Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171148 Прегледи
*

Stella

• 7765
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #581 -: Януари 25, 2011, 06:24:41 pm »
В протмонето си нося камъче, което закриля финансите ми, така че никога да не оставам без джобни пари.

Имам дръвче от амазонит у дома, който е закрилник на домакинята, поставен е в кухненския кът. Той помага и за съхраняване на красотата/красивата кожа при жените и отнема стреса. Една жена не бива да изглежда намръщена и уморена, когато се прибере от работа у дома. А на нас жените в днешно време ни се налага да работим наравно с мъжете.

Карнеолът е почни универсален балансьор на сексуалната енергия - действа меко и балнсиращо, а не възбуждащо като граната, например.

Пръстенът с хризопраз го слагам когато имам нови начинания. Той помага срещу завист и за спечелването на единомишленици в реализирането на нови проекти.

Розовият кварц балансира сърдечната чакра и помага за справянето със сърдечна болка, ако жената е преживяла такава. Много е нежен и предпазва от нараняване.

това са само част от минералите, които ползвам постоянно. Други не се ползват постоянно.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #582 -: Януари 25, 2011, 06:28:45 pm »
http://freya.bg/

Това е сайт, на който съм клиент, доволен, тъй че да ги похваля. ;) Иначе като магазин във Варна вече ме спечелиха от Пети елемент, помня, че и Ванила беше го споменавала. Сега дори добре, че ми припомнихте да си купя клиноптилолит, че отдавна само ви чета за него. Там го има. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #583 -: Януари 25, 2011, 06:31:24 pm »

Това е сайт, на който съм клиент, доволен, тъй че да ги похваля. ;) Иначе като магазин във Варна вече ме спечелиха от Пети елемент, помня, че и Ванила беше го споменавала. Сега дори добре, че ми припомнихте да си купя клиноптилолит, че отдавна само ви чета за него. Там го има. 

къде има клиноптилолит?...в този сайт, към който си дала линк ли?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #584 -: Януари 25, 2011, 06:33:39 pm »

Иначе като магазин във Варна вече ме спечелиха от Пети елемент, помня, че и Ванила беше го споменавала. Сега дори добре, че ми припомнихте да си купя клиноптилолит, че отдавна само ви чета за него. Там го има. 
там има много камъни и бижута, но ми идват скъпи....
аз напоследък ходя има една малка барака срещу катедралата....там има много камъни....от там си купих последните...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #585 -: Януари 25, 2011, 06:40:11 pm »

Не, в Пети елемент. На "Сан Стефано", след малко отивам даже до там и после ще потвърдя.  

аз напоследък ходя има една малка барака срещу катедралата....

Къде по-точно? А има ли гаранция за качеството, не са менте, нали?

И малко инфо за всеки камък и неговото предназначение:

Естествени камъни - Описание
« Последна редакция: Януари 25, 2011, 06:55:20 pm от sunrain »

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #586 -: Януари 25, 2011, 06:56:21 pm »
Цитат
Как да програмираме кристал
В метафизиката с термина „програмиране на кристал” се означава да се предаде и съхрани определен енергиен модел в кристал. Този енергиен модел може да бъде някаква мисъл, идея, цвят, емоция, звук или каквато и да било друга вибрация.
Вибрационният модел се запазва в кристала докато не бъде целенасочено изчистен от него.

Ето един примерен начин как да програмираме кристал. Какво ни е необходимо за целта?

1.Кристал - счита се, че планинските кристали са най-податливи и лесни за програмиране камъни.
2.Ясно Намерение – знание за това какво искате да програмирате кристала да прави.
3.Фокусирано Действие

Първа стъпка – Пречистете своя кристал с предпочитания от вас метод и се усамотете с вашия кристал някъде, където няма да бъдете обезпокоени по време на процеса по програмирането.

Втора стъпка – Задръжте кристала във вашата доминантна ръка (лява, ако сте левичари) и изчистете своето съзнание от несвързани с процеса мисли. Започнете да се фокусирате върху вашето намерение за програмирането на кристала.

Трета стъпка – Фокусирайте се върху вашето намерение за кристала като изричате високо на глас описателни думи. Например: Ако желаете да програмирате кристала си да ви донесе той вътрешно спокойствие, започнете да повтаряте думите „вътрешно спокойствие” отново и отново. Ако обстановката не позволява да изричате думите прекалено високо на глас или се опасявате, че бихте да привлечете ненужно внимание, можете да шепнете думите.

Четвърта стъпка – Повтаряйте думите на вашето намерение върху недоминатната си ръка, като наричане, след това поставете тази си ръка върху кристала и натиснете. Така вибрациите преминават в кристала.

