Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171424 Прегледи
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #20 -: Януари 24, 2010, 04:30:15 pm »
   На времето, случайно ми попадна някакво списание /нямам спомен как се казва/ когато за първи път видях цветна снимка на ахат и аз като че ли се омагьосах от цветовете и кръговете на ахата. Всъщност ми харесват всички камъни, прозрачни и полупрозрачни. Плътните и матовите - не особено. Особено харесвам смарагда и берилите също ме привличат, както и тези които си променят цветовете. Имам си едно такова камъче, прилича на морганит,  не могат да ми кажат какъв точно е, най-вероятно топлинно обработен аметист /розово-лилав/, който на изкуствена светлина излъчва светлината, която попада отгоре му - бяла, светло-синя, тъмно лилаво-червена... Не си падам по перли, но много ми отиват, променят цялата ми същност  :-[. От металите харесвам бяло злато и платина, но нося това което имам.

« Отговор #21 -: Януари 24, 2010, 04:47:02 pm »
аз си падам по сините, зеленикавите и синьо-лилавите камъни. Интересно е, че имам много малко купени бижута. Всички  са ми подаръци, които са много стилни и много си ги харесвам.Както каза една колежка - "имаш приятели с вкус" ( все ме оглежда )
Обичам много големите сребърни бижута ( и изчистени и с камъни) , ама не кич, а с различна, нестрандартна форма. Явно се дължи на АСЦ в Лъв.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Януари 24, 2010, 04:52:00 pm »
интерессно лъва харесва златото. :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #23 -: Януари 24, 2010, 04:56:41 pm »
Да, и аз в това число - Лъв пък нищо общо.  ;D Аз поне имам обяснение. Сатурнчо е виновен. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #24 -: Януари 24, 2010, 05:19:06 pm »
то може и моят Сатурн да е виновен, ама като не разбирам много, много...   :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #25 -: Януари 24, 2010, 05:31:18 pm »
Имаш ли аспект на Сатурн с някое от светилата?   

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Януари 24, 2010, 05:47:13 pm »
Имаш ли аспект на Сатурн с някое от светилата?   

за себе си мога да кажа ,че имам аспект на сатурн и към луната /томен секстил/ и към слънцето/ рразходящ квадрат/.
имам много сребро ,но рядко го нося......

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #27 -: Януари 24, 2010, 05:48:59 pm »
Твоята страст към камънаците явно е доста голяма и ненаситна, тъй че при теб не се брои.  ;D ;)   

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Януари 24, 2010, 05:56:44 pm »
Твоята страст към камънаците явно е доста голяма и ненаситна, тъй че при теб не се брои.  ;D ;)   

;D камъните са по сатурн  ;) ненаситна и голяма юпитер , а аспекта е кеплеров.минорен ,ама работи мажорно.....

« Отговор #29 -: Януари 24, 2010, 06:39:39 pm »
Сатурн - Луна - 150 градуса

*

Uran

• 6041
« Отговор #30 -: Януари 24, 2010, 06:46:01 pm »
 Аз не си падам по златото, макар да имама Луна в лъв.
Предпочитам сребро. Може и злато ама да е бяло. Не се харесвам с жълти метали.

*

Nebesna

« Отговор #31 -: Януари 24, 2010, 06:48:43 pm »
Мъжът, с когото бях и прекратих връзката преди около година и половина, непрекъснато ме желае и когато ме види ме урочасва - праща ми толкова силна енергия, че не мога да я понеса. Тогава ползвам аметиста - закачам си обеците и висулката и така преспивам с тях. Аметистът е много подходящ за отблъскване на чужди страсти.

*

Asol

• 4140
« Отговор #32 -: Януари 24, 2010, 07:00:50 pm »
Харесва ми планинския кристал, тюркоаз, аметист, гранат, черен оникс, седеф, от камъните - рубин, диамант. Като метал - сребро, бяло злато.

*

Nebesna

« Отговор #33 -: Януари 24, 2010, 07:07:04 pm »
Това е любимият ми камък - предпазва от завист.

*

Nebesna

« Отговор #34 -: Януари 24, 2010, 07:09:22 pm »
ХРИЗОПРАЗ (ЗЛАТЕН ПРАЗ)

„Камък на оправданите надежди и сбъднатите мечти”.

Увеличава числото на доброжелателите. Обгражда със съратници. Пази от клевета и завист.
Хризопразът е най-ценната разновидност от групата на  халцедона – полупрозрачния кварц (тук влизат още ахата, карнеола и оникса). Отнася се към скъпоценните камъни от 3-ти клас. Притежава синьо- зелен до изумрудено-зелен цвят. Пробляскващ камък, прозрачен в дълбочина, с матов, восъчен, полустъклен блясък. Цветът му е обусловен от наличието на никел.

