърт. На емоционален план действието на кармичните аспекти е двойнствено. Те разрушават само това, което е готово да рухне – умрели отношения, които вече са изгубили своето съдържание и продължават само по навик или от нежелание да се промени нещо. Често тези аспекти ни връщат към много стари и забравени ситуации или съживяват стари и дълбоко скрити напрежения. Но те могат да създадат и нещо ново, да прояват това, което рожденика не може да прояви в други ситуации. В умствен план тези аспекти действат, в по-голямата си част, позитивно, подтикват към много активна и интензивна дейност.
Кармичните аспекти са неутрални по своята същност.
Наталните кармични аспекти не оказват силно влияние върху характера на човека, тяхното въздействие се проявява чрез ситуации, в които се оказва рожденика. Интензивната енергия на кармичните аспекти се сгъстява и уплътнява събитията, и в резултат, на повърхността излиза това, което е в дълбочина: безсъзнателните стремежи, желания, мотиви, остарели и скрити отклонения в психиката – кармични последствия на минали въплъщения. С една дума, това, което има в човека, това се изважда. Това се отнася и към другите аспекти, но при кармичните – на повърхността излизат такива дълбоки неща (както позитивни, така и негативни), които при по-малко интензивните аспекти не се проявяват. Може би заради това свойство ги наричат кармични.

« Отговор #11 -: Януари 22, 2010, 10:34:41 am »
     Та, за минорните аспекти - някои хора не им обръщат внимание, но единствено чрез тях може да видим уникалността на всеки един хороскоп. Защото има много хора родени по едно и също време, на едно и също място, но само минутка разлика - променя картата, за това изключително важно е да се тълкуват минорните аспекти, като се отпуска орбиса максимум 1 гр., а за някои не може - трябва да е точен 0.и нещо, но не и разходящ аспект, защото тези аспекти носят събитийност.
   За това Марая, ако иска може да промени заглавието на темата, като я съотнесе към прогресии и дирекции.
   Общото заключение, което си правя - от въздействието на тези аспекти, но при дирекции /вероятно е и при прогресии и транзити/ е че дават необходимата събитийност и съответно преработка на наталната програма. Когато има  аспекти в натала - като 40, 80, 100  и съдбоносни, при комбинация с други минорни аспекти - дава повторяемост на едни и същи събития в живота, до момента в който човек не си усвои правилно урока, или не се издигне на нивото, за което е предназначен. И когато дадена дирекционна планета посредством кармичен аспект направи съвпад с натална такава или с много чувствителна точка от радикса - се получава един вид освобождаване от карма.

*

Марая

• 28287

Понеже знам, че те занимават дирекциите, за това ще ти задам въпрос, за да видим дали има покритие с по-горното ми твърдение. В твоята натална карта имаш точен нонагон между Меркурий ретро и Марс, като съответно Меркурий ти управлява МС, а Марс АСЦ. Според тези симв.дирекции точно малко преди навършването на 40 г. си имала съвпад на СД Меркурий с натален Марс, моето твърдение по-горе, че в такъв момент ти се е случило нещо, забележимо и което е допринесло за по-нататъшното ти успешно реализиране в живота. Надскочила си някакъв проблем, кармично си го преработила и вече нонагона между тези две натални планети, не ти създава неприятности....Малко ми е трудно да се изразявам, но предполагам, че ще схванеш мисълта ми....Вярно ли е - имало ли е такова събитие - дни преди 40 ти рожден ден? Няма да изпадам да тълкувам симв.дирекции, а само това, че при акцентиране на минорни, кармични и съдбовни аспекти - има събитие от голямо значение и на материален и духовен план...

*

Марая

• 28287
   Понеже знам, че те занимават дирекциите, за това ще ти задам въпрос, за да видим дали има покритие с по-горното ми твърдение. В твоята натална карта имаш точен нонагон между Меркурий ретро и Марс, като съответно Меркурий ти управлява МС, а Марс АСЦ. Според тези симв.дирекции точно малко преди навършването на 40 г. си имала съвпад на СД Меркурий с натален Марс, моето твърдение по-горе, че в такъв момент ти се е случило нещо, забележимо и което е допринесло за по-нататъшното ти успешно реализиране в живота. Надскочила си някакъв проблем, кармично си го преработила и вече нонагона между тези две натални планети, не ти създава неприятности....Малко ми е трудно да се изразявам, но предполагам, че ще схванеш мисълта ми....Вярно ли е - имало ли е такова събитие - дни преди 40 ти рожден ден? Няма да изпадам да тълкувам симв.дирекции, а само това, че при акцентиране на минорни, кармични и съдбовни аспекти - има събитие от голямо значение и на материален и духовен план...

абсолютно вярно. имаше събитие , което продължава .............. точно по мерка и марса.
изследвам всяко едно такова и съм повече от сигурна ,че работят. :blink:

*

Nebesna

Ей, ся ще си видя по кои събития съм си проработила минорните аспекти.

*

Nebesna

Това е единствения аспект, за който имам съзнателен спомен за събитие, тъй като е било наскоро.

