Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171528 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #40 -: Януари 24, 2010, 07:29:39 pm »
Небесна, а ако се вземе малахитово бижу и се сложи само при определени обстоятелства... ммм, нали ме разбираш?  :-[ Какъв ли ще е ефектът, чудя се дали да пробвам.   :57:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #41 -: Януари 24, 2010, 07:31:44 pm »
Аз нося само сребро, а и бяло злато бих носила.Имам малки обици с циркон и фалшиви перелни обици.Иначе много обичам да гледам камъни, но и аз не мога да се реша да си купя.Иначе ме привличат аметист, карнеол и нещо по-червено и зелено оцветени камъни.Бих искала да имам смарагд.Не харесвам тъмно сини камъни, а и като цяло този цвят почти не го нося.Имате ли идея,защо го недолюбвам този цвят? :unsure:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #42 -: Януари 24, 2010, 07:32:43 pm »
 :93: :93: :93: :93: :93: :93: :93: :93: :93: :93: :85: :85: :85: :85: ,лили ,лили....не се иска май само малахид , а и хуботче....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #43 -: Януари 24, 2010, 07:33:04 pm »
 Преди много носех бижута. Имах обици и с малахит. Малахитът е тъмно зелен с черни нишки и не е така набиващ се на очи. Имах с аквамарин, кехлибар, перли, седеф...Понастоящем нямам желание да си слагам бижута. Това от Сатурн ли е? Какво ми прави на Венерата, която и без това не е добре поставена?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Януари 24, 2010, 07:34:03 pm »
Марайче, ти си мислиш, че си правя майтап!? Като идвам в София, чакай ме с малахитови обеци.  :72:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #45 -: Януари 24, 2010, 07:38:18 pm »
Небесна, а ако се вземе малахитово бижу и се сложи само при определени обстоятелства... ммм, нали ме разбираш?  :-[ Какъв ли ще е ефектът, чудя се дали да пробвам.   :57:

Препоръчвам ти Шпинел (спинел), наречен още лал. Нагнетява сексуалната страст. Прилича на рубин и в миналото е бил бъркан с рубина. Съвсем наскоро са открили, че става дума за друг камък. Подходящи са още рубинът и граната.
Гранатът е широко разпространен и не се фалшифицира, както и аметиста. Може да ти пробутат някои шпинел вместо рубин, но ще ти свърши същата работа, щом става дума за съблазняване, ако не и по-добра.

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Януари 24, 2010, 07:42:07 pm »
Марайче, ти си мислиш, че си правя майтап!? Като идвам в София, чакай ме с малахитови обеци.  :72:

знаеш ли ,лили , трябва да прочетеме или да намериме лутайки се в дебрите на мозъчните си клетки ;D ;D ;D ;D ,кой е камъка за хуентност.
да се чете-потентност. ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Януари 24, 2010, 07:44:26 pm »
Предлагам да събереме малко звезден прашец от 10-та планета, оттам нататък ще разчитаме на въображението си къде и как да го използваме...  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #48 -: Януари 24, 2010, 07:49:01 pm »
Предлагам да събереме малко звезден прашец от 10-та планета, оттам нататък ще разчитаме на въображението си къде и как да го използваме...  :P

като гледам май хуя е в заточение или падение ;D ;D ;D ;D ;D ;D ,ко ли е камъка на хуя? :o :-[ :-[

*

Uran

• 6041
« Отговор #49 -: Януари 24, 2010, 07:49:50 pm »
МАЛАХИТ - привлича към вас огромен интерес от страна на околните, дотолкова че тяхното внимание може да ви смачка. Подходящ е за хората на изкуството, литератори, артисти. Не се препоръчва на младите момичета, за да не провокира ситуация на настойчиво, нахално ухажване. Обков - сребърен, по-добре меден, но не и златен.

Гарантирам, че е така.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Януари 24, 2010, 07:51:36 pm »
Марая, виж какво намерих току що в гугълЯ  ;D

Цитат
В Индии считается, что турмалин приносит счастье и успех в любви, но только мужчинам, у которых минерал усиливает биополе и потенцию...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Януари 24, 2010, 07:54:17 pm »
Гарантирам, че е така.  ;)

Ох, само да се стопи снега, че е трудно придвижването по магазините.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Януари 24, 2010, 07:56:39 pm »
Марая, виж какво намерих току що в гугълЯ  ;D

Цитат
В Индии считается, что турмалин приносит счастье и успех в любви, но только мужчинам, у которых минерал усиливает биополе и потенцию...

супер! ама кой от всички турмалини?! ;D
розов,зелен ,син? ;D ;D ;D
или синьо за момченце,розово за момиченце....