Ювелирният хризопраз е сравнительно рядък.  Най-ценни са камъните с висока степен на прозрачност, с равномерна и еднородна окраска.

Името му произлиза от гр. „chrysós” — златен и „prásios” — лук, праз.

Защо „златен праз”?
При продължително излагане на пряка слънчева светлина, цветът му пожълтява, заради загуба на вода. Окраската му се възстановява лесно като се постави за известно време във влажна тъкан.

Магически свойства
Много съзидателен камък. Предпазва от импулсивни решения и необмислени действия.  Той е верен помощник в необичайните начинания и увенчава с успех всяко ново дело. Засилва деловата инициатива. Предпазва от нечисти сделки, опасности и материални загуби. Привлича парите и успеха. Обгражда с верни приятели.
Камъкът е подходящ за всяко ново начало, за планове и проекти. Притежава силата на Уран, Меркурий и Юпитер. Отрича рутината и не действа добре на хора, подозрителни и лениви. Закриля неспокойните духом, стремящи се към обновление, просперитет и разширяване на възможностите, връзките и контактите. На търсачите предоставя всички блага, носи енергията на преобразуванието. Полезно е, когато се отправяте на преговори за нов проект, да сложите пръстен с хризопраз на малкия си пръст, обкован в сребро. (пръста на Меркурий). Смята се, че носи късмет и успех. Хризопразът е камък на изобретателите и новаторите. На тях дава издържливост и оптимизъм. Обгражда ги с доброжелатели, привлича покровители, съратници и надеждни хора. Дава защита в лицето на висшестоящите. Не понася властните и егоцентричните хора и ви помага да се отървете от тях.
Но основно качество на този камък е, че предпазва от клевети, интриги и завист. Нещо повече, твърди се, че енергията му създава „щит” около своя притежател, връщайки обратно към завистниците и клеветниците собствената им негативна енергия.

През Х–ХII в. се смятало, че защитава тези, които ги грози опасност или смърно наказание. На несправедливо обвинените помага да избегнат лошата присъда, ако поставят в устата си парче от хризопраз. Но важно условие било да бъдат чисти и невинни.

Много силно повишава настроението и самочувствието. Разкрепостява. Възвръща вярата в доброто, радостта от живота, чувството за хумор, красноречието. Дава оптимизъм, увереност, спокойствие, разсъдливост, издържливост и решителност. Позволява ви да се вслушате във вътрешния си глас и да му се доверите.
Камъкът дава прозорливост. Пробужда способността за новаторско мислене – човек започва да гледа на живота, правейки постоянни открития, а не от гледна точка на консервативните знания. Започва да взема мотивирани решения, основани на собствена независима перспектива, става „универсилист”, способен да разбере всяка гледна точка и всяка религия. Енергиите на този камък позволяват на човек да се потопи в същността на проблема, да се слее с концепцията и ситуацията и да чуе гласа на истината. Способен е да тласне и останалите да преразгледат закостенелите си мнения и да ги трансформират, съобразно текущия момент.

Лечебни свойства

Синьо-зеленият му цвят влияе на сърдечната и на гърлената чакра. Добре се съчетава с розовия кварц и лазурита.
Силен антидепресант и афродизиак. Уравновесява хормоналния баланс. Лекува импотентност и бездетност.
Намалява киселинността на стомашния сок. Предпазва от настинки, стимулира имунитета. Древните са препоръчвали при настинка да се пие вода от хризопраз, но да не се прекалява, т.к. води до образуване на камъни в жлъчката.
Съзерцание на камък от хризопраз, премахва болките в очите, лекува очни заболявания. Полезен е за усилване на зрението, без да напряга сетивата.

Талисмани и амулети

Александър Македонски е носел със себе си „праза”. Камъкът идва на мода в края на 18 век, благодарение усилията на пруския крал Фридрих Велики, който имал пръстен с хризопраз, грижел се за продажбата на изделия от хризопраз, а по-късно украсява с него корона си. В 17-18 век се е ползвал за изработката на църковни предмети, в дворцовите интериори, във флорентийската мозайка и за инкрустации и геми.
Подходящ талисман за банкери, търговци, изобретатели, мислители, за хората на науката и за такива, които всекидневно боравят с големи парични суми. Помага на хора, честни и доблестни. Такива обгражда с приятели, даже ако притежателят му поема известен риск.
Индийската школа препоръчва този камък на Водолеите - позволява им да си „съберат ума”, да осъзнаят новото и да се обградят с другари. Много подхожда на Близнаците.  Някои школи го препоръчват и на Козирога.
Не се препоръчва на Рак и Лъв.