Пета стъпка – Продължете да държите кристала и да повтаряте вашето намерение докато не усетите, че вибрациите са потънали в кристала напълно. Ако чувствате, че е необходимо, повторете Четвърта стъпка.

След като интуитивно усетите, че кристалът е приел вибрациите, отворете ръцете си и му благодарете. Той е вече програмиран.
http://chocolateeatingprincess.blogspot.com/2009/12/blog-post.html
ами Съни, аз мисля че може и да им някой фалшив, но по голямата част от камъните са естествени има много фигурки, кристали, топки, яйца и по-малки камъчета, цялата барака е бухана с камъни и бижута от камъни и Фън Шуй неща....бараката е срещу цветята(кино Мустанг където беше, малко по-нагоре) една невзрачна...пише сувенири на нея...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #587 -: Януари 25, 2011, 07:04:33 pm »
една невзрачна...пише сувенири на нея...

Ай, знам я, често взимам играчки по Коледа и сувенири за подаръци, че и камъни има, вярноо, даже сега като каза и ми изплува в съзнанието, че съм ги виждала. Мерси, Ванила, ще я наобиколя някой ден.   

« Отговор #588 -: Януари 25, 2011, 07:10:40 pm »
А как да разбереш,че не са ментета кристалите дето продават,понеже онзи ден бях в един магазин и се чудех дали да си купя,обаче не бях сигурна дали са истински,магазинерката каза,че били от стъкло  :o

*

Stella

• 7765
« Отговор #589 -: Януари 25, 2011, 07:25:21 pm »
А как да разбереш,че не са ментета кристалите дето продават,понеже онзи ден бях в един магазин и се чудех дали да си купя,обаче не бях сигурна дали са истински,магазинерката каза,че били от стъкло  :o

Вярвай на магазинерката...щом е толкова откровена.
първо, ориентираш се към магазини, които някой разбиращ ти е препоръчал.
Второ, някои камъни са придружени със сертификати, фирмата гарантира.
Може да има много успешна имитация, т.е. синтетични. синтетичните имитации НЕ СА СТЪКЛО.
Трайни са и по-дълговечни от стъклото, но не са олкова скъпи като истинските.

« Отговор #590 -: Януари 25, 2011, 07:28:26 pm »
А как да разбереш,че не са ментета кристалите дето продават,понеже онзи ден бях в един магазин и се чудех дали да си купя,обаче не бях сигурна дали са истински,магазинерката каза,че били от стъкло  :o

Второ, някои камъни са придружени със сертификати, но това все още не гарантира, че са истински. Може да са много успешна имитация, т.е. синтетични. синтетичните имитации НЕ СА СТЪКЛО.

Е,то тук няма много такива магазини,магазина беше с бижута и имаше малко кристали,но не знам дали са истински,нямаха сертификат,само бележка отзад какъв камък е и толкоз и цената.  :(

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #591 -: Януари 25, 2011, 07:47:48 pm »

Второ, някои камъни са придружени със сертификати, но това все още не гарантира, че са истински. Може да са много успешна имитация, т.е. синтетични. синтетичните имитации НЕ СА СТЪКЛО.

Е,то тук няма много такива магазини,магазина беше с бижута и имаше малко кристали,но не знам дали са истински,нямаха сертификат,само бележка отзад какъв камък е и толкоз и цената.  :(

Първия ориентир е цената...След това търсиш *дефекти* в камъка...Има ли такъв купуваш , ако ти харесва .
Почти всички камъни са придружени от сертификат! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #592 -: Януари 25, 2011, 08:03:50 pm »

Сънрейн, това ли е сайта на Петият елемент, за който говориш?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #593 -: Януари 25, 2011, 08:06:31 pm »
хубав сайт с описание на камъни....
магазините, от които аз си купувам камъни(не бижута и само загладени, не са много обработени) не ми дават сертификати дори и в този 5-ти елемент не ми дадоха сертификат....
като се прибера ще ги наснимам и ще ви ги покажа....  :blink:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #594 -: Януари 25, 2011, 08:13:55 pm »
ето го сайта на магазина

http://www.5element-bg.com/index.php?lang=en&page=2

*

Stella

• 7765
« Отговор #595 -: Януари 25, 2011, 08:30:06 pm »
ето го сайта на магазина

http://www.5element-bg.com/index.php?lang=en&page=2

Мерси, точно този линк пропуснах да кача. Чакам Съни да се върне, за да каже дали има зеолит в наличност в момента.

