Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171257 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #60 -: Януари 24, 2010, 08:05:36 pm »
Имах пръстен с александрит. Хареса ми самият камък и си го купих тогава без да зная какъв е. Една рускиня го видя на ръката ми и каза, че не е добре да се носи този камък по един.
 Е, известно време му се радвах след това го дадах на майка ми. :blink:

Годежният ми пръстен беше с Александрит. Не съм знаела тогава, че е капризен камък. Ходихме специално в Несебър да си поръчваме халките и пръстена.
Суеверието свързано с него е, че е камък на вдовиците и затова не е хубаво да се носи по един. Иначе е много красив и си сменя цвета от тъмно вилолетово през сиво до петролено синьо.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Януари 24, 2010, 08:06:04 pm »
ЛАЗУРИТ - уникален камък. Неочаквани изненади, радост, късмет в хазарта. Подходящ за хора, стремящи се към постоянно обновление в живота. Укрепва дружбата. Един от най-позитивните скъпоценни камъни.

Явно в Шумер и Вавилон този камък се е смятал за много специален, защото в митологиите непрекъснато съобщават за бижута, флейти или други специални предмети от лазурит. И как някои в знак на почит към някого щял да му направи нещо... например статуя от лазурит. Друг скъпоценен камък не споменават, поне в това, което аз съм чела.

този камък иа наистина уникален син цвят ,с вградени нишки.много го харесвам ,има слонче от лазурит.
лазурита е камък на стрелеца ,водолея и девата.култов минерал.
известен е и под името лапис-лазули.
много го обичам....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #62 -: Януари 24, 2010, 08:07:55 pm »
ЛАЗУРИТ - уникален камък. Неочаквани изненади, радост, късмет в хазарта. Подходящ за хора, стремящи се към постоянно обновление в живота. Укрепва дружбата. Един от най-позитивните скъпоценни камъни.

Явно в Шумер и Вавилон този камък се е смятал за много специален, защото в митологиите непрекъснато съобщават за бижута, флейти или други специални предмети от лазурит. И как някои в знак на почит към някого щял да му направи нещо... например статуя от лазурит. Друг скъпоценен камък не споменават, поне в това, което аз съм чела.

този камък иа наистина уникален син цвят ,с вградени нишки.много го харесвам ,има слонче от лазурит.
лазурита е камък на стрелеца ,водолея и девата.култов минерал.
известен е и под името лапис-лазули.
много го обичам....

Лазуритът е скъпоценен камък. Цветът му е син и се среща в различни нюанси. Името му произлиза от арабското азул, което означава тъмносин. Известен със синия си цвят, той е бил безценен още в древния свят. В древен Вавилон и Египет са го мислели за божествен предмет. Лазуритът е бил една от градивните частички, с които се изработвала флорентинската мозайка. Лазуритът може лесно да се надраска. И тъй като има разтворимост във вода, не е препоръчително да се мокри. Мистичните сили, които древните народи вярвали че притежава лазуритът са, че води до спокойствие и увеличава умствената дейност. Тъй като някои лазурити имат тъмен цвят, ги наричали „океан“, защото когато се погледнел такъв лазурит, моментално наблюдателят бивал заливан от спокойствие и поглъщан, сякаш от океан. Най - големите находища до сега са извършени в Египет, Сащ и Канада.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%B7%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%82

*

Helo

« Отговор #63 -: Януари 24, 2010, 08:14:56 pm »
А има ли камък, който да привлича много парите?  :P

Щом има такъв, който привлича мъжете и вие потвърждавате.

« Отговор #64 -: Януари 24, 2010, 08:19:55 pm »
Камакът нефрит, е един от камъните на богатството, парите и разкоша.
Зеленият авантюрин се цени направо с нефрита.Зеленият му цвят привлича парите и богатството и късмета.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Януари 24, 2010, 08:22:13 pm »

Зелен турмалин.
Но доколкото разбирам, турмалинът е рядък и доста скъп камък.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #66 -: Януари 24, 2010, 08:26:45 pm »
Лазуритът е другият ми любим камък, но много често се подменя с друг камък - содалит.

Искате ли да се пренесете в приказките на Шехерезада? – изберете Ляпис –лазур!

Уникален камък. Един от най-позитивните скъпоценни камъни. Алумосиликат на натрия и калция. Известни са находищата в Афганистан и около езерото Байкал.

Името му произхожда от персийската дума „lazurit” – синева, лазур. Друго наименование на този камък е: „ляпис-лазули”-небесен камък.

Матов на вид, притежава мазен блясък. Понякога, след като се полира, се лакира с безцветен лак или се обработва с олио.