*

Uran

• 6041
« Отговор #53 -: Януари 24, 2010, 07:58:25 pm »
 Имах пръстен с александрит. Хареса ми самият камък и си го купих тогава без да зная какъв е. Една рускиня го видя на ръката ми и каза, че не е добре да се носи този камък по един.
 Е, известно време му се радвах след това го дадах на майка ми. :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Януари 24, 2010, 08:00:09 pm »
Имах пръстен с александрит. Хареса ми самият камък и си го купих тогава без да зная какъв е. Една рускиня го видя на ръката ми и каза, че не е добре да се носи този камък по един.

изключително рядък и скъп камък.

*

Helo

« Отговор #55 -: Януари 24, 2010, 08:01:21 pm »
ЛАЗУРИТ - уникален камък. Неочаквани изненади, радост, късмет в хазарта. Подходящ за хора, стремящи се към постоянно обновление в живота. Укрепва дружбата. Един от най-позитивните скъпоценни камъни.

Явно в Шумер този камък се е смятал за много специален, защото в митологиите непрекъснато съобщават за бижута, флейти или други специални предмети от лазурит. И как някои в знак на почит към някого щял да му направи нещо... например статуя от лазурит. Друг скъпоценен камък не споменават, поне в това, което аз съм чела.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Януари 24, 2010, 08:02:14 pm »
Цитат
Лечебные свойства
В народной медицине бытует мнение, что турмалин оказывает положительное воздействие на эндокринную систему. Лечебное действие этого минерала зависит от цвета. Камни зеленого цвета помогают при заболеваниях печени. Синие турмалины снимают нервное напряжение, облегчают последствия стрессовых ситуаций, улучшают сон, избавляют от бессонницы и ночных кошмаров. Камни черного цвета, по мнению некоторых народных целителей, являются неплохим профилактическим средством от простудных заболеваний. Голубые турмалины улучшают зрение, облегчают головные боли. Современные литотерапевты считают, что этот камень повышает иммунитет, дает человеку ощущение радости и покоя. Турмалин улучшает память, снимает головокружения, очищает сосуды, заряжает плазму. В проточной воде можно снять лишний заряд с камня. Для того, чтобы зарядить – нужно немного подержать его на солнце.

Магические свойства
Издревле черные турмалины ведьмы использовали для колдовства. Камни других цветов, например зеленые, пробуждают в человеке творческие силы, открывают новые таланты. В странах Европы чародеи изготавливали амулеты из этих камней.

Турмалин покровительствует людям, родившимся под знаками Льва, Козерога и Стрельца. Им он помогает развивать таланты, оберегает от алкогольной и наркотической зависимости, примиряет с окружающим миром. По мнению некоторых знатоков магических свойств камней, турмалин нельзя носить постоянно, так как он может нанести вред психическому здоровью человека, вызывая навязчивые мысли и создавая искаженное представление о сложившейся ситуации.

Талисманы и амулеты
Турмалин — талисман писателей, артистов, музыкантов, поэтов, магов и ведьм. Например, черный турмалин — талисман ведьм, а красный камень — талисман художников. Своему владельцу талисман помогает разбудить творческие силы, подпитывает его космической энергией.

Амулет из турмалина помогает своему хозяину сконцентрироваться на главном, существенно повышает умственные способности. Амулет из красного камня помогает человеку обрести надежду, защитить от страхов и неоправданной тревоги.

А ето какво намерих в търсачката с ключови думи "турмалин + потенция", а после ми кажете, че не знам как да търся!  :P

Цитат
Энергетически турмалин издавна связывали с сексуальной энергией, считая даже чем-то вроде афродизиака. В Индии красно-розовый турмалин – традиционный мужской талисман, дарующий потенцию, привлекательность в глазах противоположного пола, взаимную любовь, а женщинам турмалин не рекомендовали, потому что камень якобы мог сделать их слишком активными и ненасытными в личной жизни.

Цялата статия се намира тук: http://imperis.ru/kamni_card/327/

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #57 -: Януари 24, 2010, 08:03:17 pm »

Годежният ми пръстен беше с Александрит. Не съм знаела тогава, че е капризен камък. Ходихме специално в Несебър да си поръчваме халките и пръстена.

« Отговор #58 -: Януари 24, 2010, 08:04:56 pm »
за малахита и турмалина се нареждам и аз на опашката!  ;D  ако е възможно  ;D

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #59 -: Януари 24, 2010, 08:05:07 pm »
И аз съм фен на цирконии и перли в комбинация с бяло злато и сребро..
Л*бимото ми бижу е тънка верижка от бяло злато с девет циркония,висящи нежно на нея..
Наскоро ми подариха сребърна верижка с висулка тип "кафезче". ;DКъм нея- зеленясала  ;D мида с изкуствено отгледана перла и листче със значението на цвета на перлата,която ти се падне.Моята излезе виолетова,"закл*чих " я в "кафезчето" и редовно си я нося..
Имам пръстен с ахат,но не ми допада много-мътнозелен на цвят е камъка.
Харесва ми т.нар. лунен камък с променливото си сияние.