Най-крупното находище е в Марлборо (Австралия), среща се още в Полша, САЩ, Урал, Казахстан, Бразилия, Индия, а у нас – в Източните Родопи. В Зимбабве е открито находище на хром-съдържащи халцедони с цвят, подобен на хризопраза, но те не съдържат никел и това не е хризопраз. Този минерал е по-стъклен и по-прозрачен, разпространен е доста широко и струва по-евтино. Наречен е мторолит или мтородит (на името на находището му).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Януари 24, 2010, 07:14:27 pm »
Аметистът е много подходящ за отблъскване на чужди страсти.

Така ли? Повече няма да нося бижутата си с аметисти!  ;D
За малахита пък казват обратното, не бил препоръчителен за млади девици, понеже привличал натрапчиви домогвания от страна на мъжкия пол. И се сещам как веднъж се пошегувах с майка ми, още като беше жива, и тя в типичния си рибешко-стрелешки стил отвърна "давай да носиме и ние бижута с малахит".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #36 -: Януари 24, 2010, 07:17:49 pm »
Ето АМЕТИСТА - камъкът, чрез който се преборвам с мъжа, когото вече не желая. Този камък ми служи за защита.

АМЕТИСТ (Пурпурен кварц)

Камък на обузданата страст

Един от най-популярните метафизични и интуитивни камъни.  Леонадо Да Винчи е писал за аметиста, че прогонва злите мисли и подсилва интелекта. Обикновенно е носен за предпазване от пиянство и стимулира трезвото и сериозно съзнание. Събира разделените сродни души, пази влюбените, дава се за вярност.

Аметистът е лилавия вариант на кварца с цвят на сок от черно грозде.
Стимулира интуицията и събужда чувствата, но в същото време успокоява страстта, емоционалното напрежение и гнева. Този камък помага на хората да управляват своите емоции.

Влияе на високите чакри – на епифизата и хипофизата. Поставен в центъра на челото (в областта на третото око), стимулира вътрешното зрение. Именно с аметиста е добре да се започне подбора на кристали. За разлика от останалите, той притежава по- меко действие. Използва се за чакрата на третото око и за коронната чакра.

Много противоречиви сведения има за действието на този камък.

Гърците са смятали, че камъкът носи името на прекрасната нимфа Аметис, към която богът на виното Дионисий изпитвал силна страст. Но красивата нимфа обичала вълшебния музикант Сприкос и отблъсквала любовта на Дионисий. За да се спаси от него и да остане вярна на музиканта, нимфата помолила за помощ богиня Артемида. Разсърден, Дионисий пратил по следите й разярени тигри. Точно в края на надпреварата, когато тигрите почти настигнали бягащата нимфа, Артемида я превърнала в  прозрачен бляскав кристал. Изтрезнял и отчаян, Дионисий обгърнал студеното й тяло с ръцете си и го облял с горчиви сълзи, които според преданието били от вино. Така камъкът добил красивия си цвят на сок от черно грозде. И като спомен за разкаялия се бог на виното, този камък пази от пиянство. Не позволява на човека да върши глупости, за които би могъл да се разкайва.

Алхимиците са използвали стрит аметист като противоотрова при алкохолни отравяния. Предпазва още от главоболие, от кожни обриви и прояснява разума.

Според друго вярване, камъкът предизвиква обич към този, който го е подарил. Съществува известен риск настоящата любов да се замени с друга. Затова внимавайте кой ви го подарява.  Древен шумерски жрец е казал: “Опасявайте се сгодени или омъжени жени от подаряването на този камък”.

В средновековието се е считал за духовен камък, символизиращ божествената истина и любов. В Рим е наричан “благословен камък” и е блестял на ръцете на духовни лица и църковни служители. Католиците го наричали „епископски”, а православните-„архиерейски”. При въвеждане в сан на кардинала или папата се давал пръстен с аметист. От него се изработвали и броеници, с които горещо се молели по време на войни и бедствия.
През 19 век бил наричан “камък на ергените” и обичаите забранявали да се подарява на млади девойки.
Аметистът е наричан още “камък на вдовиците”. Смятало се е, че носейки го, овдовелите жени показват вярност към починалите си съпрузи.