Среща се в няколко разновидности: тъмно-синьо, индиго, светло-синьо и синьо-зелено. Много често се наблюдават златисти петна под формата на звездички (пирит) или бели включения (калцит). Така камъкът придобива специфичен рисунък, наподобяващ „нощно небе”.

На изкуствена светлина тъмнее и губи разкошния си блясък, затова е по-любим на южните народи. В Египет царските украшения се изготвяли от злато и лазурит. Египетските съдии носели този камък с надпис „Истина” на шията си. Позлатената погребална маска на Тутанкамон е била инкрустирана с лазурит.

От лазурит през Възраждането е приготвяна трайна синя боя, с която са изписвани одеждите на светците. Така любимия цвят „ултрамарин” на художниците в миналото, не е нищо друго освен смлян на прах лазурит, разбъркан с гасящи агенти. Ляписът бил използван за производство на водни и масленни бои до 1834 г., след което вече било възможно този цвят да се произвежда по синтетичен път.

МИСТИЧНИ СВОЙСТВА:

Съвременните литотерапевти са на мнение, че поставен в областта на „третото око”, лазуритът очиства аурата от негативи и минали наслоения, които са били натрупани в продължение на човешкия живот (стари обиди, неблаговидни постъпки, лоши мисли и спомени).

Този камък помага на човека в духовното му развитие като постоянно му напомня за съществуването на божественото начало и, че всеки човек е достоен за любов и уважение. Притежателят на лазурита става милосърден човек, способен лично да почувства чуждата болка и обида. Съчетава качествата на Венера и Уран - подходящ е за хора, стремящи се към постоянно обновление в своя житейски кръг.

Дава неочаквани изненади, радост, късмет в живота. Нарича се още камък на успеха, благополучието и щастливата любов. Променя живота към по-добро, способства за придобиване на нови интереси. Пресича лъжливите приятели и способства за укрепване на дружбата.

Многобройни легенди описват лазурита като камък на любовта, гарантиращ на притежателя си вярност и целомъдрие. Приемало се е, че камъкът дава постоянство и допринася за искрени и чисти взаимоотношения между близки хора. В Европа го почитали като „камък на искреността”. Полученото в подарък украшение от лазурит се ценяло като истинска проява на постоянно дружелюбие и дипломатическите пратениците го принасяли в дар, на който се вярвало повече, отколкото на думите.
Със своите вибрации на синия цвят въздейства на менталното, емоционалното и духовното ниво, обръщайки ума към вътрешното зрение и развитието на интуицията.  
ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА:

ПАЗИ ОТ ТУМОРИ, КИСТИ И РАК.

Прекрасно очиства организма от токсините.
Препоръчва се на бременните жени за облегчаване на пристъпите на токсикоза на бременността и предотвратява аборти. Регулира месечния цикъл, осигурява леко раждане. Добавян е в лекарствата като прах за очистване от токсините.

Предпазва от камъни в жлъчката и бъбреците.

Лазуритът е прекрасно средство за възстановяване на зрението. Подходящ за тези, които се занимават с медитация. За целта трябва в продължение на няколко минути да се вглеждате в камъка. Може да се използва при психични заболявания. Понижава кръвното налягане, успокоява нервите, помага при безсъние, избавя от нощни кошмари.

Регулира работата на щитовидната жлеза. Лекува състояния на меланхолия и нервно изтощение. Повишава физическите сили. Лекува радикулит, болки в кръста, брадавици. Прах от лазурит в смес с оцет удължава и сгъстява миглите, помага на косата да расте здрава и красива. В смес с мед и гранат лекува кожни заболявания – язви, лишеи, екзема.
Предпазва от оплешивяване.

Притежава силни противовъзпалителни свойства-при изгаряния, натъртвания, при инфекции на пикочния мехур, температурна треска.

Помага при астма, малокръвие (анемия).

Усилва паметта и речта. Срещу заекване.
Ако по време на медитация го поставите в областта на третото око, усилва концентрацията на вниманието и помага за вникване в същността на нещата. Стимулира устойчивите връзки между мозъчните неврони, които отговарят за абстрактното мислене. Замисли, планове и проекти изведнъж се изпълняват с лекота – помага да си „съберете” мислите.
Поставен в областта на гърлената чакра, улеснява красноречието и лекува заекване.
Ускорява жизнения ритъм на организма, стимулира обменните и възстановителните процеси.
Помага за възстановяване на заболявания, свързани с поражения на нервната система и рехабилитацията след прекаран инсулт. За целта се носи под формата на огърлица или прикрепени пластинки към главата (при поражение на зрителния нерв – в тилната област; при инсулт – в областта на сляпото око или теменната област в противоположната страна на поражението).  
Препоръчва се да се носи на шията или под формата на обеци, близо до високите чакри.