Имам Нонагон Плутон-Марс (39 гр.)

Марс управлява 4-ти дом и се намира в 10-ти.
Плутон управлява 11-ти дом и се намира в 9-ти.

Събитие: Регистрирах фондация с приятели и съмишленици, когато:
 - Транзитен Плутон на 28 Стрелец направи секстил с натален Марс на 29 Везни;
 - Дирекционен Плутон на 28 Везни съвпад с натален Марс на 29 Везни.

Описание на аспекта Нонагон: http://www.astroto.com/sarticle.php?id=11

НОНАГОН – Образува се, когато между планетите има ъгъл от 40 градуса.  Нонагонът е явен, постоянно действащ аспект. Стихия на огъня. Нонагонът се проявява като дълг, изискване, порядък – вътрешен и външен, човек трябва да живее в съгласие с обкръжаващите го условности, вътрешно чувство за отговорност.
По сила нонагона е равен на опозицията и тригона.
В лошият случай нонагона дава постоянни дългове, подчинение, зависимост, безизходност, невъзможност да пробиеш, жестоки изисквания, вътрешен тормоз, невъзможност да извършиш нещо макар, че имаш възможност.
Да се корегира нонагона е трудно, защото това е постоянен и устойчив аспект. Човекът, който се е преобразил и е осъзнал ролята на съдбата може да контролира ситуацията.

Нонагонът е кармичен аспект. Кармичните аспекти са сини и съответстват на началото ИН. Показват кармичния потенциал натрупан в предишни инкарнации. Този потенциал подрежда живота ни или ни кара да се въртим в един затворен кръг от проблеми, докато човек не го пробие и не премине на нов етап на развитие. Ако човек упорства и не желае да се развива, този затворен кръг ще се повтаря от прераждане на прераждане и все повече ще се ожесточава превръщайки се в съдба, фаталност.
На ниско ниво кармичните аспекти се проявяват като заслепяване и човек върви по тази програма като се подчинява на обстоятелствата. Настроен фатално той не може да разреши проблемите и събитията, които го поставят в безизходица.
Проблемът, който поставя кармичния аспект може да се реши само ако се премине на друго ниво на съзнание. За това е необходимо да се осъзнае процеса на кармична предопределеност.
« Последна редакция: Януари 22, 2010, 07:11:36 pm от Небесна »

*

Nebesna

А това ми предстои съвсем наскоро:

Полуквадрат Лилит-Слънце (45 гр.)
Слънце управлява 8-ми и се намира във 2-ри във Водолей
Лилит се намира в 3-ти дом в Овен.
Транзитна Лилит ще направи съвпад с натално Слънце през април 2010 г.

ПОЛУКВАДРАТ – планетите са под ъгъл 45 градуса.

Полуквадратът е скрит, напрегнат, дискретно проявяващ се аспект и способства за проявата на определено енергийно поле. Това поле ни действа разрушително, ако планетите в полуквадрата не са силни. В същото време чрез полуквадрата могат да се възприемат идеи, които буквално се носят във въздуха. Този аспект предизвиква недоволство посредством индукция, тоест чрез връзката с обкръжението / полето на тези, които ни обкръжават ни въвлича в своята сфера/. Свързан е със стихията на водата.
« Последна редакция: Януари 22, 2010, 07:22:34 pm от Небесна »

*

Марая

• 28287
А това ми предстои съвсем наскоро:

Полуквадрат Лилит-Слънце (45 гр.)
Слънце управлява 8-ми и се намира във 2-ри във Водолей
Лилит се намира в 3-ти дом в Овен.
Транзитна Лилит ще направи съвпад с натално Слънце през април 2010 г.

харесват ми близките и краткосрочни прогнози ,та ,ако позволиш ;D ;D ;D ,да си кажа мнението.

ще се бориш за парички , и няма да ги получиш. не защото не ги заслужаваш , а защото няма да ти ги дадът ,като ще се позоват на документи ,грешки в тях и по този начин ще те ощетят. но при следващия аспект ,които е 51гр.- това ,което си е твое ще бъде твое. ще "отстраниш" грешката.
я за април 2010 , ;D ;D ,да не се появи някое ураново изкушение.?! :-[ ;) :blink:

*

Nebesna

След съвпада на тр. Лилит със Слънце предстои съвпад с натален Меркурий през август 2010г..
Рожденният аспект между Лилит и Меркурий е полусекстил (29,56 гр.)

ПОЛУСЕКСТИЛ - ъгълът между планетите е 30 градуса. По сила е равен на полуквадрата, но е в ферата на стабилизацията. Полусекстилът е скрит, дискретен аспект и съответства на водата. Действа на човека чрез обкръжението му и в лошия случай е затормозяващ, деградиращ и предизвиква едни и същи събития. В добрия случай дава изглаждане на противоречията, тайна поддръжка. Полусектилът се възприема по-силно от квинконса, защото действа дискретно. Полусекстилът се смята за позитивен аспект, дава тайно въздействие чрез обкръжението, окръжаващата среда действа успокояващо, разхлабващо и това действа на реакцията ни и на събитията.