*

Stella

• 7765
« Отговор #596 -: Януари 25, 2011, 09:01:58 pm »
САРДЕР И САРДОНИКС

Зодии: Сардерът е отреден за Скорпион, сардониксът за Лъв, Овен и Близнаци.
Чакри: базисна
Находища: най-много - в Бразилия, Индия, Мадагаскар, Югозападна Африка; в България - Източни Родопи
Цвят: Сардерът е от светлокафява през червено- до тъм-нокафява разновидност на халцедона, при сардоникса тези цве¬тове се редуват на слойчета с присъствие на сиво, черно и бяло.
Химически състав: силициев двуокис и желязо
Твърдост: 7
Облик: И сардерът, и сардониксът са халцедонови раз¬новидности, срещани най-често като геоди и миндали /подо¬бия на бадемови ядки/ сред вулкански скали; известни са и жилни находища.
Търговски вид: най-вече като обработени по-големи или по-малки топчета за масаж, за вграждане в гривни, като съставна част от гердани и др.
Предания: Името на capдера идва от древността. Предполага се, че то произлиза от малкия азиатски град Сардес, откъдето се е разпространил сред гърците и римляните. Те са го наричали камък на огъня. В Библията е споменат като скъ-поценен камък, но в случая се припокриват значенията на карнеол, сардер и сардоникс. През вековете сардерът е повече култов камък, отколкото материал за направа на украшения. И днес посочените названия често се смесват.
Лечебни свойства: Сардерът и сардониксът са едни от
важните минерали за въздействие върху тумори, кисти и миоми. Има сведения, че при залепване на къс минерал върху съответното място, той стимулира организма да спре туморните образувания.
При възелчета и миоми се препоръчва полагането на минерала за 15 минути поне два пъти дневно върху мястото. Тази терапия се редува с използване на черен турмалин. При мастопатия се прикрепя към засегнатата област с левкопласт и се носи през целия ден.
Терапията се практикува продължително време.
Други указания: След използване се поставя за една нощ в чаша с вода; обича силното слънце.

*

Stella

• 7765
« Отговор #597 -: Януари 25, 2011, 09:03:25 pm »
ХАЛЦЕДОН
Зодия: Халцедонът е един от минералите, отредени за Риби и камъкът-пазител на Стрелец.
Чакра: гърлена
Находища: Бразилия, У р у г в а й , Индия, Мадагаскар и др.; в България - Източни Родопи
Цвят: сив, синкав, тъмносив
Твърдост: 6,5-7
Химически състав: силициев двуокис
Облик: влакнест кварц във вид на жили, запълващи пук-натини във вулкански скали, натечни, бъбрековидни, сталактитообразни агрегати, геоди, миндали; восъчен блясък
Подобни минерали: восъчен опал
Търговски вид: Предлага се основно обработен - като полирани топчета за масаж, за полагане върху чакрите и за вграждане в украшения.
Предания: Името вероятно произхожда от древния град Халкедон, където са били открити първите находки.
В древността най-предпочитаните геми са били изряз-ваните от халцедон, често с фигури на богове и знаци на небес-ни и водни символи, защото халцедонът е бил камъкът на метеорологичното време и се е използвал срещу заболявания, предизвикани от промяната на времето. Освен това оттогава до днес той е считан за камък на ораторите. Демостен поставял
халцедоново топче в устата си, докато стоял на брега на Егейско море и се упражнявал да говори ясно и високо пред шума на морето.
Лечебни свойства: Най-добрият камък за гърлото - но-сенето му във вид на гердан предпазва от температурни ин¬фекции и всякакви възпаления на гърлото. При пресипнал глас се пие леко затоплена халцедонова вода на гл ъ т к и : късче халце¬дон се вари 15 минути в 200 г вода с щипка сол. Носенето му като украшение активира организма да се справя с проблеми с гласните струни.
Полаган върху гърлената чакра, минералът увеличава кърмата при кърмещите майки и ги предпазва от възпаление на гърдите.
Верижка за крака от дребен халцедон в комбинация с хематит предпазва краката от умора и отичане.
Носен вграден в пръстен, халцедонът прогонва кошмарите и страховете по време на сън. Носен в украшение от злато, помага на човек да обърне очи към себе си, засилва само-чувствието.
Други указания: След употреба се поставя за кратко под леко затоплена вода. Общоукрепващ здравето елексир може да се приготви като се поставят планински кристал и късче халцедон в кана с вода за една нощ. Пие се на глътки през целия ден.

*

Uran

• 6041
« Отговор #598 -: Януари 25, 2011, 09:07:09 pm »
Как се казва минералът с графитен цвят и метален блясък? Разпространен е в Африка и най-вече Кот д'Ивоар.

*

Stella

• 7765
« Отговор #599 -: Януари 25, 2011, 09:10:39 pm »
Как се казва минералът с графитен цвят и метален блясък? Разпространен е в Африка и най-вече Кот д'Ивоар.

Да не би да имаш предвид вулканичен камък? или може би хематит.