Чакрата на светло синия лазурит е гърлената, на  тъмносиния – челната.

Във вид на пръстен или браслет подобрява кръвта, прогонва меланхолията, натрапчивите мисли, укрепва съня, дава сила на тялото и съзнанието, подпомага медитацията и духовното израстване, предпазва от инциденти, дарява щастие и радост.

За терапевтични цели добре се съчетава с розовия кварц, аметиста, зеления авантюрин.

Астроминералозите твърдят, че лазурит могат да носят всички зодиакални знаци, с изключение на Козирозите. На тях камъкът не носи никаква полза.  

Често го бъркат със содалита-умишлено или поради незнание. Последният няма златисти (пиритни) включения, но може да има бели включения от калцит. Лазуритът е по-скъп от содалита. Притежават сходни свойства, но содалитът е по-разпространен и не толкова ценен.

ПП. Широко разпространените слончета на нашия пазар са от содалит. И аз имам слонче - подарък.

*

Nebesna

« Отговор #67 -: Януари 24, 2010, 08:36:27 pm »
Не на последно място сред фаворитите си поставям и РОЗОВИЯ КВАРЦ.

Розов кварц – камък на „разбитото сърце”

За преодоляване на болезнени раздели,
сърдечна болка и душевна мъка.
Помага в кризисни ситуации.
Подмладява, носи щастие,
любов и дълголетие.

Мистични свойства

В страните от изтока са вярвали, че розовият кварц е способен да успокои душевната болка, да дари на човека покой и опрощение. Отваря пътя към новата любов.
Розовият кварц е чувствителен към злото и се използва за идентифициране в дома на зоните с негативна енергия. Препоръчва се да се носи на тялото като защита срещу „зли” очи.  

Лечебни свойства

Розовият кварц влияе на сърдечната чакра, където се концентрират нашите най-значими чувства и спомага за излъчването на любов във всичките й аспекти както и на мир, щастие и покой.
Съчетава в себе си червеният цвят – на страстта и белият цвят – на чистотата.
Идеален е за всички болни хора, както и за такива със сериозна липса на любов и нежност в живота си. Освобождава от лошите чувства и зарежда с добри вибрации. Отваря сърцето едновременно за даването и получаването на любов. Помага на притежателя си да обича себе си. Помага за преодоляване на травми от детството като например, отхвърляне.

Розовият кварц е вероятно най-релаксиращият минерал. Парче от розов кристал внася усещане за добро самочувствие, физическа и емоционална радост, която веднъж позната, е трудно да се разделиш с нея. Лекува емоционални терзания, сърдечна болка, отваря сърцето към любов и привързаност. Помага за изразяването на чувствата, подсилва характера. Наситен е с успокояващи, релаксиращи и приятни вибрации.

Литотерапевтите използват този минерал при заболявания на лимфната, отделителната и имунната система. Укрепва стените на кръвоносните съдове и се носи профилактично. Повишава настроението и тонуса и облегчава последиците от стресови ситуации. Според някои народи-удължава живота. Особено се препоръчва при нервни разстройства, заради релаксиращите си качества.

Амулети и талисмани
Розовият кварц е най-подходящ за родените под знака на Телеца и Водолея. Но може да се носи от всички, няма противопоказания.

На жените минералът помага да създадат около себе си аура на доброжелателност, покой и душевен уют.
Жените, които желаят да създадат хармонично семейство е добре да носят гривна с розов кварц на лявата си ръка - носи щастие и прави жената по-привлекателна.
На мъжете е полезен в трудовата дейност, понеже ги зарежда с допълнителна светла енергия.
Писателите трябва да държат на бюрото си неголямо топче от розов кварц – помага за увеличаване силата на таланта и привлича успеха в изкуството.

Носи се за късмет в любовта и изграждане на себеуважение.
Розовит кварц е бил използван като скъпоценен камък и за направата на орнаменти и религиозни предмети през хилядолетията. Исторически той е символ на любовта и красотата. Твърди се, че ако лицето е измито с вода заредена с розов кристал,”отмива” умората и поддържа кожата млада.   

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Януари 24, 2010, 08:36:50 pm »

пирит и авантюрин са камъните на парите. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #69 -: Януари 24, 2010, 08:41:28 pm »
небесна, този камък ме върна в ритъм на нова година./розовия кварц/
добре ,че беше синухе да ме светне....