Лечебни свойства:

Препоръчва се за снемане на стреса, за укрепване на ендокринната и нервната система, за повишаване на активността на лявото полукълбо на мозъка, за нормализиране на дейността на епифизата и хипофизата, за пречистване на кръвта и за духовен подем. Помага при лечение на умствени разстройства, хармонизира нивата на съзнание, способства за повишаване на интелекта и многостранното развитие на личността. Снема нервното напрежение, защитава от вредни външни въздействия и вредни навици.

При различни зависимости – алкохолни и наркотични. За поддържане на диетата при захарен диабет.

Талисмани и амулети

Носи се в сребърен обков на безименния пръст (в никакъв случай в злато).

Това е преди всичко камък на мира и равновесието. Заедно с планинския кристал спомага за разкриването на скрита информация,  намалява влечението към илюзиите, като прави нещата очевидни. При общуването създава атмосфера на взаимно разбирателство, без много думи. Развива невербалната комуникация.
Давал се е за вярност- помага за намирането на сродните души и на влюбените да останат заедно.
В семейния живот може да донесе покой и блаженство, но не носи страст. И понеже е прозрачен, той е променлив, и не е лесно да се установят хармонични взаимоотношения с него на първа ръка (за  по-лесен контакт, съчетайте го със сребро). Добре се съчетава с планински кристал, розов кварц, лазурит.

Счита се, че аметистът е свързан с водната и въздушната стихия.  Препоръчва се на въздушните съзвездия: Водолей и Близнаци (без Везни), както и с водните – Риби, Рак, Скорпион. Някои астрологични школи го препоръчват още на Овен, Стрелец и Козирог.

Камъкът притежава мощно очистващо действие върху предметите и върху другите камъни. За целта поставете предмета върху друза от аметист. Същото се отнася и за фотографиите на други хора. Ако искате да изчистите отношението си към някого, да се помирите с него, поставете камък или друза от аметист пред снимката на този човек и я съзерцавайте известно време.

За изчистване на лицето от „тревоги” и бръчки и за стимулиране на вътрешното зрение се поставя в областта на „третото око”.

Минералът е отличен за употреба ако се опитвате да повишите психическите си способности, да окуражите интуицията си, да откажете алкохола.

Хора, които не споделят вашата идеология и са склонни към идеологически конфронтации, може да ви приемат като заплаха, ако носите аметист. Камъкът е добро средство да се разграничите от тях.

ВНИМАНИЕ! Аметистът не променя хода на събитията, а само направлява притежателя си към тези хора и ситуации, които могат да допринесат за неговото духовно благополучие и усъвършенстване. Той е камък на духовното израстване. Не носи материални облаги, освен здраве.

Не прекалявайте с аметиста. Той ви прави твърде интровертни, създава атмосфера на хармония, но не влива страст. Добре е да го сменяте с други камъни.

*

Nebesna

« Отговор #37 -: Януари 24, 2010, 07:20:09 pm »
Аметистът е много подходящ за отблъскване на чужди страсти.

Така ли? Повече няма да нося бижутата си с аметисти!  ;D
За малахита пък казват обратното, не бил препоръчителен за млади девици, понеже привличал натрапчиви домогвания от страна на мъжкия пол. И се сещам как веднъж се пошегувах с майка ми, още като беше жива, и тя в типичния си рибешко-стрелешки стил отвърна "давай да носиме и ние бижута с малахит".  ;D

Не само за млади девици....може да привлече сексуалното насилие. за да омилостивиш камъка, постави до него сребърна монета. Добре е да се носи в сребърен обков. Имам подарена "малахитовая лягушка" от един мъж - не можех да се откопча от сексуални набези от същия този мъж, а и от други, докато не сложих сребърна монета до малахита и не се обградих с други камъни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Януари 24, 2010, 07:24:45 pm »
През лятото в един бижутерски магазин се изкушавах да си взема малахитови обеци, но не бяха с обков, а висулки, само кукичките бяха от сребро. Но после прочетох в нета за свойствата на този камък и размислих  ;D, в интерес на истината нямаше и с какво да съчетавам тези обеци, ако ги бях купила... Цветът му е много наситено зелен, предпочитам по-дискретните млечнозелени цветове.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Януари 24, 2010, 07:29:04 pm »
за аметиста мога да кажа ,че е камък на вдовиците :( и предпазва от пиянство.
освен връзката с духовния свят ,някои източници твърдят ,че е камък на провидението.

малахита знам ,че е камък на малките деца.
много е красив. поръчала съм си необработена друза....