*

Helo

« Отговор #70 -: Януари 24, 2010, 08:45:48 pm »

пирит и авантюрин са камъните на парите. ;)

На вид ми изглеждат доста тежки - като енергия.

Но зелените камъни, които припоръчват другите определено ми харесват.  :P

Ето какво открих случайно:

Хромдравит /тъмнозелен/: Привлича пари и успех в бизнеса.

За турмалина:

Който го сънува, трябва да бъде внимателен за неочаквана и потенциална опасност.

http://kristel-s.com/page.php?PageID=51

*

Helo

« Отговор #71 -: Януари 24, 2010, 08:46:24 pm »

История на камъка: Използва се като ювелирен камък от 2000 години. Днес се използва и в някои електронни устроиства благодарение на пиезоелектричните му и други свойства.

Символика и мистични сили на камъка: Турмалинът е камък пазител. Той защитава своя притежател от външни неблагоприятни явления. Съвременните магове считат, че камъка преобразува отрицателната енергия в положителна и пази от стрес и уроки. Използването на различни турмалини за изработка на амулети от магьосници е особено разпространена практика в Европа още от древността.
Зеленият турмалин (Верделит) поддържа вярата и надеждата в човека. Той е камък на духовното търсене. Пробужда творчески сили и разкрива нови таланти.
Малиновият рубелит помага за отърсване от стари емоционални товари, изпълва с ново доверие и хубави чувства към хората. Води към нова любов.
Полихромния турмалин (розово-зелено) е най-добрия утешител на разбитото сърце, помага за преодоляване на разочарованията от любовта.
Червеният рубелит е много силен любовен талисман. Разгаря любовта, поддържа страстта. Освобождава от необосновани страхове и безпокойство. Също е и талисман за художници.
Черният турмалин е камък на свръхенергията, което го определя като камък на вещиците. От древността се използва за магьосничество.
Черният и червеният турмалин се смятат за извънредно енергизиращи камъни способни да тласнат притежателя си към сексуални авантюри. Всички турмалини са камъни на младостта и се вярва, че запазват у човека неговата младост. Препоръчват се като талисмани за писатели, художници, музиканти, поети, магьосници и вещици. Вярва се, че също така, че подобряват менталните способности на човека.

http://freya.bg/?%D2%F3%F0%EC%E0%EB%E8%ED,62

Турмалинът е красив:

« Последна редакция: Януари 24, 2010, 08:53:38 pm от Hi »

*

Марая

• 28287
« Отговор #72 -: Януари 24, 2010, 08:53:05 pm »
при мен минералите хело не са страст , а заболяване :(.
колекционер съм и ценител.
имам всякакви и дори и морски.
турмалина ,като накит следва да се носи до 35год.след тази възраст носи нещастие.
имам от всички видове турмалин.
ползвам камъните за медитация и лечение.
скъпа болест.... ;D ;D са ми камъните.
за всеки знак и дом ;D ,в зависимост от това което съм решила да правя ползвам камък.
и къде сила на мисъл ,къде внушение и аз не знам какво е ,но....действат.
наистина имат магически свойства.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #73 -: Януари 24, 2010, 08:59:08 pm »
турмалина ,като накит следва да се носи до 35год.след тази възраст носи нещастие.
за всеки знак и дом ;D ,в зависимост от това което съм решила да правя ползвам камък.
Марая, след като си ценител, би ли ни светнала, къде можем да намерим истински и хубави камъни.. :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #74 -: Януари 24, 2010, 09:05:38 pm »
истинските камъни се внасят от няколко фирми.
един от големите специалисти е Ив.Пожаревски.
доста скъпи неща внася , а има и по -евтини разбира се.
в моловете отвориха щандове.
при мен наистина е заболяване и аз и от чужбина купувам.

*

Helo

*

Helo

« Отговор #76 -: Януари 24, 2010, 09:18:18 pm »

Марая, как използваш камъните, за да ти помагат? Дай примери.  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Януари 24, 2010, 09:23:58 pm »
по време на медитация, на сън, на срещи.

*

Helo

« Отговор #78 -: Януари 24, 2010, 09:29:51 pm »

А би ли споделила как използваш лазурита?

*

Марая

• 28287
« Отговор #79 -: Януари 24, 2010, 09:33:01 pm »

А би ли споделила как използваш лазурита?

поставям го в ръката си и стискам ,когато ме боли глава.
поставям го на слънчевия сплит и така сваля кръвното ми.
действа ми антидепресивно.
щоо,питаш?